Στο 4.18 αλλα η απορια ειναι γενικοτερη μεσα στην τρυπα που εχει καπου εκει βαζουμε λαδι η γρασο για να πχ γρασουρουμε τα γρανατζια χωρις να αποφυγουμε να ανοιξουμε τον μηχανισμο?Tryfon wrote:pio simio ??
Μισινες-Νηματα για σπιννιγκ
-
Re: Μισινες-Νηματα για σπιννιγκ
christos nic wrote:Στο 4.18 αλλα η απορια ειναι γενικοτερη μεσα στην τρυπα που εχει καπου εκει βαζουμε λαδι η γρασο για να πχ γρασουρουμε τα γρανατζια χωρις να αποφυγουμε να ανοιξουμε τον μηχανισμο?Tryfon wrote:pio simio ??
4.18 βαζει λαδι πανω στον αξονα
Like us on Facebook: Super Action Stores Cyprus
-
Σήμερα εδοκίμασα πρότη φορά νήμα(ενα power pro). Εσαντανόθην μου δύο φορες με αποτέλεσμα να θέλει να το κόπσο. Επίσεις είχα μπροστα τζαι παράμαλλο florocarbon. Έχει κανενας το νήμα για να μου πέι αν είναι καλο??? Τα νήματα έτσι σαντανόνουντε ή είναι που λάθος δικό μου???
Πάντος δεν ε πολλο ενθουσιάστικα.
IΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ HATE ΚΟΥΝΕΛΟΥΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ
pavlos_agianapitis wrote:Σήμερα εδοκίμασα πρότη φορά νήμα(ενα power pro). Εσαντανόθην μου δύο φορες με αποτέλεσμα να θέλει να το κόπσο. Επίσεις είχα μπροστα τζαι παράμαλλο florocarbon. Έχει κανενας το νήμα για να μου πέι αν είναι καλο??? Τα νήματα έτσι σαντανόνουντε ή είναι που λάθος δικό μου???
its my goto braid line εδω και 7 χρονια. Κατι αλλο θα φταιει. Η εσυ , η μηχανη η ο τροπος που το εβαλες πας την μηχανη
Είναι ένα καλό νήμα σε σχέση με την τιμή του, λίον σκληρό τζε κατσιαρίζει. Βρίσκεις στην ίδια τιμή και καλύτερα στην Κύπρο (π.χ. Tuf-Line XP). Τα νήματα όταν τα χρησιμοποιείς σωστά θα σου σαντανόνουνται λιότερο που τις λεπτές μισίνες. Πρέπει πάντα να προσέχεις να μην βάζεις πολύ νήμα στο spool σου, τουλάχιστο 3-4mm που το spool πρέπει να είναι άδειο. Επίσης τις πρώτες φορές πρέπει να το στρώσεις το νήμα, βάλε ένα βάρος 20-30-40 γραμμάρια ή και παραπάνο αν τραβά το καλάμι σου και κάμε μερικές βολές και μετά τύλιξε το νήμα σφικτά δίνοντας περισσότερη αντίσταση και με το χέρι σου αν χρειάζεται (βολέ μόνο στο νερό για να μην τραυματίσεις το νήμα). Τέλος αν χρησιμοποιείς ελαφριά δολώματα κάθε καμιά 10ρια βολές πρέπει να κάμνεις και με βολή και να βοηθά το νήμα να τυλίεται σφικτά πάνω στο spool με το μέρι σου. Σιγά σιγά με την εμπειρία θα βλέπεις το spool και θα καταλάβεις πότε θέλει στρώσιμο το νήμα.pavlos_agianapitis wrote:Σήμερα εδοκίμασα πρότη φορά νήμα(ενα power pro). Εσαντανόθην μου δύο φορες με αποτέλεσμα να θέλει να το κόπσο. Επίσεις είχα μπροστα τζαι παράμαλλο florocarbon. Έχει κανενας το νήμα για να μου πέι αν είναι καλο??? Τα νήματα έτσι σαντανόνουντε ή είναι που λάθος δικό μου???
Fishing... http://www.cyprusfaa.com
Παύλο, μπλεξίματα θα σου τυχαίνουν μέχρι να συνηθίσεις το νήμα, είναι ένα από τα κακά του.
On a slightly related topic...
Lord Byron, tuf line is not so tuff.
Last time i used it, it snapped twice while casting a soft lure weighing approx. 15 grams ( i used the 15 pounds flavor).
Probably just a coincidence, but the braid came right out of the box, so, other than the braid being defective, i cant think of another excuse for such poor performance.
