Μισινες-Νηματα για σπιννιγκ

Post Reply
christos nic

Re: Μισινες-Νηματα για σπιννιγκ

Post by christos nic »

Tryfon wrote:pio simio ??
Στο 4.18 αλλα η απορια ειναι γενικοτερη μεσα στην τρυπα που εχει καπου εκει βαζουμε λαδι η γρασο για να πχ γρασουρουμε τα γρανατζια χωρις να αποφυγουμε να ανοιξουμε τον μηχανισμο?

Tryfon

Post by Tryfon »

christos nic wrote:
Tryfon wrote:pio simio ??
Στο 4.18 αλλα η απορια ειναι γενικοτερη μεσα στην τρυπα που εχει καπου εκει βαζουμε λαδι η γρασο για να πχ γρασουρουμε τα γρανατζια χωρις να αποφυγουμε να ανοιξουμε τον μηχανισμο?

4.18 βαζει λαδι πανω στον αξονα
Like us on Facebook: Super Action Stores Cyprus

pavlos_agianapitis

Post by pavlos_agianapitis »

Σήμερα εδοκίμασα πρότη φορά νήμα(ενα power pro). Εσαντανόθην μου δύο φορες με αποτέλεσμα να θέλει να το κόπσο. Επίσεις είχα μπροστα τζαι παράμαλλο florocarbon. Έχει κανενας το νήμα για να μου πέι αν είναι καλο??? Τα νήματα έτσι σαντανόνουντε ή είναι που λάθος δικό μου???

Πάντος δεν ε πολλο ενθουσιάστικα.
IΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ HATE ΚΟΥΝΕΛΟΥΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

PrEdAtΩR

Post by PrEdAtΩR »

pavlos_agianapitis wrote:Σήμερα εδοκίμασα πρότη φορά νήμα(ενα power pro). Εσαντανόθην μου δύο φορες με αποτέλεσμα να θέλει να το κόπσο. Επίσεις είχα μπροστα τζαι παράμαλλο florocarbon. Έχει κανενας το νήμα για να μου πέι αν είναι καλο??? Τα νήματα έτσι σαντανόνουντε ή είναι που λάθος δικό μου???

its my goto braid line εδω και 7 χρονια. Κατι αλλο θα φταιει. Η εσυ , η μηχανη η ο τροπος που το εβαλες πας την μηχανη

MariosK

Post by MariosK »

pavlos_agianapitis wrote:Σήμερα εδοκίμασα πρότη φορά νήμα(ενα power pro). Εσαντανόθην μου δύο φορες με αποτέλεσμα να θέλει να το κόπσο. Επίσεις είχα μπροστα τζαι παράμαλλο florocarbon. Έχει κανενας το νήμα για να μου πέι αν είναι καλο??? Τα νήματα έτσι σαντανόνουντε ή είναι που λάθος δικό μου???

Είναι ένα καλό νήμα σε σχέση με την τιμή του, λίον σκληρό τζε κατσιαρίζει. Βρίσκεις στην ίδια τιμή και καλύτερα στην Κύπρο (π.χ. Tuf-Line XP). Τα νήματα όταν τα χρησιμοποιείς σωστά θα σου σαντανόνουνται λιότερο που τις λεπτές μισίνες. Πρέπει πάντα να προσέχεις να μην βάζεις πολύ νήμα στο spool σου, τουλάχιστο 3-4mm που το spool πρέπει να είναι άδειο. Επίσης τις πρώτες φορές πρέπει να το στρώσεις το νήμα, βάλε ένα βάρος 20-30-40 γραμμάρια ή και παραπάνο αν τραβά το καλάμι σου και κάμε μερικές βολές και μετά τύλιξε το νήμα σφικτά δίνοντας περισσότερη αντίσταση και με το χέρι σου αν χρειάζεται (βολέ μόνο στο νερό για να μην τραυματίσεις το νήμα). Τέλος αν χρησιμοποιείς ελαφριά δολώματα κάθε καμιά 10ρια βολές πρέπει να κάμνεις και με βολή και να βοηθά το νήμα να τυλίεται σφικτά πάνω στο spool με το μέρι σου. Σιγά σιγά με την εμπειρία θα βλέπεις το spool και θα καταλάβεις πότε θέλει στρώσιμο το νήμα.

