Jigging
Re: Jigging
Τέρας η Δράκαινα!!! Το καρβούνι πρέπει να έκαμεν ωραία μάχη
! Μπράβο Πέτρο και στην υπόλοιπη ομάδα
!
Fishing... http://www.cyprusfaa.com
-
fISHANDCHIPS
πολλά δύσκολα τα πράματα για την επαρχία Αμμοχώστου ... οι κούνελοι είναι πάρα πολλοί ... και είδικα στο jigging είναι μεγάλο γύρισμα επειδή παθαίνεις ανακοπή καρδίας άδικα ... σκεύτου τι αντίσταση έχεις ξαφνικά
που ένα κούνελο 3-4 κιλά πιασμένο που την κοιλια για παράδειγμα ...
... φευγω και αφηνω πισω μου σκουπιδια
- konstantinos kalogir
To Σάββατο ο David με τον κ. Ανδρέα μου έκαναν το χατήρι και πήγαμε για ένα μικρό (πεντάωρο jigging) στην περιοχή Ακρωτηρίου. Δυστυχώς εμείς αγωνιζόμασταν με τα jig και τα kampura και η τράτα αλώνιζε την περιοχή. Τελικά πιάσαμε δύο καλά κουνέλια, ένα παπανικολή και είχαμε και δύο καλά τσιμπήματα τα οποία όμως τα χάσαμε. Η εμπειρία με τον David και τον κ Ανδρέα ήταν μοναδική (μεγάλο σχολείο) σύντομα ο David θα με βοηθήσει στο να ετοιμάσουμε κάποια εξιδικευμένα άρθρα αναφορικά με την τεχνική αυτή γιατί ενώ νόμιζα ότι κατέχουμε κάπως το θέμα τελικά διαπίστωσα ότι δέν ξέρουμε σχεδόν τίποτε 
- Attachments
-
- web jig 1.JPG (53.22 KiB) Viewed 5625 times
-
- web 4.JPG (48.99 KiB) Viewed 5622 times
-
- web 3.JPG (50.09 KiB) Viewed 5621 times
-
- web 2.JPG (55.01 KiB) Viewed 5621 times
Μιας και πλησιάζουν τα Χρισουγεννα και ο 13ος μισθός είναι μαγικός και δεν λήφκει έμπηκε μου η ιδεα να αρκέψω να κάμνω τζαι κανένα jigging! Βάρκα έχουμε βυθομετρο καλό έχουμε εν κριμα να μεν ασχοληθούμε και λίγο με τούτη την τεχνική!
Τωρά από θέμα εξοπλισμού επήα στον Τρυφωνά και είδα αρκετα πράμματα κατατοπιστικότατος ο Τρυφωνας αλλά κοιτάζοντας μέσα στο ιντερνετ εσαντανόθηκα τέλια όσον αφορά το εξής.....
Ποια μηχανή είναι καλύτερη Fixed Spool ή Multiplier?
Πόσα γραμμαρια πρέπει να έχει action το καλάμι?
Από προσωπικές σας εμπειρίες αν μπορείτε να με βοηθήσετε ακόμη και προτάσεις για εξοπλισμό
Α και κάτι άλλο πρόσφατα αγόρασα την πιο κάτω μηχανή http://www.anglermania.com/product.php? ... 2&xSec=108 τα Spool της είναι κώνικα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για jigging δεδομένου ότι το spool της είναι κώνικο και οχι βαθύ?
Αν όχι μπορεί να αλλακτεί το spool και να μπεί πιο βαθύ?
Τωρά από θέμα εξοπλισμού επήα στον Τρυφωνά και είδα αρκετα πράμματα κατατοπιστικότατος ο Τρυφωνας αλλά κοιτάζοντας μέσα στο ιντερνετ εσαντανόθηκα τέλια όσον αφορά το εξής.....
Ποια μηχανή είναι καλύτερη Fixed Spool ή Multiplier?
Πόσα γραμμαρια πρέπει να έχει action το καλάμι?
Από προσωπικές σας εμπειρίες αν μπορείτε να με βοηθήσετε ακόμη και προτάσεις για εξοπλισμό
Α και κάτι άλλο πρόσφατα αγόρασα την πιο κάτω μηχανή http://www.anglermania.com/product.php? ... 2&xSec=108 τα Spool της είναι κώνικα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για jigging δεδομένου ότι το spool της είναι κώνικο και οχι βαθύ?
