Σωστος ο παιχτης!!fISHANDCHIPS wrote:Σιουρα οποια δίποτε αγορά και να κάμεις είναι καλά να δώσεις κάποια λεφτά παραπάνω παρά να τα δώσεις διπλά και τριπλά υστερα που λίγο καιρό.
Εγώ οταν αγόρασα τον εξοπλησμό μου έδωσα ένα σχετικά μικρό ποσο 130 για καλάμι ,180 για μηχανή και 40 ευρώ για νήμα σύνολο 350 ευρώ.
Για διάφορους λόγους εσταμάτησα πολλά νωρίς τούτο το ψάρεμα έστω και αν είναι που τα αγαπημένα μου ψαρέματα.
Στην τελική εγλίτωσα λεφτα που θα κάθουνταν στην αποθήκη .
Γνωμη μου είναι να αγοράσεις εξοπλησμο γύρο στα 300-350 ευρώ και στο μελλον αν γουστάρεις πιαννεις πιο καλό και αφήνεις τον για εφεδρικό.
Πιστεύκω κάμνεις μια χαρά την δουλειά σου ... σίγουρα κανένας δεν αντιλέει οτι ένα ποιοτικο ακριβο σετ δεν ειναι καλύτερο
Απλα ο seahunter απο οτι καταλαβένω τώρα ξεκινά την ενασχοηση του οχι μονο στο jigging αλλα γενικά ψάρεμα απο βάρκα.
Οτι και να πουμε το fishfinder ειναι πανω απο όλα ... αν έχει και ξέρεις να χειριζεσε ένα καλο fishfinder θα φκάλεις και ψάρκα και τους ώμους σου με κάλαμι του τρολλινγ
Jigging
- sea-hunter
Re: Jigging
Keep Walking...Keep Fishing!!
- Kyriakos Zeniou
Η αναφορα του πιο πανω παραδειγματος νομιζω εν ατυχες. Ξερεις Μαριε πολλά καλα ότι 95% των πραματων εν το ακριβο που εν το φτηνο. Τζαι εγω εν εσυγκρινα των εξοπλισμο μου με κανενα τζαι ουτε των προτεινω για να τον αγορασει καποιος. Εβκηκαν καλυτερα πραματα τζαι πιο φτηνα.MariosK wrote:Φίλε δεν διαφωνώ ότι ο εξοπλισμός σας των 800 ευρώ είναι σαφός ανώτερος από τον δικό μου των 350 ευρώ αλλά είναι σαν να αγοράζεις Ferrari F40 για να πίενεις που Λάρνακα στην Λευκωσία.Kyriakos Zeniou wrote:Nirou Panagiotis wrote:
οκ![]()
![]()
![]()
![]()
Εγω θα συμφωνησω με τον φιλο Παναγιωτη. με 300-350 ευρω πιανεις μια καλη μηχανη που θα αντεξει στον χρονο, στην χρηση και στο μεγαλο ψάρι!!!!
Εν ειπαμεν για στελλα των 800 ευρω αλλα αφου διαθετει καποια λεφτα εγω ήταν να προτεινα να πιαει μια καλην μηχανη που θα την χρησιμοποιει τζαι για αλλα πραματα,(jigging, φυλακα, καθετη, τρολλινγκ) τζαι υστερα που εννα φυλαξει αλλο λια λεφτα πιανει τζαι ενα καλαμι. Εσχει μηχανες πολλα καλες τζαι ανθεκτικες κοντα στα 300 ευρω. καλαμια βρισκεις διαφορων τιμων. μαρκες μεν περιμενεις να αναφερω. με ενα τσακκαρισμα στα μαγαζια εννα εβρεις καλες.
Τζαι εν θα φκεις υπερβολικα πανω που το budjet που αναφερεις.
Greg νομιζω εννεν καλο να αρκεψω να γραφω μαρκες
Φίλε ακριβόν τζε καλόν εν τζε το Toyota σε σχέση με το ΚΙΑ. Εν χρειάζεται να πιάσω Ferrari. Anyway το ποιο πιθανόν εν για την ίδια μηχανή που μιλούμε απλά εσύ ίσως αναφέρεσαι στις τιμές της Κυπριακής αγοράς που δεν έχουν καμιάν επαφή με την πραγματικότητα ενώ εγώ μιλώ για λογικές τιμές που τις βρίσκεις στο internet. Υπάρχουν στην Κύπρο και λίγο ποιο ακριβές, γύρω στα 300 ευρώ, και λίγο ποιο ποιοτικές και σίγουρα με πολλά καλύτερο support.Kyriakos Zeniou wrote:Ξερεις Μαριε πολλά καλα ότι 95% των πραματων εν το ακριβο που εν το φτηνο.
Ο sea-hunter τόσα είπε ότι διαθέτει και δεν είναι σωστό να τον αποπαίρνεται αμέσως με φράσεις όπως το "φιλε μου το ποσο που λες να διαθέσεις είναι πολύ μικρο". Καλύτερα με τις γνώσεις που έχετε, σίγουρα περισσότερες από τις δικές μου, να του προτείνεται ένα εξοπλισμό για starters κοντά στο ποσό που εζήτησε. Αν έλεγε 100 ευρώ θα το έλεγα και γω παρέτα αλλά τα 300 ευρώ που είπε είναι ένα πολλά λογικό ποσό για να ξεκινήσει κάποιος.
Fishing... http://www.cyprusfaa.com
- Kyriakos Zeniou
MariosK wrote:Φίλε ακριβόν τζε καλόν εν τζε το Toyota σε σχέση με το ΚΙΑ. Εν χρειάζεται να πιάσω Ferrari. Anyway το ποιο πιθανόν εν για την ίδια μηχανή που μιλούμε απλά εσύ ίσως αναφέρεσαι στις τιμές της Κυπριακής αγοράς που δεν έχουν καμιάν επαφή με την πραγματικότητα ενώ εγώ μιλώ για λογικές τιμές που τις βρίσκεις στο internet. Υπάρχουν στην Κύπρο και λίγο ποιο ακριβές, γύρω στα 300 ευρώ, και λίγο ποιο ποιοτικές και σίγουρα με πολλά καλύτερο support.Kyriakos Zeniou wrote:Ξερεις Μαριε πολλά καλα ότι 95% των πραματων εν το ακριβο που εν το φτηνο.
Ο sea-hunter τόσα είπε ότι διαθέτει και δεν είναι σωστό να τον αποπαίρνεται αμέσως με φράσεις όπως το "φιλε μου το ποσο που λες να διαθέσεις είναι πολύ μικρο". Καλύτερα με τις γνώσεις που έχετε, σίγουρα περισσότερες από τις δικές μου, να του προτείνεται ένα εξοπλισμό για starters κοντά στο ποσό που εζήτησε. Αν έλεγε 100 ευρώ θα το έλεγα και γω παρέτα αλλά τα 300 ευρώ που είπε είναι ένα πολλά λογικό ποσό για να ξεκινήσει κάποιος.
Για τιμες Κυπρου μιλω παντα και καταλαμβαινεις τα 300 ειναι λιγα. Τωρα αν θα φερει που αλλου αλλαζει το πραμα. μπορει τζαι με πιο κατω ποσο
αλλα αν πιασει kia τζαι σπασει μια φορα στην επομενη kia εγοραζε την ferrari αν μιλουμε ακομα για μηχανακια. αν μιλουμε για αυτοκινητα πρεπει να σπασει πολλα kia
συζητηση καμνουμεν παντα.
- JiggingDude
γεια σασ παιδια...
WIth my limited greek skills
to read what you my friends are talking about, I think I understand the debate.
I will just add one phrase regarding the subject:
You get what you pay for !!!...
Cheers,
Jiggingdude
WIth my limited greek skills

