γεια σας φιλοι..
χρειαζομαι λιγη βοηθεια για καλαμι σπινιγκ δισπαστο για θαλασσα
τι νομιζεται οτι ειναι το ιδανικοτερο για τα κυπριακα δεδομενα στοχευοντας περισσοτερο λαβρακια,λουτσους μεχρι 2κιλα με ψευτικα ψαρακια των 8-20γρ για μακρινη βολη η οποια με ενδιαφερη πολυ χωρις μπομπαρδες η μπουλτο το πολυ μεχρι 2-3μποφορ..
1.μηκος
2.action
3.παραβολικο-ημιπαραβολικο-δραση κορυφης
4.ντελικατο-ευαισθητο καπως λεπτο με αρκετο λιγισμα απο ελαχιστα ποιο κατω απο την ενωση προχωροντας προς την μυτη
5.δυνατο-ντουρο με ελαχιστο λιγισμα τις μυτης
-Εχω υποψη ενα ΤΙΚΑ το οποιο δεν γραφει στοιχεια παραβολικοτητας 3μετρα 10-30 η 10-35 δεν θυμαμε καλα το οποιο ειναι καπως ντελικατο-λεπτο-πολυ ελαφρυ-λιγιζει καπως ευκολα στην ταλαντευση που του εκανα απο λιγο ποιο κατω απο την ενωση προς την μυτη ομιομορφα..δεν ξερω με αυτα τα χαρακτηριστηκα αν μπορει να φορτηση καλα το καλαμι αυτο με 10γρ ψαρακι η και 8γρ ακομη για να βγαλει μακρινη βολη,των 15γρ-20γρ οπως το φανταστικα θα τα ριχνει μακρια.
-Το αλλο που εχω υποψη ειναι ενα robinson 15-40 η 15-45γρ δεν θυμαμε καλα ουτε αυτο γραφει στοιχεια παραβολικοτητας 2.85μετρα-δυνατο-ποιο χοντρο-ντουρο-οχι πολυ ελαφρη-δεν λιγιζει ευκολα-λιγιζει ελαχιστα καμια 40cm απο την μυτη..που νομιζω αυτο κανει για αρκετα βαρια ψαρακια και θηραματα!
το πρωτο απο το δευτερο εχουν μεγαλη διαφορα στην αισθηση ντελικατο-δυνατο!
-εχετε κατι αλλο να μου προτεινετε για τον σκοπο που το θελω?
-πως τα βλεπετε αυτα τα 2 καλαμια?
-ποσα μετρα βολη χαρακτηριζετε μεγαλη με ψευτικα ψαρακια 8-20γρ?
ευχαριστω!