Εξορμήσεις και αποτελέσματα

plenom'metatopsarem?

Re: Εξορμήσεις και αποτελέσματα

Post by plenom'metatopsarem? »

konstantinos kalogir wrote:Με την ευκερία της επίσκεψης ενός φίλου από Γερμανία επίαμε ένα ψαρεματούι εχτές, οι σπάροι και οι ποντικοί ήταν ο κύριως στόχος, αλλά επίαστηκε και ένας μέτριος κακαρέλλος και μια κουρκούνα για ποικιλία! :lol:
PS: Τους ποντικούς εν αρκετό να τους πιάσεις με μια χοντρή πετσέτα και να χρησιμοποιάς πάντα λαβίδα-απαγκιστρωτή, να μεν φτάνει να ακκάσει!!
εγέλασες μου! :D :D :D

konstantinos kalogir

Post by konstantinos kalogir »

Ήρτες πίσω? :D

plenom'metatopsarem?

konstantinos kalogir wrote:Ήρτες πίσω? :D
γιατί έφυα?! :D :D :D
εσύγχησές τα! :D

nicolas theocharous

Post by nicolas theocharous »

plenom'metatopsarem? wrote:
konstantinos kalogir wrote:Ήρτες πίσω? :D
γιατί έφυα?! :D :D :D
εσύγχησές τα! :D
φιλε αιστον μεν ασχωλησε μαζι του Κωτσιου μας εχασεν τον τελια :lol: :lol: :lol:

ΦΙΛΙΠΠΟΣ

Post by ΦΙΛΙΠΠΟΣ »

konstantinos kalogir wrote:
plenom'metatopsarem? wrote:
konstantinos kalogir wrote:Ψάρεμα σήμερα με ένα φίλο από τις 5.30-11.30 με καθετή, αποτέλεσμα αρκετοί γαουρόσπαροι, καμπόσοι ποντικοί, λίγες γόππες και τσέρουλες, μια κουρκούνα, ένα καλό κακαρέλλο και μια μελάνα μισόκιλη!! Εποσκολιστήκαμε! :D
αυτά είναι!!!! Την επόμενη φορά ..πέτε μας τζιαι εμάς αν θέλετε! :)
Καλό ρε φίλε να το κανονίσουμε, στέλλω σου πμ το τηλ μου να συνεννοηθούμε!
καλησπερα παιδια τι κανετε ? θελω να κανω μια εισηγηση και να πω πως κωσταντινε μου το ψαρι που το λες ποντικο ειναι λαθος η ονομασια του λεγεται η ΚΑΤΣΟΥΛΑ η ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ και ανηκει στην οικογενεια των λαβρίδων και ποντικος ειναι αλλο ψαρι αυτο που θα βαλω παρακατω και ανηκει σην οικογενεια των γαδίδων.
Attachments
pontikos.jpg
pontikos.jpg (85.17 KiB) Viewed 6836 times
Ψαρεύω μόνο τις μέρες που τελειώνουν με ''Η'' !

Στάθης

Post by Στάθης »

Έχεις δίκιο Φίλιππε, αν και για τον παπαγάλο επεκράτησε τοπικά να λέγεται "ποντικός", για το δε σαλουβάρδο (το ψάρι που παραθέτεις), επεκράτησε να λέγεται "Γάρος" (γαιδούρι).
Δύσκολο να ξεφύγεις από τις παραδοσεις. :)
no whey no gain

konstantinos kalogir

Post by konstantinos kalogir »

Kαλημέρα Φίλιππε, το τμήμα αλιείας εδώ στην Κύπρο δίνει την ονομασία 'ποντικός' στο συγκεκριμένο ψάρι το οποίο στην Ελλάδα συνήθως το αποκαλούν κατσούλα ή παπαγάλο. Το ψάρι που παραθέτεις στην φωτογραφία δίνεται σαν σαλούβαρδος, στην Ελλάδα το λένε και ποντικό.

plenom'metatopsarem?

