"Περί ανεμων και Yδάτων"

Αν επιθυμείτε να καταθέσετε την άποψή σας για ζητήματα που δεν περιλαμβάνονται στις παρακάτω ενότητες, μπορείτε να το κάνετε από εδώ.
(CyBasser)

Re: "Περί ανεμων και Yδάτων"

Post by (CyBasser) »

EVANTHIS LOIZOU wrote:Βρε Γρηγορη :) :)
Οι αντεναρηες ειναι δικοι μας :) :)
Που να το καμης σε "Επγγελματιες" τζιαι να δης μουτρα :wink: :wink: :wink:
Έν σας έτυχε να βρεθείτε σε μανένα βράχο να ψαρεύκετε δίπλα που κανένα "γκράντε μεγάλο ψαρά" που σας πρίθει με τες ιστορίες του για τα τέρατα που πιάνει με το καλαμούιν του, να τραβά ένα σορκούι 15 γραμμάρια που του ξαγκιστρώνεται, που το σιασιάρισμα να το πιάει πας τους βράχους αλλό λλίο να δώκει μέσα, να πιάνετε ύστερα ένα μούρμουρο 17εκατοστά, να τον ξαγκιστρώνετε προσεκτικά και να τον επιστρέφετε και να αρχίζει να δαιμονίζεται? Έ, τούτους εν που τους γυρίζει τέλεια. Πηαίννετε ακόμα στον φράκτη (όσους εμείναν δηλαδή) να δείτε τι γίνεται!

Εν πειράζει, σιγά σιγά θα μάθει κι ο δικός μας λαός την αληθινή αξία του catch and release! Φυσικά ως τότε εν θα μείνει ψάρι αλλά τούτον εν άλλη ιστορία...
There is fishing, and there is BASS FISHING!
ALWAYS PRACTICE CATCH AND RELEASE!!!

no-nick

Post by no-nick »

εγω εχω την αποψη οτι για να κανη καπιος catch and release πρεπει πρωτα να χορτασης το ψαρι ( τουλαχιστο οπτικα) και κατα δευτερο να μαθητευση η να συψαρεψη με αλλα ατομα που κανουν catch and release . σκευτηται το Γρηγορη που επιασε μετα απο τοσους κοπους ετσι ψαρι να το αφηση,εγω προσωπικα δεν θα μπορουσα, αν ομως ο Γρηγορης επιανε ταχτικα ετσι μαγαλα ψαρια τοτε στο catch and release θα ηταν προτυπο, σκευτηται τωρα οτι στην Κυπρο δεν εχει ψαρι και σε συνδιασμο με την νοοτροπια μας θα καταλαβετε οτι μηλουμαι για ονειρο θερινης νυχτος, εχω την αποψη οτι μονο σε νεους ψαραδες μπορη να επιτευθη κατι τετιο στην Κυπρο και αυτο μετα απο πολλα χρονια που θα εχει να κανη με τα μικρα για το καθε ειδος, θα ηταν καλα να υπηρχε μια ωραια εικονα με ωραια λογια για το catch and release μονιμα στο περιοδικο ωστε να επιρεαση τον ψαρα που το διαβαζη.

Panikos

Post by Panikos »

no-nick wrote:θα ηταν καλα να υπηρχε μια ωραια εικονα με ωραια λογια για το catch and release μονιμα στο περιοδικο ωστε να επιρεαση τον ψαρα που το διαβαζη.

Σωστός :!: :!: :!:

(CyBasser)

Post by (CyBasser) »

panikos wrote:
no-nick wrote:θα ηταν καλα να υπηρχε μια ωραια εικονα με ωραια λογια για το catch and release μονιμα στο περιοδικο ωστε να επιρεαση τον ψαρα που το διαβαζη.

Σωστός :!: :!: :!:
Σωστότατος :!: :!: :!: Υπάρχει σχετικός προγραμματισμός ώστε να μπει έγκαιρα πριν την νέα περίοδο αναπαραγωγής...

