Κουβέντες του ΚΑΦΕΝE

konstantinos kalogir

Re: Κουβέντες του ΚΑΦΕΝE

Post by konstantinos kalogir »

Δοκίμασε με σταθερή, μόνο έτσι θα καρφώσεις κάτι. Σκέψου το λογικά, βάλε το καλάμι στη βάση, βάλε περαστό βαρίδι, άνοιξε τα φρένα και βάλε μαϊμουδάκι... Πιάσε το αγκίστρι και τράβα με όλη σου την δύναμη. Πολλά δύσκολα εν να σου μπει. Πόσο μάλλον αν βάλεις και έναν ακροβάτη πάνω στο αγκίστρι και κρατάς τον που την ακρούα!! Αν όμως βάλεις σταθερό μολύβι χωρίς μαιμουδάκι και λίγο ανοιχτά φρένα, τότε με το που θα τραβήσεις το αγκίστρι θα καρφωθείς λόγο της αντίστασης του μολυβιού και της μύτης του καλαμιού.
marios wrote: :) όχι δεν ψαρεύω ποτε με σταθερή άγκυρα ,συρόμενη και τεντωμένη μισίνα...
με άγκυρα δεν βάζω μαϊμουδάκι ψάρεψα 30,40 λεπτά ένα από τα καλαμια με άγκυρα και χωρίς μαϊμουδάκι, το ίδιο πράμα συνέβηκε απότομο λύγισμα τις μύτης και τίποτα 2,3 φορες ,μετά την έβγαλα και έβαλα 110gr rocco bomb... κωσταντίνο καταλαβαίνω τι θες να πεις αλλα δεν είχε να κάνει με κάποιο λάθος εξοπλισμού.και κάτι να ήταν λάθος με τα τόσα που δοκίμασα κάπου θα έδινα πάνω στο σωστό :lol: ..

chrysanthos9

Post by chrysanthos9 »

διαφωνω ρε Κωνσταντινο γιατι με συρομενη αρματωσια αφηνεις μισινα του ψαριου και καταπινει το δολωμα μονο του το ψαρι και εν το καρφωνουμε. Το λαθος που εκαμε ο Μαριος νομιζω ηταν οτι μολις επερνε μισινα το ψαρι εν του αφηνε αλλη μισινα και που εκαρφωνε εξαπολα το δολωμα το ψαρι
Rememper always someone waiting for you at home

konstantinos kalogir

chrysanthos9 wrote:διαφωνω ρε Κωνσταντινο γιατι με συρομενη αρματωσια αφηνεις μισινα του ψαριου και καταπινει το δολωμα μονο του το ψαρι και εν το καρφωνουμε. Το λαθος που εκαμε ο Μαριος νομιζω ηταν οτι μολις επερνε μισινα το ψαρι εν του αφηνε αλλη μισινα και που εκαρφωνε εξαπολα το δολωμα το ψαρι
Αφήνεις του μισίνα όταν πρέπει να του αφήσεις. Άμαν σου τραβά 1.5 μέτρο μισίνα κάθε τσίμπημα σημαίνει ότι έχει όρεξη για παιχνίδια και όι για φαϊ..Οπότε ξέχαστω, εν υπάρχει πιθανότητα να το καταπιεί, μόνο αν καρφώσεις κανένα έξω έξω στα χείλη θα δεις ψάρι.
Μάριε έτυχε μου παρόμοιο περιστατικό πέρσι με μουρμούρες, όμως τζιαμέ εν πιο δύσκολα τα πράματα. Αν τους βάλεις σταθερό μολύβι σχίζουνται τα χείλη τους και εν πιάνουνται. Αν τες αφήκεις πάλε να κάμουν ότι θέλουν με ανοιχτά φρένα και με πολλά μέτρα ελεύθερης μισίνας, απλά θα σου φάνε το δόλωμα..

marios
Site Admin

Post by marios »

:shock: Ναι σου έτυχε έτσι πράμα με μουρμούρες? εγώ ήταν το πρώτο ψάρι που απέκλεισα :doh:
Τίποτε δεν είναι τόσο χάλια που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο!!

konstantinos kalogir

Ναι σε τόπο που πάντα έπιανα μεγάλες, και σπάνια άλλο ψάρι. Καθαρή άμμος. Ετραβούσαν μου 1-1.5 μέτρο. Μόλις έριχνα... Απελπίστηκα τζίντη νύχτα και έφυα. Τελικά επεία πάρακατω και έπιασα μυλοκόπι! :D Το θέμα είναι πως για να σου τύχει κάτι τέτοιο πρέπει να πέσεις σε κοπαδιαστό ψάρι. Και ψάρι που κάμνει μεγάλα κοπάδκια. Συνήθως που την ακτή είτε μουρμούρες είτε σορκοί, λαυράκια εν νεν τόσο πολλά. Μελάνες πάλε μπορεί...Τι να σου πω, ότι και να είναι ανακάλυψες τόπο χρυσάφι, κράτα τον για εσένα και πειραματίστου με σταθερό βαρίδι την επόμενη φορά..