Στάθης

Post by Στάθης »

Παύλο, μπλεξίματα θα σου τυχαίνουν μέχρι να συνηθίσεις το νήμα, είναι ένα από τα κακά του.

On a slightly related topic...
Lord Byron, tuf line is not so tuff. :evil:
Last time i used it, it snapped twice while casting a soft lure weighing approx. 15 grams ( i used the 15 pounds flavor).
Probably just a coincidence, but the braid came right out of the box, so, other than the braid being defective, i cant think of another excuse for such poor performance.
Have you had similar experiences using this particular brand of braid?
no whey no gain

MariosK

Post by MariosK »

Στάθης wrote:Παύλο, μπλεξίματα θα σου τυχαίνουν μέχρι να συνηθίσεις το νήμα, είναι ένα από τα κακά του.

On a slightly related topic...
Lord Byron, tuf line is not so tuff. :evil:
Last time i used it, it snapped twice while casting a soft lure weighing approx. 15 grams ( i used the 15 pounds flavor).
Probably just a coincidence, but the braid came right out of the box, so, other than the braid being defective, i cant think of another excuse for such poor performance.
Have you had similar experiences using this particular brand of braid?
Στάθη μου εδόκιμασες την? Σίγουρα μπορεί να τύχει να αγοράσεις ένα νήμα και να σου φκει ελαττωματικό αλλά μπορεί να είναι οποιοδήποτε νήμα. Μπορώ να σου έβρω 200 παρόμοιες ερωτήσεις και περιστατικά σε forums του internet για όλα τα νήματα ακόμα και για τα ποιο ακριβά :). Ας μην παραπλανούμε αν δεν έχουμε προσωπική άποψη. Εδοκίμασα Tuf-Line, Suffix, Power, WFT, Platypus, Jaxon, Mustad, Berkeley και σε μερικές που τούτες τις μάρκες περισσότερα από ένα μοντέλα. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι το Tuf-line είναι value for money και το βρίσκεις και Κύπρο. Η δική μου επιλογή για spinning θα ήταν Jaxon το οποίο βρίσκεις και Κύπρο αλλά εν λίγο ποιο ακριβό ή Suffix το οποίο δεν βρίσκει Κύπρο. . Συγκεκριμένα το Tuf-Line 20lb το είχα σε ένα spool 3 χρόνια, το αγόρασα από Κύπρο πριν ερτει το XP από ένα κατάστημα το οποίο δεν ήξεραν καν τι ήταν και το κουτί ήταν τζιτρινιασμένο που τον ήλιο τζε όμως το νήμα άντεξε σε 4 βολές με σπασμένον οδηγό ξουράφι τζε καλάμιν του Φοίβου, είχα του δανίσει την μηχανή μου γιατί ενόμιζεν ότι το νήμα πάνω στην μηχανή του ήταν ελαττωματικό γιατί εκόφκε τουν σε κάθε βολή (μετά ανακαλύψαμεν τον οδηγό), τζε εκόπικεν μόνο όταν εκουράτζισε το δόλωμα τζε ετραβούσεν το με δύναμη ο Φοίβος τζε ετρίφτηκε καμιάν 10ρκα φορές πας τον σπασμένον οδηγό τζε μετά να κοπεί.

Τούτον νομίζω λέει πολλά για την ποιότητα ενός νήματος για όσους καταλάβουν...

