Φίλε CyBasser εγώ δεν πιάννω ούτως ή άλλως πολλά ψάρια. Αν είμαι τυχερός συνήθως φεύγω με 1 ψάρι που κάμνει για να το πιάσω.(CyBasser) wrote:Πάντως (και δεν θέλω να με παρεξηγήσει ο φίλος μου ο Τάσος), η καλύτερη "συνταγή" για τα ψάρια του γλυκού νερού, εκτός από τις πέστροφες σε φράγματα που στοκάρονται με πέστροφες από το ΤΑΘΕ, είναι το "catch and release". Τουλάχιστον για είδη όπως ο κυπρίνος, η λουτσιόπερκα, και το λαβράκι, είναι καλύτερα να αποφεύγουμε (όσο γίνεται) να τα κρατούμε, μέχρις ότου οι πληθυσμοί επιβεβαιωμένα ανακάμψουν μετά τις τραγωδίες του 2007-2009. Υπάρχουν αρκετά άλλα είδη (κυρίως στη θάλασσα) για φαγωμα.... Και τότε μόνο σύμφωνα με τα επιτρεπτά μεγέθη και ποσότητες...
Για παράδειγμα σήμερα έπιασα ένα κυπρίνο λίον παραπάνω που κιλόν (ασπρόκρεμμος). Επεθύμισα τον για ναμαι ειλικρινής... μα δηλαδή τελικά να πληρώνουμεν εμείς για νάχουν τα φράγματα ψάριν μέσα τζιαι να τα αφήνουμε όλα στους πόντιους?
Έχω τον μέσ το ψυγείον μέσ την αλάρμη με κονιάκ και λεμόνι ψιλοκομμένο να φέρει τα μίλια του τζιαι να γλυκάνει το κράς του τζιαι αύριο θα πάει για τεμαχισμό σε φιλλέττα και τηγάνι

Τζιαι πάλε να δούμε πότε εν να πεθυμίσω ξανά...
Εκείνο που θα ήθελα να κάμω είναι το παστό, αλλά μάλλον μεσ τον Σεπτέβρη που δροσιζει λλιον. Πρέπει πρώτα ν πιάσω το κατάλληλο ψάρι... που μάλλον πρέπει να πάω Κανναβιού που από ότι άκουσα έχει πολλά πόυ εν να κάμνουν.