Have you had similar experiences using this particular brand of braid?
Lord Byron, tuf line is not so tuff.

Last time i used it, it snapped twice while casting a soft lure weighing approx. 15 grams ( i used the 15 pounds flavor).
Probably just a coincidence, but the braid came right out of the box, so, other than the braid being defective, i cant think of another excuse for such poor performance.
no whey no gain
Στάθη μου εδόκιμασες την? Σίγουρα μπορεί να τύχει να αγοράσεις ένα νήμα και να σου φκει ελαττωματικό αλλά μπορεί να είναι οποιοδήποτε νήμα. Μπορώ να σου έβρω 200 παρόμοιες ερωτήσεις και περιστατικά σε forums του internet για όλα τα νήματα ακόμα και για τα ποιο ακριβάΣτάθης wrote:Παύλο, μπλεξίματα θα σου τυχαίνουν μέχρι να συνηθίσεις το νήμα, είναι ένα από τα κακά του.
Lord Byron, tuf line is not so tuff.![]()

Τούτον νομίζω λέει πολλά για την ποιότητα ενός νήματος για όσους καταλάβουν...
Το δοκίμασα για πρώτη φορά Μάριε, πριν από λίγες μέρες.
Οι οδηγοί του καλαμιού είναι μια χαρά...
Ίσως να ήταν σύμπτωση, θα δείξει η εκτεταμένη χρήση.
Παρα ταύτα, η τιμή του είναι πολύ καλή σε σύγκριση με άλλες μάρκες που βρίσκει κανείς στην Κύπρο.
Παρα ταύτα, η τιμή του είναι πολύ καλή σε σύγκριση με άλλες μάρκες που βρίσκει κανείς στην Κύπρο.
no whey no gain
Έτσι όπως το έγραψες δεν είχα καταλάβει ότι εν εσύ που είχες το πρόβλημα.Στάθης wrote:Την δοκίμασα για πρώτη φορά Μάριε, πριν από λίγες μέρες.
Κάνε δοκιμές με ζυγαριά και χωρίς κόμπους και αν έχει πρόβλημα πάρτο πίσω...
Σταθη δεν ειχα ποτε προβλημα με τουτο το νημα και οσοι με εχουν δει να κανω βολες ξερουν με ποση πιεση ριχνω.
Διαβασε το link του Greg
Διαβασε το link του Greg
το tuff line στην αιγυπτο μας εβγαλε αρκετα ψαρια τερατα
Esox Lucius
-
Eγώ εν το power pro moss green που εχω 0,15mm. Πάντος νομίζω οτι εσαντανόθιμουν επιδη ήταν πρότη φορα. Εν πηράζει εν να ξαναδοκιμάσω.
Δείται τζαι μια φότο να μου πείτε αν είναι καλα τηλημένο το νήμα.
- Attachments
-
- op siga siga s.jpg (57.61 KiB) Viewed 5371 times
IΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ HATE ΚΟΥΝΕΛΟΥΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ
- plenom'metatopsarem?
μοιάζει καλά φίλε, αλλά προτίμα να βάζεις λίο πιο λίο την επόμενη φορά! Μπορεί να έχεις κόμπους στο πέταμα που την παραγέμισες την πομπίνα!pavlos_agianapitis wrote:Eγώ εν το power pro moss green που εχω 0,15mm. Πάντος νομίζω οτι εσαντανόθιμουν επιδη ήταν πρότη φορα. Εν πηράζει εν να ξαναδοκιμάσω.
Με τα νήματα, αφού συζητάμε, για όσους δεν γνωρίζουν... όταν με το δόλωμά μας παίζουμε για να του δώσουμε ζωή (πχ πόππερ) και κάνουμε μικρά τινάγματα και λοιπά , τελοσπάντων δεν το φέρνουμε με σταθερή ταχύτητα, δεν μαζεύεται σωστά στην πομπίνα! Είναι καλό οι επόμενές μας βολές να είναι απαλέα και να μην προσπαθούμε να πιέσουμε να φτάσουμε μακρυνές βολές γιατί το πιο πιθανό είναι να καταλήξει κουβάρι το νήμα! Κυρίως με ελαφριά δολώματα! Κάντε απαλές βολές, μαζέψτε σταθερά και ξανά μετά!
βγαλε μια κοντινη φωτο με το spool της μηχανης να δουμε καλυτερα..εχει και μηχανακια που δεν καμουν για νημα (οσο και να προσεξεις καθε 5 βολες θα σου καμει κομπους)
Esox Lucius