Ψαρευτικές Εξορμήσεις και Αποτελέσματα

sotiris!129

Re: Ψαρευτικές Εξορμήσεις και Αποτελέσματα

Post by sotiris!129 »

παρατιρησα και εγω υπερβολικα πολλα μικρα λαυρακια φετος σε μια ψαρεφτικη εξωρμιση την προηγουμεν βδομαδα
κοπαδια τον 5-10 ψαριον τετιου size σαν του φιλου στην φωτογραφια η και ακομη πιο μικρα αλλα λογο του οτι ημουν περιοχη Ζυγιου υπεθεσα οτι σπασαν τα ιχθιοτροφια και ειχεν τοσα πολλα και λογο του size δεν επιαν να τα πετσοκοπσουν...
ατε του χρονου μαχες :dance:
εχει πραμα ο γιαλος μαστρε?

sotiris!129

Post by sotiris!129 »

μιας ζε η ωρα που εκαμα το προιγουμενο μου post ηταν η πλεον καταλιλη για ψαρεμα ειπα να πιαω τον συντροφο ετσι στο μπαμ μπαμ ζε να παμε το γιρο μας
οι 16ρουες πραγκαρολες δεν εκρατιζαν τα ψαρκα με αποτελεσμα να εχουμε γιρο στα 12-15 ξιαγκιστροματα ψαριον μερικα απο αυτα υπερβολικα αξιολογα για να μην σπασουν τα νευρα μας
τελικο αποτελεσμα για 2 ατομα 4 κουρκουνες στο size της μπουκαλουας του νερου και ακομα μερικες τον 12-15 cm ως η ωρα 10 που ο αερας δεν μας αφινε να ψαρεψουμε αλλο
Attachments
1.jpg
1.jpg (154.79 KiB) Viewed 6470 times

ΧΑΡΗΣ Μ

Post by ΧΑΡΗΣ Μ »

caveman wrote:Μιαν κουβένταν ξέρω, πως η εισροή νερού από τους ποταμούς στην θάλασσα φέτος τα εβοήθεισε πάρα πολλά! Πρώτη φορά βλέπω τόσα πολλά ΑΓΡΙΑ λαβράκια γενημένα έξω στην φύση!
Τα μικρα λαυρακια που ολοι βλεπουμε αυτο τον καιρο, δεν ειναι αγρια και ουτε εμπιπτουν στα απαγορευμενα size
ΘΑΛΑΣΣΑ ΧΩΡΙΣ ΖΩΗ=ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΘΑΛΑΣΣΑ

MariosK

Post by MariosK »

ΧΑΡΗΣ Μ wrote:
caveman wrote:Μιαν κουβένταν ξέρω, πως η εισροή νερού από τους ποταμούς στην θάλασσα φέτος τα εβοήθεισε πάρα πολλά! Πρώτη φορά βλέπω τόσα πολλά ΑΓΡΙΑ λαβράκια γενημένα έξω στην φύση!
Τα μικρα λαυρακια που ολοι βλεπουμε αυτο τον καιρο, δεν ειναι αγρια και ουτε εμπιπτουν στα απαγορευμενα size
Τι εννοείς Χάρη? Αφήσαν τα που κάποιο ιχθυοτροφείο?

ΧΑΡΗΣ Μ

Post by ΧΑΡΗΣ Μ »

Το Σαββατο 19/5 η ωρα 5 μ.μ ,το τμημα αλιειας διενηργησε ελεγχους στο αλιευτ.καταφ.Ζυγιου.Ηταν μια ευχαριστη εκπληξη οταν τους ειδα σε ωρες μη εργασιμες.Προεβησαν σε παρατηρησεις και υποχρεωσαν και ενα ερασ.ψαρα να αφησει ελευθερη μια μελανα . Οταν τους αναφερα για τη σφαγη που γινεται με τα μικρα λαυρακια,μου ειπαν οτι δεν ειναι αγρια και οτι δε θα επιζησουν.Αυτο ομως πρεπει να το δουμε .Πως ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ οτι δεν ειναι αγρια και πως γνωριζουν οτι δε θα επιζησουν .Χθες Κυριακη περασαν παλι απο εκει και κατευθυνθηκαν για ελεγχο στους φραχτες.Ελπιζω να συνεχισουν πιο εντατικα αυτοι οι ελεγχοι και οχι μονο στους ερασιτεχνες αλλα και στους επαγγελματιες

sotiris!129

Post by sotiris!129 »

