ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΚΑΙ ΨΑΡΑΔΩΝ !

Αν επιθυμείτε να καταθέσετε την άποψή σας για ζητήματα που δεν περιλαμβάνονται στις παρακάτω ενότητες, μπορείτε να το κάνετε από εδώ.
angiec

Re: ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΚΑΙ ΨΑΡΑΔΩΝ !

Post by angiec »

ΕΠΙΣΗΣ!!!!!!!!!!!!

admin
Site Admin

Post by admin »

επίσης καπετανιε

EVANTHIS LOIZOU

Post by EVANTHIS LOIZOU »

ΚΑΛΗΝ ΗΜΕΡΑΝ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΕΔΩ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ :D :D
Σημερα, μετα την Εκκλησια, παμε για συναντηση στο Φραγμα Γερμασογειας οπου θα γινει επιδειξη μιας αλιευτικης τεχνικης απο τον "Πατερ" Χαραλαμπη.
Τα Φραγματα μας εχουν τα απανω τους φετος.

Captain theodoros

Post by Captain theodoros »

EVANTHIS LOIZOU wrote:ΚΑΛΗΝ ΗΜΕΡΑΝ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΕΔΩ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ :D :D
Σημερα, μετα την Εκκλησια, παμε για συναντηση στο Φραγμα Γερμασογειας οπου θα γινει επιδειξη μιας αλιευτικης τεχνικης απο τον "Πατερ" Χαραλαμπη.
Τα Φραγματα μας εχουν τα απανω τους φετος.

Καλή μέρα λεβεντιά Ευάνθη και σε όλο το forum , θέλω να σε ρωτήσω γιατί πατε στα φράγματα και όχι στην θάλασσα ?
<< ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ >>

Greg

Post by Greg »

Η θαλασσα απο γαληνη εχει κατανατησει μιζερια καπεταν..ουτε φυκια και πεταλινες δεν θα βρισκεις οπως παμε.. καελη σου μερα
Esox Lucius

Captain theodoros

Greg wrote:Η θαλασσα απο γαληνη εχει κατανατησει μιζερια καπεταν..ουτε φυκια και πεταλινες δεν θα βρισκεις οπως παμε.. καελη σου μερα

Συγγνώμη αλλά δεν υπάρχει τέτοια θάλασσα που μου περιγράφεις ούτε κάτω στο περσικό και εκεί έχει ψάρια καλά , μήπως λέω μήπως θέλει ποιο πολύ ψάξιμο η γαλανή για να βρείτε που είναι τα ψάρια ?

angiec

Post by angiec »

Captain theodoros wrote:
Greg wrote:Η θαλασσα απο γαληνη εχει κατανατησει μιζερια καπεταν..ουτε φυκια και πεταλινες δεν θα βρισκεις οπως παμε.. καελη σου μερα

Συγγνώμη αλλά δεν υπάρχει τέτοια θάλασσα που μου περιγράφεις ούτε κάτω στο περσικό και εκεί έχει ψάρια καλά , μήπως λέω μήπως θέλει ποιο πολύ ψάξιμο η γαλανή για να βρείτε που είναι τα ψάρια ?

Καπετάνιο χαιρετώ , αν έλθης στην Κύπρο θα καταλάβεις γιατί σκοτωνόμαστε να πάρουμε όλη μέρα 2 ψάρια Παντού δίχτυα 5-10 μέτρα από ακτή και όχι μόνο

Greg

Post by Greg »

Captain theodoros wrote:

και ομως υπαρχει..
Esox Lucius

mariosspinning

Post by mariosspinning »

εχτές που εκάμναμε wind surfing εθωρούσαμε τα μινέρκα που εσχίζαν πας το κύμμα,και όμως έχει τόπους που κρατούν ψάρια :)
Αξία στη ζωή έχει ο δρόμος,η πορεία όχι το τέρμα

Greg

Post by Greg »

και γω ψες που εκαμνα bungee jumping ειδα μιαν όρκα
Esox Lucius

Captain theodoros

Καλημέρα καλή εβδομάδα παιδιά . :P

MariosK

Post by MariosK »

Captain theodoros wrote:Καλημέρα καλή εβδομάδα παιδιά . :P
Καλή βδομάδα καπετάνιο με ψάρια γερά.