Cheers,
Jiggingdude
Jigging
thats right!!! Οτι πιερωσεις παιρνεις!!!JiggingDude wrote:γεια σασ παιδια...
WIth my limited greek skillsto read what you my friends are talking about, I think I understand the debate.
Cheers,
Jiggingdude
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
JiggingDude wrote:γεια σασ παιδια...
WIth my limited greek skillsto read what you my friends are talking about, I think I understand the debate.
Cheers,
Jiggingdude
ετσι

-
για οπια δηποτε αλλη τεχνηκη το δεχομε οχι ομος στο jigging .
-
Καλημερα
Απο την σειρα της SHIMANO (Spinning Version)
1. Saragosa 8000F...............starting around Euro 170
2. Spheros 8000PG...............starting around Euro 115
3. Aceration SW 8000PG or HG @euro 140
4. Biomaster SW 8000HG or PG ......around Euro 300
Απο την σειρα της DAIWA
1. Seagate 4500H ........from 250 - 300 Euro
2. Catalina.....................was on offer for Euro 240
Αλλες καλες επιλογες
1. Quantum Cabo
2. Okuma Cedros
ΟΛΕΣ τες πιο πανω τες εχω δοκιμασει. Καθε μια εχει τα καλα της και καθε μια τες αδυναμιες της.
Δωστε σημμασια απο που αγοραζεται τετοια πραγματα. Απαραιτητο να εχουν υποστηριξη απο τον πωλητη/εμπορα σε Σερβις και εξαρτηματα.

