Αγαπητοί φίλοι,
Ψες το βράδυ έγινε η συνάντηση μας με τα μέλη του RBL που ήρθαν στην Κύπρο για λίγες μέρες. Συγκεκριμμένα, παρόντες ήταν ο Ευάνθης Λοίζου, οι Sergei Titov, Denis Bolshakov, Nikodim Musatov, Dmitri (από Πάφο) και ο υποφαινόμενος.
Μεταξύ μπύρας, στέικ και καφέ υπήρξε μια γενική ανταλλαγή απόψεων για διάφορα θέματα ψαρέματος (συμπεριλαμβανομένου φυσικά tackle talk), και φυσικά συζητήθηκαν πτυχές για τον εαρινό διαγωνισμό του RBL.
Λοιπόν, ο διαγωνισμός θα γίνει στις 3, 4, 5 Απριλίου. Μετέφερα τις εισηγήσεις και απόψεις του φίλου Bassman (καθώς και άλλων φίλων).
Δυστυχώς για φέτος δεν είναι δυνατή η αλλαγή ημερομηνιών, κυρίως επειδή κάποια άτομα (8) προλαβαν και έκλεισαν ήδη τα πακέτα (ξενοδοχείο - εισητήριο - αυτοκίνητο), έχοντας ήδη πληρώσει την (μη επιστρεφόμενη) προκαταβολή. Τα παιδιά καταλαβαίνουν πλήρως τους προβληματισμούς για την περίοδο αναπαραγωγής. Μια απόφαση που βγάλαμε ψές ήταν όπως ο διαγωνισμός διεξαχθεί μόνο στα φράγματα Ασπροκρέμμου και Ευρέτου που ακόμη διατηρούν αρκετό νερό. Η Ταμασός (η οποία ήταν επίσης υποψήφια) έχει αφαιρεθεί ώστε να μην υπάρξει οποιαδήποτε περίπτωση ζημιάς στο "αναπτυσσόμενο" αυτό φράγμα.
Κατά την διάρκεια του διαγωνισμού (όταν θα βρίσκεται στην Κύπρο η πλειοψηφία των ενεργών μελών του RBL) θα συζητηθεί επισταμένα το θέμα μελλοντικών διαγωνισμών. Πρέπει να τονιστεί ότι ψες υπήρξε και από τα παιδιά του RBL έντονη τοποθέτηση ότι κάτι επιτέλους πρέπει να γίνει με την κατάσταση στα φράγματα και είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν σε οτιδήποτε κινήσεις κάνουμε για τον σκοπό αυτό. Παρεπιπτόντως, μας ανάφεραν ότι και πάλι βρήκαν δίκτυα στο φράγμα της Ευρέτου χθές το πρωί

.
Πρέπει να σας αναφέρω ότι τους ρώτησα γιατί αφού η κατάσταση εδώ χειροτερεύει δεν διεξάγουν τους διαγωνισμούς (τουλάχιστον προσωρινά) στην Κροατία, ή σε άλλες Ευρωπαικές χώρες. Η απάντηση ήταν ειλικρινής και κάπως αφοπλιστική. Η Κροατία σίγουρα έχει νερό, λαβράκια ως τα τρία κιλά, και για αυτούς είναι πιο φτηνή χώρα σαν προορισμός. Παρά ταύτα προτιμούν την Κύπρο γιατί τους αρέσει σαν χώρα, και οι Κύπριοι σαν λαός. Ναι, υπάρχει η εναλλακτική λύση της Κροατίας αν τελικά χάσουμε το ψάρεμα του λαβρακιού στο νησί. Προτιμούν όμως να βοηθήσουν όσο γίνεται να μην φθάσουμε σε τέτοιο σημείο. Ακόμη κι αν διαγωνισμοί μεταφερθούν στην Κροατία (που είναι ενδεχόμενο αν χειροτερέψει η κατάσταση), θέλουν να μπορούν να έρχονται όπως κάνουν εδώ και 6-7 χρόνια και να απολαμβάνουν το υπέροχο ψάρεμα του λαβρακιού που αγαπούν όπως και εμείς (υπ' όψιν οι βασικοί συντελεστές του RBL έρχονται 3 ή 4 φορές τον χρόνο για καθαρόαιμο ψάρεμα λαβρακιού, επιπρόσθετα από τις δύο φορές τον χρόνο για τους διαγωνισμούς). Θα χρησιμοποιήσουμε λοιπόν και το RBL σαν ένα μοχλό πίεσης σε οιαδήποτε διαβήματα ή δράση πάρουμε για το καυτό μας θέμα.
Ίσως τον Απρίλιο που θα είναι Κύπρο ξανά τα εκ Ρωσσίας μέλη του RBL να μπορεί να γίνει μια συνάντηση μεταξύ τους και όσων θα ήθελαν να μάθουν κάτι περισσότερο περί του θέματος αυτού. Είδωμεν...
Επί της ευκαιρίας, επαναλαμβάνω την πρόσκληση για υποψήφιους κριτές. Αν υπάρχουν κάποιοι που ενδιαφέρονται παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου... Θα χάσετε μια δυο μέρες άδεια, αλλά σίγουρα θα κερδίσετε και εσείς, αλλά και τα λαβράκια!