"Περί Aνέμων και Yδάτων"
- plenom'metatopsarem?
Re: "Περί Aνέμων και Yδάτων"
αφιερωμένο
[/quote]
dream until your dreams come true...
[/quote]
dream until your dreams come true...
PrEdAtΩR wrote: αφιερωμένο
psarakas wrote:Πόρωσηηηηηηηηηηηηηηη
Αχχχ ρε παιθκιά εν να φανώ κακός πάλε αλλά αν δεν το πω εν να σπάσω. Τούτες τις στιγμές που δείχνει τούτο το video clip μπορείς να τις ζήσεις και ακόμα ποιο έντονες με πολλά είδη ψαρέματος εκτός που το λαβράκι και ειδικά αν κάμνεις τούτα τα ψαρέματα που βάρκα που σου επιτρέπει πολλά πιο ελαφρύ εξοπλισμό σε σχέση με το μέγεθος των ψαριών. Επίσης τζε ο ανταγωνισμός στα tournaments κάμνει τα πράματα ποιο δραματικά. Τζε γω επορόθηκα πολλά με το video αλλά η αλήθκεια είναι ότι εν τόσο μεγάλο το industry πίσω που το λαβράκι και τόσο πολλύν το promotion που κάμνει σε να νομίζεις ότι είναι το απόλυτο ψάρεμα, ειδικά αν το ψαρεύκεις στην Αμερική, θόρωντας έτσι video τα οποία όμως εχριαστίκαν πολλές χιλιάδες δολάρια για να γίνουν και πολλές μέρες, μήνες και χρόνια, γυρίσματα και μοντάζ!plenom'metatopsarem? wrote: dream until your dreams come true...
Στην τελική όμως αν πάεις στην Αμερική τζε πιάσεις την βαρκούα σου να πάεις σε μια λίμνη να ψαρέψεις τζε παράνομους θα έβρεις, τζε κρεατοσυλλέκτες, τζε περιόδους ανομβρίας, τζε σκουπίθκια, τζε πολλά σσιρρότερα όπως να σου κατακλέψουν την βάρκα ή να σου την βανδαλίσουν.
Οπότε dream until your dreams come true but don't dream what you see on TV...
Bassmaster Bling. Just one nut in a very very fast Boat!Στάθης wrote:Μα τον bassmaster bling εν τον εχει μέσα;![]()
My hero <3

http://www.youtube.com/watch?v=p_R1aBoRAAY
Fishing... http://www.cyprusfaa.com
- plenom'metatopsarem?
πελλομηδενιστές!!! 

(CyBasser) wrote: Πάλεψε λαβράκι 1.7 σε εγγλέζικο και θα δούμε αν έχει πέστροφα να μπορεί να το συναγωνιστεί

Για τα υπόλοιπα λεχθέντα... ουδέν σχόλιο

Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==
==ΤΟΥΡΝΑ==
ετσι μαριε μου ετσι....MariosK wrote:μπορείς να τις ζήσεις και ακόμα ποιο έντονες με πολλά είδη ψαρέματος εκτός που το λαβράκι