Απο την σειρα της DAIWA
2. Catalina.....................was on offer for Euro 240

Αλλες καλες επιλογες
1. Quantum Cabo
2. Okuma Cedros
ΟΛΕΣ τες πιο πανω τες εχω δοκιμασει. Καθε μια εχει τα καλα της και καθε μια τες αδυναμιες της.
Δωστε σημμασια απο που αγοραζεται τετοια πραγματα. Απαραιτητο να εχουν υποστηριξη απο τον πωλητη/εμπορα σε Σερβις και εξαρτηματα.
-
Απο καλαμια
Καμετε λιγη υπομονη μεχρι να ερτουν συντομα οι νεες παραλαβες με ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ απο την Απω Ανατολη.
Νομιζω αξιζει τον κοπο.

Καμετε λιγη υπομονη μεχρι να ερτουν συντομα οι νεες παραλαβες με ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ απο την Απω Ανατολη.
Νομιζω αξιζει τον κοπο.
-
Για MULTIPLIERS αξιζει τον κοπο να παζαρεψετε τον Τρυφωνα@SuperAction. Εχει πολυ μεγαλη γκαμα
Ζοριστε τον Ντινο@Anglermania. Του εχουν μεινει καποια μοντελλα AVET. Αν ομως θελησετε μεγαλυτερη επιλογη εχει ο Σπυρος στην Αθηνα.
Για Accurate μιληστε με τον Λαυρεντη στην Αθηνα. Κανει πολυ καλες τιμες οταν καταλαβει οτι ειναι σοβαρος ο πελατης.
Μια απο τις καλυτερες επιλογες που εχουμε στην Κυπρο ειναι οι ALUTECNOS GORILLA. Δεν προκειται να τες βρητε φτηνοτερα οπουδηποτε στον κοσμο. Μιληστε με τον Κωσταντινο τον Καλογηρου (οχι με τον Νικολα διοτι θελει τες ουλλες για λλοου του)
Για την Shimano χρειαζεται λιγο ψαξιμο λογω τιμων και διαθεσης των μοντελλων που πραγματικα κανουν για την δουλεια.

Ζοριστε τον Ντινο@Anglermania. Του εχουν μεινει καποια μοντελλα AVET. Αν ομως θελησετε μεγαλυτερη επιλογη εχει ο Σπυρος στην Αθηνα.
Για Accurate μιληστε με τον Λαυρεντη στην Αθηνα. Κανει πολυ καλες τιμες οταν καταλαβει οτι ειναι σοβαρος ο πελατης.
Μια απο τις καλυτερες επιλογες που εχουμε στην Κυπρο ειναι οι ALUTECNOS GORILLA. Δεν προκειται να τες βρητε φτηνοτερα οπουδηποτε στον κοσμο. Μιληστε με τον Κωσταντινο τον Καλογηρου (οχι με τον Νικολα διοτι θελει τες ουλλες για λλοου του)
Για την Shimano χρειαζεται λιγο ψαξιμο λογω τιμων και διαθεσης των μοντελλων που πραγματικα κανουν για την δουλεια.
Μα εν έτσε είπα το αντίθετο λεβέντες μουNirou Panagiotis wrote:JiggingDude wrote:γεια σασ παιδια...
Cheers,
Jiggingdude
ετσι![]()
![]()
![]()
![]()

Fishing... http://www.cyprusfaa.com
- plenom'metatopsarem?
χαχαχαχαχαχα!!! Κύριε Ευάνθη...τέλειος!
Καλή μέρα και καλή βδομάδα σε όλους!
Διαβάζω τα τελευταία μηνύματα και σκέφτομαι πως όλοι έχετε δίκαιο, τουλάχιστον ο καθένας για αυτά που υποστηρίζει!
Έχω κι εγώ ξοδέψει πολλά σε εξοπλισμό! Για ΟΛΑ νομίζω τα είδη ψαρέματος!
Ναι, το πιο πιθανό είναι όταν ξοδέψεις περισσότερα να έχεις και τη δυνατότητα να πάρεις κάτι αξιόλογο που ίσως και μακρόχρονα να σου βγει πιο οικονομικό από το να πάρεις ένα εξοπλισμό που...θα θέλεις να αλλάξεις σε σύντομο χρονικό διάστημα!
Αλλά... θα πάρω σε αυτή την περίπτωση το μέρος του φίλου του ΜάριουΚ για τον απλό λόγο , πως είναι κρίμα ,αν έχεις κάποια δυνατόττηα να ασχοληθείς με τη συγκεκριμένη τεχνική να μην το κάνεις ποτέ ,επειδή δεν έχεις περισσότερα να διαθέσεις.
Ποιος που εμάς δεν έχει πάρει στη ζωή του κάτι φτηνό γιατί θέλει να δοκιμάσει, να ξεκινήσει, δεν έχει να ξοδέψει περισσότερα?...
Άρα αν ο φίλος θέλει να ξεκινήσει κάπως έτσι, κι εγώ προτείνω να το κάνει
Τώρα για να γυρίσουμε και στα ποστς του κύριου Ευάνθη, ο ένας λέει έτσι, ο άλλος αλλιώς, κανένας δεν θέλει να αναφέρει μάρκες και ονόματα και ο κύριος Ευάνθης (γνώστης φυσικά του τι συμβαίνει με τη συγκεκριμένη τεχνική), αράδιασέ μας τα ούλλα!
Σεβασμός και μπράβο!