(CyBasser)

Post by (CyBasser) »

no-nick wrote:εγω εχω την αποψη οτι για να κανη καπιος catch and release πρεπει πρωτα να χορτασης το ψαρι ( τουλαχιστο οπτικα) και κατα δευτερο να μαθητευση η να συψαρεψη με αλλα ατομα που κανουν catch and release . σκευτηται το Γρηγορη που επιασε μετα απο τοσους κοπους ετσι ψαρι να το αφηση,εγω προσωπικα δεν θα μπορουσα, αν ομως ο Γρηγορης επιανε ταχτικα ετσι μαγαλα ψαρια τοτε στο catch and release θα ηταν προτυπο, σκευτηται τωρα οτι στην Κυπρο δεν εχει ψαρι και σε συνδιασμο με την νοοτροπια μας θα καταλαβετε οτι μηλουμαι για ονειρο θερινης νυχτος, εχω την αποψη οτι μονο σε νεους ψαραδες μπορη να επιτευθη κατι τετιο στην Κυπρο και αυτο μετα απο πολλα χρονια που θα εχει να κανη με τα μικρα για το καθε ειδος, θα ηταν καλα να υπηρχε μια ωραια εικονα με ωραια λογια για το catch and release μονιμα στο περιοδικο ωστε να επιρεαση τον ψαρα που το διαβαζη.
Φίλε Όχι-Νίκ. Έχεις απόλυτο δίκαιο σε αυτό που λες. Αν δεν πιάσεις αρκετά ψάρια σίγουρα δεν είναι εύκολο να γίνεις του catch and release. Και εγώ και όλοι περάσαμε αυτό το στάδιο, τουλάχιστον στην θάλασσα. Όμως, σίγουρα βοηθά η αλληλοεπίδραση με άλλα άτομα και γι' αυτό μας βλέπεις συχνά πυκνά να το αναφέρουμε. Και προσωπικά χάρηκα αφάνταστα όταν διαπίστωσα ότι υπάρχουν αρκετά άτομα που κάνουν catch and release στην θάλασσα.

Τώρα, κακά τα ψέματα, το να κρατήσεις κάποια ψάρια για προσωπική κατανάλωση με την οικογένεια σου ή την παρέα σου δεν είναι έγκλημα - και εγώ φέτος έχω κρατήσει δυό λουτσιοπέρκες οι οποίες με κάρυ ήταν μούρλια! και την νεαρή βιόλα που έπιασα προψές στην Λάρνακα την επέστρεψα πίσω όμως, και κάποια άλλα θαλασσινά ψάρια. Ειδικά όσον αφορά τα νεαρά ψάρια είναι υπέρτατης σημασίας να γίνεται catch and release ώστε να έχουν κάποιο μέλλον. Ο φίλος μας ο Γρηγόρης μπορεί να κράτησε το λαβρακούι του του Σαββάτου, όμως - ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ - στα φράγματα έχει πιάσει λαβράκια αναλογικά μεγαλύτερα απ' αυτό και τα έχει αφήσει ελεύθερα 8) 8) :D :D :D 8) 8) - το ξέρω γιατί ήμουν παρών! Ο φίλος sifou-nas στον Καλοπαναγιώτη έπιασε μια ωραιότατη brown πέστροφα (~600γρ) στην εποχή της αναπαραγωγής, και αφού ξόδεψε μισή ώρα να βεβαιωθεί ότι ήταν στα σύγκαλα της, την απελευθέρωσε - εγώ που πρώτη φορά τον γνώριζα εκείνη την μέρα δεν μπορούσα να το πιστέψω :!: :!: Εκείνη την μέρα ο φίλος ο sifou-nas με έστειλε στους επτά ουρανούς και τον ευχαριστώ 8) 8) 8) 8) Και εξ' όσον γνωρίζω, όλα τα παιδιά που γράφουν συστηματικά στα γλυκά νερά είναι θιασώτες του catch and release (ο predatwr, o mariosk, o c&r = catch and release, o bassman, o Eυάνθης, ο Greg κλπ).

Στη θάλασσα σίγουρα τα πράγματα είναι πιο διαφορετικά - θα κρατήσεις κάπου κάπου και τον μεζέ σου, και επαναλαμβάνω, μακάρι ο κόσμος να μάθει να απελευθερώνει τα νεαρά - μη νόμιμα - ψάρια και σιγά σιγά θα έρθει και η νοοτροπία του πιο εκτεταμένου catch and release. Πάντως βαδίζουμε στον σωστό δρόμο και είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό - αν πριν δυό χρόνια κάποιος μου έλεγε ότι θα ήμουν χαρούμενος για την εθελοντική εφαρμογή στην Κύπρο του catch and release θα τον έβγαζα τρελλό....

Pambs

Post by Pambs »

και εγω πιστευω ειναι θεμα νεοοτροπιας, κατι που πρεπει να καλιεργηθει ακομη και μεσω οικογενειας πολλες φορες. γενικα εν παμε καλα σαν λαος, πιστεφκω σε καποια χρονια μονο που τα dvd των περιοδικων εν να θωρουν ψαρκα τα μωρα μας και αυτο για πολλους λογους.

