Καλησπερα κ.ΕυανθηEVANTHIS LOIZOU wrote:Καλημερα στην Ωραια Αρκακα![]()
Πανω στο κουτι καθε μηχανης γραφει την "ταχυτητα" της που εκφραζει τον αριθμο των στροφων που κανει ο ροτορας στα spinning reels η το καρουλλι (spool) στα bait casting reels σε σχεση με ΜΙΑ στροφη του χερουλιου. Θα το δης σαν 4.8:1 η 6.3:1 κλπ.
Πολλοι κατασκευαστες δινουν και το μηκος της μησινας που μαζευει σε καθε στροφη που ειναι συναρτηση της ταχυτητας και της διαμετρου του καρουλλιου οταν ειναι γεματο.
Υποψιν οτι οσο πιο γρηγορη ειναι μια μηχανη τοσο λιγοτερη ειναι η δυναμη ελξης που εχει.
Απο την προσωπικη μου πειρα, οι baitcasters σου δινουν καλυτερη επαφη με το δολωμα γι'αυτο τες προτιμω οταν χρησιμοποιω πλαστικα.
Οσο για τες βολες τους ειναι θεμα συνηθειας.
αρα για casting τι μηχανισμο θελω? γλιορο ή αργο? ηξερα οτι χρειαζουμε ενα μεσαιο μηχανισμο ουτε πολλα αργο ουτε πολλα γλιοροΣτάθης wrote:4,8:1 σημαίνει ότι για κάθε 1 γύρο της μανιβέλας, το spool γυρίζει 4,8 φορές.
Θέλεις μηχανή που να έχει φυγοκεντρικά ή μαγνητικά φρένα και είναι ειδική για βολές. Του trolling δεν έχουν. Όταν λέεις baitcasting τι εννοείς?nikolasarkaka wrote:κ.Ευανθη δεν νομιζω να βρω καποιον φιλο μου που να εχει multiplier μηχανισμο γιατι 1-2 φιλοι μου ασχολουνται με το ψαρεμα![]()
![]()
![]()
Nick εν υπαρχει καμια μηχανη που να εχει κατανεμητη?
Αν πιασω μια μηχανη του trolling ή baitcasting δεν καμνει?
http://www.actionlife.gr/mainstore/inde ... 4efac1b3f3MariosK wrote:Θέλεις μηχανή που να έχει φυγοκεντρικά ή μαγνητικά φρένα και είναι ειδική για βολές. Του trolling δεν έχουν. Όταν λέεις baitcasting τι εννοείς?nikolasarkaka wrote:κ.Ευανθη δεν νομιζω να βρω καποιον φιλο μου που να εχει multiplier μηχανισμο γιατι 1-2 φιλοι μου ασχολουνται με το ψαρεμα![]()
![]()
![]()
Nick εν υπαρχει καμια μηχανη που να εχει κατανεμητη?
Αν πιασω μια μηχανη του trolling ή baitcasting δεν καμνει?
Δηλαδη Μαριε για να καταλαβω δεν πρεπει να εχει οδηγο για την μισινα? Το casting control ποιον ειναι?(δεν επολοασχοληθικα με multiplier)MariosK wrote:http://www.actionlife.gr/mainstore/inde ... 4efac1b3f3
Οι πρώτες είναι για spinning και η τελευταία δεν βλέπω από την φωτογραφία να έχει casting control και επίσης έχει οδηγό για την μισίνα οπότε σίουρα δεν κάμνει για surfcasting.
Καλύτερα τότε να περιμένεις λίγο να βρεθείς με κάποιον που ξέρει λία πράματα για να σου τα εξηγήσει σωστά.nikolasarkaka wrote:(δεν επολοασχοληθικα με multiplier)
φιλε γιατι σκευτεσε για multiplier reel για ψαρεμα casting?nikolasarkaka wrote:αρα για casting τι μηχανισμο θελω? γλιορο ή αργο? ηξερα οτι χρειαζουμε ενα μεσαιο μηχανισμο ουτε πολλα αργο ουτε πολλα γλιοροΣτάθης wrote:4,8:1 σημαίνει ότι για κάθε 1 γύρο της μανιβέλας, το spool γυρίζει 4,8 φορές.![]()