Αλιευτικές εξορμήσεις και αποτελέσματα

(CyBasser)

Re: Αλιευτικές εξορμήσεις και αποτελέσματα

Post by (CyBasser) »

caveman wrote: 8)
Και αυτά είναι για την Ευρώπη...
Σκέφτου σε εμάς που ούτε καν χειμώνα δεν έχουμε και τα φράγματα μας συνήθως είναι υπερτροφικά...
Ακριβώς! Έχουμε αρκετά παραδείγματα από Κύπρο. Στην Αθαλάσσα, όταν επιτρεπόταν το ψάρεμα, οι κυπρίνοι γεννιόντουσαν Μάρτη με Απρίλη. Μέχρι το τέλος του Μάη ήταν 6-8 εκατοστά, μέχρι τον Ιούλη 400 γραμμάρια, και ενός έτους ήταν πέραν του ενός κιλού. Αυτό αποδεδειγμένο πέρα για πέρα σε μικροσκοπική λίμνη, με σχετικά ψυχρό νερό το χειμώνα, και πολύ ανταγωνισμό από τιλάπια, χρυσόψαρα, crucian carp, και γατόψαρα.

Σε λίμνες με υπερτροφισμό (όπως είναι σχεδόν όλα τα φράγματα μας, Ταμασσού συμπεριλαμβανομένης), και με θερμοκρασίες που σπάνια κατεβαίνουν κάτω των 8 κελσίου (όταν αρχίζει να μειώνεται δραματιικά ο μεταβολισμός των κυπρίνων) οι κυπρίνοι μπορούν να βάλουν άνετα πέραν των δύο κιλών των χρόνο (και συχνά περισσότερο). Άρα, από το 2003 μέχρι το 2011 έχουμε 8 χρόνια. Ακόμη και να γεννήθηκε στο φράγμα το 2003, ο κυπρίνος αυτός άνετα μπορεί να είναι 15 κιλά.

Όσον αφορά τις φωτογραφίες, αδικούν πολύ το ψάρι. Εμένα μου φάνηκε ότι μπορεί να είναι και 18ρης. Έχω πιάσει τρεις κυπρίνους άνω των 10 κιλών (ο μεγαλύτερος 10.700) και πιστέψτε με, αυτός ο κυπρίνος είναι ΑΙΣΘΗΤΑ μεγαλύτερος.

Για μένα δεν υπάρχει καμμιά αμφιβολία ότι το ψάρι του Μάρτιν είναι 100% αληθινό, και ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για την απελευθέρωση, που αποτελεί φωτεινό παράδειγμα!!!
There is fishing, and there is BASS FISHING!
ALWAYS PRACTICE CATCH AND RELEASE!!!

caveman

Post by caveman »

Σάββα & Coach, περνούν οι μέρες και δεν βλέπω κάποια απάντηση ή κάτι, ελπίζω να μην παρεξηγάτε :) Άνθρωποι είμαστε, λάθη κάνουμε και στο τέλος της ημέρας το θέμα που τέθηκε από τον coach τελικά ήταν πολύ εποικοδομητικό αφού έδωσε την αφορμή σε πολλούς από μας να ψάξουμε κάποια πράγματα λίγο παραπάνω :wink: :!:
Εγώ προσωπικά τωρά έμαθα κάποια παραπάνω πράγματα για τον ρυθμό ανάπτυξης του κυπρίνου αλλά και πως μπορώ να μετρήσω την ηλικία ενός κυπρίνου!!!!
Στα μέλλων θα κάνω μετρήσεις, για χάρη της γνώσης και μόνο, από όλα τα φράγματα, να έχουμε μια πιο πλήρη εικόνα για τα φράγματα και ψάρια τους :)

=======================================================================================================================================

Μπορεί τώρα κάποιος να μου πει τι κάνει μια ΠΕΤΡΑ στο στομάχι μιας πέστροφας?? :lol: δεν μπορώ να καταλάβω πως μπόρεσε να την καταπιεί!
Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==

plenom'metatopsarem?

