ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΚΟΥΡΚΟΥΝΕΣ ?
-
Re: ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΚΟΥΡΚΟΥΝΕΣ ?
Που εν έχει λαλείς μου
ρε φιλε για να μαθεις ποτε ενα εχει κουρκουνεσ πρεπει να ππαεισ εσυ ο ιδιοσ διοτι μπορει να παι ενας τσε να πιασι τσε να παις εσυ τσε να μεν πιαις τπτ
-
Παφο εφανικαν λιγες μεγαλες, οι σινκεκριμενες που επιασε ο φιλος στην φωτογραφια πιο πισω αποτι καταλαβα ειναι οριακο μεγεθος εχτος 1-2 χωρις να θελω να προσβαλω την ψαρια του φιλου!antreas omo wrote:Που εν έχει λαλείς μου
προταρα τα τελευτεα 2 σαββατοκιριακα που βουτο ειδα ελαχιστες καλες13-15cm+ η οριακου μεγεθους σαν αυτες 8-10cm! οι ιπολιπες ηταν γονος 3cm-5cm!
οσο αφορα το ψαρεμα τους με το καλαμι μιστικα για ψαροτροφι ειπαρχουν πολλα αναλογα με το τι εμαθαν τα ψαρια να τρωνε στην συνκεκριμενη περιοχη!
τροφη κανονικι με λιγο χαρουπομελο και αλευρι
η κοκοι τροφις βραζεις γαλα τους βαζεις μεσα να φουσκοσουν και το προι τους πλαθεις με λιγο αλευρι μεχρι να ερθει το επιθιμιτο αποτελεσμα
και οι 2 ειναι καλες συνταγες για αρχη και με αυτες μπορεις να πιασεις εχτος απο κουρκουνες και πολλα αλλα ψαρια ακομα πιο αξιολογα!
για να ερθει ομως το επιθημιτο αποτελεσμα πρεπει να 3ερεις να μπασμοσεις σοστα την περιοχη σου δλδ να πιασει μιροδια αρκετη το νερο εκει χωρις να εχει τροφη να φανε τα ψαρια,
και οχι οπως κανουν οι ανιδεοι που καθε 3 και λιγο πετανε μια μπαλα τροφις στο νερο με αποτελσμα τα ψαρια να χωρτενουν και να καταστρεφουν το ψαρεμα ολον τον ψαραδον της περιοχης!
εχει πραμα ο γιαλος μαστρε?
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΦΚΉΚΑΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

- mariosspinning
Οι ρε ,εκαλό το μέγεθος τους,έννεν πολλά μεγάλες ούτε πολλά μιτσιέςοριακο μεγεθος εχτος 1-2 χωρις να θελω να προσβαλω την ψαρια του φιλου!

Αξία στη ζωή έχει ο δρόμος,η πορεία όχι το τέρμα
-
αρα μες την μεση, οριακοmariosspinning wrote:Οι ρε ,εκαλό το μέγεθος τους,έννεν πολλά μεγάλες ούτε πολλά μιτσιέςοριακο μεγεθος εχτος 1-2 χωρις να θελω να προσβαλω την ψαρια του φιλου!

παιδια νομιζο σε ενα ποστ αναφερθηκε οτι οι κουρκουνες δεν εχουν οριο αρα οριακεσ η μικρες δεν πεζει ρολο
οι κουρκουνες μονο καταστροφη καμνουν στον υδατοχωρο και ετσι μεν τις καμνετε release...... πολλαπλασιαζονται ευκολα και γρηγορα....... και την πιο μικρη που πιανεται αποψη μου να την κρατειται.....maxhtec wrote:παιδια νομιζο σε ενα ποστ αναφερθηκε οτι οι κουρκουνες δεν εχουν οριο αρα οριακεσ η μικρες δεν πεζει ρολο
- chrysanthos9
αχαχα ε οχι ρε Νικολη και καταστροφη τιποτε εν καμνουν μια χαρα ενι και αν δεν ηταν και οι κουρκουνες οι παραπανο καλαμαες ηταν να παρετισουν το ψαρεμα και να αρκεψουν το κινο 

Rememper always someone waiting for you at home
αποτι φενεται εν διαβαζεις καλα το φορουμ http://www.cyprusfishingmagazine.com/fo ... 7&start=60chrysanthos9 wrote:αχαχα ε οχι ρε Νικολη και καταστροφη τιποτε εν καμνουν μια χαρα ενι και αν δεν ηταν και οι κουρκουνες οι παραπανο καλαμαες ηταν να παρετισουν το ψαρεμα και να αρκεψουν το κινο