την προηγουμενη βδομαδα ειμασταν με το ΜαριοΚ στην λαρνακα, σε μια φαση ειχε ενα και εσηκωνε παραγαδι, αν ημουν στο σεμιναριο του μακενλοου πιστεφκω θα καταφερνα να του σσισω την κελε του αλλα εν επιε ως εκει το βαριδι μου, ανυγουεη, πιανωουμε την αστυνομια, ενωνει μας με τον σταθμο της οροκλινης και μας λενε θα ειδοποιησουμε την λιμενικη εν και αναγκη να σας πω παρακατω ενεν?

no-nick

Post by no-nick »

CyBasser wrote: Υπάρχει σχετικός προγραμματισμός ώστε να μπει έγκαιρα πριν την νέα περίοδο αναπαραγωγής...
αφου υπαρχη σχετικος προγραματισμος θα ηταν καλα να ανοιχτη νεο ποστ για το συγκεκριμενο θεμα οπου το καθε μελος θα μπορη να λεει την αποψη του, ακομα και σχετικα σχεδια η εικονες ωστε να ειναι κατι πετιχεμενο που να ανατριχιαζη και να περνα το μηνημα, μπορη ακομα να γινη και σαν διαγωνισμο οπου η καλητερη ιδεα θα βραβευτη πχ με ενα καλαμι........... αλλο να σκεφτονται 2-3 μιαλα και αλλο 10-20-30......... μιαλα.

Someone

Post by Someone »

Η προσέγγιση με αλατοπίπερο περιβαλλοντικής ανησυχίας εν θα έσιει σοβαρό αποτέλεσμα. Μεν ξεχνάτε ότι οι παραπάνω που θωρείτε να γεμώνουν τη σίκλα με οτιδήποτε τρέμουν την ερώτηση της "γεναίκας" όταν παν σπίτι: "Μα ΠΑΛΕ εν έπιασες τίποτε; Παρέτα τζιαι εν κάμνεις". :lol:
Μόνο αν προσβάλεις τον άλλο, έστω τζιαι έμμεσα μπορεί να αλλάξει λλίο τα πράματα.

Ας πούμε, εκτυπωμένες φανέλλες με ένα τεράστιο αγκίστρι τζιαι ένα ψαρούι να κρέμμεται μαζί με ένα μήνυμα όπως "ΕΙΣΑΙ ΝΗΣΤΙΚΟΣ; EN ΕΣΙΕΙΣ ΦΑΪ ΣΠΙΤΙ; ΑΝ ΟΧΙ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΑΛΛΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΚΛΑ;" μπορεί να σούσει μερικούς.
Φυσικά οι φανέλλες θα φορκούνται μόνο όταν παν 2-3 ψάρεμα μαζί για αποτροπή επεισοδίων.

(CyBasser)

Post by (CyBasser) »

Someone wrote: Ας πούμε, εκτυπωμένες φανέλλες με ένα τεράστιο αγκίστρι τζιαι ένα ψαρούι να κρέμμεται μαζί με ένα μήνυμα όπως "ΕΙΣΑΙ ΝΗΣΤΙΚΟΣ; EN ΕΣΙΕΙΣ ΦΑΪ ΣΠΙΤΙ; ΑΝ ΟΧΙ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΑΛΛΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΚΛΑ;" μπορεί να σούσει μερικούς.
Φυσικά οι φανέλλες θα φορκούνται μόνο όταν παν 2-3 ψάρεμα μαζί για αποτροπή επεισοδίων.
Ωραίος! Συμφωνώ! Έχουμεν κανένα να μας τες ετοιμάσει?

caveman

Post by caveman »

σε χρόνο μηδέν μπορώ να κάμω το σχέδιο προς εκτήποση... εννά το κάμουμεν όμως?? αν θα κάμουμεν έχω τζαι άλλες ειδέες που αφορούν τους φράχτες.....
Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==

no-nick

Post by no-nick »

caveman wrote:σε χρόνο μηδέν μπορώ να κάμω το σχέδιο προς εκτήποση... εννά το κάμουμεν όμως?? αν θα κάμουμεν έχω τζαι άλλες ειδέες που αφορούν τους φράχτες.....