Post by plenom'metatopsarem? »

caveman wrote:Σάββα & Coach, περνούν οι μέρες και δεν βλέπω κάποια απάντηση ή κάτι, ελπίζω να μην παρεξηγάτε :) Άνθρωποι είμαστε, λάθη κάνουμε και στο τέλος της ημέρας το θέμα που τέθηκε από τον coach τελικά ήταν πολύ εποικοδομητικό αφού έδωσε την αφορμή σε πολλούς από μας να ψάξουμε κάποια πράγματα λίγο παραπάνω :wink: :!:
Εγώ προσωπικά τωρά έμαθα κάποια παραπάνω πράγματα για τον ρυθμό ανάπτυξης του κυπρίνου αλλά και πως μπορώ να μετρήσω την ηλικία ενός κυπρίνου!!!!
Στα μέλλων θα κάνω μετρήσεις, για χάρη της γνώσης και μόνο, από όλα τα φράγματα, να έχουμε μια πιο πλήρη εικόνα για τα φράγματα και ψάρια τους :)

=======================================================================================================================================

Μπορεί τώρα κάποιος να μου πει τι κάνει μια ΠΕΤΡΑ στο στομάχι μιας πέστροφας?? :lol: δεν μπορώ να καταλάβω πως μπόρεσε να την καταπιεί!
έπιασες την πέστροφά μου?!!!
έκαμνα σπίννινγκ με πετρούες αφού εν ήβρα τα σπίννερς μου! :)
εν πέτρα στα νεφρά που έιχε?! :D

τα παραπάνω εν όντως καλά, ο caveman έχει απόλυτο δίκαιο!
αλλά...να μας ενδιαφέρει τωρά για τον κυπρίνο?!!!!!?!!!?!

caveman

Post by caveman »

plenom'metatopsarem? wrote: έπιασες την πέστροφά μου?!!!
:lol: :lol: :lol: θα παω τζαι τουν την Κυριακη πάλε, να δούμε τι άλλο θα έβρω στα στομάχια τους

btw... Χάρη, ήβρες το σίρμα της φωτογραφικής?? :) θέλω να δω τες φώτο!!! :mrgreen:
==ΤΟΥΡΝΑ==

plenom'metatopsarem?

caveman wrote:
plenom'metatopsarem? wrote: έπιασες την πέστροφά μου?!!!
:lol: :lol: :lol: θα παω τζαι τουν την Κυριακη πάλε, να δούμε τι άλλο θα έβρω στα στομάχια τους

btw... Χάρη, ήβρες το σίρμα της φωτογραφικής?? :) θέλω να δω τες φώτο!!! :mrgreen:
εσένα με τι τεχνική σου εκτύπησε ρε Χαμπή?

caveman

Post by caveman »

και στο spinning & με bombarda(live bait)
==ΤΟΥΡΝΑ==

plenom'metatopsarem?

caveman wrote:και στο spinning & με bombarda(live bait)
άρα κτύπησες πάνω από μία! :)
well done m8! ;)

fISHANDCHIPS

Post by fISHANDCHIPS »

Διωρω ψάρεμα σήμερα με εγγέζικο μιας και δεν με αφήσαν οι βροχές παραπάνω.
13 κοκκικοφτερες διακοσάρες και ένας ωραίος κύριος 2300 ο οποίος ηταν αναγκαίος για να ηρεμήσω μετά απο μεγάλη περίοδο αψαρίας
Αυτό είναι και το ρεκόρ μου με εγγλέζικο που σύντομα αναμένεται να το ξανασπάσω :oops:
Τα ψάρια τσιμπόυσαν λες και είναι καλοκαίρι ... με την μόνη διαφορά οτι τσιμπόυσαν απο τα 9 μέτρα βάθος και κάτω
Attachments
001.jpg
001.jpg (176.03 KiB) Viewed 5080 times
... φευγω και αφηνω πισω μου σκουπιδια

konstantinos kalogir

Post by konstantinos kalogir »

Σας παρακαλώ, αντί να μας πιάνουν οι εμπάθειες ας επικεντρωθούμε στο γεγονός πως ένα τόσο μεγάλο ψάρι αφέθηκε πίσω ζωντανό και υγιές!
Σωστά ρε φίλε, ποια η διαφορά του 10 από το 15 ή το 20? Σημασία έχει ότι τούτο το ψάρι και να μην είναι 15 κιλά, έχει την ευκαιρία να φτάσει τούτο το μέγεθος αφού ελευθερώθηκε. Προσωπική μου άποψη ότι κάπου εκεί είναι, εν αρκετά χοντρό ψάρι..!

caveman

Post by caveman »

Τέλεια Πέτρο!!! Μπράβο :clap:

