Κουβέντες του ΚΑΦΕΝE

konstantinos kalogir

Re: Ψαρευτικές Εξορμήσεις και Αποτελέσματα

Post by konstantinos kalogir »

marios wrote:
konstantinos kalogir wrote:
stathis 1821 wrote:και οι μουρμουροι τσιμπουν με τρικιμια?
Φίλε οι μουρμούρες τσιμπούν πολλά καλά με τρικυμία.. Τα πιο μεγάλα κομμάτια πάντα πιάνω τα με τρικυμία.. Βασικά οι τρικυμίες είναι που διούν κάποια καλά ψάρια πάνω στο casting!! Μυλοκόπια προσωπικά εν έπιασα ιδιαίτερα καλά κομμάτια με τρικυμία αλλά πιστεύω πως ναι τσιμπούν καλά όπως και τα υπόλοιπα ψάρια όταν έχει φουρτούνα..
Μήπως απλά έτυχε μερικές φορες Κωσταντίνο? μην τους ξεσηκώσουμε τώρα να πηγαίνουν για surf casting για μουρμούρες μέσα στα Μποφορκα :lol:
Δεν πιστεύω να ήταν απλά τύχη...επειδή συμβαίνει τες παραπάνω φορές.. όμως δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτε σωστά? Έτσι και αλλιώς ο καθένας πάει ψάρεμα σύμφωνα με τες δικές του γνώσεις και πιστεύω, ελεύθερο χρόνο κτλ κτλ!!
Εγώ πάντως πιστεύω την θεωρία σύμφωνα με την οποία το ψάρι βγαίνει να φάει όταν η θάλασσα είναι ανακατεμένη, επειδή έτσι βρίσκει πιο εύκολα την τροφή του.. ειδικά ψάρια όπως η μουρμούρα που ο τρόπος που τρώει είναι σκάβοντας την άμμο. Τούτο όμως προϋποθέτει να είσαι σωστά εξοπλισμένος όταν θα πας για τέτοιο ψάρεμα. Δεν αρκεί να έχεις συμβατικό εξοπλισμό, τα καλάμια και οι μηχανισμοί έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές, όπως επίσης τα βαρίδια και ο τρόπος που αρματώνεις το καλάμι σου. Ακόμα και ο τρόπος που ντύνεσαι ή ακόμα και ο τρόπος που κινήσε τη νύχτα στον τόπο που ψαρεύεις έχει να κάμει με την έκβαση της ψαριάς. Ποτέ όμως με καταιγίδα, τα καλάμια μας λόγω υλικού (carbon) είναι πολλά ευαίσθητα σε κεραυνούς. Παρόλο που πιστεύω ότι τα ψάρια τσιμπούν καλά και κατά την διάρκεια καταιγίδας, αφού οι συνθήκες μέσα στη θάλασσα ευννοούν. Όμως είπα και πριν, σε ηλεκτρισμένες ατμόσφαιρες δεν πρέπει να δοκιμάζουμε. Άλλωστε κατάλληλες συνθήκες (κατ'εμένα πάντα-->φουρτούνα) μπορούμε να έβρουμε και χωρίς κίνδυνο που κεραυνούς.

marios
Site Admin

Re: Κουβέντες του ΚΑΦΕΝE

Post by marios »

Δεν θα αναφερθώ σε προσωπικές εμπειρίες και προσωπικές θεωρίες..απλά πράγματα. μεγάλες και μικρές εταιρίες ειδών αλιείας έχουν δημιουργήσει τόσα και τόσα εξειδικευμένα προϊόντα για το ψάρεμα ειδικά τις Μουρμούρας..ειδικά καλαμια, αγκίστρια,βαρίδια,πιχλιμπιδια κτλ...Και είναι όλα για ήπιες καιρικές συθήκες ...είναι τυχαίο?...Δεν διαφωνώ ότι σε φουρτούνα μπορεί και να πιαστούν μερικά καλά κομμάτια απο μουρμούρες,αλλα σίγουρα δεν είναι ιδανικές συνθήκες ψαρέματος ειδικά αυτού του ψαριού ,εξάλλου είναι ψάρι που κινείται πολύ δύσκολα σε φουρτούνα η ρεύματα .
Τίποτε δεν είναι τόσο χάλια που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο!!

