Ψαρευτικές Εξορμήσεις και Αποτελέσματα

caveman

Re: Ψαρευτικές Εξορμήσεις και Αποτελέσματα

Post by caveman »

ήταν η δική μου διατίποση κάπως λάθος...

τζίνον που θέλω να πω εν πως για τα σημερινά δεδομένα εν υπάρχη η ανάλογη εξέλιξη στο ψάρεμα του γοφαριού τζαι γενεικά κηνιγόψαρων όσων κάποιον άλλων ιδών όποια τζαι να είναι. Στην περίπτοση μας ανάφερα το μυλοκόπι διότι κάποια άτομα επιάν τες παλιές τεχνικές τζαι επροχορίσαν, εξελείξαν... τζαι είχαν αποτέλεσμα. Δεν ξεκείνισαν από το μηδέν. ΑΛΛΑ :!: :arrow: όσοι σινεχείζουν με την "πατροπαράδοτη" τέχνη του μυλοκοπιού, ξέρω αρκετούς... ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΜΙΤΑ τα τελευταία 10 χρόνια.
Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==

EVANTHIS LOIZOU

Post by EVANTHIS LOIZOU »

Μπραβο. Τωρα μιλας σωστα :) :) :) :) :)
Γι'αυτο και φωναζω οτι το μελλον μας ειναι οι νεοι μας και οχι οι "πατσιογεροι" οι αρτηριοσκληρωμενοι.
ΣΕ ΟΛΑ :wink:

(CyBasser)

Post by (CyBasser) »

EVANTHIS LOIZOU wrote:Μπραβο. Τωρα μιλας σωστα :) :) :) :) :)
Γι'αυτο και φωναζω οτι το μελλον μας ειναι οι νεοι μας και οχι οι "πατσιογεροι" οι αρτηριοσκληρωμενοι.
ΣΕ ΟΛΑ :wink:
Χαίρομαι φίλοι μου που ακολουθείτε τον δικό μου ειρμό! Ακριβώς αυτό εννοώ φίλοι Ευάνθη, Cave, Greg, Predatwr, κ.α. Ότι σε μας εναπόκειται να ανακαλύψουμε σήμερα τι γίνεται! Όχι μόνο για τα γουφάρια, αλλά για αρκετά είδη για τα οποία δεν ξέρουμε αρκετά σήμερα...
There is fishing, and there is BASS FISHING!
ALWAYS PRACTICE CATCH AND RELEASE!!!

hdemetris

Post by hdemetris »

Αν μου επιτρέπεται να προσθέσω και γω κάτι στην συζήτηση σας για τα γοφάρια.
Ασχολούμαι με το ψαροτούφεκο με καρτέρια στα ρηχά για αρπακτικά. Πιστεύω έχω σχηματίσει μια καλή εικόνα του τι παίζει στα ρηχά (εκεί που ψαρεύετε και εσείς).
Λαυράκια βλέπω συχνά (μερικές φορές αξιόλογα μεγέθη). Επίσης ανάλογα με την εποχή βλέπω συχνά σούρους και λίγο πιο σπάνια λίτσες. Σφύρνες βλέπω πολλές αλλά όχι μεγάλες. Σε πιο κοφτά νερά βλέπω και μινερούθκια.
Αντίθετα γοφάρια οποιδήποτε μεγέθους 2 φορές είδα την μια μάλιστα δεν είμαι και σίγουρος αν ήταν γοφάρι αφού δεν τα πολυξεχώριζα τότε. Οπότε εγώ πιστεύω ότι το γοφάρι είναι σχετικά σπάνιο στην Κύπρο εκτός αν κυκλοφορεί μόνο την νύχτα.
Who the cap fit
Let them wear it

EVANTHIS LOIZOU

Post by EVANTHIS LOIZOU »

Φιλε Δημητρη.
Ακριβως εδω στηριζω και εγω την συλλογιστικη μου :idea: :idea:
Οτι μαθαμε, τα μαθαμε ειτε απο την παραδοση μας (δηλαδη απο τους παλαιοτερους) ειτε απο τυχαιες παρατηρησεις :!:
Και ακριβως αυτο ειναι που με προβληματιζει για το γοφαρι διοτι ελαχιστοι εχουν δει η γνωριζουν τι ειναι.
Οπως και ναχει το πραμα, ΑΝ υπαρχουν αλλοι φιλοι που ξερουν κατι περισσοτερο ας μας διαφωτισουν.
Α....Και κυριως αν γνωριζεται το ονομα του στην Κυπρο :?: :?: (Αραγες ειναι το "Λιτσομινερο"?)
Τα λεμε.

gouili

Post by gouili »

Παιδιά εν θέλω να σας απογοητεύσω, κολυμπώ 14 καλοκαίρια και 4 χειμώνες, σε όλες τες παραλίες, μέχρι και απόσταση χιλιομέτρου απο ακτή, απο Παραλίμνι μέχρι Κ.Πύργο Τυλληρίας και είναι από τα λίγα ψάρια που δεν συνάντησα ποτέ. Σχεδόν πάντα πρωινές και απογευματινές ώρες (7-12 , 16-20) ..

