steliosgewrgiou wrote:Φιλε τζαμε καλυτερα να δεις και την.λυση του μπολονεζ...διοτι παμε σε παιο βαθια νερα..θεωρω οτι απο νερα 4-8μ δουλευει καλυτερα το μπολονεζ ενω για πιο ξεβαθα δουλευει το εγεζικογλ
Γιατι να χρησομοιποισης μπολονεζ ρε φιλε αφου στο εγγλεζικο μπορεις να ψαρεψεις σε μεγαλα βαθη και αποστασεις.
marios0 wrote:Καλησπέρα,
Ποια η σημασία της απόστασης που το stopper ως το πρώτο μολύβι (το πρώτο μετά τον φελλό).
Δηλαδή αν εγώ ψαρεφκω στα 6 μετρα πρέπει να απλοσω τα μολύβια πάνω στην μάνα και στα 6 μετρα..
Ο λόγος που ρωτώ είναι επειδή αν έχω ένα καλάμι 4.20 και έχω μολύβια απλωμένα πάνω στην μάνα για 6 μετρα η ακόμα και 5 μετρα εν θα μπορώ να κάμω βολές...
Τούτη εν απορία που την έχω πολύ καιρό και εν εκαταφερα να την λύσω μονος μου ακόμα...
Καλά ψαρέματα τώρα που εφκιεροσαν οι θάλασσες.
Καλησπερα φιλε, Πχ εχεις ενα φελο 5 γρ θα μπορουσες να βαλεις στα 3μ απο το παραμαλλο σου 3 γραμμαρια και ποιο κατω να απλωσεις μικρα βαριδακια σε διαφορες αποστασεις και να βαλανσαρεις τον φελλο.. καταλαβες/ δεν πρεπει να ειναι απλωμενα πανω στα 6μ στο μηκος που ψαρευεις.. υπαρχει το εγγλεζικο το σταθερο που ψαρευεις σταθερα μεχρι 4-4.20 με το καλαμι που εχεις και αν εχει περρισοτερο βαθος η αρματωσια γινετε σηρομενι..