Esox Lucius
- plenom'metatopsarem?
μισό λεπτό ρε παιθκιά, μισό λεπτό!!!
αρκετοί από εμάς τζιαι εγώ μαζί έχουμε κάμει ψαρέματα συναρπαστικά και εντυπωσιακά!
Δηλαδή αν σας πω εγώ πως τα ψαρέματα που κάματε ως τωρά δεν συγκρίνονται με αυτά που έκαμα εγώ με βελονίδες και μάχι-μάχι, εν θα αντιδράσετε?! Αν όχι όλοι σας, οι περισσότεροι?!
Ρε Μάριε, για να στηθεί όλη αυτή κατάσταση για το λαυράκι...ε, κάτι αξίζει το μαυρογέριμο!!!!!
να σου πω εγώ τι αξίζει για μένα?
το ότι όταν τσιμπούν τα μικρά, μπορείς να πάρεις κάποιο να του διδάξεις ψάρεμα, να το ευχαριστηθεί, να μάθει και το c&r! αν είναι και παιδί , δέκα φορές καλύτερα!
Το μεγάλο όμως το λαυράκι δεν θα το "προσγειώσεις" τόσο εύκολα! Θα δυσκολευτείς πάνω από όλα να το κάνεις να σου κτυπήσει! Επίσης είναι ψάρι ανθεκτικό!!!! Αν μη τι άλλο...λίγο ψάρεμα λόγω λαυρακιού στα φράγματα τον πολύ κακό καιρό της ανομβρίας το κάναμε!!!
Και επίσης...δεν νομίζω να έχει κανέναν μας που πάει...μόνο για πέστροφες στα φράγματα και δεν έχει δοκιμάσει να ψαρέψει λαυράκι.
Τέλοςπάντων, να μεν μακρηγορούμε...ξανά μανά τα ίδια...
ΤΟ ΚΑΘΕ ΨΑΡΕΜΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ! ΤΟ ΚΑΘΕ ΨΑΡΙ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ (ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΝΟΥ!!! ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ?!
)
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΑ! Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ!
ΤΩΡΑ ΜΕΝ ΤΣΑΚΩΘΟΎΜΕ ΚΙΟΛΑΣ ΠΟΙΟ ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ! (ΤΟ TIGER FISH ΠΑΝΤΩΣ ...ΓΑ%&@Ι!!!!
)
Το θέμα θεωρείται λήξαν κι ευχαριστούμε για το βίντεο!
αρκετοί από εμάς τζιαι εγώ μαζί έχουμε κάμει ψαρέματα συναρπαστικά και εντυπωσιακά!
Δηλαδή αν σας πω εγώ πως τα ψαρέματα που κάματε ως τωρά δεν συγκρίνονται με αυτά που έκαμα εγώ με βελονίδες και μάχι-μάχι, εν θα αντιδράσετε?! Αν όχι όλοι σας, οι περισσότεροι?!
Ρε Μάριε, για να στηθεί όλη αυτή κατάσταση για το λαυράκι...ε, κάτι αξίζει το μαυρογέριμο!!!!!
το ότι όταν τσιμπούν τα μικρά, μπορείς να πάρεις κάποιο να του διδάξεις ψάρεμα, να το ευχαριστηθεί, να μάθει και το c&r! αν είναι και παιδί , δέκα φορές καλύτερα!
Το μεγάλο όμως το λαυράκι δεν θα το "προσγειώσεις" τόσο εύκολα! Θα δυσκολευτείς πάνω από όλα να το κάνεις να σου κτυπήσει! Επίσης είναι ψάρι ανθεκτικό!!!! Αν μη τι άλλο...λίγο ψάρεμα λόγω λαυρακιού στα φράγματα τον πολύ κακό καιρό της ανομβρίας το κάναμε!!!
Και επίσης...δεν νομίζω να έχει κανέναν μας που πάει...μόνο για πέστροφες στα φράγματα και δεν έχει δοκιμάσει να ψαρέψει λαυράκι.
ΤΟ ΚΑΘΕ ΨΑΡΕΜΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ! ΤΟ ΚΑΘΕ ΨΑΡΙ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ (ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΝΟΥ!!! ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ?!

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΑ! Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ!

ΤΩΡΑ ΜΕΝ ΤΣΑΚΩΘΟΎΜΕ ΚΙΟΛΑΣ ΠΟΙΟ ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ! (ΤΟ TIGER FISH ΠΑΝΤΩΣ ...ΓΑ%&@Ι!!!!

Marie κάθε ψάρι προσφέρει τι συγκίνηση του. Συμφωνω οτι τη συγκινηση του παλεματος μεγάλου αρπακτικου το λαβράκι με τίποτα δεν τη προσφέρει.Για αυτό άλλωστε ασχολούμαι με ότι δήποτε ψάρι κτυπά ψεύτικο.
Το λαβράκι όμως πιάνετε με πάμπολλες τεχνικές είναι ιδιότροπο και πραγματικά φαίνεται το ταλέντο σου άμα μπορείς να πιάσεις λαβράκια σε δύσκολες συνθήκες.
Πιστεύω ότι άμα ξέρεις να ψαρεύεις το λαβράκι μπορείς να ψαρέψεις οποιοδήποτε αρπακτικό.
Ρε Greg , εν μαυρη?

