Αλιευτικές εξορμήσεις και αποτελέσματα

plenom'metatopsarem?

Re: Αλιευτικές εξορμήσεις και αποτελέσματα

Post by plenom'metatopsarem? »

MariosK wrote:
Greg wrote:το πρωτο ειναι μεγενθυνση του 2ου... we gonna need a bigger boat! θυμουμε που δειξαμε στους guides μια φωτο με ενα λαβρακι.. :

Semeer - Is this a cyprus nile perch?
Vyron - no it is a bass
Semeer - it looks like a nile perch
Greg - it grows only 3-5 kilos :(

Semeer - ahahahah
:lol: :lol: :lol: :lol:

Ρε Ρολάνδο μεν είσαι τόσο απόλυτος, size does matter!!!, ειδικά στο ψάρεμα. Διαφορετικά θα ήσουν ευχαριστημένος με τα 1.5-2 κίλα και δεν θα κυνηγούσες το 4 κιλο :wink:.
ρε μα επαλαβώσατε ούλλοι σας?!!!
που εννα μου φκάλετε πελλό το Ρολάνδο?!!!
φυσικά και θα προσπαθήσει να πιάσει το μεγαλύτερο της Κύπρου!
και ποιος σας είπε πως ο Ρολάνδος δεν ευχαριστιέται τα 2κιλά?! Εννα με πελλάνετε?! αφού στις φωτογραφίες γελούν και τ'αυτιά του!!!!
και το να συγκρίνεις 2 διαφορετικά είδη...το θεωρώ τουλάχιστον...άστοχο. Ναι μεν μπορείς να συγκρίνεις δύναμη, ένταση, αντοχή στο να πιάσεις τα δύο είδη, αλλά αλοίμονο αν μπούμε σε τούτη τη διαδικασία!!!
είναι σαν να συγκρίνω τον κυπρίνο με το tiger fish! Που το ένα έχουμεν το στην Κύπρο και το άλλο όχι!!!
το ότι είναι ό,τι καλύτερο να πας ψάρεμα στο εξωτερικό? είμαι από αυτούς που το υποστηρίζουν με...τα χίλια!
Αλλά επειδή δεν έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε κάθε μέρα...στον τόπο μας μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο!
Ναι, η κατάσταση είναι από τις χερότερες, δεν διαφωνώ, αλλά δεν μπορεί κάποιος να πει ότι δεν μπορεί να βγάλει αξιόλογα ψαράκια στον τόπο μας!
θέλει υπομονή και ειδίκευση!
Γι αυτό όταν πάμε εξωτερικό και πιάνουμε τα τερατάκια κάμνουμε όπως τα μωρά! και γελούν οι ξένοι με τις αντιδράσεις μας! :lol:
αλλά σκεφτείτε πως αυτοί ίσως δεν έχουν νιώσει ποτέ έτσι ευχαρίστηση ;)
τέλοσπάντων, θέλω να διευκρινίσω πως δεν είμαι δικηγόρος του Ρολάνδου :lol: , ούτε λέω πως το ψάρεμα στην Κύπρο είναι ό,τι καλύτερο (να μην πω ό,τι χειρότερο) , απλά...Κύπρο είμαστε,... έβρετε ψαρέψετέ τα!!!!

υ.γ. ρε Ρολάνδο, εν θέλω επιταγή τούτη τη φορά, μόνο μετρητά, ευχαριστώ! :lol: :lol: :lol:

MariosK

Post by MariosK »

plenom'metatopsarem? wrote:
MariosK wrote:
Greg wrote:το πρωτο ειναι μεγενθυνση του 2ου... we gonna need a bigger boat! θυμουμε που δειξαμε στους guides μια φωτο με ενα λαβρακι.. :

Semeer - Is this a cyprus nile perch?
Vyron - no it is a bass
Semeer - it looks like a nile perch
Greg - it grows only 3-5 kilos :(