jack tar

Post by jack tar »

marios wrote:Δεν θα αναφερθώ σε προσωπικές εμπειρίες και προσωπικές θεωρίες..απλά πράγματα. μεγάλες και μικρές εταιρίες ειδών αλιείας έχουν δημιουργήσει τόσα και τόσα εξειδικευμένα προϊόντα για το ψάρεμα ειδικά τις Μουρμούρας..ειδικά καλαμια, αγκίστρια,βαρίδια,πιχλιμπιδια κτλ...Και είναι όλα για ήπιες καιρικές συθήκες ...είναι τυχαίο?...Δεν διαφωνώ ότι σε φουρτούνα μπορεί και να πιαστούν μερικά καλά κομμάτια απο μουρμούρες,αλλα σίγουρα δεν είναι ιδανικές συνθήκες ψαρέματος ειδικά αυτού του ψαριού ,εξάλλου είναι ψάρι που κινείται πολύ δύσκολα σε φουρτούνα η ρεύματα .
Διαφωνω λιο ρε μαριε μου οτι ολα ειναι για ηπιες καιρικες συνθηκες που ειναι φτιαγμενα.......μπορει να εισαγωνται στη κυπρο τετοιου ειδους διοτι βαρετο χειμωνα δεν εχουμε ωστε να επηρεασει, εξαλλου τα τρισπαστα καλαμια , τα βαρη πυραμιδες και αγκυρες για πιο λογο φτιαχτηκαν?
''surf casting'' A way of Living

plenom'metatopsarem?

Post by plenom'metatopsarem? »

marios wrote:Δεν θα αναφερθώ σε προσωπικές εμπειρίες και προσωπικές θεωρίες..απλά πράγματα. μεγάλες και μικρές εταιρίες ειδών αλιείας έχουν δημιουργήσει τόσα και τόσα εξειδικευμένα προϊόντα για το ψάρεμα ειδικά τις Μουρμούρας..ειδικά καλαμια, αγκίστρια,βαρίδια,πιχλιμπιδια κτλ...Και είναι όλα για ήπιες καιρικές συθήκες ...είναι τυχαίο?...Δεν διαφωνώ ότι σε φουρτούνα μπορεί και να πιαστούν μερικά καλά κομμάτια απο μουρμούρες,αλλα σίγουρα δεν είναι ιδανικές συνθήκες ψαρέματος ειδικά αυτού του ψαριού ,εξάλλου είναι ψάρι που κινείται πολύ δύσκολα σε φουρτούνα η ρεύματα .
Εμένα η γνώμη μου είναι πως εξαρτάται από την περιοχή και κυρίως...ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ!!!
Kαι για να εξηγήσω, σε περιοχή στον κόλπο που ψάρευα όταν φυσούσε ακριβώς από απέναντι και τα κύματα έμπαιναν μέσα στον κόλπο, έβγαζα ΤΙΣ μουρμούρες! (το μέρος είναι Ελλάδα,μη με ρωτάτε λοιπόν). Αντίθετα, όταν είχε άπνοια, έβγαζα μουρμούρες, και καλές, αλλά τα τσιμπήματα ήταν διστακτικά και πιο αραιά!
Τώρα, Κύπρο που τις ψαρεύω η αλήθεια είναι πως τις μεγαλύτερες μουρμούρες μου τις έχω βγάλει όταν δεν έχει αέρα!!!
Άτε τωρά να φκάλεις συμπέρασμα!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

apsavvas

Post by apsavvas »

ειμαστε παραξενος λαος για αυτο.
The only source of knowledge is experience

plenom'metatopsarem?

