Κουβέντες του ΚΑΦΕΝE

marios
Site Admin

Re: Κουβέντες του ΚΑΦΕΝE

Post by marios »

MariosK wrote:Να σας πάρω εγώ σε ένα τόπο κοπέλλια να πελλάνετε στο ψάρι. Είδα το στο youtube!
:D :lol:
Τίποτε δεν είναι τόσο χάλια που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο!!

ΦΙΛΙΠΠΟΣ

Post by ΦΙΛΙΠΠΟΣ »

ρε παιδια να κανω μια ερωτηση ακουσα σημερα στο ραδιο το πρωι οτι το παλιο λιμανι θα μετατραπει σε αλιευτικο χωρο ισχυει???
Ψαρεύω μόνο τις μέρες που τελειώνουν με ''Η'' !

angiec

Post by angiec »

25 Σεπτεμβρίου 2010, 18:25 EEST
sigmaLive
Τον δικό τους χώρο θα αποκτήσουν σύντομα οι ψαράδες της Λεμεσού. Το σχετικό διάταγμα μετατροπής του παλαιού λιμανιού της πόλης σε αλιευτικό καταφύγιο, υπογράφηκε το πρωί από τον υπουργό Γεωργίας Δημήτρη Ηλιάδη. Ο χώρος παραδόθηκε από την αρχή λιμένων και η υποδομή του αλιευτικού καταφυγίου θα συνδυαστεί με τα έργα που γίνονται από το Δήμο Λεμεσού για ανάπλαση της περιοχής.

Σε δηλώσεις του, ο Υπουργός Γεωργίας τόνισε ότι πρόκειται για μια σημαντική υποδομή για τους ψαράδες της Κύπρου, οι οποίοι θα έχουν το δικό τους χώρο, όπου θα προστατεύονται τα σκάφη τους και δεν θα αντιμετωπίζουν κινδύνους.
Σημειώνεται ότι σε αλιευτικά καταφύγια θα μετατραπούν επίσης στο παλιό λιμάνι της Πάφου και στο Λατσί, ενώ αρχές του 2011 αναμένεται να λειτουργήσει και to αλιευτικό καταφύγιο Ζυγίου.

Greg

Post by Greg »

εχει που τον καιρο που εγεννηθηκα που το παλιο λιμανι εν '''''αλιευτικο καταφυγιο'''' (μονο ψαροβαρκες και τρατες εχει μεσα).. τι προσπαθουν να μας πουλησουν παλε? :?:
Esox Lucius

ΦΙΛΙΠΠΟΣ

Post by ΦΙΛΙΠΠΟΣ »

παπαντζες θα λενε παλι τι αλλο γκρεγκ εχω μια ιδεα βασικα το σκεφτηκα σημερα υπαρχει περιπτωση να βρεθουμε 5-6 ατομα να φερουμε γονο αγριας τσιπουρας και οχι μονο και να βρουμε τοπο να τα ριξουμε να χτισουμε κατι σιγα σιγα περιμενω απαντηση σου!!!!!

EVANTHIS LOIZOU

Post by EVANTHIS LOIZOU »

Φιλε Γρηγορη :!: :!:
Δεν θελουν να σου πουλησουν τιποτε :idea: :arrow:
Απλα ταιζουν κουτοχορτο τζιηνους που εμαθαν να το τρωσιν μιαν ζωην :evil: :evil: :evil:

Greg

Post by Greg »

φιλε φιλιππε, καλη η ιδεα σου, αλλα για να λειτουργησει πρεπει να απαγορευτει το ψαρεμα 2-3 χρονια για να προλαβουν να αναπαραχθουν και να πληθηνουν...

καθε φορα που σπαζουν/σχιζουν τα κλουβια η θαλασσα γεμιζει με 1000δες τσιπουρες μανες οι οποιες μεσα σε 3-4 μερες εξαφανιζονται με την υπεραλιευση, πως θα καταφερεις να κτισεις κατι με τον τροπο που λες οταν επικρατουν ετσι καταστασεις? στην κυπρο ζουμε και οχι φλοριδα ή αυστραλια
Esox Lucius

Greg

Post by Greg »

EVANTHIS LOIZOU wrote:Φιλε Γρηγορη :!: :!:
Απλα ταιζουν κουτοχορτο τζιηνους που εμαθαν να το τρωσιν μιαν ζωην :evil: :evil: :evil:
σωστος ο δασκαλος.. επαραλαβα την penn σημερα και εκανα και κατι μικροπειραματα πανω της, εν πρωτο πραμα !
Esox Lucius

ΦΙΛΙΠΠΟΣ

Post by ΦΙΛΙΠΠΟΣ »

λοιπον μπορουμε να κλεισουμε ενα χωρο καπου μεσο καποιου συλλογου η κατι τετοιο και μεχρι να φτασουμε σε ενα επιπεδο ωριμανσης τισ ξαπωλαμε εξω και ας κανουν το εργο τους και στο λεω επειδη εχω πολλους γνωστους στην περιοχη σαγιαδας στην ηγουμενιτσα που μπορουνε ανετα να μας προ μηθευσουνε μεχρι και γοφαρια 100-200 γραμμαρια .. μακαρι να μπορεσουμε να κανουμε κατι.