PS: Η φωτογραφία είναι απο βίτεο (όχι δικό μου)

Greg

Post by Greg »

file ta gofarka theloun kapies sxetikes sunthikes gia na emfanistoun.. eida 3 fores mexri twra egw oi 2 teleftees itan prosfata...e tin 4i fora tha to postaro mes to forum an kataferw na to piasw.

en psari thrulos ke proklisi parapanw...giafto pou mas ekinitopiithike to endiaferon
Esox Lucius

gouili

Post by gouili »

Εξέχασα να πώ ότι εν ψαρεύω ποτέ κοντα σε λιμάνια μιας και δεν μου αρέσει το περιβάλλον..

(CyBasser)

Post by (CyBasser) »

gouili wrote:Παιδιά εν θέλω να σας απογοητεύσω, κολυμπώ 14 καλοκαίρια και 4 χειμώνες, σε όλες τες παραλίες, μέχρι και απόσταση χιλιομέτρου απο ακτή, απο Παραλίμνι μέχρι Κ.Πύργο Τυλληρίας και είναι από τα λίγα ψάρια που δεν συνάντησα ποτέ. Σχεδόν πάντα πρωινές και απογευματινές ώρες (7-12 , 16-20) ..

PS: Η φωτογραφία είναι απο βίτεο (όχι δικό μου)
Φίλε gouili, χαίρομαι για την φωτό που έβαλες. Νομίζω ότι είναι εμφανές από την συγκεκριμμένη φωτό πόσο δύσκολο είναι κανείς να ξεχωρίσει το γοφάρι αν δεν το ξέρει καλά, ειδικά αν το δει κάτω από το νερό. Όπως βλέπουμε έχει σχήμα που προσομοιάζει με μινέρι σε χρωματισμό που προσομοιάζει με λαβράκι (ελαφρά πιο σκούρο με μπλέ αντί λαδί θαμπή απόχρωση). Με κλειστό το στόμα είναι σχεδόν αδύνατο να ξεχωρίσεις τα δόντια του που είναι απίστευτα κοφτερά (είμαι παθών από γουφαράκι 25 εκ!!!!). Από απόσταση επίσης μπορείς να το νομίσεις και για μεγάλο σφρίδι (αν και η γνωστή γραμμή στα πλευρά είναι χαρακτηριστικό μόνο του σαφριδιού). Με αυτά που γράφω δεν υπονοώ ότι οι φίλοι ψαροντουφεκάδες δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τα διάφορα είδη κάτω από το νερό και πιστεύω ότι οι φίλοι που συμμετέχετε στην συγκεκριμμένη συζήτηση γνωρίζετε για τι πράγμα μιλάμε έτσι ηοι πληροφορίες λαμβάνονται υπ'όψιν. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πόσο δύσκολο είναι κανείς να ξεχωρίσει το συγκεκριμμένο είδος στο νερό και ακόμη περισσότερο αν είναι έξω από το νερό και το δει από την ξηρά ή κάτω από βάρκα.

Ότι κυκλοφορούν γοφάρια στην Κύπρο δεν αμφιβάλλουμε. Έχω δει ψαροντουφεκά στην επαρχία Λάρνακας να έχει κτυπήσει ένα κομμάτι γύρω στο 1.5 κιλό και να αναρωτιέται γιατί το λαβράκι αυτό έχει τέτοια δόντια! Στο περιοδικό υπήρξε άρθρο για το ψάρεμα τους στην Κύπρο, και έχω προσωπικά δει και σε άλλες περιοχές. Η εντύπωση που έχω είναι ότι ίσως κάποιες χρονιές να είναι σχετικά κοινό ψάρι στα νερά μας και άλλες ίσως να είναι σπάνιο ως ανύπαρκτο....
There is fishing, and there is BASS FISHING!
ALWAYS PRACTICE CATCH AND RELEASE!!!

caveman

Post by caveman »

Θα συμφονίσω με τον φίλο CyBasser, διότι εξόσων γνωρίζω απο φίλο που τα ψαρεύει επί μονίμου βάσεως στην Πάτρα, δεν κοντεύκουντε με τπτ από ψαροτουφεκκάδες τζαι εξ αποστάσεως αμέσος θα πείς πως είναι μινέρια ή κάτι τέτοιο...