Post by plenom'metatopsarem? »

apsavvas wrote:ειμαστε παραξενος λαος για αυτο.
4ις νομάτοι...5 απόψεις! (στην καλύτερη των περιπτώσεων!)
Εγώ λέω πως εν οι μουρμούρες μας που εν παράξενες!!!!!!!!! :lol:

marios
Site Admin

Post by marios »

jack tar wrote:
Διαφωνω λιο ρε μαριε μου οτι ολα ειναι για ηπιες καιρικες συνθηκες που ειναι φτιαγμενα.......μπορει να εισαγωνται στη κυπρο τετοιου ειδους διοτι βαρετο χειμωνα δεν εχουμε ωστε να επηρεασει, εξαλλου τα τρισπαστα καλαμια , τα βαρη πυραμιδες και αγκυρες για πιο λογο φτιαχτηκαν?
συνονόματε ...αναφέρομαι σε εξειδικευμένα προϊόντα που η εταιρία η ο κατασκευαστής δηλώνει ότι είναι για ψάρεμα μουρμούρας .πχ καλαμια ,βαρίδια.... πυραμίδες και άγκυρες δεν είναι για τες μουρμούρες μην τρελαθούμε :doh:

konstantinos kalogir

Υπάρχει μια μικρή παρεξήγηση με τον όρο 'εξιδικευμένα προϊόντα για ψάρεμα μουρμούρας'... Αυτά τα προϊόντα δεν πρέπει να βλέπεις σε τι συνθήκες ψαρεύονται, αλλά τι δουλειά κάνουν. Και θα σου δώσω ένα παράδειγμα με το οποίο θα καταλάβεις καλύτερα τι θέλω να σου πω. Υπάρχουν ειδικά βαρίδια στην αγορά τα οποία έχουν προεξοχές, έτσι ώστε όταν τα τραβάς πάνω στην άμμο να σηκώνουν ένα μικρό σύννεφο άμμου. Ναι χρησιμοποιούμε το όταν δεν υπάρχουν ρεύματα, αλλά ποιος είναι ο πραγματικός ο λόγος που το χρησιμοποιούμε? Επειδή τούτο το σύννεφο της άμμου τραβά την μουρμούρα, η οποία ξέρει ότι εκεί που σηκώνεται η άμμος αποκαλύφκεται τροφή. Το ίδιο συμβαίνει όταν πας με τα πέδιλα και σηκώσεις σύννεφο άμμου, γεμίζει μουρμούρουθκια από κάτω (και όχι μόνο). Όσο αφορά τα καλάμια τα οποία είναι κατασκευασμένα ειδικά για μουρμούρες, έχουν σαν χαρακτηρηστικό την παραβολικότητα και την ευαίσθητη μύτη. Τούτα τα καλάμια χρησιμοποιούμε τα σε ύσηχες θάλασσες επειδή υπό αυτές τις περιστάσεις τα ψάρια είναι πιο δύστροπα και επιφυλακτικά. Έτσι αναγκαζούμαστε να έχουμε τέτοιο καλάμι ώστε να καρφώνει το ψάρι ακόμα και με το πιο ύπουλο τράβηγμα που κάμνει. Επίσης επειδή τα ψάρια δεν τσιμπούν καλά, πιάνονται συνήθως από τα πολύ λεπτά χείλη τους. Ένα ντούρο τρίσπαστο καλάμι θα έχει σαν αποτέλεσμα το χάσιμο ενός ψαριού λόγο ξαγκιστρώματος, σε αντίθεση με ένα παραβολικό καλάμι σχεδιασμένο για ψάρεμα μουρμούρας.
Αυτό που προσπαθώ να σου πω με απλά λόγια είναι ότι επειδή οι κατασκευαστές δημιουργούν μουρμουροκάλαμα τα οποία ψαρεύονται σε ήπιες συνθήκες δεν σημαίνει ότι το συγκεκριμένο ψάρι ψαρεύεται καλύτερα υπό αυτές τις συνθήκες. Απλά επειδή δυστυχώς το μεγαλύτερο ποσοστό των ψαράδων δεν μπορούν να διαλέξουν ποτε θα πάνε ψάρεμα και με ποιες συνθήκες, οι κατασκευαστές δίνουν μας λύσεις για σχεδόν όλες τις μέρες του χρόνου.