fISHANDCHIPS

Post by fISHANDCHIPS »

ΦΙΛΙΠΠΟΣ wrote:λοιπον μπορουμε να κλεισουμε ενα χωρο καπου μεσο καποιου συλλογου η κατι τετοιο και μεχρι να φτασουμε σε ενα επιπεδο ωριμανσης τισ ξαπωλαμε εξω και ας κανουν το εργο τους και στο λεω επειδη εχω πολλους γνωστους στην περιοχη σαγιαδας στην ηγουμενιτσα που μπορουνε ανετα να μας προ μηθευσουνε μεχρι και γοφαρια 100-200 γραμμαρια .. μακαρι να μπορεσουμε να κανουμε κατι.
Φίλιππε θεωρητικα είναι καλή ιδέα,στην πράξη ομως ........
Και τα 2 είδη ''υπάρχουν'' (τσιπούρες - γοφάρια) και αν υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες τοτε θα τα είχαμε σε μεγαλύτερους πληθησμούς
... φευγω και αφηνω πισω μου σκουπιδια

ΦΙΛΙΠΠΟΣ

Post by ΦΙΛΙΠΠΟΣ »

fISHANDCHIPS wrote:
ΦΙΛΙΠΠΟΣ wrote:λοιπον μπορουμε να κλεισουμε ενα χωρο καπου μεσο καποιου συλλογου η κατι τετοιο και μεχρι να φτασουμε σε ενα επιπεδο ωριμανσης τισ ξαπωλαμε εξω και ας κανουν το εργο τους και στο λεω επειδη εχω πολλους γνωστους στην περιοχη σαγιαδας στην ηγουμενιτσα που μπορουνε ανετα να μας προ μηθευσουνε μεχρι και γοφαρια 100-200 γραμμαρια .. μακαρι να μπορεσουμε να κανουμε κατι.
Φίλιππε θεωρητικα είναι καλή ιδέα,στην πράξη ομως ........
Και τα 2 είδη ''υπάρχουν'' (τσιπούρες - γοφάρια) και αν υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες τοτε θα τα είχαμε σε μεγαλύτερους πληθησμούς
επιμενω και θελω αν υπαρχουν καποιοι εθελοντες να με βοηθησουν σε αυτο δεν ειναι οτι εχω την οικονομικη ανεση απλα το ψαρεμα μου εχει γινει αναποσπαστο κομματι καταλαβαινετε τι λεω απλα θελω να βρουμε ενα μερος να τα μεγαλωσουμε τ αλλα αφηστε τα σε μενα!

ΦΙΛΙΠΠΟΣ

Post by ΦΙΛΙΠΠΟΣ »

ψαρεμα φαγητο υπνος και ............
Attachments
αντε να τα ριξουμε
αντε να τα ριξουμε
2509_1086816744957_1662592347_193469_2823664_n.jpg (36.65 KiB) Viewed 4235 times

fISHANDCHIPS

Post by fISHANDCHIPS »

Φίλλιπε δεν έχω σκοπό να σου την σπάσω απλά να πώ ακόμα κάτι και ας είναι αντίθετο με την σκέψη σου.
Πρώτο,αν φέρεις γόνο αγριας τσιπούρας και την έχεις σε κλουβί κάπου όπου δίποτε στην θάλασσα και μάθεις να την ταίζεις ,τότε θα πάψει να είναι άγρια και θα είναι σαν όλες τις΄άλλες χιλιάδες που την σκάνε απο τα κλουβιά κάθε χρόνο ... δεν θα έχουν ουτε τα χρώματα ουτε τα ενστικτά κτλ που έχει μια άγρια
Δεύτερο,πόσες θα μπορέσεις να φέρεις,να μεγαλώσεις,πόσες θα επιζήσουν απο αυτές μέχρι να ωριμάσουν? 20-50-100-200-300 ?
Αυτές οι ποσότητες είμαι σίγουρος οτι υπάρχουν και με το παραπάνω ήδη στις θάλασσες μας , μόνο που είναι διασκορπισμένες σε όλη την ακτογραμμή και έτσι δεν "φαίνοντε"
... φευγω και αφηνω πισω μου σκουπιδια

plenom'metatopsarem?

Post by plenom'metatopsarem? »

EVANTHIS LOIZOU wrote:Φιλε Γρηγορη :!: :!:

ακριβώς!!!!!!!!! :doh:

admin
Site Admin

Post by admin »

Ο μόονος τόπος που μπορεί να μπεί και να επιβιώσει το ψάρι είναι μέσα σε Λιμάνια που θεωρητικά το ψάρεμα απαγορεύεται, μέσα σε περιοχές όπου το ψάρεμα απαγορεύεται, (πάρκο των Εγγλέζων, Πάρκο Αρχαίας Αμαθούντας) εκεί ίσως κάτι να γίνει και εάν μπούν και Χειμώνα που δέν υπάρχουν εποχιακή ψαράδες(καλοκαιρινοί) ακόμη πιο πολλές πιθανότητες νομίζω

Post Reply

Return to “Ψάρεμα από ακτή”