konstantinos kalogir wrote:Οι κουνελλοι δεν τρώνε αυτό το μέγεθος κουρκούνας...marios wrote:αφήστε και τίποτε να φάσιν οι κούνελοι
Αποδεδειγμένο...

konstantinos kalogir wrote:Οι κουνελλοι δεν τρώνε αυτό το μέγεθος κουρκούνας...marios wrote:αφήστε και τίποτε να φάσιν οι κούνελοι
Αποδεδειγμένο...
φιλε μου καταλαβω απολυτα τι θελεις να πεις αλλα επετρεψε μου να σου πω ενα πραμα.MariosK wrote:Ρε κοπέλλια ωραίες οι κουρκούνες αλλά σαν να τζε παρακάμετε το λίον?
Ακόμα και μια φορά μπορεί να εν αρκετή για να καταστραφεί κάποιος κόλπος ρε φίλεnicolas theocharous wrote:τουτο που βλεπεις ειναι κατι το οποιο εν θα ξαναεπαναληφθει απλα γιατι εκαμαμε ενα ψαρεμα το οποιο εν θα ξεχασουμε ποττε μας.MariosK wrote:Ρε κοπέλλια ωραίες οι κουρκούνες αλλά σαν να τζε παρακάμετε το λίον?
Εχμμ καλύτερα 100 μικρά παρά 50 ενήλικα που πιθανόν ούτε να γεννήσουν δεν επρολάβαν. Βέβαια τζίνοι που πιάνουν τα 100 μικρά κάθε φορά εν εκατοντάδες ενώ για να πιάσεις 50 μεγάλα συμβαίνει μια στο τόσο αλλά σκέφτου ότι αν επέστρεφες πίσω 50 ενήλικες κουρκούνες θα αντιστάθμιζες την ζημιά που κάνουν 100 ψαράες του γόνου, και ίσως και παραπάνωnicolas theocharous wrote: μακαρι ομως ρε φιλε να κοψουν οι κυπρεοι την ζημια που καμνουν καθε μερα με τις κουρκουνουες και τα ψαρουθκια των 2-3-4 εκατοστομετρων και ας μεν ξαναψαρεψω στην ζωη μου.![]()
![]()
Για σου ρε Νίρου!!!Nirou wrote:παραγαδι για φαγκρια νουμερο 9 δολομα κολιος βαθος περιπου 120 μετρα το αποτελεσμα
Φιλε δικαιολογίες πάντα έχει και πάντα θα βρίσκουμε παρα πολλές δεν μπορούμε να ξέρουμε πως σκέφτεται και πως πράττει ο καθένας... κρίνοντας από την φωτογραφία και μονο είναι μια παρατραβηγμένη "ψαρια".. τέλος! προσωπικά εγώ δεν είμαι ούτε το παίζω "αθλητής ψαράς" όταν παο ψάρεμα απολαμβάνω να βρίσκομαι κοντά στην θάλασσα απολαμβάνω να βγάζω ψαρια στο αγκίστρι μου είτε με μάχη είτε χωρίς και τέλος απολαμβάνω να τα μαγειρεύω και να τα τρώω..Αλλα αν μου δινόταν η ευκαιρία δεν θα ψάρευα για να ταΐσω την γειτονιά ...εμπειρίες υπάρχουν χιλιάδες φιλε!. σωστές, λάθος ,νόμιμες, παράνομες, ηθικές, και ανήθικες, είναι στην επιλογή του κάθε ενός από εμάς Ποιές θα πραγματοποίηση και Ποιές όχιnicolas theocharous wrote:φιλε μου καταλαβω απολυτα τι θελεις να πεις αλλα επετρεψε μου να σου πω ενα πραμα.MariosK wrote:Ρε κοπέλλια ωραίες οι κουρκούνες αλλά σαν να τζε παρακάμετε το λίον?
τουτο που βλεπεις ειναι κατι το οποιο εν θα ξαναεπαναληφθει απλα γιατι εκαμαμε ενα ψαρεμα το οποιο εν θα ξεχασουμε ποττε μας.
εν ωραιο να καμεις ενα τετοιο ψαρεμα που θα θυμασαι για παντα και ενα εχεις να λαλεις και στους φιλους σου αλλα και στα παιδια σου και στα εγγονια σου φτανει να μεν το ξανακαμεις και να το ξανακαμεις.
για μενα εν κατι το οποιο θα θυμουμε παντα και σιουρα εν θα εχω την αναγκη να το ξανακαμω.
και για μενα εν ακριβως το ιδιο οπως τον συκιο που επιασαμε προσφατα. επιασαμεν τον εκρατησαμεν τον γιατι ηταν ο πρωτος μας αλλα αν ξαναπιασω συκιο 300γρ
ενα τον αφηκω να παει 100%.
λεω σου τα τουτα γιατι εν επιαμε και εκαμαμε ενα ασυνειδητο ψαρεμα. επιαμε επερασαμε μια και μοναδικη εμπειρια και τζινο ειναι. και εκτος τουτου εννεν καθολου για το φαι που το εκαμαμε. το ψαρι εμειραστηκε σε 8 οικογενειες.