konstantinos kalogir

Btw Μάριε μεν παρεξηγήσεις, δεν προσπαθώ να σου αλλάξω γνώμη για το πότε τσιμπούν καλύτερα οι μουρμούρες, ή οποιοδήποτε άλλο ψάρι.. Απλά ετέθηκε μια ερώτηση από ένα συνάδελφο και μέσο τούτης της συζήτησης προσπαθούμε να του απαντήσουμε στο ερώτημα του. Μέσα που τούτη την διαδικασία είναι καλό να προβληματιζούμαστε και εμείς οι ίδιοι, ακούγοντας ο ένας τις εμπειρίες και τις γνώμες του άλλου.
Στην τελική, όποτε έχουμε χρόνο εν καλά να πιένουμε ψάρεμα, είτε υπάρχει φουρτούνα είτε όχι. Είτε θέλουμε να πάμε για μουρμούρες είτε θέλουμε να πάμε για σορκούς. Ψαρεύωντας με τη σωστή τεχνική, μπορούμε να πιάσουμε πολλών ειδών ψάρια με διαφορετικούς καιρούς.

marios
Site Admin

Post by marios »

Τι να παρεξηγήσω κωσταντίνο είμαστε μωρά ρε συζητούμεν!καλές η επισημάνσεις σου πως δουλεύουν τα "μουρμουροκαλαμα" και τα βαρίδια και θα ξαναπώ ότι για να "δέσει το γλυκό" χρειάζονται και η κατάλληλες καιρικές συνθήκες που είναι ήπιος καιρός (εν είμαι κκελετζις ρε, είναι μελετημένο και αποδεδειγμένο εδώ και παρα πολλά χρονια ..όχι από εμενα)θα προσθέσω ακομα ότι στα βαρίδια που αναφέρεσαι εκτος από την σκόνη που σηκώνουν ένα άλλο βασικό είναι η γραμμή που χαράσσουν στην άμμο αυτή τι γραμμή οι μουρμούρες την ακολουθουν γιατί είναι πανομοιότυπη με τις γραμμές που αφήνει και ένα σκουλήκι, γνωρίζουν ότι η γραμμή αυτή συνήθως οδηγά σε σκουλήκι-φαγητό.

konstantinos kalogir

marios wrote:Τι να παρεξηγήσω κωσταντίνο είμαστε μωρά ρε συζητούμεν!καλές η επισημάνσεις σου πως δουλεύουν τα "μουρμουροκαλαμα" και τα βαρίδια και θα ξαναπώ ότι για να "δέσει το γλυκό" χρειάζονται και η κατάλληλες καιρικές συνθήκες που είναι ήπιος καιρός (εν είμαι κκελετζις ρε, είναι μελετημένο και αποδεδειγμένο εδώ και παρα πολλά χρονια ..όχι από εμενα)θα προσθέσω ακομα ότι στα βαρίδια που αναφέρεσαι εκτος από την σκόνη που σηκώνουν ένα άλλο βασικό είναι η γραμμή που χαράσσουν στην άμμο αυτή τι γραμμή οι μουρμούρες την ακολουθουν γιατί είναι πανομοιότυπη με τις γραμμές που αφήνει και ένα σκουλήκι, γνωρίζουν ότι η γραμμή αυτή συνήθως οδηγά σε σκουλήκι-φαγητό.
Τουλάχιστον εσυμφωνήσαμε σε ένα πράμα 100%, όντως η γραμμή που δημιουργά το μολύβι τις ελκύει πολύ. Δεν εξανάκουσα αυτό για το 'σκουλίκι' αλλά ακούεται ενδιαφέρουσα ερμηνεία! :D Τελοσπάντων το συμπέρασμα είναι ένα: οι μουρμούρες εν που τα λίγα ψάρι που υπάρχουν σε ποσότητα κοντά στες ακτές μας και ψαρεύκουνται με διαφορετικές συνθήκες! Το σημαντικό για μένα είναι πως πρέπει να είσαι στημένος (κατάλληλος εξοπλισμός) αναλόγως της συνθηκών που επικρατούν. Τούτη εν η λεπτομέρεια που εν να δώσει ψάρια σε όλες τις συνθήκες, άσχετο αν τρώνε πολύ ή λίγο. Το θέμα ειναι να αξιοπιοίησεις τα τσιμπήματα που πιάνεις και ακόμα καλύτερα να 'ανοίξεις' την όρεξη των ψαριών όταν δεν τσιμπούν.

