γίνε πιο συγκεκριμένος για πιο συγκεκριμένες απάντησης
εχεις χώρο στο αυτοκίνητο για να μεταφέρεις δισπαστο τρισπαστο τηλεσκοπικό ?
τι ψαρέματα συνήθως κανεις γενικά? με φουρτούνες? με λάντα για μουρμούρες?
Τίποτε δεν είναι τόσο χάλια που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο!!
nikolasarkaka wrote:ψαρεμα παω με οποιοδιποτε καιρο... εχω ενα δισπαστο,αρα εν εχω προβλημα και για τρισπαστο..... πε μου για τρισπαστο ποιο εν που τα πιο καλα .....
To δισπαστο σου τι casting weight ειναι?
Τι μηχανες εχεις?
nikolasarkaka wrote:no-nick
τι εννοεις να το ψαρεψω στο χερι? και τι βαριδιο να βαλω μιας και λαλει μου ως τα 25 γρ δικαιουμε?
το καλαμι που επιασες αν δεν μπορεσεις να το αλλαξεις να μαθεις να ψαρευκεις μπολονεζ και εκλεζικο..να κοιταξεις δαμεσα και στο psarema.gr και θα μαθεις λια πραματα πως να αρχισεις..για να καταλαβεις λιο θα βαλεις στην μισινα φελλους ως τα 25γρ σταθερους που εχουν πανω τους βαρος και μετα μικρο στριφταρι και μετα παραμαλλο που θα καταληγει σε μικρο αγγιστρακι,δολωμα μπικατινι κομματακια γαριδας κτλ..σε τοπους απο βραχο και βαθεια νερα αποτομα στις περιοχες σου εχει καλους σορκους,μελανες!θα καμνεις μια μικρη βολη με μικρο σχετικα μηχανισμο(οχι οπως εκεινους τους μεγαλους για καστινγκ) οσο μπορεις λιο μεσα..καμια 15 μετρα..να εχεις την μισινα τεντωμενη για να μπορεις σχετικα αμεσα να καρφοσεις στο τσιμπημα του ψαριου..τα μικρα να τα επιστρεφεις για να μεγαλοσουν και να γεννησουν για να πολληνουν
nikolasarkaka wrote:no-nick
τι εννοεις να το ψαρεψω στο χερι? και τι βαριδιο να βαλω μιας και λαλει μου ως τα 25 γρ δικαιουμε?
στο χερι εννοουσε ο φιλος το καλαμι να το κρατας συνεχεια οπως ψαρευκουμε με την αντενα με φελλο..ξεχασα να σου πω πριν κοντα στο στιφταρι σου να βαλεις 2-3 βαρακια του 1-2 γραμμαριων για να βυθηζετε το παραμαλλο σου..αν δεν στεκει ο φελλος σου να βαλλεις βαριδακια εκει στο στριφταρι οσπου να σταθει θα καταλαβεις στην πραξη..Για καλαμι καστινγκ αν θα πιασεις προτειμα ως τα 150-200γρ πχ 100-200γρ 90-150..καπου εκει κοντα για να μπορει το καλαμι σου να ριχνει 100γρ βαρος ανετα για να στεκη στο βυθο οταν εχει λιγα κυμματα..μεν ξοδεψεις πολλα που ενθουσιασμο εχει φτηνα ωσπου να μαθεις καλα γιατι τωρα που ειναι αρχη σινηθως σπαζουν ευκολα που λαθη..
βαριδι καμια 15ρκα γραμαρια με ενα παραμαλο 40-50 εκ. δολωνης, συρνης και κρατας το στο χερι, μολις νιωσης τσιμπια καρφωνης απαλα. η θαλασσα πρεπει να ειναι ηρεμη και ο βυθος καθαρος.