EVANTHIS LOIZOU

Post by EVANTHIS LOIZOU »

Δεν εκαταλαβε κανενας σας εκτος απο τον ΜαριοΚ :doh: :doh:
Εκανα ερευνα :o :o και τελικα ηταν ο Κος Νο Νικ στην περιοχη τζιαι εμπηκε μεσα τζιαι επηραζεν τον Μαριο.
Επατησεν την ομως τελικα διοτι επαθε κρυοπαγηματα που την πολλην ωρα μες το νερο :lol: :lol: :lol:

no-nick

Post by no-nick »

konstantinos kalogir wrote:Πάντως σε σχέση με την πυραμίδα η άγκυρα δεν έχει υπόθεση όσο αφορά το κράτημα.
ρε Κωσταντινε , δεν ξερω για τι κρατημα μηλας αλλα αν ενοας το κρατημα στο βυθο μαλλον το αντιθετο ειναι.

konstantinos kalogir

Μιλούμε για καταστάσεις όπως αυτή που εψάρεψε ο μάριος, δηλαδή μέχρι 3 μποφόρ. Από 4 και πάνω η άγκυρα κρατιέται καλά, για λιγότερα η πυραμίδα είναι πρακτικότερη και σε αμμώδεις βυθούς όσο παραπάνω ώρα είναι μέσα στο νερό τόσο παραπάνω μπένει μέσα στον άμμο.

MariosK

Post by MariosK »

konstantinos kalogir wrote:σε αμμώδεις βυθούς όσο παραπάνω ώρα είναι μέσα στο νερό τόσο παραπάνω μπένει μέσα στον άμμο.
Με κίνδυνο να μην μπορείς να την φκάλεις? :shock:. Δεν δοκίμασα ποττέ μου την πυραμίδα πάντος.

Εδόκιμασα 2-3 μάρκες άγκυρες, τζε φτηνές και συνηθισμένες, όχι όμως τις ακριβές τις "καλές", τζε ποττέ μου δεν είχα πρόβλημα ούτε με το κράτημα αλλά ούτε με το να μεν ανοίξουν, δοκιμασμένες μέχρι 6 μποφόρ. Χρειάζεσαι όμως οπωσδήποτε καλάμι με σκληρή μύτη και καλούς κόμπους. Δοκιμάζω τες τζε λιον σπίτι και αν εν πολλά σφικτά τα σιδερούθκια ανιώ τα λίον για να μεν έχω πρόβλημα μετά να βασανιούμε να την τραβώ και να σκορσάρω τα εργαλεία μου για να ανοίξει.

konstantinos kalogir

Φκαίνει, αλλά την ώρα που θα πιάσεις το καλαμι για να το φέρεις έξω, απαγορεύευται το κάρφωμα!! Το πιο πιθανό να κοπούν όλα...!!!

no-nick

Post by no-nick »

Κωνσταντινε πιστευω η αγκυρα εχει απειρος καλητερο κρατημα απο την πυραμιδα. η φιλοσοφια τη πυραμιδας ειναι να σφηνωνη μεσα στην αμμο εκμεταλευομενη την δυναμη της κατα την πτωση της στο νερο μετα απο την βολη , αρα μαλλον κανη για ρηχες μεχρι και πολυ ρηχες παραλιες , πιστευω στα 10 μετρα βαθος που ψαρευε ο Μαριος η πυραμιδα απλα θα ακουμπουσε τον βυθο σαν κανονικο βαριδι και δεν θα σφηνωνε στον βυθο. αλλο 4 μποφορ στα 10 μετρα βαθος και αλλο 4 μποφορ στα 30 εκ βαθοςν, τα δεδομενα ειναι πολυ διαφορετικα.
Last edited by no-nick on Wed Dec 02, 2009 2:18 pm, edited 1 time in total.