caveman

Post by caveman »

Μαζί σου Κώτσιο!! ψηφίζω φουρτούνα :text-lol: :P :P

Εγώ απλά δεν ξανα πάω ψάρεμα σε θάλασσα χωρίς φουρτούνα ή έστω λλίο κύμμα, χωρίς λίγη θουλούρα ρε παιδί μου!! Δεν γίνεται!
Τα καλύτερα μουρμουρο ψαρέματα τα έκαμα με πολλά άσχημο καιρό! Που έπρεπε να πιαστουν 2 πάνω για να καταλάβω πως κάτι τσιμπα...
Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==

konstantinos kalogir

caveman wrote:Μαζί σου Κώτσιο!! ψηφίζω φουρτούνα :text-lol: :P :P

Εγώ απλά δεν ξανα πάω ψάρεμα σε θάλασσα χωρίς φουρτούνα ή έστω λλίο κύμμα, χωρίς λίγη θουλούρα ρε παιδί μου!! Δεν γίνεται!
Τα καλύτερα μουρμουρο ψαρέματα τα έκαμα με πολλά άσχημο καιρό! Που έπρεπε να πιαστουν 2 πάνω για να καταλάβω πως κάτι τσιμπα...
Φίλε όσο και αν ακούεται παράξενο, την πιο μεγάλη μου μουρμούρα έπιασα την πάνω σε φλόττερ σε πολλά άσχημο καιρό και παρόλο που είχα άγκυρα βαρίδι 150ρι (!!!) επήρε μου το κουδούνι ένα μέτρο πάνω.. Η πιο λογική εξήγηση ήταν να μεν άνοιξε η άγκυρα αλλά άτε αφού τόση ώρα η αρματωσιά εκρατιέτουν μέσα :?:
Φίλε εν απλά τα πράματα, όποτε εν φυσά---> feeder!!! :wink:

nicolas theocharous

Post by nicolas theocharous »

Φίλε οι μουρμούρες τσιμπούν πολλά καλά με τρικυμία.. Τα πιο μεγάλα κομμάτια πάντα πιάνω τα με τρικυμία.. Βασικά οι τρικυμίες είναι που διούν κάποια καλά ψάρια πάνω στο casting!! Μυλοκόπια προσωπικά εν έπιασα ιδιαίτερα καλά κομμάτια με τρικυμία αλλά πιστεύω πως ναι τσιμπούν καλά όπως και τα υπόλοιπα ψάρια όταν έχει φουρτούνα..
φιλε μου προς το παρον και για τους επομενους 2 μηνες εν πιαννεις και εν θα πιαννεις τιποτε τζιαμε που εισαι οποτε να σου γυριζει ηθελες μου να παεις στους κριοκολους και να μας αφησεις εμας στα κρυα του λουτρου.

αναισθητε εφιες και αφηκες το ζευκαρι σου και τα ψαρια μονα τους.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

MariosK

Post by MariosK »

nicolas theocharous wrote:
φιλε μου προς το παρον και για τους επομενους 2 μηνες εν πιαννεις και εν θα πιαννεις τιποτε τζιαμε που εισαι οποτε να σου γυριζει ηθελες μου να παεις στους κριοκολους και να μας αφησεις εμας στα κρυα του λουτρου.

αναισθητε εφιες και αφηκες το ζευκαρι σου και τα ψαρια μονα τους.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
To σίουρον είναι ότι εν να πνάσουν λίον τα ψάρκα ποτζί στην Λάρνακα :lol: :lol: :lol:

Post Reply

Return to “Ψάρεμα από ακτή”