Semeer - ahahahah

Ρε Ρολάνδο μεν είσαι τόσο απόλυτος, size does matter!!!, ειδικά στο ψάρεμα. Διαφορετικά θα ήσουν ευχαριστημένος με τα 1.5-2 κίλα και δεν θα κυνηγούσες το 4 κιλο :wink:.
και ποιος σας είπε πως ο Ρολάνδος δεν ευχαριστιέται τα 2κιλά?! Εννα με πελλάνετε?! αφού στις φωτογραφίες γελούν και τ'αυτιά του!!!!
και το να συγκρίνεις 2 διαφορετικά είδη...το θεωρώ τουλάχιστον...άστοχο. Ναι μεν μπορείς να συγκρίνεις δύναμη, ένταση, αντοχή στο να πιάσεις τα δύο είδη, αλλά αλοίμονο αν μπούμε σε τούτη τη διαδικασία!!!
είναι σαν να συγκρίνω τον κυπρίνο με το tiger fish! Που το ένα έχουμεν το στην Κύπρο και το άλλο όχι!!!
το ότι είναι ό,τι καλύτερο να πας ψάρεμα στο εξωτερικό? είμαι από αυτούς που το υποστηρίζουν με...τα χίλια!
Αλλά επειδή δεν έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε κάθε μέρα...στον τόπο μας μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο!
Ναι, η κατάσταση είναι από τις χερότερες, δεν διαφωνώ, αλλά δεν μπορεί κάποιος να πει ότι δεν μπορεί να βγάλει αξιόλογα ψαράκια στον τόπο μας!
Γι αυτό όταν πάμε εξωτερικό και πιάνουμε τα τερατάκια κάμνουμε όπως τα μωρά! και γελούν οι ξένοι με τις αντιδράσεις μας! :lol:
τέλοσπάντων, θέλω να διευκρινίσω πως δεν είμαι δικηγόρος του Ρολάνδου :lol: , ούτε λέω πως το ψάρεμα στην Κύπρο είναι ό,τι καλύτερο (να μην πω ό,τι χειρότερο) , απλά...Κύπρο είμαστε,... έβρετε ψαρέψετέ τα!!!!

υ.γ. ρε Ρολάνδο, εν θέλω επιταγή τούτη τη φορά, μόνο μετρητά, ευχαριστώ! :lol: :lol: :lol:

Εγώ τουλάχιστο ψαρεύω όλα τα είδη και απολαμβάνω τα το ίδιο αλλά SIZE DOES MATTER :lol: :lol: :lol:.

MariosK

Post by MariosK »

plenom'metatopsarem? wrote: ρε μα επαλαβώσατε ούλλοι σας?!!!
By the way το μεγαλύτερο στην Κύπρο πρέπει να να έγινε στα κάρβουνα σε κάποιο ολονύχτιο :evil: :evil: :evil:

plenom'metatopsarem?

MariosK wrote:
plenom'metatopsarem? wrote: ρε μα επαλαβώσατε ούλλοι σας?!!!
By the way το μεγαλύτερο στην Κύπρο πρέπει να να έγινε στα κάρβουνα σε κάποιο ολονύχτιο :evil: :evil: :evil:
ναι, εν τζιαι τούτο... :( :( :(

plenom'metatopsarem?

Ρε Ρολάνδο μεν είσαι τόσο απόλυτος, size does matter!!!, ειδικά στο ψάρεμα. Διαφορετικά θα ήσουν ευχαριστημένος με τα 1.5-2 κίλα και δεν θα κυνηγούσες το 4 κιλο :wink:.[/quote]

υ.γ. ρε Ρολάνδο, εν θέλω επιταγή τούτη τη φορά, μόνο μετρητά, ευχαριστώ! :lol: :lol: :lol:[/quote]

Εγώ τουλάχιστο ψαρεύω όλα τα είδη και απολαμβάνω τα το ίδιο αλλά SIZE DOES MATTER :lol: :lol: :lol:.[/quote]

δεν διαφωνεί κανένας! :wink:

plenom'metatopsarem?

Βάλτε όσοι έχετε τη δυνατότητα το ντισκάβερι τσιάνελ, ΤΩΡΑ!!!!!!!! Δευτέρα 21:05

river monsters και...tiger για σήμερα!!!!

Kongo και ξέρετε τι έχει στο Κονγκό!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

GOLIATH!!!

