Sorkomanis wrote:
Που κακό συνήθειο βάζω παντού και πάντοτε floater. Λάθος μου! Αλλα τώρα που το είπες θα το εφαρμόσω.
Thanks
Φιλε Σορκομανι δεν ειναι καθολου λαθος να τα βαλλεις συχνα γιατι πολλες φορες νομιζουμε οτι ειναι καθαρη αμμος αλλα υπαρχη ενα λεπτο στρωμα φυκιων που κρυβουν το δολωμα και φυκια καποτε που πρασυρονται και το κρυβουν και δεν εντοπιζεται απο τα ψαρια ευκολα..

και εγω χρησιμοποιω τα παρα πολυ με καλα αποτελεσματα πολλες φορες και σε αμμο καθαρη γιατι σκεφτου ενα σκουλουκο να επιπλεει λιγο πανω που τον βυθο πχ(μισο μετρο η και λιγοτερο) και να κινητε με τα ρευματα ποσο προκλητικο ειναι για τα ψαρια και οτι μπορουν να το δουν ευκολα απο την αποσταση που φαινετε στην θαλασσα..
..δεν ειναι παντα χωρις φλοατερ που τσιμπουν οπως δεν ειναι παντα με φλοατερ που θα τσιμπουν περισσοτερο.. ομως μπορει ευκολα να πει και καποιος οτι δεν παιζει ρολο τιποτε

..πηγα αρκετες φορες με φιλο με 8 καλαμια και 3 εγω(ηταν οπως σε διαγωνισμο αλλα τελοσπαντον

) και στα 6 καλαμια ειχαμε φλοατερ..στα αγκιστρια με φλοατερ κτυπουσαν οι μουρμουροι..αλλη νυχτα κτυπησαν μονο στα πατωτα αγγιστρια..βασικα η συμβουλη μου ειναι τα μισα σου καλαμια να τα βαλης χωρις φλοατερ και ανολογος που προτημουν να τσιμπουν να τα αλλαζεις (εχει φλοατερ απο σιλικονη που δεν χρειαζεται να τα περνας απο την μισηνα αλλα τα τρυπας και τα περνας γρηγορα απο το αγγιστρι)..η να εχεις ετοιμα..
αυτα που σου αναφερα ειναι στην ιδια περιοχη ομως η καθε μερα ειναι διαφορετικη(ρευματα,θολουρα,φεγγαρι κτλ)ετσι ειναι αναγκαστικος ο πειραματισμος σε λιγα πραγματα πχ(φλοατερ,αποστασεις βολης,δολωματα)