Στάθης

Post by Στάθης »

Το δοκίμασα για πρώτη φορά Μάριε, πριν από λίγες μέρες.
Οι οδηγοί του καλαμιού είναι μια χαρά...
Ίσως να ήταν σύμπτωση, θα δείξει η εκτεταμένη χρήση.
Παρα ταύτα, η τιμή του είναι πολύ καλή σε σύγκριση με άλλες μάρκες που βρίσκει κανείς στην Κύπρο.
no whey no gain

MariosK

Post by MariosK »

Στάθης wrote:Την δοκίμασα για πρώτη φορά Μάριε, πριν από λίγες μέρες.
Οι οδηγοί του καλαμιού είναι μια χαρά...
Ίσως να ήταν σύμπτωση, θα δείξει η εκτεταμένη χρήση.
Παρα ταύτα, η τιμή του είναι πολύ καλή σε σύγκριση με άλλες μάρκες που βρίσκει κανείς στην Κύπρο.
Έτσι όπως το έγραψες δεν είχα καταλάβει ότι εν εσύ που είχες το πρόβλημα.

Κάνε δοκιμές με ζυγαριά και χωρίς κόμπους και αν έχει πρόβλημα πάρτο πίσω...

Greg

Post by Greg »

Esox Lucius

PrEdAtΩR

Post by PrEdAtΩR »

Σταθη δεν ειχα ποτε προβλημα με τουτο το νημα και οσοι με εχουν δει να κανω βολες ξερουν με ποση πιεση ριχνω.

Διαβασε το link του Greg

Greg

Post by Greg »

το tuff line στην αιγυπτο μας εβγαλε αρκετα ψαρια τερατα
Esox Lucius

pavlos_agianapitis

Post by pavlos_agianapitis »

Eγώ εν το power pro moss green που εχω 0,15mm. Πάντος νομίζω οτι εσαντανόθιμουν επιδη ήταν πρότη φορα. Εν πηράζει εν να ξαναδοκιμάσω.

Δείται τζαι μια φότο να μου πείτε αν είναι καλα τηλημένο το νήμα.
Attachments
op siga siga s.jpg
op siga siga s.jpg (57.61 KiB) Viewed 5374 times
IΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ HATE ΚΟΥΝΕΛΟΥΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

plenom'metatopsarem?

Post by plenom'metatopsarem? »

pavlos_agianapitis wrote:Eγώ εν το power pro moss green που εχω 0,15mm. Πάντος νομίζω οτι εσαντανόθιμουν επιδη ήταν πρότη φορα. Εν πηράζει εν να ξαναδοκιμάσω.

Δείται τζαι μια φότο να μου πείτε αν είναι καλα τηλημένο το νήμα.
μοιάζει καλά φίλε, αλλά προτίμα να βάζεις λίο πιο λίο την επόμενη φορά! Μπορεί να έχεις κόμπους στο πέταμα που την παραγέμισες την πομπίνα!
Με τα νήματα, αφού συζητάμε, για όσους δεν γνωρίζουν... όταν με το δόλωμά μας παίζουμε για να του δώσουμε ζωή (πχ πόππερ) και κάνουμε μικρά τινάγματα και λοιπά , τελοσπάντων δεν το φέρνουμε με σταθερή ταχύτητα, δεν μαζεύεται σωστά στην πομπίνα! Είναι καλό οι επόμενές μας βολές να είναι απαλέα και να μην προσπαθούμε να πιέσουμε να φτάσουμε μακρυνές βολές γιατί το πιο πιθανό είναι να καταλήξει κουβάρι το νήμα! Κυρίως με ελαφριά δολώματα! Κάντε απαλές βολές, μαζέψτε σταθερά και ξανά μετά!

Greg

Post by Greg »

βγαλε μια κοντινη φωτο με το spool της μηχανης να δουμε καλυτερα..εχει και μηχανακια που δεν καμουν για νημα (οσο και να προσεξεις καθε 5 βολες θα σου καμει κομπους)
Esox Lucius

Post Reply

Return to “SPINNING”