PrEdAtΩR

Post by PrEdAtΩR »

MariosK wrote: Ακριβώς ρε φίλε. Είναι το πως θα ψαρέψεις το κάθε ψάρι. Από ότι ξέρω όμως και ο Γρηγόρης και ο Βύρωνας τις πέρκες του Νήλου εννεν με σύρμα που τις τραβούν, να μεν πω για το jigging που τα καλάμια τζίζουν μες το νερό τζε παθαίνεις συγκοπή!
Τα καλαμια μας για ψαρεμα απο ακτη ηταν action 60γρ και 30 λιβρες νιμα για να βγαλουμε τερατακια απο τις σπιλιες.
Για το ψαρεμα του λαυρακιου χρησιμοπειεται πολυ πιο βαρετος εξοπλισμος για να ριχνεις τις πετρες.
MariosK wrote: Εγώ τουλάχιστο ψαρεύω όλα τα είδη και απολαμβάνω τα το ίδιο αλλά SIZE DOES MATTER :lol: :lol: :lol:.
ΣΩΣΤΟΣ!!!!
MariosK wrote: By the way το μεγαλύτερο στην Κύπρο πρέπει να να έγινε στα κάρβουνα σε κάποιο ολονύχτιο :evil: :evil: :evil:
ΣΩΣΤΟΣ!!!!

Μαριε αρκεψα και συμπαθω σε τωρα :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

psarakas

Post by psarakas »

PrEdAtΩR wrote:
MariosK wrote: By the way το μεγαλύτερο στην Κύπρο πρέπει να να έγινε στα κάρβουνα σε κάποιο ολονύχτιο :evil: :evil: :evil:
ΣΩΣΤΟΣ!!!!

Μαριε αρκεψα και συμπαθω σε τωρα :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Έτσι είναι δυστυχώς και κρίμα για όλους εμάς. Και ακόμα χειρότερα είναι που δεν υπάρχει φως στο τούνελ της παρανομίας... Ιστορία ο πόνος !
catch and release

(CyBasser)

Post by (CyBasser) »

Παιδιά, ο καθένας μας έχει τις απόψεις του για κάποια πράγματα. Είμαι 41 ετών, και ψαρεύω από τα 12 μου, με πρώτο μου ψάρι μια πεστροφούδα στο Παλεχώρι αιώνες πριν.

Δοκίμασα πολλά ψαρέματα. Είμαι τρισευτυχισμένος από τις εμπειρίες που είχα. Έπιασα από την ακτή και από την όχθη ένα τεράστιο αριθμό ειδών, και είχα την τύχη να πιάσω και μεγάλα δείγματα από διάφορα είδη. Δοκίμασα όλες τις τεχνικές, ακόμη και παραγαδι έφτιαξα και έριξα. Έίχα την τύχη νο απιάσω πολλά βορειαμερικανικά ψαρια τόσο στα γλυκά νερά της Νέας αγγλίας όσο και στον Ατλαντικό.

Μετά από τόσα χρόνια εμπειρίες, κατέληξα στο ένα και μοναδικό ψάρι που κάθε φορά που πάω ψάρεμα με κεντρίζει, με (αν μπορώ να το πώ!) με ερεθίζει. Δεν είναι το μεγεθος του, είναι η ΟΛΗ εμπειρία που μου δίνει. Δεν λέω όχι σε εξωτικά ψαρέματα, αλλά τουλάχιστον ε ότιι εμπειρίες είχα ως τώρα, η επιλογή μου παραμένει η ίδια, όπως και τα τελευταία 9 χρόνια κι ας είναι μόνο 3 κιλά!
There is fishing, and there is BASS FISHING!
ALWAYS PRACTICE CATCH AND RELEASE!!!

plenom'metatopsarem?

(CyBasser) wrote:Παιδιά, ο καθένας μας έχει τις απόψεις του για κάποια πράγματα. Είμαι 41 ετών, και ψαρεύω από τα 12 μου, με πρώτο μου ψάρι μια πεστροφούδα στο Παλεχώρι αιώνες πριν.

Δοκίμασα πολλά ψαρέματα. Είμαι τρισευτυχισμένος από τις εμπειρίες που είχα. Έπιασα από την ακτή και από την όχθη ένα τεράστιο αριθμό ειδών, και είχα την τύχη να πιάσω και μεγάλα δείγματα από διάφορα είδη. Δοκίμασα όλες τις τεχνικές, ακόμη και παραγαδι έφτιαξα και έριξα. Έίχα την τύχη νο απιάσω πολλά βορειαμερικανικά ψαρια τόσο στα γλυκά νερά της Νέας αγγλίας όσο και στον Ατλαντικό.

