αν το εξερα οτι ηταν να ερτεις ηταν να ερτω να πουμε και 2 κουβεντουεςgoldsargus wrote:130-150 μετραrockfishing wrote:επιδει το εζησα ειναι οτι φοβουντε να εκτεθουν, το θεμα ειναι οτι οσοι πραγματικα θελουν να μαθουν τολμουν.pavlosneofitou wrote:(που ήταν τόσοι που θέλουν να ρίξουν μέτρα για να ψαρέψουν surfcasting, υπήρχαν κάπου 60 που δήλωναν ότι θα έρθουν)
Παβλο το surfcasting ειναι για λιγους.
ποσα μετραpavlosneofitou wrote: Αν όπως είπε ο δάσκαλος θέλεις τόσα μέτρα για το surfcasting μάλλον εν σε σχολειό που θα πρέπει να γραφτούμε αντί να ξαναπάμε ψάρεμα.![]()
![]()
Ο άλλος με την μπαλα εριχνε όχι την πρωτη φορα αλλα μετα εριχνε. Επιασα και εγω τζινο το πραμα αλλα ουτε 50 μετρα εν το πηρα.
Το παιδι που έσπασε το καλάμη έριχνε σωστά αλλά πολύ λίγα μέτρα.
Γενικά εγω περίμενα να έρθει και ο Κυριάκος για τα ψαρέματα. Θα ήταν καλό να ξέραμε τη γίνεται με αρματωσιές και αλλά κόλπα που κάμνουν στους αγώνες. Δαμε υστερω εχει φορες που βγαζουμε, βαλουμε και δεν γνωριζουμε τη αλλαγη να κάμουμε για να πιάσουμε ψαρι.
Ο Μπονης χόρεψε με το καλαμη, κυριολεκτικά.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ SURF CASTING
Re: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ SURF CASTING
Φίλε έγραψες !!!inglese.fishing wrote:Μόλις επέστρεψα από το σεμινάριο για το surfcasting, από την μια χαρούμενος από την άλλη πολύ νευριασμένος.
Έχει τόσες μέρες που γράφουμε όλοι για το surfcasting τα μέτρα που ρίχνεται τα καλάμια αλλά μετρημένοι όσοι ήρθατε να μάθετε. Ναι κύριοι να μάθετε, να μάθουμε γιατί εν ξέρουμε τίποτε τελικά.
Τελικά τι είναι surfcasting;
Μόνο ένας γνώριζε άλλωστε είναι και ο κύριος υπεύθυνος για τον ερχομό του Γιώργου Μπόνη στην Κύπρο.
Του αφήνω την χαρά να το ξαναγράψει.
Τουλάχιστο εγώ φεύγοντας έμαθα όσα θα συζητούσαμε δαμεσα για 10 χρόνια και επήρα μια γεύση πως πρέπει να ρίχνω σωστά.
Ελπίζω να το κάμω και αύριο.

Η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε μάθει μικροί μεγάλοι

Οσον αφορά τις βολές ??? ασε και όσοι ήρθαν έμαθαν το αυτονόητο

[quote="rockfishing"]
επιδει το εζησα ειναι οτι φοβουντε να εκτεθουν, το θεμα ειναι οτι οσοι πραγματικα θελουν να μαθουν τολμουν.
θα το πω λίον διαφορετικά !! Ο Κύπριος ψαράς νομίζει ότι γενήθηκε ψαράς !!
Λίγοι είναι αυτοί που θεωρούν ότι χρειάζονται να μάθουν κάτι παραπάνω από αυτά που ξέρουν !!

επιδει το εζησα ειναι οτι φοβουντε να εκτεθουν, το θεμα ειναι οτι οσοι πραγματικα θελουν να μαθουν τολμουν.
θα το πω λίον διαφορετικά !! Ο Κύπριος ψαράς νομίζει ότι γενήθηκε ψαράς !!