Αν όχι μπορεί να αλλακτεί το spool και να μπεί πιο βαθύ?
Ποιος θα ειναι ο τριτος καπετάνιος?
Γπτωχέ!
Έχω ελάχιστα πράματα αλλά νομίζω εν αρκετά για να πάρεις μια πρώτη γεύση.... πες μου μέρα να έρτω να πάμε με την βάρκα σου να τα δωκιμάσεις......
Έχω ελάχιστα πράματα αλλά νομίζω εν αρκετά για να πάρεις μια πρώτη γεύση.... πες μου μέρα να έρτω να πάμε με την βάρκα σου να τα δωκιμάσεις......
Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==
==ΤΟΥΡΝΑ==
-
fISHANDCHIPS
Ένας avarege εξοπλησμός για τις συνθήκες της Κύπρου
Καλάμι να πιάσεις ένα που να δουλέυκει πλάνους απο 100-200 γραμμάρια πάνω κάτω
Η μηχανή τζίνη εν καμνει ... χρειάζεσε μια fixed spool σπιννινγ 8000 ... 1:5,2 - 1:5,5 gear ratio περίπου
Οσο για τις multiplier ... σίουρα έχει πολλά καλές αλλά συστήνω σου fixed spool
Η μηχανή τζίνη εν καμνει ... χρειάζεσε μια fixed spool σπιννινγ 8000 ... 1:5,2 - 1:5,5 gear ratio περίπου
Άτε τζε επολλύναμεν, εγίναμεν παραπάνο που τα ψάρκα πάλε
.
Caveman να κανονίσουμε ρε φίλε. Τωρά να δούμε πως θα πάει ο καιρός το Σαββατοκυρίακο και εαν είσαι αδκιανος να το κανονίσουμε γιατί όχι!
Εν επολλήνετε ρε Μάριε μεν φοάσε! Εσείς πάτε αποκλειστικά με τα καλάμια ενω εμείς είμαστε ψαροτουφεκάες τρομάρα μας! Όποτε είμαστε αδκιανοί εννα πηαίνουμε
Όσον αφορά καλάμι και εγω κάπου εκεί το σκέφτουμε με action 50-150 γύρω στο 180. Τώρα για μηχανούα ο μόνος λόγος που σκέφτουμε για multiplier είναι η Newel
Ψαρούδκια έχει πόλικα ο Τρυφωνας εννα τα κανονίσουμε
Το πολυ πολύ εννα τα σύρνω τζίνα πάνω στα κάρβουνα αν πιάνω αέρα κουπανιστό 
Εν επολλήνετε ρε Μάριε μεν φοάσε! Εσείς πάτε αποκλειστικά με τα καλάμια ενω εμείς είμαστε ψαροτουφεκάες τρομάρα μας! Όποτε είμαστε αδκιανοί εννα πηαίνουμε
Όσον αφορά καλάμι και εγω κάπου εκεί το σκέφτουμε με action 50-150 γύρω στο 180. Τώρα για μηχανούα ο μόνος λόγος που σκέφτουμε για multiplier είναι η Newel
Ψαρούδκια έχει πόλικα ο Τρυφωνας εννα τα κανονίσουμε
-
fISHANDCHIPS
Nαι ρε ... θέλουν μαηρισσα του ατμου τζίνα ..και ααααν μαλακόσουνgptochos wrote:Ψαρούδκια έχει πόλικα ο Τρυφωνας εννα τα κανονίσουμεΤο πολυ πολύ εννα τα σύρνω τζίνα πάνω στα κάρβουνα αν πιάνω αέρα κουπανιστό
Εν φοούμε ρε φιλε, σιέρουμε που πολλινίσκουμενgptochos wrote:Εν επολλήνετε ρε Μάριε μεν φοάσε! Εσείς πάτε αποκλειστικά με τα καλάμια ενω εμείς είμαστε ψαροτουφεκάες τρομάρα μας! Όποτε είμαστε αδκιανοί εννα πηαίνουμε![]()
BTW για καλάμι θα σου έλεγα και γω minimum 200gr. Αν ψαρεύεις σε ρεύμα τότε τα δεδομένα αλλάσουν τζε θα θέλεις αρκετό βάρος για να κρατήσεις το ψαρούι σου κάθετα. Επίσης το πολύ βάρος χρησιμεύει για να καταβένει τζε γλίορα σε μεγάλα βάθη.
