Για Λεμεσιανούς
-
Φιλε!
Αν τυχει να ελθεις στην Λαρνακα να σε παρω να δης κεφαλους, καποτε μεχρι και μισοκιλους, να καμνουν βολτες μεσα στην Πολη. Εννοειται μεσα σε καναλια γλυκου νερου. Επισης τους βρισκης σε λιμνες κοντα στην Θαλασσα (εκβολες χειμαρρων). Δεν μπορω να σου πω με βεβαιοτητα για την Λεμεσο αλλα στην Λαρνακα περνουν μεσα στες λιμνες την εποχη που βρεχει και ενωνονται οι λιμνες με την Θαλασσα και οταν επισης εχει μεγαλη φουρτουνα και το κυμα πεφτει βαθεια μεσα στην ξηρα παρασυροντας μαζι του και οτι κολυμπα μεσα του.
Τετοιες λιμνες ειναι(μαλλον ΗΤΑΝ γιατι τες εφαγε η αναπτυξη) του Πεντασχοινου στον Μαζωτο, η λιμνη των Περβολιων, η λιμνη της Οροκλινης , η Παραβαρτενα ( την οποια "ετσουνιαζε" ο παππους μου) και πολλες αλλες. Αν πιασης τετοια ψαρια προσεξε να δης οτι δεν ειναι ενα απο τα συνηθισμενα ειδη που ξερουν ολοι ("γνησιοι" η "ποκλαννοι") Εμεις τους λεμε "Μαυροκουννια".
Υ.Γ. Αν ψαξης λιγο θα βρης οτι το"τσουνιασμα" ειναι μερος της λαικης μας παραδοσης αλλα δυστυχως ελαχιστοι γνωριζουν για αυτα τα πραγματα!
TIGHT LINES
Αν τυχει να ελθεις στην Λαρνακα να σε παρω να δης κεφαλους, καποτε μεχρι και μισοκιλους, να καμνουν βολτες μεσα στην Πολη. Εννοειται μεσα σε καναλια γλυκου νερου. Επισης τους βρισκης σε λιμνες κοντα στην Θαλασσα (εκβολες χειμαρρων). Δεν μπορω να σου πω με βεβαιοτητα για την Λεμεσο αλλα στην Λαρνακα περνουν μεσα στες λιμνες την εποχη που βρεχει και ενωνονται οι λιμνες με την Θαλασσα και οταν επισης εχει μεγαλη φουρτουνα και το κυμα πεφτει βαθεια μεσα στην ξηρα παρασυροντας μαζι του και οτι κολυμπα μεσα του.
Τετοιες λιμνες ειναι(μαλλον ΗΤΑΝ γιατι τες εφαγε η αναπτυξη) του Πεντασχοινου στον Μαζωτο, η λιμνη των Περβολιων, η λιμνη της Οροκλινης , η Παραβαρτενα ( την οποια "ετσουνιαζε" ο παππους μου) και πολλες αλλες. Αν πιασης τετοια ψαρια προσεξε να δης οτι δεν ειναι ενα απο τα συνηθισμενα ειδη που ξερουν ολοι ("γνησιοι" η "ποκλαννοι") Εμεις τους λεμε "Μαυροκουννια".
Υ.Γ. Αν ψαξης λιγο θα βρης οτι το"τσουνιασμα" ειναι μερος της λαικης μας παραδοσης αλλα δυστυχως ελαχιστοι γνωριζουν για αυτα τα πραγματα!
TIGHT LINES
file mou, an ke den ksanakousa gia teties periptosis stin Larnaka, mou einai apolita logiko. Afou kapia idi jefalon areskonte sto na anevenoun meso ekvolon potamon poli makria apo ti thalassa. Kapou diavasa eksalou, fantazome esi idi ta gnorizis, oti polla apo ta 75 idi jefalou xriazonte glika nera gia na anaparaxthoun me epitixia. Alla ta perissotera prepi na epistrepsoun sti thalassa gia anaparagogi. Akoma ke ta milokopia, se perioxes pou einai efikto, pernoun ton proto xrono tis zois tous se potamous ke stin sinexia epistrefoun stin thalassa. To parakseno me to leidismail einai oti oi limnes pou anefera, einai poli makria apo ti thalassa gia na pan ekei meso kimmatos ke den iparxi potamos ktl. Mia pithani eksigisi, einai oi plakajes... Oi plakajes pou vglenoun sti thalassa ekei sta prota kentra, sinexizoun kato apo to edafos gia arketi apostasi, ke isos na ftanoun mexri tes limnoules. Ke opos einai i domi tous, sximatizonte anamesa tous polloi "diadromoi" san mikra kanalia. Ke mou perase apo to nou pos afou isos to nero pou exei i limni erxete apo ekei, isos apo ekei na eftasan je oi jefaloi... Mia tetia limni iparxi ke sto Akrotiri ke pali stin perioxi iparxoun plakajes, vevea ekei isos ta psaria na irthan me to kimma, alla i stathmi kratite statheri akoma ke to kalokeri, pou simeni pos prepi na pernai nero apo tes plakajes, ke ektos aftou palia itan gemato apo kefalous... alla prin apo merika xronia kapios malakas
erikse mesa dinamiti je epian oulla sto diaolo
alla tora ksanaparousiastike zoi, kavouria, jefaloi je tonoi skoupidion
ktl ktl

