Καλαμάρια
- plenom'metatopsarem?
Re: Καλαμάρια
Κάποιος από Παραλίμνι μερκές να μας πει καιρό?!
Λάρνακα κάμνει για κάστινκγ ,αν όι για σερφ κάστινγκ πάντως!!!!!
Αν δεν είχε με φεγγάρι...!!!!!
- plenom'metatopsarem?
plenom'metatopsarem? wrote:Κάποιος από Παραλίμνι μερκές να μας πει καιρό?!
ρωτώ για σήμερα Σάββατο 22 Ιανουαρίου. Η ώρα τώρα είναι 15:30
Παιδια δεν το πιστευω τι εγινε σημερα....Πηγα στα καλαμαρια εσυρνα καμια ωρα περιπου ενεπιανναμε τιποτε.Ερκετε ενας αδρωπος διπλα καθεται συρνειο καμποσες φορες τζιαι ακουοτο να φωναζει. Επιασα κατι επιασα κατι. Φωναζει μου πηγαινε κατω να πιασεις την μισινα. Κατεβαινω εγω να παρω την μισινα δεν ηταν καλαμαρι ηταν σουπια αλλα πραγματικα πολυ μεγαλη . Την εφερε στα 30 εκατοστα απο το χερι μου πηγα να την πιασω επιτυσε μου ενα σωρο νερο τζιε εφυε.... Ο αδρωπος ελυπηθη πολλα τζιε εγιω το ιδιο εμαραζωσα εχασε την σουπια.... Εσυραμε μετα λλιο τζιαι εφυαμε ......
για τα καλαμαρια αν χρησιμοποιούμε νήμα μποροστά πρέπει να βάλουμε μισίνα? αν ναι τι διάμετρο?
-
φιλε τι εννοεις μπροστα?το παραμαλο?andrikos wrote:για τα καλαμαρια αν χρησιμοποιούμε νήμα μποροστά πρέπει να βάλουμε μισίνα? αν ναι τι διάμετρο?
- plenom'metatopsarem?
φαντάζομαι πως ναι, τούτο εννοεί ο Αντρίκκος, εγώ πάντως βάζω ρε φίλε, αλλά σκέφτομαι να αρχίσω λίγο να ξαναπειραματίζομαι, νομίζω πως είχα πιο πολλές επιτυχίες με μισίνα, όχι με νήμα, φυσικά μπορεί να είναι και τυχαίο...christos nic wrote:φιλε τι εννοεις μπροστα?το παραμαλο?andrikos wrote:για τα καλαμαρια αν χρησιμοποιούμε νήμα μποροστά πρέπει να βάλουμε μισίνα? αν ναι τι διάμετρο?
ναι εν για μπροστά για παράμαλλο που λάλο ποσα mm μισίνα και μετρα να βάλω ?
Σωστός ο Φοίβος.plenom'metatopsarem? wrote:φαντάζομαι πως ναι, τούτο εννοεί ο Αντρίκκος, εγώ πάντως βάζω ρε φίλε, αλλά σκέφτομαι να αρχίσω λίγο να ξαναπειραματίζομαι, νομίζω πως είχα πιο πολλές επιτυχίες με μισίνα, όχι με νήμα, φυσικά μπορεί να είναι και τυχαίο...christos nic wrote:φιλε τι εννοεις μπροστα?το παραμαλο?andrikos wrote:για τα καλαμαρια αν χρησιμοποιούμε νήμα μποροστά πρέπει να βάλουμε μισίνα? αν ναι τι διάμετρο?
Τα καλάμια για σπιν καλό είναι να δουλεύονται με μισίνα (που έχει ελαστικότητα) γιατί είναι σκληρά (fast) και κόβουν ή σχίζουν τα καλαμάρια πιο εύκολα.
Με νήμα μόνο τα καλάμια με slow action, πχ egi rods.
Last edited by Στάθης on Wed Jan 26, 2011 7:37 pm, edited 1 time in total.
no whey no gain
- plenom'metatopsarem?
φίλε, εξαρτάται που εσένα! εγώ πάντως δεν ξέρω "να σου παραγγείλω" που λέμε στην Κύπρο. Μπορώ να σου πω πως έχω πιάσει με 30μμ , φλουοροκάρμπον περίπου 30 εκατοστά. Δεν θα σου πω όμως πως είναι το ιδανικό ,γιατί απλά δεν ξέρω! Αν κάποιος γνωρίζει πιο πολλά...ας μας "φωτίσει"!andrikos wrote:ναι εν για μπροστά για παράμαλλο που λάλο ποσα mm μισίνα και μετρα να βάλω ?
Last edited by plenom'metatopsarem? on Wed Jan 26, 2011 7:40 pm, edited 1 time in total.
ok ευχάριστο
- plenom'metatopsarem?
τούτο που μου αρέσει στο σάιτ είναι η αμεσότητα!
ευχαριστούμε Στάθη!
Σίγουρα αυτό που ανέφερε ο Στάθης είναι 100% σωστό! η αμεσότητα που δίνει το νήμα είναι μεν καλή, αλλά επειδή το νήμα δεν είναι ελαστικό όπως τη μισίνα, ενδέχεται να (και θα) σου σκίσει το καλαμάρι, πράγμα που μπορεί να αποβεί και μοιραίο για το ψάρεμα (να τρομάξει τα υπόλοιπα και...καληνύχτα)!
προσωπική μου γνώμη είναι πως πρέπει να είσαι πολύ έμπειρος να χρησιμοποιείς νήμα χωρίς να έχεις απώλειες από σκισίματα!
εμένα όμως εν άλλος ο ενδοιασμός μου, έχω την εντύπωση πως με τη μισίνα έπαιρνα περισσότερα κτυπήματα!Δεν ξέρω αν αυτό ισχύει, αλλά θα το δω! (και μάλιστα με λεπτής διαμέτρου μισίνες...και διαφανείς!)
όπως και νάχει...πολύ καλή ερώτηση Αντρίκκος!