σημερα παντος ερκουνταν πουκατο μου και επεριμεναν να μου πεσει κανενα κοματουι τροφης να φαν, εν 3ερω καταποσο τουτο μπορει να βοηθησει καπιον που καταλαβει 5 πραματα παραπανω να μας πει αν εν αγρια η της κλουβας... αλλα παλε σημερα ηταν γεματος ο τοπος ειδα παραπανω που 70-100

SiliS

Post by SiliS »

ΧΑΡΗΣ Μ wrote:Το Σαββατο 19/5 η ωρα 5 μ.μ ,το τμημα αλιειας διενηργησε ελεγχους στο αλιευτ.καταφ.Ζυγιου.Ηταν μια ευχαριστη εκπληξη οταν τους ειδα σε ωρες μη εργασιμες.Προεβησαν σε παρατηρησεις και υποχρεωσαν και ενα ερασ.ψαρα να αφησει ελευθερη μια μελανα . Οταν τους αναφερα για τη σφαγη που γινεται με τα μικρα λαυρακια,μου ειπαν οτι δεν ειναι αγρια και οτι δε θα επιζησουν.Αυτο ομως πρεπει να το δουμε .Πως ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ οτι δεν ειναι αγρια και πως γνωριζουν οτι δε θα επιζησουν .Χθες Κυριακη περασαν παλι απο εκει και κατευθυνθηκαν για ελεγχο στους φραχτες.Ελπιζω να συνεχισουν πιο εντατικα αυτοι οι ελεγχοι και οχι μονο στους ερασιτεχνες αλλα και στους επαγγελματιες
Οπως επιζουν τα αγρια ετσι θα επιζησουν και αυτα (ΑΝ δεν ειναι αγρια) με τις ιδιες πιθανοτητες!!!
I d rather be fishing!!!

leshi cy

Post by leshi cy »

για σας και απο μενα !
πριν 3 μηνες εβλεπα λαβρακια μικρα γονο πιο μικρα απο αυτα τισ φοτο και υπολογισα πωσ ειναι του υχθιοτροφιου !
ειχε 2 -3 μεγεθη σε μικρα κοπαδια !
υπολογισα πως ηταν του υχθιοτροφειου !
...το θετικο μεχρι σημερα ακομα εχει καπια ψαρια !
εχει 1 1/2 μηνα παω εκει που τα ειδα αλλα μαλλον εκει 8α ειναι !
...δεν νομιζω ουτε εγω να ειναι αγρια γιατι οταν βλεπαμε αγρια , μανεσ ψαρια 2-3-4 κιλα μικρα δεν εβλεπα καθουλου και εκτοσ τουτου τα ψαρια ηταν κοντα στο ζυγι !
...το αλλο ομωσ που ηθελα να γνωριζω ειναι οτι αυτα τα ψαρια δεν μπορουν να αναπαραχθουν !
ειναι αληθεια διοτι αν ισχυει αυτο 8α κανουν ζημια στα αγρια αν υπαρχουν :roll:

caveman

Post by caveman »

Τα λαβρακούθκια που ήβρα εγώ, τα ήβρα μες σε εκβολή ποταμού 37 χιλιόμετρα μακριά που το Ζύγι!!! Πολλές εκατοντάδες(αν όχι χιλιάδες) σε πολλά και διάφορα μεγέθη από 3εκ. μέχρι 15εκ.... δεν υπάρχει περίπτωση να εφύαν που κλούβα! Αν δεν είναι άγρια, τότε ίσως έχει γίνει κάποιου είδους εμπλουτισμός κάτι που μου είναι πολλα δύσκολο να πιστέψω.
Α, το άλλο είναι πως το μέσο μέγεθος που βρίσκω, σαν αυτά της φώτο που έβαλα, συνάδει με την εποχή που γενούν τα λαβράκια! 10εκ λαβράκια είναι 5 μηνών, πέντες μήνες πριν... Δεκέμβρης, στο εν λόγο σημείο είχε βγάλει ένας φίλος μου μερικές αυκομένες λαβρακομάνες.
Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==

admin
Site Admin

Post by admin »

Απλά να ενημερώσω ότι πέρσι η μονάδα παραγωγής γόνου στην Επισκοπή πέταξε στην θάλασα καμιά 50 000 γονο λαυρακούθκια απο ότι μου είπαν μη ικανοποιητική ζήτηση και ότι δέν επιζούν!!!!

caveman

Post by caveman »

:think: :think: :think:
Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==

ΧΑΡΗΣ Μ

Post by ΧΑΡΗΣ Μ »

Ο C.A.B.A.C ,αυτο που θα προσπαθησει να ενημερωθει ειναι αν και πως μπορει καποιος να ξεχωριζει τα αγρια λαυρακια απο
τα μη και δευτερον αν υπαρχουν μελετες/ερευνες αν αυτα τα λαυρακια δεν επιζουν ,ουτε αναπαραγονται και αν προκαλουν ζημια στο οικοσυστημα

(CyBasser)

Post by (CyBasser) »

Παιδιά, πιστεύω ότι τα περί "ξαπολύματος" δεν ισχύουν στην προκείμενη περίπτωση.