EVANTHIS LOIZOU

Kαλη σας Μερα :D
Καπετανιε μου πρεπει να γινει μια ενημερωση σε σενα ετσι για να ξερεις.
Η Κυπρος, παρα το οτι ειναι νησι, ΔΕΝ ΕΧΕΙ καθολου ναυτικη ιστορια και παραδοση.
Εχει γονιμη σχετικα γη η οποια μπορουσε να θρεψει τον πληθυσμο. Αντιθετα η Θαλασσες της, ιδιαιτερα αυτες του Νοτου, ειναι παρα πολυ φτωχες με λασπωδη βυθο και παρα πολυ βαθειες. Ολα αυτα, μαζι με τον καθε κατακτητη που περασε απο δω, απετρεψαν τον γηγενη πληθυσμο να βγη στην Θαλασσα.
Ναι. Εχουμε αρκετα πελαγικα ειδη που μας επισκεπτονται απο καιρου εις καιρο και καποια νεα ειδη που ηλθαν στην Μεσογειο μετα το ανοιγμα της Διορυγας του Σουεζ.
Καμμια ομως συγκριση με αυτα που ξερεις εσυ στον Μητροπολιτικο χωρο οπου............ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΦΩΣ Η ΧΩΡΑ ΜΟΥ, ΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ Η ΖΩΗ ΜΟΥ :wink: :wink:
Τωρα :!: :!: Λιμνες ουδεποτε ειχαμε. Αποκτησαμε ΦΡΑΓΜΑΤΑ τεχνητα μετα την Δημοκρατια (1960). Τα ψαρια της λιμνης ΔΕΝ τα τρωμε. Απλα, ηταν το ΟΡΑΜΑ καποιων και καταφεραμε να εχουμε καποια ειδη οπως το ΛΑΥΡΑΚΙ του γλυκου νερου. Αθλητικοτατο ψαρεμα. Η Κυπρος σημερα ειναι ο καλυτερος προορισμος για το ψαρεμα αυτο στη Ευρωπη.
Ασε. Με το καλο οταν θα ελθετε μαζι με την Κυρια σου και θα γυρναμε τα Μοναστηρια και τα αλλα αξιοθεατα θα σε ενημερωσω με μεγαλη λεπτομερεια.

Captain theodoros

Καλημέρα αγαπητοί μου φίλοι και πάλι :P
Ευάνθη σε ευχαριστώ πολύ ήσουν πολύ κατατοπιστικός για τα παράλια της Κύπρου μας και γενικά για το περιβάλλον , θα ήθελα να σου κάνω την ερώτηση στον λασπώδη βυθό εκεί πρέπει να υπάρχουν λαβράκια , τα έχετε ψάξει μου κάνει κάπως παράξενο να κάνεις συρτή και να μην βγάζεις σε λάσπη λαβράκια , ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω ας είναι εσύ ξέρεις είσαι εκεί τα ξέρεις τα κατατόπια . :shock:

EVANTHIS LOIZOU

Καλησπερα Καπετανιε :!: :!: :!:
Καποτε ειχαμε αρκετα ΑΓΡΙΑ λαβρακια κυριως εκει που υπηρχαν λιμανακια, αποβαθρες και εκβολες χειμαρρων.
Μετα το 1974, η υπεραλιεια επεφερε σοβαρες μειωσεις.
Μετα ηλθε η ιχθυοκαλλιεργεια. Γεμισε η θαλασσα φυγαδες απο τα κλουβια. Πολλες φορες οι εκτροφεις τα αφηνουν (οτι ταχατες σπασαν τα κλουβια απο την φουρτουνα) και παιρνουν την αποζημιωση απο την Ασφαλιστικη.
Οταν γινεται αυτο ΝΑΙ. Πιαννονται πολλα απο μας ειτε με συρτη ειτε με σπιννινγκ. Συνηθως ομως, βγαιννουν οι δικτυαδες και τα αφανιζουν.
Αυτη την περιοδο το ΤΕΠΑΚ (Τεχνολογικο Πανεπιστημιο Κυπρου) διεξαγει επιστημονικη ερευνα με θεμα το αγριο Λαυρακι και κατα ποσο υπαρχει ακομα.
Και για να πω και την κακια μου :oops: Το αρμοδιο Τμημα Αλιειας και Θαλασσιων Ερευνων.......................................
ΑΧΑΠΑΡΑΝΤΑΝ :cry: :cry: :cry:

Post Reply

Return to “Διάφορα Θέματα”