Ακριβώς! Έχουμε αρκετά παραδείγματα από Κύπρο. Στην Αθαλάσσα, όταν επιτρεπόταν το ψάρεμα, οι κυπρίνοι γεννιόντουσαν Μάρτη με Απρίλη. Μέχρι το τέλος του Μάη ήταν 6-8 εκατοστά, μέχρι τον Ιούλη 400 γραμμάρια, και ενός έτους ήταν πέραν του ενός κιλού. Αυτό αποδεδειγμένο πέρα για πέρα σε μικροσκοπική λίμνη, με σχετικά ψυχρό νερό το χειμώνα, και πολύ ανταγωνισμό από τιλάπια, χρυσόψαρα, crucian carp, και γατόψαρα.caveman wrote:![]()
Και αυτά είναι για την Ευρώπη...
Σκέφτου σε εμάς που ούτε καν χειμώνα δεν έχουμε και τα φράγματα μας συνήθως είναι υπερτροφικά...
Σε λίμνες με υπερτροφισμό (όπως είναι σχεδόν όλα τα φράγματα μας, Ταμασσού συμπεριλαμβανομένης), και με θερμοκρασίες που σπάνια κατεβαίνουν κάτω των 8 κελσίου (όταν αρχίζει να μειώνεται δραματιικά ο μεταβολισμός των κυπρίνων) οι κυπρίνοι μπορούν να βάλουν άνετα πέραν των δύο κιλών των χρόνο (και συχνά περισσότερο). Άρα, από το 2003 μέχρι το 2011 έχουμε 8 χρόνια. Ακόμη και να γεννήθηκε στο φράγμα το 2003, ο κυπρίνος αυτός άνετα μπορεί να είναι 15 κιλά.
Όσον αφορά τις φωτογραφίες, αδικούν πολύ το ψάρι. Εμένα μου φάνηκε ότι μπορεί να είναι και 18ρης. Έχω πιάσει τρεις κυπρίνους άνω των 10 κιλών (ο μεγαλύτερος 10.700) και πιστέψτε με, αυτός ο κυπρίνος είναι ΑΙΣΘΗΤΑ μεγαλύτερος.
Για μένα δεν υπάρχει καμμιά αμφιβολία ότι το ψάρι του Μάρτιν είναι 100% αληθινό, και ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για την απελευθέρωση, που αποτελεί φωτεινό παράδειγμα!!!