Έπιασα πρώτη φορά λαβράκια με στίγματα το 1986 σε συγκεκριμένη περιοχή εντός της πόλης της Λάρνακας. Αυτό συνέχισε για χρόνια. Πρόσεξα ότι σε μια έκταση πέραν του 1χλμ παραλίας τα λαβράκια ήταν με στίγματα, έντονα στίγματα όταν ήταν μικρά, πιο ξεθωριασμένα αλλά υπαρκτά όταν ήταν πιο μεγάλα (ως 35εκ, όχι κανένα τέρας!). Αντίθετα, σε άλλη περιοχή της Λάρνακας που επίσης έπιανα τακτικά λαβράκια, ακόμη και 7εκ λαβράκι δεν είχε στίγματα (δυστυχώς με το εγγλέζικο και συγκεκριμένα δολώματα πιάνονταν και μωρούθκια). Μετά το 1994 σταμάτησα να ψαρεύω με αυτές τις τεχνικές σε αυτές τις περιοχές. Έκτοτε στικτά λαβράκια δεν βρήκα αλλού στην Κύπρο.

Το 1988 ήρθε στα χέρια μου το Hamlyn's Guide to the Freshwater Fishes of Britain and Europe και από το βιβλίο αυτό διαπίστωσα ότι υπήρχαν ΔΥΟ είδη λαβρακιού στην Μεσόγειο. Το D. labrax, που μόνο σε μικρά (ως 15εκ) δείγματα εμφανίζονται κάποτε στίγματα, που μεγαλώνει πιο πολύ και είναι κοινό σε όλη την Μεσόγειο, και το D. punctata, που πάντα έχει και διατηρεί (αν και αμυδρά) τα στίγματα, φτάνει μόνο τα 50εκ μήκος, και είναι κοινό στην Δ. Μεσόγειο, απών στην Βαλακανική χερσόνησο, και σπάνιο στην Α. Μεσόγειο. Με την χρήση του βιβλίου (που δυστυχώς δάνεισα και δεν έχω πια) και ελέγχοντας όλα τα χαρακτηριστικά (λέπια, πτερύγια κλπ) διαπίστωσα ότι όντως έπιaννα D. punctatus το οποίο υπήρχε τότε στην θάλασσα μας. Αν κοιτάξει κανείς το fishbase, το D. punctatus αναφέρεται για Τουρκία, Συρία, Λίβανο, Ισραήλ, και Αίγυπτο, όχι όμως για Ελλάδα. Για Κύπρο απλά δεν υπάρχουν αναφορές. Πιστεύω ότι ο Χαραλάμπης έχει εντοπίσει πληθυσμό. Δεν ξέρω που τα έπιασε, αλλά θα ήταν καλή ιδέα να κρατήσει ένα δείγμα για επιστημονική αναγνώριση...
There is fishing, and there is BASS FISHING!
ALWAYS PRACTICE CATCH AND RELEASE!!!

maxhtec

Post by maxhtec »

sotiris!129 wrote:μιας ζε η ωρα που εκαμα το προιγουμενο μου post ηταν η πλεον καταλιλη για ψαρεμα ειπα να πιαω τον συντροφο ετσι στο μπαμ μπαμ ζε να παμε το γιρο μας
οι 16ρουες πραγκαρολες δεν εκρατιζαν τα ψαρκα με αποτελεσμα να εχουμε γιρο στα 12-15 ξιαγκιστροματα ψαριον μερικα απο αυτα υπερβολικα αξιολογα για να μην σπασουν τα νευρα μας
τελικο αποτελεσμα για 2 ατομα 4 κουρκουνες στο size της μπουκαλουας του νερου και ακομα μερικες τον 12-15 cm ως η ωρα 10 που ο αερας δεν μας αφινε να ψαρεψουμε αλλο
πολλα ωρεες οι κουρκουνες σου αλλα οι σκαροι νομιζο επρεπε να παν πισο παντα φιλικα χωρις παρεξηγησεις :) :) :)

legendguards

Post by legendguards »

ε φιλε οι σκαροι εκριμαν που το θεο να τους πιανεις και να μας τους ποσταρεις κιολας

Post Reply

Return to “Ψάρεμα από ακτή”