Το λαβράκι όμως πιάνετε με πάμπολλες τεχνικές είναι ιδιότροπο και πραγματικά φαίνεται το ταλέντο σου άμα μπορείς να πιάσεις λαβράκια σε δύσκολες συνθήκες.
Πιστεύω ότι άμα ξέρεις να ψαρεύεις το λαβράκι μπορείς να ψαρέψεις οποιοδήποτε αρπακτικό.
Ρε Greg , εν μαυρη?

- AggelosLRK
η απαντηση ειναι μια για το σπιν "only size matters" ας ειναι και κουρκουτας 

σαν τις βελονιδες εν εχει και οποιος σου πει αλλιως τοτε δεν κατεχειplenom'metatopsarem? wrote: Δηλαδή αν σας πω εγώ πως τα ψαρέματα που κάματε ως τωρά δεν συγκρίνονται με αυτά που έκαμα εγώ με βελονίδες και μάχι-μάχι, εν θα αντιδράσετε?!
εγω προσωπικα φιλε εφτασα σε σημειο που να μην με συγκινουν ουτε να με ενθουσιαζουν τα μικρα ψαρια. ουτε προκυτε να πιασω το καλαμι το εγγλεζικο για να 'δινω μεγενθυνση' σε καποιο ψαρι του κιλου. για μενα μονο το μεγεθος μετρα και ευχομε καμια μερα να πιασω κανενα καρχαρια ή καμια ορκα περκει μου φκει το αχτι. δυστηχως εδω που μενουμε τα μεγαλα σπανιζουν απο τις παραλιες.
η πεστροφα ειναι ωραιο ψαρι, φτανει να ειναι μεγαλο
Esox Lucius
Ate pale!
Ο καθένας κάνει αυτό που γουστάρει και ενθουσιάζεται με αυτά που του εξιτάρουν το πάθος του και την φαντασία του! Για κάποιους είναι όνειρο το bassmasters για κάποιους είναι να πιάσουν βελονιδα, πέρκα του νείλου etc.
Relax and enjoy fishing the way you like!!
Ο καθένας κάνει αυτό που γουστάρει και ενθουσιάζεται με αυτά που του εξιτάρουν το πάθος του και την φαντασία του! Για κάποιους είναι όνειρο το bassmasters για κάποιους είναι να πιάσουν βελονιδα, πέρκα του νείλου etc.
Relax and enjoy fishing the way you like!!
σωστός!!C&R wrote: Relax and enjoy fishing the way you like!!
catch and release
- (CyBasser)
Φοίβο, υποκλίνομαι!plenom'metatopsarem? wrote:μισό λεπτό ρε παιθκιά, μισό λεπτό!!!
ΤΟ ΚΑΘΕ ΨΑΡΕΜΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ! ΤΟ ΚΑΘΕ ΨΑΡΙ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ (ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΝΟΥ!!! ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ?!![]()
![]()
)
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΑ! Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ!![]()
ΤΩΡΑ ΜΕΝ ΤΣΑΚΩΘΟΎΜΕ ΚΙΟΛΑΣ ΠΟΙΟ ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ! (ΤΟ TIGER FISH ΠΑΝΤΩΣ ...ΓΑ%&@Ι!!!!![]()
![]()
)

There is fishing, and there is BASS FISHING!
ALWAYS PRACTICE CATCH AND RELEASE!!!
- (CyBasser)
psarakas wrote:είμαι ευτυχισμένος έστω και με 1 χτύπημα .
psarakas wrote:Πόρωσηηηηηηηηηηηηηηη.

Έχει καιρό που μ'αρέκει ο Ψάρακας, αλλά τωρά επείστικα για την αξία του!!!!

