Φίλε Μάριε δεν είμαι απόλυτος για τίποτε.. Κανένας μας δεν μπορεί να ξέρει σίγουρα, όμως τα γεγονότα είναι εκεί και κανένας δεν μπορεί να τα αμφισβητίσει.. Μείωση σκάρων, μείωση σάλπας, άυξηση κουρκούνας.... Αλληλένδετα φαινόμενα... Ο πιο δυνατός επιβιώνει..MariosK wrote:Κωνσταντίνο δεν μπορείς να είσαι τόσο απόλυτος. Ο μηχανισμός της φύσης είναι υπερβολικά πολύπλοκος και δεν νομίζω να είσαι σε θέση εσύ ή εγώ ή οποιοσδήποτε να μπορέσει να κατανοήσει τις συνέπειες που την παρεμβολή του ανθρώπου. Μπορεί να κάμνει και καλό όπως λέεις, αλλά εν μπορείς να ξέρεις. Το μόνο σίγουρο όμως εν ότι αν την αφήσεις στην ησυχία της θα έβρει την ισορροπία της αργά ή γλίορα.konstantinos kalogir wrote:Τωρά αν κάμνεις καλό στο οικοσύστημα ίσως, κακό πάντως δεν του κάμνεις..!!
Συμφωνώ, να αφήσουμε την φύση μόνη της να βρει την ισορροπία της.. Εν και επία ψάρεμα για να την φέρω σε ισορροπία...!!

Απλά δεν έκαμα καταστροφή όπως ειπώθηκε, γιατί πριν ψαρέψω οποιοδήποτε (από τα γνωστά τουλάχιστον ψάρια) ξέρω την κατάσταση που επικρατεί και γνωρίζω ποια ψάρια θα κρατήσω και σε ποια ποσότητα..
Κάτι άλλο, δεν είδα κάποιο από το φόρουμ να αντιδρά για τους διαγωνισμούς 'καταπολέμησης' κουνελλόψαρων....!! Γιατί?????? Δεν είπαμε να αφήσουμε τη φύση μόνη της? Η μήπως δεν τολμά κάποιος να πάει κόντρα στο 'κατεστημένο' πως οι κούνελλοι δεν τρώντε οπότε πρέπει να ξιληφτούν???? Επειδή εγώ προσωπικά δεν μπορώ να δω την καταστροφή τούτη που κάμνουν οι κούνελλοι.. Μόνο τα χταπόδια είναι ευάλωτα σε τούτον τον αργοκίνητο 'κυνηγό'...