PrEdAtΩR wrote:Eπειδή ασχολούμαι με spinning μονο, στη τεχνικη αυτη κτυπούν σε δολωματα απο επιφάνεια μέχρι βυθό. Δηλαδή όσοι ψαρεύουν για λαβράκι στο Κουρη σίγουρα θα πιάσουν και πέρκα κάποια φάση. Δεν χρειάζεται να βάλετε μικρά δολώματα..
Σωστό... Ειδικά όμως μικρά σιλικονούχα σε jighead (Curly tail grubs 3" firetiger or black) κάνουν φοβερή δουλειά...
PrEdAtΩR wrote:Για Δεκεμβρη δεν έχω εμπειρία στις περκες για να πω σιγουρα αλλα λογικά ψαρεύτηκα θα έλεγα φτωχιες. ίσος είναι καλύτερα να πάτε άνοιξη.
Στους παλιούς καλούς καιρούς που τα φράγματα των Λυμπιών και της Άχνας ήταν πατωμένα στις πέρκες (δηλαδή ως το 1994 και 1998 αντίστοιχα) η εποχή τους ήταν Οκτώβρη με Απρίλη, με αποκορύφωμα Δεκέβρη και Γεννάρη. 20 300ρες ως μισόκιλες το άτομο σε δίωεο ψάρεμα στα Λύμπια ήταν σύνηθες. Πιο πετυχεμένη τεχνική? Στα Λύμπια, αντένα με φελλό "chub", βαριδάκια κοντά στον φελλό, και δόλωμα κουνουπιέρη σε 8ρι αγκίστρι, δίπλα από τις καλαμιές, έτσι έπιασα και την πιο μεγάλη μου στις δύο λίβρες 15 ουγγιές. Σε spinning 7g "perca spinner" Winfield (Woolworth), με αργό μάζεμα και τινάγματα, συνήθως μου απέδιδε καλύτερου μεγέθους ψάρια αλλά πιο αραιά. Στην Άχνα δεν τις εύρισκα με την αντέννα αλλά τα σιλικονούχα που ανάφερα πιο πάνω απέδιδαν καλά....
Στον Κούρη δεν τις ψάρεψα ποτέ, αλλά το 1999 είδα μια να πιάνεται σε 6ιντζο σκουλήκι texas στην Γερμασόγεια...