Εκούρτησες με που εμιλήσαμε στο τηλέφωνο και επία τον γυρό μου ωσπου επρολάβενα... από τες 14:30 μέχρι τες 17:00 δώστου αβέρτα κοτζινόφτερα, κατά την δύση του ήλιου έπιασα ένα ΚΟΙ στο φίντερ, γύρο στα 3κιλά, σούπερ πανέμορφο ψάρι c&r φυσικά :wink: μόνο που εγώ εψάρεφκα στα 60-70εκ βάθος!!!! :lol: θερμοκρασία νερού 14 κελσίου
==ΤΟΥΡΝΑ==

andrea5

Post by andrea5 »

ωραιοι παιδια !! :)

fISHANDCHIPS

Post by fISHANDCHIPS »

caveman wrote:Τέλεια Πέτρο!!! Μπράβο :clap:

Εκούρτησες με που εμιλήσαμε στο τηλέφωνο και επία τον γυρό μου ωσπου επρολάβενα... από τες 14:30 μέχρι τες 17:00 δώστου αβέρτα κοτζινόφτερα, κατά την δύση του ήλιου έπιασα ένα ΚΟΙ στο φίντερ, γύρο στα 3κιλά, σούπερ πανέμορφο ψάρι c&r φυσικά :wink: μόνο που εγώ εψάρεφκα στα 60-70εκ βάθος!!!! :lol: θερμοκρασία νερού 14 κελσίου
Σε πιο σημείο επήες ? τζαμέ που μπαίνει ο δρόμος μεσα στο νερό ?
... φευγω και αφηνω πισω μου σκουπιδια

caveman

Post by caveman »

Όχι ρε :) επαρανόμισα ολίγον, επία Επισκοπή.
==ΤΟΥΡΝΑ==

Στάθης

Re: Φραγμα κληρου-μαλουντας

Post by Στάθης »

Κι εγώ ένα μεγαλόστομο το οποίο ξαγκιστρώθηκε.
Πήγα να το πάιξω άνετος και χαλάρωσα εντελώς τα φρένα για να κάνω την μάχη να πάει περισσότερο. :lol: :lol: :lol:
Τελικά το έφερα μέχρι τα πόδια μου και μόλις ήρθε κοντά αφηνίασε. 8-)
Ξαγκιστρώθηκε και έφυγε από μόνο του, αλλά το ευχαριστήθηκα.

Έδωσα γύρο ολόκληρου του φράγματος Ταμασσού, βάζει αρκετό νερό μέσα.
Η στάθμη του ανέβηκε σημαντικά από την περασμένη βδομάδα.
Η βόρεια πλευρά του συγκέντρωσε λόγω των ρευμάτων το 90% των σκουπιδιών, που περιλαμβάνουν από μπουκάλια μέχρι καναπέδες.
Αν βγουν όλα έξω θα πέσει και η στάθμη του υποθέτω. :neutral:
no whey no gain

plenom'metatopsarem?

Re: Φραγμα κληρου-μαλουντας

Στάθης wrote:Κι εγώ ένα μεγαλόστομο το οποίο ξαγκιστρώθηκε.
Πήγα να το πάιξω άνετος και χαλάρωσα εντελώς τα φρένα για να κάνω την μάχη να πάει περισσότερο. :lol: :lol: :lol:
Τελικά το έφερα μέχρι τα πόδια μου και μόλις ήρθε κοντά αφηνίασε. 8-)
Ξαγκιστρώθηκε και έφυγε από μόνο του, αλλά το ευχαριστήθηκα.

Έδωσα γύρο ολόκληρου του φράγματος Ταμασσού, βάζει αρκετό νερό μέσα.
Η στάθμη του ανέβηκε σημαντικά από την περασμένη βδομάδα.
Η βόρεια πλευρά του συγκέντρωσε λόγω των ρευμάτων το 90% των σκουπιδιών, που περιλαμβάνουν από μπουκάλια μέχρι καναπέδες.
Αν βγουν όλα έξω θα πέσει και η στάθμη του υποθέτω. :neutral:
Πάλε τα ιδια! εν αντέχεται πλέον η κατάσταση!!!
εν γίνεται ρε παιθκιά! Εν αηδία!!!!!
Στάθη, εν Ταμασσό που επήες φαντάζομαι για ψάρεμα? ή έκαμες ψάρεμα Κλήρου τζιαι επήες γυρό που Ταμασσό?!

Post Reply

Return to “Ψάρεμα γλυκού νερού”