eχω: 2 καλαμια (1 για κανονικο και 1 για light jigging)
2 μηχανουες (1 για κανονικο και 1 για light jigging)
καμια εξηνταρκα jigs και βαλε, homemade assist hooks που εκαμα, ενα συρταρι γεματο jigging hooks (2misi euro to 1 μερικα) και καμποσα αλλα μασκαραλλικια (solid rings, bearing swivels, leader, νημα varivas 10x10, shrink tubes ktl)
ουτε βαρκα εχω ουτε εξαναπηα για jigging..αλοπως ειμαι βλαμμενος και επιασα τοσες ********ς
.
ε σειρα που θα πας παιρνα ποδα να σε εξοπλισω
καμια εξηνταρκα jigs και βαλε, homemade assist hooks που εκαμα, ενα συρταρι γεματο jigging hooks (2misi euro to 1 μερικα) και καμποσα αλλα μασκαραλλικια (solid rings, bearing swivels, leader, νημα varivas 10x10, shrink tubes ktl)
ουτε βαρκα εχω ουτε εξαναπηα για jigging..αλοπως ειμαι βλαμμενος και επιασα τοσες ********ς
Esox Lucius
Ρε φίλε εσύ είσαι πιο αρρωστος που εμαςGreg wrote:eχω: 2 καλαμια (1 για κανονικο και 1 για light jigging)
ουτε βαρκα εχω ουτε εξαναπηα για jigging..αλοπως ειμαι βλαμμενος και επιασα τοσες ********ς.
Ρε Μάριε το ψαροτούφεκκο με τίποτε άλλη η χάρη τουMariosK wrote:Εν φοούμε ρε φιλε, σιέρουμε που πολλινίσκουμεν. Άτε ξαπολάτε τέλεια τα ψαροτούφεκκα τζε κανεί
.
Αμα έρτεις μια φορά μαζί μας εγώ νομίζω εννα αρκέψεις εσύ το ψαροτούφεκκο και ας μην πιάσουμε ψάρι! Μόνο και μόνο το γέλιο που σύρνουμε και οι μαλακίες που κάμνουμε αξίζουν όλα τα λεφτά
Αφού κόμα εν να ρτεις ΠάφοGreg wrote:eχω: 2 καλαμια (1 για κανονικο και 1 για light jigging)
ουτε βαρκα εχω ουτε εξαναπηα για jigging..αλοπως ειμαι βλαμμενος και επιασα τοσες ********ς.
Εκάμα τζε γω 2-3 φεγγάρκα "ψαροτουφεκκάς" όταν ήμουν λύκειο αλλά ρε φίλε τωρά που ψαρεύκεις με καλάμι πρέπει να συνειδητοποίησες τζε συ ότι είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράματα.gptochos wrote:Ρε Μάριε το ψαροτούφεκκο με τίποτε άλλη η χάρη τουMariosK wrote:Εν φοούμε ρε φιλε, σιέρουμε που πολλινίσκουμεν. Άτε ξαπολάτε τέλεια τα ψαροτούφεκκα τζε κανεί
.
![]()
Αμα έρτεις μια φορά μαζί μας εγώ νομίζω εννα αρκέψεις εσύ το ψαροτούφεκκο και ας μην πιάσουμε ψάρι! Μόνο και μόνο το γέλιο που σύρνουμε και οι μαλακίες που κάμνουμε αξίζουν όλα τα λεφτά
Πέτρο γιατί η συγκεκριμένη μηχανή δεν κάνει? η εταιρία τις την προτείνει και για jigging MAX DRAG POWER 12kg εγώ δεν έχω ιδέα από το συγκεκριμένο ψάρεμα γιαυτο και ρωτώ?fISHANDCHIPS wrote:Ένας avarege εξοπλησμός για τις συνθήκες της Κύπρου
Τίποτε δεν είναι τόσο χάλια που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο!!