"Περί ανεμων και Yδάτων"

Αν επιθυμείτε να καταθέσετε την άποψή σας για ζητήματα που δεν περιλαμβάνονται στις παρακάτω ενότητες, μπορείτε να το κάνετε από εδώ.
caveman

Re: "Περί ανεμων και Yδάτων"

Post by caveman »

Κάτι τελείως άσχετο...

ΦΟΙΝΙΤΣΙΕΣ

Ποιοι που σας έχουν φοινικιές έσσο τους? Αυτές που κάμνουν τα φοινίκια, με τα φύλλα σαν βελόνες... όχι τα πλατιά...

Ναι... όσοι έχετε τέτοιες φινοικές ψεκάστε τες πριν να είναι αργά διότι πριν μερικά χρόνια έφτασε στο νησί μας ο σκάθαρος της φοινικιάς ο οποίος τρέφετε μόνο με.... ξύλο φοινικιάς!!
Εισβάλλει στο φυτό από την κορυφή, από τον πρώτο βλαστό που είναι φρέσκο και σιγά σιγά προχωρά σε όλο το φυτό, γεννοβολά ασταμάτητα και γεμίζει ο κορμός σκάθαρους και σαπίζει εσωτερικά(δεν φαίνονται σημάδια εξωτερικά) και σιγά σιγά πεθαίνει ή αν φυσήξει δυνατός αέρας μπορεί να την ρίξει κάτω(όπως έπαθα εγώ).
Έχασα δύο δέντρα, το ένα 15, το άλλο 25 χρονών... εν κρίμα, πολλά κρίμα γι αυτό είπα να σας το γράψω άμπα τζαι γλυτώσει την κανένας!

Θα σας έγραφα το φάρμακο εδώ αλλά καλύτερα όποιος ενδιαφέρετε να πάρει τηλέφωνο στο τμήμα γεωργίας για οδηγίες(έχουν και σινεργείο που ψεκάζει).

Αύριο μεθαύριο θα ποστάρω και καμιά φώτο με τους σκάθαρους και τες κάμποιες τους

υγ: εγέμοσα ένα κουπούι κάμπιες :lol: θα πάρω να της δοκιμάσω στες πέστροφες... super extra large maggots μπρρρρρ :puke-huge: :puke-right: :puke-left:
Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==

christos nic

Post by christos nic »

caveman wrote:Κάτι τελείως άσχετο...

ΦΟΙΝΙΤΣΙΕΣ

Ποιοι που σας έχουν φοινικιές έσσο τους? Αυτές που κάμνουν τα φοινίκια, με τα φύλλα σαν βελόνες... όχι τα πλατιά...

Ναι... όσοι έχετε τέτοιες φινοικές ψεκάστε τες πριν να είναι αργά διότι πριν μερικά χρόνια έφτασε στο νησί μας ο σκάθαρος της φοινικιάς ο οποίος τρέφετε μόνο με.... ξύλο φοινικιάς!!
Εισβάλλει στο φυτό από την κορυφή, από τον πρώτο βλαστό που είναι φρέσκο και σιγά σιγά προχωρά σε όλο το φυτό, γεννοβολά ασταμάτητα και γεμίζει ο κορμός σκάθαρους και σαπίζει εσωτερικά(δεν φαίνονται σημάδια εξωτερικά) και σιγά σιγά πεθαίνει ή αν φυσήξει δυνατός αέρας μπορεί να την ρίξει κάτω(όπως έπαθα εγώ).
Έχασα δύο δέντρα, το ένα 15, το άλλο 25 χρονών... εν κρίμα, πολλά κρίμα γι αυτό είπα να σας το γράψω άμπα τζαι γλυτώσει την κανένας!

Θα σας έγραφα το φάρμακο εδώ αλλά καλύτερα όποιος ενδιαφέρετε να πάρει τηλέφωνο στο τμήμα γεωργίας για οδηγίες(έχουν και σινεργείο που ψεκάζει).

Αύριο μεθαύριο θα ποστάρω και καμιά φώτο με τους σκάθαρους και τες κάμποιες τους

υγ: εγέμοσα ένα κουπούι κάμπιες :lol: θα πάρω να της δοκιμάσω στες πέστροφες... super extra large maggots μπρρρρρ :puke-huge: :puke-right: :puke-left:
Πολλα χρησιμες οι πληροφοριες φιλε μου εχει ενας συγγενεις μου θα του το πω..αλλα γιατι δεν εκαμε το τμημα γεωργιας καμια ανακοινωση καπου επισημα πριν να φαν του κοσμου οι σκαθαροι τις φοινικες του?ρε φιλε οχι να γινει καμια αποδραση καταλαθος που θα τους παρεις μες τα δαση και στο τελος να τρωνε και πευκους για να επιβιωσουν και πολλαπλασιαστουν και αν εν ετσι που τα λες εν αξιοι να μεν αφηκουν τιποτε :shock:

caveman

Post by caveman »

Ελα Χρίστο, καλησπέρα!

Που εμίλεισα με το τμήμα στο τηλέφωνο μου είπαν πως ενημερώσαν τους δήμους, τες κοινώτητες κτλ κτλ αλλά φέναιτε δεν εδείξαν αρκετό ενδιαφέρων.
Να το γράψω αλλη μια φορά, μόνο φοινικές τρώνε τούτα! Τίποτε άλλο :o

Μετά άμα ενηλικιοθούν τα σκαθάρια φκένουν έξω που τον κορμό τζαι πετούν εις αναζήτηση νέου ξενόνα... :o :o Εν γι αυτόν που λέω... εφάμεν την με τες φοινικές! Εν έχει σωτηρία, πρέπει ούλλοι όσοι έχουν να τες ψεκάσουν!!
==ΤΟΥΡΝΑ==

EVANTHIS LOIZOU

Post by EVANTHIS LOIZOU »

Παμπο!
ΟΧΙ ΟΛΕΣ τες Φοινικιες.
Μονο μια ποικιλια που ειναι η σπανιωτερη στην Κυπρο.
Ισως ο Πετρος θα πρεπει να μας διαφωτιση καλυτερα :?: :idea:

christos nic

Post by christos nic »

caveman wrote:Ελα Χρίστο, καλησπέρα!