Καλή μέρα και καλή βδομάδα σε όλους!

Διαβάζω τα τελευταία μηνύματα και σκέφτομαι πως όλοι έχετε δίκαιο, τουλάχιστον ο καθένας για αυτά που υποστηρίζει!
Έχω κι εγώ ξοδέψει πολλά σε εξοπλισμό! Για ΟΛΑ νομίζω τα είδη ψαρέματος!
Ναι, το πιο πιθανό είναι όταν ξοδέψεις περισσότερα να έχεις και τη δυνατότητα να πάρεις κάτι αξιόλογο που ίσως και μακρόχρονα να σου βγει πιο οικονομικό από το να πάρεις ένα εξοπλισμό που...θα θέλεις να αλλάξεις σε σύντομο χρονικό διάστημα!
Αλλά... θα πάρω σε αυτή την περίπτωση το μέρος του φίλου του ΜάριουΚ για τον απλό λόγο , πως είναι κρίμα ,αν έχεις κάποια δυνατόττηα να ασχοληθείς με τη συγκεκριμένη τεχνική να μην το κάνεις ποτέ ,επειδή δεν έχεις περισσότερα να διαθέσεις.
Ποιος που εμάς δεν έχει πάρει στη ζωή του κάτι φτηνό γιατί θέλει να δοκιμάσει, να ξεκινήσει, δεν έχει να ξοδέψει περισσότερα?...

Άρα αν ο φίλος θέλει να ξεκινήσει κάπως έτσι, κι εγώ προτείνω να το κάνει

Τώρα για να γυρίσουμε και στα ποστς του κύριου Ευάνθη, ο ένας λέει έτσι, ο άλλος αλλιώς, κανένας δεν θέλει να αναφέρει μάρκες και ονόματα και ο κύριος Ευάνθης (γνώστης φυσικά του τι συμβαίνει με τη συγκεκριμένη τεχνική), αράδιασέ μας τα ούλλα!

Σεβασμός και μπράβο!

- JiggingDude
Since my good friend Evanthis started the list with brand names of reels for jigging, I will make a comment.EVANTHIS LOIZOU wrote:Καλημερα![]()
Απο την σειρα της DAIWA
2. Catalina.....................was on offer for Euro 240![]()
![]()
Αλλες καλες επιλογες
1. Quantum Cabo
2. Okuma Cedros
All the above reels mentioned are good & some other models/brands were not mentioned but one thing for sure is, they will not last long with jigging.
Jigging is very demanding on the equipment & on the person doing it. The reels should always be taken care of after each trip. YES, you read correctly! After each trip! Reels more so than rods. Even the big guns like stellas & saltigas. I have been doing this for a very long time, way before most of you even knew what jigging meant & I can assure you I have seen things happen with reels & rods that you wouldn't believe.
Wash your reels every time you come home after fishing, light spray of water, don't submerged

Another thing that kills reels is the way the person jigs with it, remember, it's the rod that you have to use to jerk your jig then the reel just brings in the slack line.
And since we are in the subject of reels, Evanthis mentioned very good choices for jigging but I'm always asked about madai/Kabura/Tai/inshiku reels, baitcasting only because I don't believe in spinning for this purpose. It can be done with spinning but you just don't have as much control. This kind of fishing is very light & you need to feel everything. here are some of the reel I would recommend;
Top of the line:
*Shimano Calcutta Conquest 300-400
* Shimano Calcutta Te 300 or 400
*shimano Calcutta B 300-400
*Shimano Calcutta 400LJV
*Daiwa Pluton 200h/sh
*Daiwa RYOGA 2020H
Middle class:
*Shimano curado 300EJ
*Daiwa Luna 300
*Abu garcia Revo Toro 50/60
*St Croix's Avid 300
*shimano cardiff 400
It's too early in the morning for me

- JiggingDude
!! I completely forgot to mention that I'm not affiliated nor do I own stock with the brands I mentioned!!
Most of them if not all of them are not even available here in CY.
Just trying to help answer the so many questions I get regarding light jigging if you can even call it that.
Cheers.
Jiggingdude
Most of them if not all of them are not even available here in CY.
Just trying to help answer the so many questions I get regarding light jigging if you can even call it that.
Cheers.
Jiggingdude