να κάνουμε ψηφοφορία! :lol: :lol: :lol:
εγώ ψηφίζω...κατσούλα...ή παπαγάλο... :lol:

christos nic

Post by christos nic »

plenom'metatopsarem? wrote:να κάνουμε ψηφοφορία! :lol: :lol: :lol:
εγώ ψηφίζω...κατσούλα...ή παπαγάλο... :lol:
Κατσουλα ακουγετε ωραια :)

nicolas theocharous

Post by nicolas theocharous »

εγω εννα παρω την μερια του παρεα μου για να μεν τον αφηκω μονο του απεναντι σας.

ποντικος και ξερο ψωμι.

ακου κα-τσουλα :lol: :lol: :lol: :lol:

MariosK

Post by MariosK »

Ποντικός ολάν! Εν στην Κύπρο που ήμαστεν. Εμέναν ο θκιός που τον τζερόν που έπιασαν την βάρκαν λαλεί μου πάντα "Πρόσεχε ρε τωρά που πάεις καθετές αν πιάεις κανέναν ποντικόν τζε γυρίζουν τζε ακκάνουν σε τούτοι π#$!!ιες" :lol: :lol: :lol:

Στάθης

Post by Στάθης »

:lol: :lol: :lol:
no whey no gain

christos nic

Post by christos nic »

nicolas theocharous wrote:

ποντικος και ξερο ψωμι.

ακου κα-τσουλα :lol: :lol: :lol: :lol:
Τι ποντικος?νηφιτσα :lol: :lol: ?ετσι υπεροχη γευση και να τον λαλω ποντικο..εν δεχουμε..καλυτερα κα-τσουλα(αφου εν και υπουλο ψαρι ετσι κι αλλιος :D ) η παπαγαλο τουλαχιστον :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

christos nic

Post by christos nic »

MariosK wrote:Ποντικός ολάν! Εν στην Κύπρο που ήμαστεν. Εμέναν ο θκιός που τον τζερόν που έπιασαν την βάρκαν λαλεί μου πάντα "Πρόσεχε ρε τωρά που πάεις καθετές αν πιάεις κανέναν ποντικόν τζε γυρίζουν τζε ακκάνουν σε τούτοι π#$!!ιες" :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nirou Panagiotis

Post by Nirou Panagiotis »

Ο ΔΟΝΤΑΣ

Ανήκει στην οικογένεια των λαβριδών, με επιστημονική ονομασία xyrichtysnovacula.Λέγεται και κατσούλα, παπαγαλάκι, χτενάκι ή ξουράφι.Το κεφάλι της τελειώνει κοφτά, με σχεδόν κάθετη κόψη από τα μάτια ως το στόμα που αρχίζει ευθεία γραμμή με την κοιλιά. Τα σκληρά δοντάκια της εξέχουν και εφαρμόζουν, θυμίζουν ράμφος. Το σώμα της είναι συμπιεσμένο, με λέπια μεγάλα, στη ράχη κοφτερά σαν ξυράφι. Το ραχιαίο πτερύγιο μονοκόμματο, οι πρώτες ακτίνες αραιές σαν χτένι, προς την ουρά πυκνές, η ουρά στρογγυλή.Έχει χρώμα ροδί ανοιχτό, οι πιο μεγάλες προς το λαδί, στα μάγουλα και στο λαιμό κάθετες, κυματιστές, λεπτές γραμμές γαλάζιες, ο κύκλος του ματιού πολύχρωμος κίτρινος, μαύρος και γαλάζιος.Κατοικεί σε βυθούς από άμμο ή και κοράλλια, σε ρηχά συνήθως νερά, μέχρι 90 μέτρα βάθος.Τρέφεται κυρίως με μαλάκια, καβούρια και γαρίδες. Είναι ερμαφρόδιτο, παρουσιάζει σεξουαλικό διμορφισμό.Χτίζει τις φωλιές με τα συντρίμμια κοραλλιών.Μπορεί να φτάσει το μήκος των 38 εκατοστών.Ψαρεύεται με ειδικό καμάκι και με καθετή. Τρώγεται φρέσκο, με κρέας εξαιρετικά νόστιμο, όταν τηγανίζεται και το αλείβουμε με λίγο βούτυρο.
Attachments
3.jpg
3.jpg (20.29 KiB) Viewed 6495 times
2.jpg
2.jpg (22.78 KiB) Viewed 6492 times
1.jpg
1.jpg (17.35 KiB) Viewed 6494 times

Post Reply

Return to “Ψάρεμα από σκάφος”