Μετά από τόσα χρόνια εμπειρίες, κατέληξα στο ένα και μοναδικό ψάρι που κάθε φορά που πάω ψάρεμα με κεντρίζει, με (αν μπορώ να το πώ!) με ερεθίζει. Δεν είναι το μεγεθος του, είναι η ΟΛΗ εμπειρία που μου δίνει. Δεν λέω όχι σε εξωτικά ψαρέματα, αλλά τουλάχιστον ε ότιι εμπειρίες είχα ως τώρα, η επιλογή μου παραμένει η ίδια, όπως και τα τελευταία 9 χρόνια κι ας είναι μόνο 3 κιλά!

:) :) :) έτσι απλά! :)
απόλυτα κατανοητός! Τουλάχιστον από μένα!
έχω παρόμοιες εμπειρίες! Δεν θα πω ότι έχω ΤΟ αγαπημένο είδος ψαριού για ψάρεμα, αλλά έχω αγαπημένα! :) και σίγουρα το largemouth είναι ένα από τα αγαπημένα μου!
ρε ΜάριεΚ, άρχισα μόλις να μεν σε συμπαθώ! :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Greg

Post by Greg »

PrEdAtΩR wrote: Μαριε αρκεψα και συμπαθω σε τωρα :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
γιατι ειχες τπτ πριν με το κοπελλουι ρε καφρο?
Last edited by Greg on Mon Jan 17, 2011 10:00 pm, edited 1 time in total.
Esox Lucius

Greg

Post by Greg »

Ρολανδο... Αν με ρωτησει οποιοσδηποτε για τι ψαρεμα αξιζει να ασχοληθει στην κυπρο θα του απαντησω διχως δευτερη σκεψη το του μεγαλοστομου στα φραγματα. Ο μονος λογος που θα του πω αυτο το πραμα ειναι απλα γιατι ειναι το μονο ψαρι που εχουμε στο νησι και προσφερεται για σπιν ολοχρονα.Αν ειχαμε μια λιμνη γεματη με τουρνες 20 κιλες,wells catfish, barramundi κτλ, δεν νομιζω να εγυριζε κανενας μας να ασχοληθει με τα μεγαλοστομα. Για θαλασσα δεν το συζητω καν διοτι τα θεωρω φαντασματα.
Δεν θελω να θειξω τις εμπειριες σου σε αλλα ψαρεματα αλλα ισως δεν ασχοληθικες οσο θα επρεπε (οταν ειχες την ευκαιρια) για να σε ερεθιζει τοσο το μεγαλοστομο. Δεν μπορει να συγκρινει καποιος την ΤΟΥΡΝΑ, την Περκα του Νειλου, το Μινερι με το...μεγαλοστομο (το μονο κοινο που εχουν ειναι οτι το τελευταιο κανει για δολωμα των υπολοιπων)
Esox Lucius

C&R

Post by C&R »

SIZE DOES MATTER φυσικά και μάλλον θα σινφονισω με τον Greg. Το κατάλαβα όταν πάλευα σολομούς στην Νορβηγία.

Όπου και να πάμε όσο απίστευτα ψαρέματα και να κάνουμε και όσο μεγάλα και εντυπωσιακά ψαρια και να πιάσουμε στο εξωτερικό πάλι στην Κύπρο θα επιστρέψουμε στο τέλος anyway. Ευτυχώς που έχουμε και το λαβράκι να λέτε 8) 8)

plenom'metatopsarem?

C&R wrote:SIZE DOES MATTER φυσικά και μάλλον θα σινφονισω με τον Greg. Το κατάλαβα όταν πάλευα σολομούς στην Νορβηγία.

Όπου και να πάμε όσο απίστευτα ψαρέματα και να κάνουμε και όσο μεγάλα και εντυπωσιακά ψαρια και να πιάσουμε στο εξωτερικό πάλι στην Κύπρο θα επιστρέψουμε στο τέλος anyway. Ευτυχώς που έχουμε και το λαβράκι να λέτε 8) 8)
Ευτυχώς! :D

(CyBasser)

Post by (CyBasser) »