Που εμίλεισα με το τμήμα στο τηλέφωνο μου είπαν πως ενημερώσαν τους δήμους, τες κοινώτητες κτλ κτλ αλλά φέναιτε δεν εδείξαν αρκετό ενδιαφέρων.
Να το γράψω αλλη μια φορά, μόνο φοινικές τρώνε τούτα! Τίποτε άλλο :o

Μετά άμα ενηλικιοθούν τα σκαθάρια φκένουν έξω που τον κορμό τζαι πετούν εις αναζήτηση νέου ξενόνα... :o :o Εν γι αυτόν που λέω... εφάμεν την με τες φοινικές! Εν έχει σωτηρία, πρέπει ούλλοι όσοι έχουν να τες ψεκάσουν!!
Κατανοητος ρε φιλε θα σε βεβαιος για να το λες..και ευτυχως για τα αλλα δεντρα που μονο φοινικιες τρωσειν και δυστυχος για σενα που την επαθες και γ αυτους που θα την παθουν που δεν θα το ακουσουν να ψεκασουν.
περιμενουμε φοτο της καταστροφης τους!

fISHANDCHIPS

Post by fISHANDCHIPS »

Αρχικά οι προσβολές ηταν στην Phoenix canariensis που συνήθως είναι με πιο κοντοπάχουλο κορμό αλλά σιγά σιγά προσβάλουν και την Phoenix dactylifera (αυτές που έχασε ο Χαμπής)
Στην Κύπρο πιο εντονα φαίνεται σε Πάφο και Λεμεσό (προς το παρόν),για ευκωσία δεν άκουσα προσωπικά
Για προληπτικους λόγους πρέπει οι μασχάες των φύλλων να καθαρίζονται και οταν καδευονται να μένει ενα κομμάτι του φύλλου 80-100εκ (οταν ξεράνει και σκληρήνει τότε αφαιρήτε που πιο βαθειά
http://nefeli.lib.teicrete.gr/browse/st ... urakis.pdf
... φευγω και αφηνω πισω μου σκουπιδια

caveman

Post by caveman »

8) :bow-blue:

==ΤΟΥΡΝΑ==

MariosK

Post by MariosK »

All so true :bow-blue:, αλλά το θέμα της ελπίδας, hope, είναι θέμα αντίληψης. Έτσι όπως το θέτει ο Carlin συμφωνώ μαζί του, fuck hope αν είναι να κάτσεις με σταυρωμένα σιέρκα τζε να ακούεις τον κάθε καραγκιόζη που σου πουλά παραμύθκια.

chrysanthos9

Post by chrysanthos9 »

κοπελια εχω μαι απορια και αν μπορειται να μου την λυσετε :pray: η σφυριδα εν ο ασπροβλαχος ενεν?
Rememper always someone waiting for you at home

fISHANDCHIPS

Post by fISHANDCHIPS »

chrysanthos9 wrote:κοπελια εχω μαι απορια και αν μπορειται να μου την λυσετε :pray: η σφυριδα εν ο ασπροβλαχος ενεν?
Ναι ρε Χρύσανθε

Nikolas Nklou

Post by Nikolas Nklou »

fISHANDCHIPS wrote:
chrysanthos9 wrote:κοπελια εχω μαι απορια και αν μπορειται να μου την λυσετε :pray: η σφυριδα εν ο ασπροβλαχος ενεν?
Ναι ρε Χρύσανθε
εγω παλε λαλω οτι ο ασπροβλαχος εν διαφορετικος που την σφυριδα δειτε μονοι σας http://www.greekdivers.com/mag/el/conte ... lus-aeneus τουτη εν η σφυριδα τζε
http://www.psaria.net/search/label/%CE% ... E%BF%CF%82 τουτος εν ο ασπροβλαχος :D :D :D

fISHANDCHIPS

Post by fISHANDCHIPS »

Giorkos

Post by Giorkos »

άκουσα κάποια 'ψιλή' .... :doh: ...φήμη ας πούμε ....

ότι επεχτήκαν επισόδεια μεταξύ Τμήματος Αλιείας και Λιμενικής.... αποτέλεσμα φυσικά "Μηδέν εις το πηλίκον"...

άκουσε την κανένας άλλος, οξά εν πράγματι κουβέντες του άνεμου, που αφορά τα ύδατα :think: :think: :think:
που κουρκούνα....μέχρι τούνα....

Greg

Post by Greg »

o βιασμος ενος τεχνητου, ηβρα το καπου στο ιντερνετ.. το ευχομαι σε ολους μας (οι πραγκαρολλες ηταν owner ST-76 custom GT barbless size 5/0 δηλαδη 3mm περιπου παχος)
Esox Lucius

Nikolas Nklou

Post by Nikolas Nklou »

Greg wrote:o βιασμος ενος τεχνητου, ηβρα το καπου στο ιντερνετ.. το ευχομαι σε ολους μας (οι πραγκαρολλες ηταν owner ST-76 custom GT barbless size 5/0 δηλαδη 3mm περιπου παχος)
ενταλως τα εκαταφεραν ?? :o :o ετσιλισαντο με το φορτηγο? :o :o

Post Reply

Return to “Διάφορα Θέματα”