Εν η αλήθκεια εν επερίμενα να ακούσω τούτο το "είμαι ευτυχισμένος έστω και με 1 χτύπημα". Λαλώ το εγώ και αναρωτιέμαι ώρες ώρες αν έχω καμμιά εγκεφαλική πάθηση

BIGMOUTH FOREVER

- (CyBasser)
Λοιπόν.... Για να μην νομίζετε ότι είμαι μηδενιστής... Αρέσκει μου να παλεύκω μεγάλα ψάρια. Ονειρεύκουμαι ακόμη την στιγμή που θα πιάσω 50κιλο tarpon ή 100κιλο marlin... Απολαμβάνω και ψαρέματα που δεν είναι spinning... Ναι, αρέσκει μου φοβερά να πιάνω πέστροφες με εγγλέζικο. Αρέσκει μου μέσα μέσα να την αράζω στην παραλία για (surf?)casting ή στην όχθηγια κυπρίνους, ειδικά όταν εν ζέστη, με σουβλάκι ή πανσέτες και μπυρούδα. Έχω απωθημένο ότι ενώ έπιασα διάφορα είδη με fly στην Κύπρο και ΗΠΑ ακόμη δεν έπιασα πέστροφα. Θα ήθελα να έχω την εμπειρία να σηκώσω ένα μινέρι ή μια συναγρίδα με jigging, που ακόμη οφείλω να ομολογήσω ότι δεν το έζησα πέραν από ταινίες. Ακόμη, έχω ανοικτούς λοαρκασμούς με γοφάρια και δακκανομούττες, που εν τα μόνα αρπακτικά μας που εν έπιασα που την ακτή... (στην Κύπρο - γιατί γοφάρια έβγαλα στις ΗΠΑ). Έχω πιάσει ΟΛΑ τα είδη που έχουμε στην Κύπρο με καλάμι, ακόμη και τον κουνουπιέρη (δεν έπιασα άσπιο εδώ, έπιασα τον όμως στην Ελλάδα). Έπιασα δεκάδες είδη ψαριών από την παραλία της Κύπρου, και έχω την τιμή (και λίγο την ντροπή θα έλεγα γιατί τότε ήμουν μικρός και δεν ήξερα πόσο λάθος ήταν) να καμαρώνω ότι έπιασα 3κιλούς ορφούς με καλάμι όταν ο όρος "Rock fishing" στην Κύπρο ήταν ανύπαρκτος.
Τώρα, μετά από 29 χρόνια ψαρέματος, με πολύ πιο πενιχρά μέσα από αυτά που έχουν σήμερα κάποιοι φίλοι (που να φανταστώ όταν ήμουν 25 χρονών ότι θα μπορούσα να πάω Αίγυπτο να ψαρέψω Νιλοπέρκες και Τίγρεις) και χωρίς την τύχη να έχω τα πάντα στην διάθεση μου από το διαδίκτυο (θυμάμαι το 1988 που παρέλαβα μια κασιούα με σκουλήκια για texas και κάποια κουταλάκια αληθινούς "σφάκτες" που έκανα σαν μωρό!)... Τώρα λοιπόν, έχω κατασταλάξει στην επιλογή μου για ψάρεμα. Στο τι με γεμίζει, τι με ενθουσιάζει, τι με ...αχμμμ, fap fap fap
!!!! Δεν σημαίνει ότι θα πώ όχι σε εναλλακτικά είδη ψαρέματος κάπου κάπου που μου δίνεται η ευκαιρία... Αλλά, νιώθω ότι έχω ανακαλύψει αυτό που μου δίνει ΟΛΑ τα συστατικά που θέλω έγω να έχει το ψάρεμα μου... Και αυτό δεν είναι άλλο από το ψάρεμα του μεγαλόστομου...
Κάποιοι πασίγνωστοι Άγγλοι συγγραφείς (που έχω βιβλία τους στο σπίτι, όπως οι Barrie Rickards, John Wilson, Richard [Dick] Walker κ.α) έχουν επανειλημμένα γράψει ότι όλοι οι σοβαροί έρασιτέχνες ψαράδες περνάνε από διάφορα στάδια (οι εναλλαγές των οποίων δεν είναι πάντα ξεκάθαρες) στην αλιευτική τους καρριέρα... Αρχικά όλοι θέλουν να πιάσουν ότιδήποτε όπουδήποτε ανεξαρτήτως μεγέθους. Ακολούθως θέλουν "ποσότητες". Σιγά σιγά μεταβάλλονται στο να γυρεύουν τα μεγαλύτερα ψάρια που μπορούν να πιάσουν με τις τεχνικές που τους αρέσουν... Και κατόπιν φθάνει μια φάση που αρχίζουν και πορώνονται και εξειδικεύονται γύρω από ένα μόνο είδος, με συγκεκριμμένες τεχνικές και εκεί βρίσκουν την ολοκλήρωση τους σαν anglers...
Νομίζω αυτό αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία των συμμετεχόντων σ'αυτή τη συζήτηση. Άλλο το ζητούμενο του ΜάριουΚ, άλλο του Cave, άλλο του Greg ή του AggelouLRK, και άλλο το δικό μου...
Όπως πολύ σωστά είπε ο C&R, ας απολαύσουμε όλοι αυτό που μας γεμίζει και μας ενθουσιάζει περισσότερο... Κι ας μας επιτρέπεται κάπου κάπου στον ενθουσιασμό μας να παρασυρόμαστε και να το "χουμίζουμε" όσο μπορούμε!!!!
Tight lines everybody!!!
Τώρα, μετά από 29 χρόνια ψαρέματος, με πολύ πιο πενιχρά μέσα από αυτά που έχουν σήμερα κάποιοι φίλοι (που να φανταστώ όταν ήμουν 25 χρονών ότι θα μπορούσα να πάω Αίγυπτο να ψαρέψω Νιλοπέρκες και Τίγρεις) και χωρίς την τύχη να έχω τα πάντα στην διάθεση μου από το διαδίκτυο (θυμάμαι το 1988 που παρέλαβα μια κασιούα με σκουλήκια για texas και κάποια κουταλάκια αληθινούς "σφάκτες" που έκανα σαν μωρό!)... Τώρα λοιπόν, έχω κατασταλάξει στην επιλογή μου για ψάρεμα. Στο τι με γεμίζει, τι με ενθουσιάζει, τι με ...αχμμμ, fap fap fap