Μερικές φώτο από το σεμινάριο στις οποίες ο Γιώργος εξηγεί πως γίνεται η σωστή βολή , σωστή θέση χεριών ,ποδιών κλπ .
Πραγματικά ο Γιώργος μας έχει βοηθήση πολύ για να βελτιώσουμε την βολή μας !!
Φυσικά χρειάζεται πολύ εξασκηση - προπόνηση !! Από αύριο στο χωράφι για προπόνηση !!
Πραγματικά ο Γιώργος μας έχει βοηθήση πολύ για να βελτιώσουμε την βολή μας !!

Φυσικά χρειάζεται πολύ εξασκηση - προπόνηση !! Από αύριο στο χωράφι για προπόνηση !!

Και μερικές από σήμερα στην θάλασσα μαζί με αρματωσιές !!
-
γιατί δεν ήρθε ο Κυριάκος κ. Μιχάλη;
Κανόνισε να το κάμνουμε τακτικά
είναι πραγματικά χρήσιμα έτσι σεμινάρια.
Περίμενα ποιο πολλούς φιλε μου.
Κανόνισε να το κάμνουμε τακτικά

-
Το shock leader ο Γιώργος είπε ότι πρέπει να είναι σκληρό και να με είναι οποιαδήποτε πετονιά. Έβαλα το shock leader τις suffix titanium 0.70 και κτυπά πάνω στα δακτυλίδια και κόβεται στο κόμπο. τι φταει;
Last edited by goldsargus on Sun Oct 20, 2013 7:24 pm, edited 1 time in total.
-
εχασες Αντωνη εχασες τι να σου καμωANTONISE wrote:
αν το εξερα οτι ηταν να ερτεις ηταν να ερτω να πουμε και 2 κουβεντουες

Τι surfcasting ανθρωπος εισαι τελικα αμαν εν πατας σε ετσι events?
ειχα και εγω παλια το ιδιο προβλημα και εβαλα 0.60 και λυθηκε, συνηθως αν κατεβης πιο κατω μεγεθος πετυχενης καλητερο κομπο και εχεις την αισθηση οτι ειναι και πιο μαλακη.goldsargus wrote:Το shock leader ο Γιώργος είπε ότι πρέπει να είναι σκληρό και να με είναι οποιαδήποτε πετονιά. Έβαλα το shock leader τις suffix titanium 0.70 και κτυπά πάνω στα δακτυλίδια και κόβεται στο κόμπο.
παντως η sufix tritanium ειναι εξαιρετικοτατη μισινα και ειναι λιγο παραξενο που σπαζει στον κομπο του σιοκλητερ.
νομιζω σε φιξ μηχανισμους λογω του τροπου που απελελευθερωντε η μισινα με αυτες τις σπιρες δεν νομιζω να κανη σκηρη μισινα.
pavlosneofitou wrote:γιατί δεν ήρθε ο Κυριάκος κ. Μιχάλη;
Κανόνισε να το κάμνουμε τακτικάείναι πραγματικά χρήσιμα έτσι σεμινάρια.
7 Δεκεμβρίου θάρθει ο Κυριάκος !! Θα το κάνουμε λίον διαφορετικό !!σεμινάριο απόγευμα ψάρεμα νύκτα !!!
Τι λέτε ??
goldsargus wrote:εχασες Αντωνη εχασες τι να σου καμωANTONISE wrote:
αν το εξερα οτι ηταν να ερτεις ηταν να ερτω να πουμε και 2 κουβεντουες![]()
σωστός ο φίλος !! Που είσουν κύριε Αντώνη !! Εφαες κότζινη !!1

Θα σου έλεγα αλλά να ρωτήσουμε τον Γιώργο γιατί εχω την εντύπωση ότι δεν είναι ετσι ακριβώς που το είπε !!!goldsargus wrote:Το shock leader ο Γιώργος είπε ότι πρέπει να είναι σκληρό και να με είναι οποιαδήποτε πετονιά. Έβαλα το shock leader τις suffix titanium 0.70 και κτυπά πάνω στα δακτυλίδια και κόβεται στο κόμπο. τι φταει;

