Δημοσίευσηαπό spais » Τρί Οκτ 15, 2013 6:24 am
pavlosneofitou έγραψε:
Αποφασισα να αγορασω 2 καλα καλαμια για surfcasting που να μπορω να τα ψαρεψω με 5 μποφορ και να ριχνω οπωσδηποτε αγκυρα 150γρ
Δεν ξερω αν μπορω να συνδυασω ευαισθησια στις τσιμπιες και καποιο που θα με βοηθησει να μαθω να ριχνω πιο μακρια.
εσεις τη εχετε που να ειναι δοκιμασμενο;
ΕΕΕΕΕΕ κοπέλια μάσιεστε να με παντρέψετε με άνθρωπο τζε είμαι και κάποιας ηλικίας

Αυτά έγραψα στον φίλο που ρώτησε για δύο καλάμια ο άνθρωπος!!!
""Αποφασισα να αγορασω 2 καλα καλαμια για surfcasting που να μπορω να τα ψαρεψω με 5 μποφορ και να ριχνω οπωσδηποτε αγκυρα 150γρ
Οσον αφορά το surf casting στην χώρα μας είναι ενα πολύ ενδιαφέρων θέμα !!
Για να σου δώσω μια πρώτη γευση εγώ προσωπικά με συνεχόμενο άνεμο 4-5 μποφορ με κατευθυνση από θάλασσα προς ξηρά δεν μου έτυχε να πάρω ψάρια!! Αντιθέτος με άνεμο 4-5 μποφόρ από θάλασσα προς ξηρά το απόγευμα αλλά την νύκτα ακριβώς τον αντίθετο(που ως συνήθως αυτες επικρατούν) από ξηρά προς θάλασσα έκανα τρομερές ψαριές !! Μεγάλη σημασία για ενα καλό ψάρεμα παίζουν οι παλλήριες που στην χώρα μας λόγο κλειστής θάλασσας (μεσογγίου) δεν είναι και τόσο έντονες !!
για αυτό τον λόγο ενα καλάμι τρίσπαστο μέχρι 200 action είναι νομίζω αρκετό για τις συνθήκες της χώρας μας !!Τώρα οσον αφορά την άγκυρα 150 γρ νομίζω είναι υπερβολική !! μέχρι 125 είναι αρκετή !!
Δεν ξερω αν μπορω να συνδυασω ευαισθησια στις τσιμπιε
Ευαισθησία και surf δεν συνδιάζονται !! Αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη φυσικά και λόγω εμπειρίας !!
καποιο που θα με βοηθησει να μαθω να ριχνω πιο μακρια.
Εδώ το θέμα είναι νομίζω ποιό πολύ τεχνικό!! Αν ξέρεις να ρίχνεις σωστά τότε απλοποιούνται τα πράματα !!"""
Επήρετε με που τες αγκυρες 150-170 , καλαμούθκια με μουτούες λεπτες ?? τζε εξαναφέρετε με πίσω
Επειδή θέλω να συνεννοηθούμε τέλος πάντον , τουλάχιστον να συμφωνήσουμε σε μερικά πράματα αν γίνεται ??
Τι ψάρεμα συζητούμε ?? Και πότε??
1. Με κόντρα άνεμο ? Μέρα ή νύκτα ?? δεν έχω ψαρέψει σχεδόν ποτέ ή τουλάχιστον και τις λίγες δεν πήρα ψάρι !! μόνον νύκτα !!
2. Με πλευρινό άνεμο ? Μέρα ή νύκτα ?? το πιό δύσκολο ψάρεμα και το πιό ταλαίπωρο !!

αλλάζω τόπο !! μόνον νύκτα !!
3. Με ευνοικό άνεμο ? Μέρα ή νύκτα ?? το αγαπημένο μου ψάρεμα και το πιό αποδοτικό !! πάντα νύκτα !!!
(Εγώ προσωπικά μιλώ για συνθήκες οι οποίες είναι όταν έχει δυνατούς δυτικούς ανέμους την ημέρα και την νύκτα γυρίζουν και ησυχάζει !! Πάντα νύκτα 6.00 απόγευμα μέχρι τις 10.00 πρωί Δηλαδή στην περίπτωση 3!!)
Οταν ξεκαθαρίσουμε τα πιό πάνω τότε να συζητήσουμε ότι θέλετε !!!