angiec wrote:3kg αν πιασω χειροψαρο πανω στην αντενα εν να μου την κοψει να μου την καμει 5 κομαθκια! αναλογα με την τεχνικη πιανεις και τα αναλογα ψαρια!
Δεν θα σε κατακρίνω για την ψαριά σου γιατί και ΕΓΩ όπως και όλοι μας περάσαμε από το στάδιο αυτό . Πρώτα θέλω να σου πω μπράβο γιατί μοιράζεσαι τα μυστικά σου εδώ βοηθώντας και άλλους φίλους . Εγώ ψαρεύω με Αντένα εδώ και 20 χρόνια ,και συμφωνώ ότι δεν βγάζεις το μέγεθος του φίλου Αντρέα που είναι όπως είπες και διαφορετική τεχνική , των 3ων κιλών ,.....αλλά όμως και με την αντένα μπορείς να βγάλεις άνετα αξιόλογα ψάρια και πέρα των 25-35-40 εκ και ας είναι ενα δύο κομμάτια , δεν σημαίνει ΑΝΤΕΝΑ =ΜΙΚΡΟ ΨΑΡΙ άσε το τράβηγμα και η αγωνία ,για μένα αυτό αξίζει όσο αφορά την αντένα ,μπορεί να δοκιμάζω και άλλες τεχνικές αλλά δεν την αλλάζω με τίποτα.
Δεν πρέπει επειδή ένα ψάρι δεν είναι μέσα στα όρια να μην το σεβόμαστε .........................Παντα ΦΙΛΙΚΑ

και θα δοκιμάσω και την ζύμη σου

φιλε ζεγω μπορει να μεν ψαρεφκω 20 χρονια αλλα και εγω επιασα ψαρια 500gr-1kg με αντενα ειχεν φορα που επιανα 1 ψαρι καλο ειχεν φορα που επιανα και 5 ετσι μεγεθους, εφτασα σε σιμιο να ειμαι αρκετα πιο επιλεκτικος απο τον πρωτο και δευτερο χρονο που εξεκινησα το ψαρεμα αλλα καπια πραματα εν λογικο ναν στην κριση του καθενος, το 25-30 ποντο χοιροψαρο ειμαι σιγουρος πως τα 3/4 αυτον που διαβαζουν τωρα την κουβεντας μας οχι μονο θα εβαζαν στην σοδια τους αλλα ηταν να καμουν και party στην γειτονια!
δοκιμασε την φιλουι μου και λογο πειρας λογικο καπιοι να βρουν καπια υλικα αδιναμα η καπια υλικα πιο δυνατα απο τα αλλα και να χριαζονται αντικατασταση , οπως και να εχει συνπλιρονεται με βαση την περιοχη και τον τροπο ψαρεματος!
οπως ελεγα και στο φιλο maxiths που πμ τα υλικα που βαζω ειναι ολα μελετιμενα και κανενα δεν μπικε στην τυχη!
δλδ : νερο θαλασινο εξασφαλιζει οτι η τροφη μας δεν θα βρομει χλορινες! και δινει στην τροφη μας μια ελαφρια ελαστικοτιτα που το γλικο νερο δεν δινει!
αυγο και καταψιξη κανει την τροφη μας οπως την πισα και δενουν τα υλικα ομιομορφα ετσι δεν φεβγουν εφκολα με τα τσιμπιματα απο το αγκιστρι μας!
τυρι... τσιπουρες σορκοι μελανες λατρεφκουν το
μελι ή χαρουπομελο σκαροι/κουρκουνες ουφφφφ!
οι 2 συνκεκριμενες τροφες που βαζω μεσα ειναι οι αγαπιμενες μου σε ψαρεμα απλα εθελα να τες βελτιοσω για να εχω καλιτερα αποτελεσματα!