ευχαριστούμε Στάθη!
Σίγουρα αυτό που ανέφερε ο Στάθης είναι 100% σωστό! η αμεσότητα που δίνει το νήμα είναι μεν καλή, αλλά επειδή το νήμα δεν είναι ελαστικό όπως τη μισίνα, ενδέχεται να (και θα) σου σκίσει το καλαμάρι, πράγμα που μπορεί να αποβεί και μοιραίο για το ψάρεμα (να τρομάξει τα υπόλοιπα και...καληνύχτα)!
προσωπική μου γνώμη είναι πως πρέπει να είσαι πολύ έμπειρος να χρησιμοποιείς νήμα χωρίς να έχεις απώλειες από σκισίματα!
εμένα όμως εν άλλος ο ενδοιασμός μου, έχω την εντύπωση πως με τη μισίνα έπαιρνα περισσότερα κτυπήματα!Δεν ξέρω αν αυτό ισχύει, αλλά θα το δω! (και μάλιστα με λεπτής διαμέτρου μισίνες...και διαφανείς!)
όπως και νάχει...πολύ καλή ερώτηση Αντρίκκος!

ακόμα μια ερώτηση πεζή ρολο το φεγγάρι και οι καιρικές συνθήκες?αν ναι πως πρέπει να είναι?
-
φιλε βαλε μισινα εν εχει λογο να βαλεις νημα νομιζω..περιπου 50cm παραμαλο 20-25διαμετρο..μανα 25-30διαμετρο..andrikos wrote:ναι εν για μπροστά για παράμαλλο που λάλο ποσα mm μισίνα και μετρα να βάλω ?
εγω δεν βαλλω παραμαλλα ουτε αορατα ομως εν βρισκω τον λογο ακομα για να βαλω

εχουν δικαιο οι φιλοι για το οτι εν ευκολο να σχιστουν με το νημα!!
- plenom'metatopsarem?
να υποστηρίξω κι εγώ την άποψη του Χρίστου, το ψάρεμα του καλαμαριού είναι απλό (μα πολύ απλό!) Εξειδίκευση ιδιαίτερη δεν χρειάζεται εκτός πια αν μιλάμε για ειδικές τεχνικές όπως το egging που ανέφερε ο Στάθης το οποίο προυποθέτει και ειδικά καλάμια!christos nic wrote:φιλε βαλε μισινα εν εχει λογο να βαλεις νημα νομιζω..περιπου 50cm παραμαλο 20-25διαμετρο..μανα 25-30διαμετρο..andrikos wrote:ναι εν για μπροστά για παράμαλλο που λάλο ποσα mm μισίνα και μετρα να βάλω ?
εγω δεν βαλλω παραμαλλα ουτε αορατα ομως εν βρισκω τον λογο ακομα για να βαλωειμαι τις απλοτητας βαλλω ενα στριφταρι για να αλλαζω γρηγορα-ευκολα καλαμαριερες στην ακρια τις μανας η οποια ειναι 30cm διαμετρο και εν ενταξη!και αν τσιμπουν θα πιαμε
!
εχουν δικαιο οι φιλοι για το οτι εν ευκολο να σχιστουν με το νημα!!
Η συμβουλή του Χρίστου είναι πολύ καλή κυρίως για τη στριφτοπαραμάνα στο τέλος για γρήγορη αλλαγή της καλαμαριέρας!
Για το φεγγάρι ,επηρεάζει ,αλλά πως...όταν μάθεις κι εσύ ακριβώς...πες μας

Διάβασε τα ποστς σε αυτή την ενότητα, όλο και κάτι γράφαμε για τις συνθήκες!
και...κράτα ημερολόγιο, να ξέρεις τι σου γίνεται!