Last edited by caveman on Tue Nov 13, 2007 11:30 pm, edited 1 time in total.
Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==
==ΤΟΥΡΝΑ==
caveman αυτο που λες μου το ελεγε ενας φιλος και μαλιστα ηταν μεγαλα κοματια πριν 2-3 χρονια, αποτι μου ελεγε οταν εκαναν τα εργα εκει στις λιμνουλες εμαθε οτι επεικινωνουν υπογειος με αγωγους προς την θαλασσα για να μην βγαινη η σταθμη του νερου πανω απο τον δρομο. αν ειναι αληθεια δεν ξερω αν και αποτι ελεγε προσπαθησε να τους ψαρεψη με πολλους τροπους χωρις κανενα αποτελεσμα.προσωπικα εγω δεν θημαμαι να εσκαψαν μεχρι την θαλασσα και να εβαλαν αγωγο. παντως αποτι μου ελεγαν παλια μεσα στην αλυκη κυκλοφορουσαν τζεφαλοι και λαβρακια και τα "ψαρευαν" με μια ματσουκα ( οχι την ηθοποιο
)

no-nick wrote:... ελεγαν παλια μεσα στην αλυκη κυκλοφορουσαν τζεφαλοι και λαβρακια και τα "ψαρευαν" με μια ματσουκα ( οχι την ηθοποιο)

Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==
==ΤΟΥΡΝΑ==
Re sira.. h stathmi tou nerou sto neo limani einai pio psili apo kati simeia sto zakaki kai parousiazete to provlima pu sunafernis ke to almuro nero pu ti thalassa vrethete jiame stous valtous vasi tis arxis twn 'sugininountwn doxeion' upogeios (enna su eksigisw pou konta tounti arxi an den tin kseris idi). To alati epidi en dialumeno sto nero en mporei na filtraristei pu to upedafos.caveman wrote: Eniksero re file...polla paraksena pramata. Eproseksa oti oulli oi valtoi tou Zakakiou giron pou to Neo limani exounalmiro nero
![]()
pothen erkete
En dinaton na ftanoun os jikato oi plakajes
en dinaton na iparxoun fisika ipogia kanalia toson megala
Oso gia tous jefalous KAI tous mourmourous poji stes lantes tou leidis mile en mustirio... H moni theoria pu eskeftika en oi kategides sto leidis mile, dioti an paeis etsi epoxi (pou vrexei ke fusa) enna proseksis oti oi 'dromoi' sxedon panta en plimirismenoi je en opws ton potamo... mporei na tuxei na metafertoun auga pou tin kategida ke na vrethoun skali skali mes tes lantes

Esox Lucius
παντως εχουν να λενε οτι οι θαλασσες που συνορευουν με αλυκες εχουν υψυλη αλατοτητα, αν αυτο ευσταθη τοτε σιγουρα εχουν στενες σχεσεις , παλι γιατι οπου εχει αλυκη εχει και θαλασσα κοντα? δεν γνωριζω αλυκη σε οπιοδηποτε μερος του κοσμου να ειναι μακρια απο θαλασσα, ειτε υπογειος ειτε με αλλον τροπο η μια με την αλλη επικεινωνουν
panikos wrote:φιλε μου χωρίς παρεξήγηση το τι κάνουμε είναι δουλειά δικη μας και δεν σε υποχρεώνει κανεις να διαβάζεις τι γράφουμεSomeone wrote:Ρε μα εσείς οι θκυό έτσι μάσιεστε όποτε πάτε ψάρεμα;
Προτιμώ τον ανηψιό μου που ξαπολά τα καλάμια τζιαι κάμνει κάμψεις για να είμαι ειλικρινής!!
ΠΟΣΟ ΜΟΥΡΜΟΥΡΚΟ ΡΕ!!!

Κατ'ακρίβεια αστείευκα σας.