EVANTHIS LOIZOU wrote:Α....Και κυριως αν γνωριζεται το ονομα του στην Κυπρο :?: :?: (Αραγες ειναι το "Λιτσομινερο"?)
Τα λεμε.
Φίλε αυτό που είδα εγώ με τα μάτια μου και είναι γνωστό σόλη την Λεμεσό σαν λιτσομίνερο είναι πιο ασιμί και από την λίτσα(η αντανάκλαση που κάνει στο φως του ήλιου είναι λες τζαίνει που ατσάλι) αλλά σε χαρακτηριστικά μιάζει περισσότερο με το μινέρι... εξού και το λιτσομίνερο :P Άλλο όνομα για το γοφάρι ουδέποτε άκουσα... στην Βουλγαρία το λέμε τσιέρνοκόπ :lol: ή το γαλλικό του... λεφέρ.
==ΤΟΥΡΝΑ==

hdemetris

Post by hdemetris »

caveman wrote:Θα συμφονίσω με τον φίλο CyBasser, διότι εξόσων γνωρίζω απο φίλο που τα ψαρεύει επί μονίμου βάσεως στην Πάτρα, δεν κοντεύκουντε με τπτ από ψαροτουφεκκάδες τζαι εξ αποστάσεως αμέσος θα πείς πως είναι μινέρια ή κάτι τέτοιο...
Φίλε caveman με τον τρόπο που ψαρεύω κατά ένα μεγάλο ποσοστό αν περάσει ψάρι θα το δω (αν θα το πιάσω εν άλλα κουβέντα). Επιμένω ότι το γοφάρι εν σπάνιο ψάρι. Όπως ξανάπα είδα 2 φορές. Την πρώτη φορά ήταν μεγάλο και το πέρασα για λαβράκι αρχικά. Ήμουν σε καρτέρι και πέρασε 5-6 μέτρα μακριά μου παρατηρώντας με από απόσταση ασφαλείας. Την δεύτερη φορά πρέπει να ήταν γύρω στα 2 κιλά και είμαι σίγουρος ότι ήταν γοφάρι. Το είδα κοντά σε ένα λιμανάκι. Με πέτυχε ακάλυπτο (βγήκα από την κρυψώνα μου για να προχωρήσω στον επόμενο βράχο) γι'αυτό δεν πλησίασε αλλά έφυγε με ταχύτητα προς τα βαθιά.
Θα μάθω περισσότερες πληροφορίες για το που συχνάζουν και ποιες εποχές και θα επανέλθω.
Who the cap fit
Let them wear it

caveman

Post by caveman »

Konix wrote:Kala ekames tziai esillabes tin re Caveman giati itan na assimepsi tziai tes alles... :)
:lol: :lol: οπωσδίποτε :!: :wink: :lol: θώρε ποδά την καημένην :arrow:

Image

πραγματικά ελιπήθικα πολλά που την εσκώτοσα :shock: επιδί είσιεν τζαιρόν να γείνω φωνιάς :shock: :shock: την επόμενη φορά έμπα ναν το πιο ασχημοπαραθκιάνταλο ψάρι της θάλασσας, εγώννα το σείρω πίσω πάλε :wink: :D
==ΤΟΥΡΝΑ==

Someone

Post by Someone »

(Πετάσσουμαι όπως το αππιτούρι τωρά):

Ψάρεμα πόψε απο τις 21:00 μέχρι τις 23:00 τουριστική περιοχή Λεμεσού.
Μονάγκιστρα με ακροβάτη.
Όσο είχε βόρειο, ούτε τσιμπιά.
Απο τις 22:30 μέχρι τις 23:00 τζιαι αφού έκοψε ο αέρας, τρείς μούρμουροι 300+ ο καθένας.
Αισιοδοξία στο στρατόπεδο, αλλά το ψάρεμα διακόπηκε με το χειρότερο τρόπο.
Παραπάνω λεπτομέρειες, στο section των συνάδελφων ψαροντουφεκάδων...

fISHANDCHIPS

Post by fISHANDCHIPS »

caveman wrote:
Konix wrote:Kala ekames tziai esillabes tin re Caveman giati itan na assimepsi tziai tes alles... :)
:lol: :lol: οπωσδίποτε :!: :wink: :lol: θώρε ποδά την καημένην :arrow:

Image

πραγματικά ελιπήθικα πολλά που την εσκώτοσα :shock: επιδί είσιεν τζαιρόν να γείνω φωνιάς :shock: :shock: την επόμενη φορά έμπα ναν το πιο ασχημοπαραθκιάνταλο ψάρι της θάλασσας, εγώννα το σείρω πίσω πάλε :wink: :D

ma pou en touto re xampi....sto limanaki tou muskita :lol: :lol: :?: :?:
... φευγω και αφηνω πισω μου σκουπιδια

Post Reply

Return to “Ψάρεμα από ακτή”