και νομίζω το 70 είναι υπερβολικό !!
εχουμε και αλλες υποχρεωσεις ενεν μονο το ψαρεμαgoldsargus wrote:εχασες Αντωνη εχασες τι να σου καμωANTONISE wrote:
αν το εξερα οτι ηταν να ερτεις ηταν να ερτω να πουμε και 2 κουβεντουες![]()
no-nick wrote:http://www.youtube.com/watch?v=EF1iyX5hAPU
ενα βιτεο που βρηκα τυχαια πριν λιγο και ειναι και επικαιρο στο φορουμ
απο εναν μοναδικο στο ειδος του ανθρωπο σε θεμα καλαμι και σερφκαστινκ στην Ελλαδα
ο Νικος αρεσκετε σε ακραια παραδειγματα. Γιατι να μεν ειναι σερφκαστινγ κατι ενδειαμεσο (αν και εγω λεω οτι ειναι το πρωτο);no-nick wrote: http://www.youtube.com/watch?v=PrD-PrusG20
ακομα ενα βιτεο που αναφερεται σε σερφκαστινκ απο μια πολυ αξιολογη εταιρεια του χωρου.
τελικα ειναι ψαρεμα μεσα στα κυματα η ειναι ψαρεμα σε μαρινη αποσταση?
Στην κυπρο δεν εχουμε τα ιδια που εχουν στην Ελλαδα/ιταλια και καπου εγραψε ο spais οτι επιρεαζομαστε που παλληρια, μα μονο 50 ποντους γινεται τουτο τι νομιζεται οτι θα αλλαζε;
Φίλε δεν κατάλαβα τι έγραψες αλλά εμπάση περιπτώση να σου πω κάτι !!Κώστας wrote:no-nick wrote:http://www.youtube.com/watch?v=EF1iyX5hAPU
ενα βιτεο που βρηκα τυχαια πριν λιγο και ειναι και επικαιρο στο φορουμ
απο εναν μοναδικο στο ειδος του ανθρωπο σε θεμα καλαμι και σερφκαστινκ στην Ελλαδαο Νικος αρεσκετε σε ακραια παραδειγματα. Γιατι να μεν ειναι σερφκαστινγ κατι ενδειαμεσο (αν και εγω λεω οτι ειναι το πρωτο);no-nick wrote: http://www.youtube.com/watch?v=PrD-PrusG20
ακομα ενα βιτεο που αναφερεται σε σερφκαστινκ απο μια πολυ αξιολογη εταιρεια του χωρου.
τελικα ειναι ψαρεμα μεσα στα κυματα η ειναι ψαρεμα σε μαρινη αποσταση?
Στην κυπρο δεν εχουμε τα ιδια που εχουν στην Ελλαδα/ιταλια και καπου εγραψε ο spais οτι επιρεαζομαστε που παλληρια, μα μονο 50 ποντους γινεται τουτο τι νομιζεται οτι θα αλλαζε;
Δεν θα ανακαλύψουμε την τασιηνόπιττα !! Αυτή ανακαλύφθηκε πολύ πριν και πολύ πριν ασχοληθούμε εμείς !!
Ο Νίκος ψάχνει τρόπο να μας δόση να καταλάβουμε τι εννοή !!

Surf casting φίλε μου είναι συνδιασμός των δύο βίτεο που είδες !! ΚΥΜΜΑΤΑ _ ΑΠΟΣΤΑΣΗ !!

Τώρα αν δεν θέλετε να το καταλάβετε

και κάτι που έγραψες στο τέλος για παλλίριες """ μόνον πενήντα πόντους τι θα άλλαζε """ να σου πω ότι εστω και πενήνατα πόντους αλλάζουν πολλά πράματα φίλε μου αλλά χρειάζετε πολύ αγάπη , προσπάθεια , κόπος για να ανακαλύψης την διαφορά !! Το ψάρεμα για μερικούς είναι τρόπος ζωής (μεταφορικά) για άλλους χόμπυ , για άλλους σιόου για άλλους πάω ψάρεμα για να ξεχάσω λίγο τις σκοτούρες και άλλα πολλά !!