Greg wrote:Ρολανδο... Αν με ρωτησει οποιοσδηποτε για τι ψαρεμα αξιζει να ασχοληθει στην κυπρο θα του απαντησω διχως δευτερη σκεψη το του μεγαλοστομου στα φραγματα. Ο μονος λογος που θα του πω αυτο το πραμα ειναι απλα γιατι ειναι το μονο ψαρι που εχουμε στο νησι και προσφερεται για σπιν ολοχρονα.Αν ειχαμε μια λιμνη γεματη με τουρνες 20 κιλες,wells catfish, barramundi κτλ, δεν νομιζω να εγυριζε κανενας μας να ασχοληθει με τα μεγαλοστομα. Για θαλασσα δεν το συζητω καν διοτι τα θεωρω φαντασματα.
Δεν θελω να θειξω τις εμπειριες σου σε αλλα ψαρεματα αλλα ισως δεν ασχοληθικες οσο θα επρεπε (οταν ειχες την ευκαιρια) για να σε ερεθιζει τοσο το μεγαλοστομο. Δεν μπορει να συγκρινει καποιος την ΤΟΥΡΝΑ, την Περκα του Νειλου, το Μινερι με το...μεγαλοστομο (το μονο κοινο που εχουν ειναι οτι το τελευταιο κανει για δολωμα των υπολοιπων)
Γρηγόρη, δεν κατάλαβες την διαφορά. Δεν με απασχολεί το μέγεθος ενός ψαριού. Καθόλου. Έχω τρεις 10κιλους κυπρίνους στο ιστορικό μου και πίστεψε με, το πάλεμα τους (ειδικά του ενός σε 20ρα μάνα με ένα αγκίστρι και ψωμί στην επιφάνεια και καλάμι εγγλέζικο) ήταν ανεπανάληπτη εμπειρία. Αυτό που μου αρέσει στο λαβράκι είναι το όλο του στυλ, και του ψαρέματος αλλά και του ίδιου του ψαριού! Το ότι έχει χαρακτήρα, το πως συμπεριφέρεται. Μακάρι να γινόταν 100 κιλά, δεν θα με χαλούσε, αλλά δεν γίνεται. Τούρνα έχω πιάσει (όχι μεγάλες), δεν μπορώ να πω ότι με συγκίνησαν ιδιαίτερα. Πριν το 2002 αγαπημένο μου ψάρι ήταν η πέστροφα, χάρις κυρίως τα ψαρέματα που έκαμα με spinning αλλά και άλλες μεθόδους στην Αμερική. Δυστυχώς για μένα, δεν είχα την ευκαιρία, ή μάλλον δεν άδραξα την ευκαιρία όσο ήμουν εκεί για σοβαρό ψάρεμα μεγαλόστομου, το οποίο άρχισα πραγματικά να καταλαβαίνω από το 2002 και μετά, αλλά ακόμη και τώρα για μένα είναι αληθινό σχολείο. Δεν θα πώ όχι σε κάποια εντυπωσιακά ψαρέματα για την εμπειρία (όπως GT ή tarpon) ή ακόμη και τις Νιλόπερκες αν μπορώ να απολαύσω το ψάρεμα τους με τις ανέσεις μου! Επίσης, έχω πιάσει (από βάρκα πολλά χρόνια πριν σας γνωρίσω) συναγρίδες, φαγκριά, και άλλα συναφή. Όχι γίγαντες, αλλά αρκετά μεγάλα ώστε να πάρω μια ιδέα τι αξίζουν. Από την στιγμή που δεν γνωρίζεις ΟΛΕΣ μου τις εμπειρίες δεν μπορείς να κρίνεις πως αποφάσισα να σχοληθώ σχεδόν αποκλειστικά με το συγκεκριμένο ψάρεμα. Φυσικά, μπορεί σε 10 χρόνια να σκέφτομαι διαφορετικά. Αλλά αυτή την στιγμή, με τις εμπειρίες που είχα τα τελευταία 29 χρόνια, αυτό το ψάρεμα με ικανοποιεί, με ολοκληρώνει, με κάνει να νιώθω ότι γίνομαι ένα με τη φύση, ένας μαχητής που έχει να αντιμετωπίσει ένα ισοδύναμο του μαχητή από άλλο στοιχείο.

Ναι, το δέχομαι ότι τα μεγάλα ψάρια (ανεξαρτήτως είδους) προσφέρουν μια διαφορετική συγκίνηση. Αλλά, όπως είπα και πριν, για μένα size matters as long as it is largemouth bass!!! Sorry, αλλά έτσι αισθάνομαι....
There is fishing, and there is BASS FISHING!
ALWAYS PRACTICE CATCH AND RELEASE!!!

Post Reply

Return to “Ψάρεμα γλυκού νερού”