μακαρι ομως ρε φιλε να κοψουν οι κυπρεοι την ζημια που καμνουν καθε μερα με τις κουρκουνουες και τα ψαρουθκια των 2-3-4 εκατοστομετρων και ας μεν ξαναψαρεψω στην ζωη μου.![]()
![]()
δηλαδή? ότι "πάις" δεν το ψαρεύεις??konstantinos kalogir wrote:Νίρου πολλά ωραίος φίλε μου.. Μάριοι εγώ προσωπικά εν τες πάω τες κουρκούνες και να σας το τεκμηριώσω...
Αν ήταν 300 κούνελλοι ?konstantinos kalogir wrote:Καταρχάς να σας ρωτήσω κάτι και όταν μου απαντήσετε θα συνεχίσουμε τη συζήτηση μας. Αν τούτη η ψαριά απαρτίζετουν από 300 κούνελλους πως θα αντιδρούσατε και γιατί?????
Ε βασικά εμένα ρε φίλε τωρά αν σου πω ότι έκατσε μου μια μέρα τζε έφκαλα 30 κουνελλους τζε έσυρα τους πίσω εν να με πιστέψεις? Επειδή εν τις πάεις εβάλτικες να τις ξιλίψειςkonstantinos kalogir wrote:Νίρου πολλά ωραίος φίλε μου.. Μάριοι εγώ προσωπικά εν τες πάω τες κουρκούνες και να σας το τεκμηριώσω...
Καταρχάς να σας ρωτήσω κάτι και όταν μου απαντήσετε θα συνεχίσουμε τη συζήτηση μας. Αν τούτη η ψαριά απαρτίζετουν από 300 κούνελλους πως θα αντιδρούσατε και γιατί?????
έγινε που έγινε το κακό ...τουλάχιστο να χαιρόμαστε που ήρθαν ψάρια(κουρκούνες πχ) που αντέχουν στην υπεραλίευση και τις ψηλές θερμοκρασίες ...konstantinos kalogir wrote:Οι κουρκούνες εδρεωθήκαν στα νερά μας εδώ και πολλά χρόνια, τόσο πολλά που πλέον τες συναντούμε και τον χειμώνα..!! Τι και αν οι επαγγελματίες τον καιρό που εν αυγομένες παν και σύρνουν τα δίκτυα τους έξω έξω για να τες πιάσουν? Τι και αν ο κόσμος με τες αντένες κάμνει εκατόμβες με κουρκουνούθκια των 5 πόντων?? Τι? Τίποτε!! Οι κουρκούνες τζιαμέ, χιλιάδες τα κουρκουνούθκια κάθε χρόνο.. Εγώ το λέω ότι όχι δεν τες λυπούμε τες κουρκούνες (παρ'όλο που επήαν πολλές μικρές πίσω για να μεγαλώσουν).. Εν ένα από τα ψάρια που δεν συγκηνούμε όταν το βλέπω μέσα στες σίκλες των καλαμάδων ούτε πάνω στα δίκτυα των επαγγελματιών. ..
Εν εμίλησε κανένας για επαναφορά της ισορροπίας, απλά δεν καταλαμβαίνω την αντίδραση αυτή, τη στιγμή που συζητούμε για ένα ψάρι το οποίο μόνο καλό μπορεί να αποφέρει η μείωση των αισθήτα αυξανομένων ποσοτήτων του. Πριν βγούμε σε ένα φόρουμ να πούμε δημόσια κάτι ίσως να είναι καλά να το σκεφτόμαστε δύο και τρεις φορές και να έχουμε τουλάχιστον μια σαφή εικόνα περί του θέματος για το οποίο σχολιάζουμε..MariosK wrote:Ο άνθρωπος εν ο τελευταίος που θα πρέπει να ασχοληθεί με την ισορροπία της φύσης και ιδικά μεμονωμένα άτομα. Μόνο να την χαλούμεν την ισορροπία μας περνά, να την επαναφέρουμεν δεν έχουμεν υπόθεση, πάρτε το απόφαση τζε αίστεν την φύση στην ησυχία της να ανακάμψει όπως ξέρει.
Κωνσταντίνο δεν μπορείς να είσαι τόσο απόλυτος. Ο μηχανισμός της φύσης είναι υπερβολικά πολύπλοκος και δεν νομίζω να είσαι σε θέση εσύ ή εγώ ή οποιοσδήποτε να μπορέσει να κατανοήσει τις συνέπειες που την παρεμβολή του ανθρώπου. Μπορεί να κάμνει και καλό όπως λέεις, αλλά εν μπορείς να ξέρεις. Το μόνο σίγουρο όμως εν ότι αν την αφήσεις στην ησυχία της θα έβρει την ισορροπία της αργά ή γλίορα.konstantinos kalogir wrote:Τωρά αν κάμνεις καλό στο οικοσύστημα ίσως, κακό πάντως δεν του κάμνεις..!!