Κάποιοι πασίγνωστοι Άγγλοι συγγραφείς (που έχω βιβλία τους στο σπίτι, όπως οι Barrie Rickards, John Wilson, Richard [Dick] Walker κ.α) έχουν επανειλημμένα γράψει ότι όλοι οι σοβαροί έρασιτέχνες ψαράδες περνάνε από διάφορα στάδια (οι εναλλαγές των οποίων δεν είναι πάντα ξεκάθαρες) στην αλιευτική τους καρριέρα... Αρχικά όλοι θέλουν να πιάσουν ότιδήποτε όπουδήποτε ανεξαρτήτως μεγέθους. Ακολούθως θέλουν "ποσότητες". Σιγά σιγά μεταβάλλονται στο να γυρεύουν τα μεγαλύτερα ψάρια που μπορούν να πιάσουν με τις τεχνικές που τους αρέσουν... Και κατόπιν φθάνει μια φάση που αρχίζουν και πορώνονται και εξειδικεύονται γύρω από ένα μόνο είδος, με συγκεκριμμένες τεχνικές και εκεί βρίσκουν την ολοκλήρωση τους σαν anglers...
Νομίζω αυτό αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία των συμμετεχόντων σ'αυτή τη συζήτηση. Άλλο το ζητούμενο του ΜάριουΚ, άλλο του Cave, άλλο του Greg ή του AggelouLRK, και άλλο το δικό μου...
Όπως πολύ σωστά είπε ο C&R, ας απολαύσουμε όλοι αυτό που μας γεμίζει και μας ενθουσιάζει περισσότερο... Κι ας μας επιτρέπεται κάπου κάπου στον ενθουσιασμό μας να παρασυρόμαστε και να το "χουμίζουμε" όσο μπορούμε!!!!
Tight lines everybody!!!

Καλά ρε φίλε, τούτα ούλλα τι μας τα γράφεις ξανά τζαι ξανά? Αφού ξέρουμεν σε, τζαι τι πιστεύκεις τζαι το τι νομίζεις, έιπες μας τα 1032483902 φορές!
Εν εσύ που ξεκινάς πάντα τούτνες κουβέντες

Πάω 3-4 ψαρέματα την βδομάδα ρε Ρολάνδο όχι 1-2 το μήνα!!! Αν επάεννα μόνο λαβράκι ήταν να πεχτώ!!!!
Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==
==ΤΟΥΡΝΑ==