αμα ο αλλος καταφερη να ριξη το ψαρουη πισω ολα τα αλλα θα ειναι πολυ πιο ευκολα, το μηνυμα για να ειναι μεγαλο πρεπει εχτος απο μονιμη σελιδα στο περιοδικο, σε καπιο τευχος να εχει δωρο μια φανελα με το συγκεκριμενο σχεδιο. το θεμα ειναι το κοστος της ολης υποθεσης αλλα αποτι την αλλη ισως να ειναι το πρωτο περιοδικο που κανη κατι τετιο εξοσων γνωριζω.

admin
Site Admin

Post by admin »

ΑΤΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΑΣ ΣΠΟΝΣΟΡΑΣ ΝΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΦΑΝΕΛΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΜΥΝΗΜΑ (ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΓΟΝΟ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΗ-ΓΙΝΕ ΣΩΣΤΟΣ ΕΡ. ΨΑΡΑΣ) Υποψήφιοι χορηγοί - Τμήμα Αλιείας (πρόγραμμα ευρωπαϊκής ένωσης) Εργολιπτική εταιρεία- Νικολάου Νίκος - KARINA PIPES

no-nick

Post by no-nick »

admin wrote:ΑΤΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΑΣ ΣΠΟΝΣΟΡΑΣ ΝΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΦΑΝΕΛΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΜΥΝΗΜΑ (ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΓΟΝΟ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΗ-ΓΙΝΕ ΣΩΣΤΟΣ ΕΡ. ΨΑΡΑΣ) Υποψήφιοι χορηγοί - Τμήμα Αλιείας (πρόγραμμα ευρωπαϊκής ένωσης) Εργολιπτική εταιρεία- Νικολάου Νίκος - KARINA PIPES
συρνε την μαππα αλλου :D , να σπονσαρη το τμημα αλιειας ειναι η πιο καλη λυση , το θεμα ειναι αν καμνουν ετσι πραματα

Konix

Post by Konix »

Τζίνος που το έχει να πετάσει πίσω τα ψάρια τα μικρά θα τα πετάσσει ότι τζιαι να γίνει..τζίνος που εν μαθημένος να πιάννει τα μικρά πιστεύκω ότι τζιαι να του πούν θα συνεχίσει να το κάμνει..Όπως τη λαθροθηρία...πίεννε κάτσε να συζητήσεις με λαθροθήρες τζιαι εξήγα τους ότι εν καλά να γυρίζουν ούλλη νύχτα να τσιλλούν τους λαούς κ.τ.λ να δείτε τι θα σας απαντήσουν...(πράμα που πολλές φορές έκαμα τζιαι εμάλλωνα μαζί τους)
Γιαυτό σας λέω ότι τζίνος που έχει την συνήδειση την έχει τζιαι τζίνος που δεν έχει , δεν έχει!!!
Keep Fishing!!!

marios
Site Admin

Post by marios »

Konix wrote:Τζίνος που το έχει να πετάσει πίσω τα ψάρια τα μικρά θα τα πετάσσει ότι τζιαι να γίνει..τζίνος που εν μαθημένος να πιάννει τα μικρά πιστεύκω ότι τζιαι να του πούν θα συνεχίσει να το κάμνει..Όπως τη λαθροθηρία...πίεννε κάτσε να συζητήσεις με λαθροθήρες τζιαι εξήγα τους ότι εν καλά να γυρίζουν ούλλη νύχτα να τσιλλούν τους λαούς κ.τ.λ να δείτε τι θα σας απαντήσουν...(πράμα που πολλές φορές έκαμα τζιαι εμάλλωνα μαζί τους)
Γιαυτό σας λέω ότι τζίνος που έχει την συνήδειση την έχει τζιαι τζίνος που δεν έχει , δεν έχει!!!
Konix θα διαφωνήσω μαζί σου..Πριν μερικά χρονια τράβηξα αυτή την φωτογραφία και ήμουν περήφανος για την ψαρια μου....τώρα την βλέπω και ντρέπομαι :oops: ,Δεν πιστεύω πως είμαι ο μονος που ξεκίνησε έτσι αλλα και πολλοί αν και όχι όλοι από μας..και τότε που τα ψάρευα είχα την ίδια ευαισθησία και συνείδηση φιλε όμως είχα και αγνοια.. Aρα αυτό που λες Ευτυχώς δεν στέκι :)
="Konix": Γιαυτό σας λέω ότι τζίνος που έχει την συνήδειση την έχει τζιαι τζίνος που δεν έχει , δεν έχει!!
Τίποτε δεν είναι τόσο χάλια που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο!!

Post Reply

Return to “Διάφορα Θέματα”