christos nic wrote:.καποιες ερωτησεις΄εν ακριβως πανω που το αγκιστι που σου τα κοψε?ποσα λεπτα περιπου το παλευες?ποσο ανοιχτα ειχες τα φρενα την ωρα της παλης?
ευχαριστω φίλε μου μεν φοάσε δεν είμαι άνθρωπος που παρεξηγά

δέχουμε συμβουλές και βλέπω τα λάθη μου και τα διορθώνω
εστεναχωρήθηκα γιατί πέρσι ακριβώς την ίδια εποχή (παραμονή χριστουγένων) έχασα ακόμα ενα μεγάλο ψάρι(λούτσος)και εξανα έδοκε μου ευκαιρία φέτος πάλε και το έχασα.

(τον λούτσο τον μισό είχα τον μέστην απόχη και μόλις επία να τον βάλω τον υπόλιπο έκαμεν ένα μικρό πέτα μα και έκοψετα)

(είχα νήμα εκείνη την μέρα)
για τις ερωτήσεις τωρα
έκοψε μου το περίπου 5 cm μακριά που το αγκίστρι (έλειψε μου το νήμα και έβαλα έτοιμα αγκίστρια)δεν τα εφοούμουν γιατί έφκαλα μεγάλα ψάρκα με τσίνα τα αγκίστρια(τσιμπούρες,λαυράκια,μούρμουρους,μυλοκόπια,λίτσες που ήταν αρκετά καλά κομμάτια)
τωρά πόσα λεπτά 'ηταν η πάλη δεν μπορώ να υπολογίσω η συρτή μου ήταν καμία 50 μέτρα μέσα δέν την έριξα αρκετά μέσα γιατί που επία μέρα τσαμε στον τόπο είδα φυκία τσαμέ και υπολόγισα να σύρω δίπλα της (ακόμα την ώρα που είπα ότι το έπιασα το ψάρι(8 30) δεν είναι σίγουρη γιατί μετα που έφερα τον νού μου που την αποτυχία ήταν 9 30)
τα φρένα μου δεν τα είχα εντελώς κλειστά αλλά με λίγη δυσκολία έφευγε η μισίνα γιατί ετράβεν πολλά
το λάθος που έκανα είναι ότι ετύλια γρήγορα και έτσι πάνω στα κεφάλια του ψαρκού το παράμαλλο δέχτηκεν πολλύ πίεση και έτσι έγινεν το αναμενόμενο
ετύλια πολλά γρήγορα γιατί ενόμιζα ότι έφκαλα το αφού εμείναν 10 μέτρα περίπου λάλώ ατε ''έλα στον παππού μωρό μου''
δεν πειράζει είμαι μιτσίς ακόμα ενα πετύχω τσάλλα ψάρκα μεγάλα εννα μεν φκάλω κανένα ?:D
επία εψές ένα γυρό τσαμέ πάλε επίασα ένα μουγκρί (δόλωμα κελλέ καλαμαρκόυ πάλε)μόλις έπεξεν το καμπανελί ενόμιζα έπιασα το τσίνο το χτηνο
το μουγκρί ήταν 75-80cm φυσικά έσυρα το πίσω θάλασσα
maratheftis wrote:
φιλε το καλαμαρι που εβαλες ηταν φρεσκο..??? η που τα κατεψυγμενα?
εδοκιμασα το τζιαι γω παλια..αλλα ηταν κατεψυγμενο τζιαι η φαση εν επεζεν..τωρα λογικα πρεπει να εν καλα..διοτι το καλαμαρι εν χειμερινο δωλομα...αν δωλοσεις ετσι κανενα που τα μιτσια..τα καλαμαρια..κατι εννα το κτυπησει.... !!!!
φίλε μου το καλαμάρι είναι φρέσκο(έτσι μου λαλούν που τσαμέ που το γοράζω

)
συνήθως πίανω μικρά καλαμαράκια και τα δολώνω αλλά εαν δέν βρώ βάλλω σουπίες μικρές