-
φιλε μου συνφονω πως δεν εχουν οριο στο μεγεθος απο τον νομοmaxhtec wrote:παιδια νομιζο σε ενα ποστ αναφερθηκε οτι οι κουρκουνες δεν εχουν οριο αρα οριακεσ η μικρες δεν πεζει ρολο
μπορει πραγματι να κανουν καταστροφη παρολο που δεν ειμαι σιγουρος για αυτο!
και κατα την αποψη μου ΔΕΝ μπορουν να κανουν καταστροφη αφου ετσι και αλιος η ζωη στες θαλασες μας ειναι ελαχιστη! οι σορκοι ελαχιστοι! οι τσιπουρες (αγριες) μιδαμινες, σικιοι μιδαμινοι αρα σε τι στερι την τροφη η κουρκουνα?
πολλες φορες που επια ψαρεμα ειπα ευτιχως που εν ζε τουτες ζε ποσκολιουμαστε αφου μια κουρκουνα 6-7 cm καμει σου τραβιμα σαμπος και επιασες σορκο μισοκιλο!
πρην 2-3 χρονια που ασχολουμουν πολλα με αντενα και επιεναμε μια παρεα 2-3 ατομα σχεδον 3-4 φορες την βδομαδα επιαναμε μονο τες κουρκουνες μεγαλιτερες απο 10 cm εκαμαμε release τες μικροτερες παντα στον ιδιο ψαροτοπο καθε μα καθε φορα επιαναμε 2-4 kg κουρκουνες ειχε φορες που επιαναμε και παραπανο σπανιζε να εχουμε αποτιχιμενη εξωρμιση
και πιαναμε και σορκους και κακαρελους και μελανες και αλλα υποειδοι σορκου και δεν μου φενοταν να εχουν προβλιμα απο την παρουσια κουρκουνας στην περιοχη και ειχαμε και τα τυχερα μας οπως τσιπουρες κλουβισιες που εκαταφερναν και επιβιοναν 1-2 χρονια εξω!
οπως ειπα σπανιζε να εχουμε αποτυχια σε εξωρμιση σε αντιθεση με αλλους ψαραδες που ψαρεβαν μερικες φορες ακομα και 10 μετρα παραδιπλα και τα ψαρια που εβγαζαν ηταν το 1/10 τον δικον μας... 3εκεινουσε η μερα μας με το πρωτο φως εβγεναν τα πρωτα ειδοι σορκου η καμια τσιπουρα μολις εφακα ο ηλιος μεσα στο νερο εσταματουσαν να τσιμπουν τουτα τα ψαρια και αρκεφκαν οι κουρκουνες μερικες φορες ως τες 12 το μεσημερι! μολις ομως εσπαζαν τα νευρα του γειτονικου ψαρα που εβλεπε εμας να πιανουμε ψαρια και εκεινος οχι και αρχιζε να μπασμονει το νερο τελιονε για ολους το ψαρεμα! τα ψαρια χορταναν απο τον μπασμο του γειτονα και μεναμε ολοι με 2 χειλοι καμενα!
δεν θελω να σ το πεξω πααασσσ ψαρας σιγουρα βοηθουσε αρκετα η περιοχη και πιαναμε τοσα ψαρια, παρολο που ηταν γνορτη απο πολλη κοσμο και ποτε δεν πιγα ψαρεμα εκει και να μην εχει ακομα 2-10 ψαραδες! αυτο που φτει στην κυπρο ειναι η ζηλια που μας διακατεχει σαν λαο!
εβλεπε μας ο αλλος που επιαναμε εμεις και εκεινος οχι ... λες και εφτεαν τα 10 μετρα που ειχαμε διαφορα, επιεναμε την επομενη μερα και τσουπ εβλεπες τον κιριο να καθετε ακριβος ζιαμε που εκαθουμασταν εμεις τη προιγουμενη μερα! και παλε το ιδιο να φκαλουμε εμεις και εκεινος οχι! μολις σε εβλεπε να φκαλεις 2-3 ψαρκα παραπανω που ζινον να μπασμοσει μεσα να τραβισει τα ψαρκα κοντα του, σιρε γιε μου τροφη μεσα να εχει να φαει το ψαριν!!! να καμουμε εμεις τα σορκουθκια/μελανουες/κουρκουνουες release μετα που 10 λεπτα να τα πιανει ζινος αμαν ετυχενε και επιανε καμια 10ρκα μιτσια και για εκεινον εθεοριτου αθλος τοτε εφερνε και 10 παρεες του την επομενη να τους διξεις την ψαρεφτρα του!
με αποτελεσμα να πιενεις ζιαμε και εκει που εβλεπες 2-10 ψαραες το πολι να πιενεις και να βλεπεις 10-20 ψαραες το πιο λιο! οι βραχοι εγεμοσαν τενεκου8κια και οτι διποτε αλλο

-
φιλε να σου πω την αληθεια διαφονω
πολλες φορες οι σαλπουες εκαταστρεφαν μου το ψαρεμα μου γιατι οσπου να παει το δολομα μου κατω εδεχετουν απανοτα χτιπιματα απο σαλπουες μεγεθουν 2-3 cm και δεν αφιναν δολομα η τον φελο 1 τοπο για να πιασω κατι αξιολογο πολλες φορες επιανουνταν και εκαμα τες release αν τες εφιλα ετσι μιτσιες μιτσιες ηταν να εκαμα 1kg σιουρα... το προβλημα εν οτι ο γειτονας δεν τες αφινε πισω αλλα μολις επιανε καμια 20ρκα επιανε την γενεκα τηλ και ελαλε ατε γενεκα βαρτο λουβι πανω ζε ερκετε ο μεζες!!!
εν εμεις που φτεμε για την εξαφανιση πολλον ψαριον απο τες θαλασες μας
πολλες φορες οι σαλπουες εκαταστρεφαν μου το ψαρεμα μου γιατι οσπου να παει το δολομα μου κατω εδεχετουν απανοτα χτιπιματα απο σαλπουες μεγεθουν 2-3 cm και δεν αφιναν δολομα η τον φελο 1 τοπο για να πιασω κατι αξιολογο πολλες φορες επιανουνταν και εκαμα τες release αν τες εφιλα ετσι μιτσιες μιτσιες ηταν να εκαμα 1kg σιουρα... το προβλημα εν οτι ο γειτονας δεν τες αφινε πισω αλλα μολις επιανε καμια 20ρκα επιανε την γενεκα τηλ και ελαλε ατε γενεκα βαρτο λουβι πανω ζε ερκετε ο μεζες!!!
εν εμεις που φτεμε για την εξαφανιση πολλον ψαριον απο τες θαλασες μας
-
Κανένα καλό Τόπο Πάφο έχει για κουρκουνες 

Εφανηκαν παφο κουρκουνες κοπελια? Αντρεα προσ ιντα μερκες παις να σου πο κανενα τοπο