Απευθυνομαι σε σενα αλλα για να ξερουν και οι αλλοι

Αν θελουμε να ειμαστε απολυτοι, θα πρεπει να πουμε οτι ειναι ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ οι μηχανες που κατασκευαζονται με τετοιο τροπο που να μπορουν να ανταποκρινονται και να αντεχουν στες καταπονησεις που προκαλει η τεχνικη αυτη.
Συζητουσα το θεμα αυτο με εναν Ιαπωνα "ειδικο" (οι Κυπραιον) και μου εξηγουσε οτι τα κραματα που χρησιμοποιουν για τα γραναζια της Saltiga δεν εχουν καμμια σχεση με εκεινα που χρησιμοποιουν για την Saltist. Εξ'ου και η τεραστια διαφορα τιμης.
Τωρα

Οι πιο πολλοι ξεκινουν με πιο συμβατικα εργαλεια και ΑΝ τους αρεσει και κρατηθουν τοτε προχωρουν σε πιο εξειδικευμενα.
Για το αλλο θεμα,πρεπει να πω οτι εχω δει με τα ματια μου ανθρωπο να ψαρευει πεστροφες στο Παλαιχωρι με καλαμι και μηχανη συρτης. Εχω "instructional DVD" απο το Ελλαδικο Περιοδικο ΣΚΑΦΟΣ (#31 & 32) οπου ο Κος Δροσος και η παρεα του ψαρευουν με μηχανες κατασκευασμενες με προδιαγραφες surfcasting και ΠΙΑΝΝΟΥΝ ψαρακια οπως τα λεει

Ο καθενας κανει οτι θελει. Καποτε οτι κοψει ο νους του, πολλες φορες οτι του επιτρεπει η πουγγα του, η αλλοτε οτι του πουν οι φιλοι του η τι του επιβαλλει η κοινωνικη του εικονα

Το καλο της υποθεσης ειναι οτι ΟΛΑ τα μαγαζια στα οποια μπαιννω εχουν εξαιρετικα καλο εξοπλισμο για την τεχνικη αυτη.
Και το καλυτερο ακομη ειναι οτι υπαρχουν ανθρωποι οπως ο φιλος μου ο Κοκος ο Σαρταλος που κατεχουν το θεμα και μπορουν να δωσουν μια καλη συμβουλη.
Υ.Γ. Ο Τρυφωνας μονο για να τρωει τα ψαρκα καμνει