ps1xas

Post by ps1xas »

marios wrote:Σάββατο απόγευμα πήγα με κάποιο φίλο για ψάρεμα casting περιοχή αγίας νάπας όπου μας συνέβη κάτι που πρώτη φορα μου έτυχε σε τέτοιο βαθμό!! περίπου κατά τες 7:30 το βραδυ άρχισε το "μυστήριο" :roll: ο οπτικός ειδοποιητής" σε δυο φάσης διακεκομμένες βρέθηκε κολλημένος στο πρώτο δαχτυλίδι περίπου 1,50m από το έδαφος περνώ το καλάμι καρφώνω...τίποτα!!! ok λέω μου έτυχε πολλές φορες , δολώνω ρίχνω ...δεν περνάει ένα λεπτό ο ειδοποιητής εκτοξεύτηκε κυριολεκτικά στον αέρα piano καρφώνω ...τίποτα!! :evil: μου λέει ο φίλος που ήταν μαζί μου βιάζεσαι να καρφώσεις!! ok λέω μπορεί να έχει και δίκιο ξανά δολώνω ρίχνω ο ειδοποιητής ,η καρφωνόταν βίαια στο δαχτυλίδι, η έκανε κανονικές πτήσης!! :o έκανα υπομονή περίμενα να δω τι μύτη του καλαμιού να λυγίσει αρκετά να είμαι σίγουρος ότι είναι πιασμένο το ψάρι αλλα τίποτα...!!.......ξεκίνησα άλλαξα αγκίστρια, έβαλα πιο μικρά έβαλα float μήπως και είναι μελανές "αλαξα" καλαμια, έβγαλα τοuς ειδοποιητες" και έβαλα "μουρμουροκαλαμα" που δουλεύει καλύτερα η κορυφή ...ΤΙΠΟΤΑ συνέχισαν όλο το βραδυ το ίδιο σκηνικό "ειδοποιηττες" να πετάνε(στα δυο καλαμια) και ta 2 "μουρμουροκαλαμα" να διπλώνονται και να μην καταφέρνω να φέρω το "μυστήριο "έξω! ..(έχτος που 4 περίπτωσις που χωρίς να έχω βίαια κτυπήματα απαλά και ομοιόμορφα το μαϊμουδάκι μου έδειχνε την ύπαρξη μουρμούρας στο αγκίστρι όπου και τις έβγαζα!)...το ίδιο σκηνικό με τα βίαια κτυπήματα και καθόλου ψάρι επάνω στο αγκίστρι συνεχίστηκε μέχρι τις μια το πρωί όπου και τελειωσαν τα δολώματα!! σπάσαν τα νεύρα μου :twisted: πρώτη φορα έφυγα από το ψάρεμα με τόσα νεύρα!! και με τόσα ερωτηματικά? έχει συμβεί σε κάποιον άλλο καtι παρόμοιο και να έβγαλε έστω και κάτι να μου λύση και εμενα την απορία? :pray: .....έτσι πληροφοριακά το σημείο που ψαρεύαμε ήταν γύρο στα 300 μετρα από την ακτή-παραλια ,τεράστιος κόλπος που μας έδινε την δυνατότητα να είμαστε 250 μετρα προστά του και με βολές στα 50,60 μετρα ψαρεύαμε περίπου σε 10 μετρα βάθος....ps: κάτι υποψιάζομαι αλλα δεν θα το πω να μην μπερδέψω την σκέψη σας :think:

φιλε μου ..μήπως είναι καλαμαρια?

(CyBasser)

Post by (CyBasser) »

no-nick wrote:Κωνσταντινε πιστευω η αγκυρα εχει απειρος καλητερο κρατημα απο την πυραμιδα. η φιλοσοφια τη πυραμιδας ειναι να σφηνωνη μεσα στην αμμο εκμεταλευομενη την δυναμη της κατα την πτωση της στο νερο μετα απο την βολη , αρα μαλλον κανη για και ρηχες μεχρι και πολυ ρηχες παραλιες , πιστευω στα 10 μετρα βαθος που ψαρευε ο Μαριος η πυραμιδα απλα θα ακουμπουσε τον βυθο σαν κανονικο βαριδι και δεν θα σφηνωνε στον βυθο. αλλο 4 μποφορ στα 10 μετρα βαθος και αλλο 4 μποφορ στα 30 εκ βαθοςν, τα δεδομενα ειναι πολυ διαφορετικα.
+1
There is fishing, and there is BASS FISHING!
ALWAYS PRACTICE CATCH AND RELEASE!!!

marios
Site Admin

Post by marios »

ps1xas wrote:φιλε μου ..μήπως είναι καλαμαρια?
.. :handgestures-thumbup: :bow-blue: ..Στελάρα μου αυτό είχα στο μυαλό από την αρχή γιαuτο έγραψα ότι δεν θα πω τι σκέψη μου για να ακούσω και άλλες γνώμες :wink: ..
Τίποτε δεν είναι τόσο χάλια που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο!!

MariosK

Post by MariosK »

marios wrote:
ps1xas wrote:φιλε μου ..μήπως είναι καλαμαρια?
.. :handgestures-thumbup: :bow-blue: ..Στελάρα μου αυτό είχα στο μυαλό από την αρχή γιαuτο έγραψα ότι δεν θα πω τι σκέψη μου για να ακούσω και άλλες γνώμες :wink: ..
Πολλά καλή σκέψη :clap:.

Post Reply

Return to “Ψάρεμα από ακτή”