Άλλη φορά κανονίζουμε εμείς

Αστιεύκω ρε. Θα κανονίσουμε σύντομα

Εντάξει!

φιλε καταρχας το συγκεκριμενο καλαμι δεν ειναι τζινο που λαλεις!stelios25 wrote:το συγκεκριμενο καλαμι ειναι το tubertini tokara ...φιλε εχο το τζε εγω και πολυσς κοσμοσ μες τι κυπρο ....τη περασμενη κυριακη το συγκεκριμενο καλαμι μου εβγαλε 2 συναγριδες 4kg kai 3.5 και εγωνατισαν χορις κανενα προβλημα>>... το συγκεκριμενο καλαμι εμπα you tube να δης που βγαζει μινερι 25kg ...ta συμπερασματα δικα σασσσσσσ......
φιλε καλημερα και καλη εβδομαδα να εχουμε... μωλις τωρα ειπες κατι μονος σου δες πιο πανω.. Καλαμια για αρχαριους 150-200!!! ευρω... Μωλις ο αρχαριος γεινει λιγο εμπειρος σημαινει πως εννα παει για πιο πανω εξοπλισμο δηλαδη αλλα 250-300 συνολο εξοδων απο 400-500 ευρω για πιο λογο?? για ενα καλαμι, αφου παλε εκει εννα καταληξει... τα 150-200 ευρω εν εχουν πολλη διαφορα απο ενα καλαμι που θεωρειται εξαιρετικο για το jigging και αξιζει 250!! ευρω!!! γιατι να δωσω τα 150-200 και στους 2-3 μηνες να θελεις αλλα παραπανω για καλυτερο εξοπλισμο και ωσπου να φτασεις σε κατι καλο να θελεις να το πληρωσεις 3-4 φορες???? οποτε, θυσιαζεις ενα ψαρεμα σου που εννα θελεις 20-30 ευρω πεζινα του αυτοκινητου σου 30-50 ευρω που εννα θελεις πεζινα της βαρκας 20 ευρω φουρνο περιπτερα κτλ. και βαλεις τα για να πιασεις ενα καλαμι που εννα το εχεις για χρονια διπλα σου και εν θα θελεις με να το αλλαξεις...MariosK wrote:Το ότι έσπασε ένα καλάμι δεν σημαίνει ότι κατά ανάγκη φτέει το καλάμι. Ακόμα και με τα φρένα να μην είχε πρόβλημα μπορεί να κτυπήσει πιο πριν και να ήταν ραγισμένο και στην απότομη πίεσει να έσπασε ή μπορεί να ήταν ελαττωματικό, κάποια φυσαλίδα στο carbon κ.τ.λ.
Σίγουρα, είπαμε τα πολλές φορές, στο jigging δεν πάεις με καλάμι των 100 ευρώ αλλά δεν χρειάζεται να δώσεις και 300 ευρώ. Υπάρχουν καλάμια για αρχάριους γύρω στα 150-200 ευρώ τα οποία είναι αξιόπιστα και ιδανικά για κάποιον που ξεκινά και θέλει να δοκιμάσει χωρίς πολλά έξοδα. Τα καλάμια πάνω από 200 ευρώ απλά προσφέρουν ποιο άνετο ψάρεμα και μερικές φορές πληρώνεις τζε λίον το όνομα.
συνολο 240 ευρω φιλε και εχεις 3 καλαμια που εν σου καμνουν ενω τωρα εννα μπορουσες να εχεις ενα εξαιρετικο καλαμι που εν θα ηθελες αλλο για μερικα χρονακια και εννα το εχρισιμοποιουσες και οταν εισουν αρχαριος και πολλα πιθανον να ιξερες τις τεχνικες που ξερεις σημερα πολυ πιο καλα χωρις να θελω αν μειωσω τις τεχνικες σου για ονομα του Θεου!!! φιλε στο Jigging εν κριμα να σκορπας λεφτα ασκοπα.. οπως ειπα πριν ναι το surfcasting εχει καλαμια user friendly αλλα στο surfcasting οταν πας και αγορασεις νεο καλαμι καλυτερο οταν αποκτησεις πειρα μπορεις να παρεις τον τριποδα σου και να χρισιμοποιας και το αλλο το παλιο σου παραλληλα οποτε εν μπορει να θεωρηθει χαμενα λεφτα... ενω στο jigging ενα σετ ενα χρισιμοποιας.. καλαμια jigging για αρχαριους εν εχει παρα μονο καλαμια μεχρι ποια λεφτα κραταμε στην τσεπη μας!!!belluga wrote:Εγω συμφωνω απολυτα με τον Νικολα γιατι εγω επερασα τουτο που λαλει τζαι μαλιστα πριν 2.5 χρονια που ειπα ηταν να ασχοληθω με τουτην τη τεχνικη επιασα ενα καλαμι των 50 ευρω μετα επια τζαι επιασα ενα των 80 ευρω τζαι πριν 2-3 μηνες επια τζαι επιασα το τουτο που ειχα τωρα 110 ευρω δηλαδη συνολο 240 ευρω τζαι τωρα εν εχω καλαμι του jigging γιατι τα πρωτα 2 που επιασα εν θεωρουνται καν καλαμια ισως για σκουποξυλα να καμνουν αλλα ετσι εν το ψαρεμα οσπου παθαινεις μαθαινεις!
επρόλαβες με για 1 δευτερόλεπτοPrEdAtΩR wrote:Κανενας δεν γεννιεται που την κοιλια της μανας του με γνωσεις. Αν δεν εχεις καπιο να σε πιασει που το χερι και να στα πει κουτσια καθαρισμενα ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να ξερεις που μονος σου πριν 2-3 χρονια που ξεκινας οτι χρειαζεσαι πιο ακριβο εξοπλισμο ουτε αντιλαβανεσαι γιατι. Αυτα ερχονται με την τριβη και την εμπιρεια..