CyBasser wrote:
Χοιροκιτία ή Ζύγι να μοιράσουμε τις αποστάσεις?
συμφωνώ

Το πιό πάνω συνεχίζει να ισχύει για μένα και την μεθεπόμενη βδομάδα με τις βάρδιες. Μπορώ μόνο στις 19 του μηνός (Δευτέρα), ή 20 του μηνός (Τρίτη) αλλά από τις 8 και μετά... Μετά δύσκολα τα πράγματα ως τις 28 του μηνός...CyBasser wrote: Επειδή κάποιοι δουλεύουμε βάρδιες και δώσαμε και σε δύσκολη περίοδο σ'αυτό τον τομέα (βαρυφωρτωμένοι), μπορώ να προτείνω την επόμενη Τετάρτη ή Παρασκευή (14 ή 16 Νοεμβρίου) το βραδάκι (σχεδόν όλες τις άλλες μέρες από αύριο ως το άλλο Σάββατο έχω νυκτέρια
).....
admin wrote:Φίλοι μου γεια σας και πάλι,
Λοιπόν να σας ενημερώσω και να σας εισηγηθώ μερικά πράγματα ως αναφορά το σεμινάριο και περιμένω και από εσάς τις απόψεις και εισηγήσεις.
Μετά από επικοινωνία με τον κ. Δεσποτίδη αποφασίσαμε σαν περιοδικό να αναλάβουμε να καλύψουμε οικονομικά το σεμινάριο αν κάτι πάει στραβά και έχουμε un expected expenses. Θα ήθελα να σταθώ Σε μερικά θέματα που μας απασχολούν και κατόπιν να ακούσουμε τις δικές σας εισήγησης
• Από την στιγμή που το σεμινάριο θα είναι διήμερο και πιθανότατα Σαββατοκύριακο κάποιοι θα χρειαστεί να ταξιδέψουμε σε άλλες πόλης. Αρκετός κόσμος Σάββατο πρωί δουλεύει και έτσι ίσως αυτό να είναι πρόβλημα. Από την άλλη ο Μάρτης είναι κάπως άστατος μήνας τόσο σε βροχές όσο σε αέρηδες και κρύο Άρα η δική μου εισήγηση είναι Σάββατο απόγευμα και Κυριακή πρωί μέχρι το μεσημέρι.
Σχετικά με τις ημερομηνίες διεξαγωγής του σεμιναρίου θα ήθελα να πω ότι, αν νομίζετε πως είναι καλύτερη εποχή οι πρώτες 15 ημέρες του Απρίλη, μπορώ να ενημερώσω το Νηλ σχετικά. Εξάλλου και αυτός περιμένει απάντηση από τους Ισπανούς, για σεμινάριο εβδομαδιαίας διάρκειας, μέσα στο Μάρτιο και πιθανόν ο Απρίλης να τον βόλευε. Εγώ δεν είμαι απόλυτα γνώστης των καιρικών συνθηκών της Κύπρου, αλλά από τα προηγούμενα ταξίδια μου υπέθεσα πως ο Μάρτης θα προσέφερε την χρυσή τομή, μεταξύ βροχών και θερμοκρασιών.
Τώρα, όσον αφορά στη διάρκεια και την ώρα διεξαγωγής, η λύση του διήμερου είναι μονόδρομος βάσει στατιστικής που προκύπτει από τα έξι που έχουν διοργανωθεί επί Ελλαδικού εδάφους. Και όπως περιέγραψα στην πρώτη μου δημοσίευση το Σάββατο αρχίζουμε γύρω στις 8-8.30 και τελειώνουμε με τη δύση του ηλίου, ενώ την Κυριακή δεν αλλάζει η έναρξη αλλά η λήξη είναι περίπου στο μεσημέρι. Πιστέψτε με όλοι θα είσαστε πολύ κουρασμένοι -εκτός από πολύ ευχαριστημένοι-, οπότε θα έχετε ανάγκη από την απογευματική ξεκούραση της Κυριακής για να ξεκινήσει και να βγει η νέα εβδομάδα χωρίς να μείνετε από δυνάμεις. Οι ρίψεις μπορεί να φαίνονται παιχνίδι γιατί το κίνητρο να μάθεις τεχνικές είναι ισχυρό, αλλά τη Δευτέρα θα σας πονάνε χέρια, πλάτες, μέση, πόδια, δηλαδή ότι συμμετέχει στην εξέλιξη της κίνησης της ρίψης.
Αν κάποιος δε μπορεί να ακολουθήσει το σεμινάριο σε όλη του διάρκεια, δεν είναι καλό να περιορίσει και τους υπόλοιπους. Αρχίζοντας απόγευμα Σαββάτου, ο συνολικός κατά κεφαλή χρόνος που θα μπορεί να αφιερώσει ο δάσκαλος, θα μειωθεί δραματικά για όλους.
• Σωστός εξοπλισμός .Θα επικοινωνήσω ξανά με τον κύριο Δεσποτίδη και θα σας ενημερώσουμε τι χρειάζεται να φέρει ο καθένας σας για να είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι.
Το θέμα του εξοπλισμού και το θέμα της ασφάλειας θα το καθορίσουμε αφού ολοκληρωθούν τα διαδικαστικά (ορισμός ημερομηνίας, τόπου κτλ). Καταλαβαίνετε ότι δεν είναι κάτι που επείγει. Ο καθένας μαθαίνει με ότι εξοπλισμό διαθέτει και μετά περνάει σε κάτι πιο εξειδικευμένο. Τα μόνα σημεία που πρέπει να διευκρινιστούν είναι αυτά που αφορούν στην ασφάλεια συμμετεχόντων και παρακολουθούντων-παρευρισκομένων, για να μην υπάρξει κάτι απρόοπτο
• Μην σας απασχολεί το θέμα τον συμμετοχών. Εκείνο που πρέπει να γίνει είναι όσοι ενδιαφέρονται να κατοχυρώσουν την θέση τους (το ποσό θα ανακοινωθεί μετά από ακριβείς κοστολόγηση των εξόδων) έτσι ώστε να δούμε πόσες διαθέσιμες θέσεις μένουν. Σε περίπτωση που χρειαζόμαστε άτομα μπορούμε κάλλιστα με μία ανακοίνωση διαφήμιση στο τεύχος Φεβρουαρίου να προσεγγίσουμε αρκετό κόσμο που δεν έχει ιδέα.
Ναι, νομίζω πως ο αριθμός των ενδιαφερομένων παρέχει κάποια ασφάλεια και πως μια διαφήμιση στο τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού του κου Αριστείδου θα βοηθούσε να εξασφαλιστούν και τα υπόλοιπα άτομα, καθώς και η "ασφαλιστική δικλείδα" για ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής, που λέγεται αναπληρωματικοί (αν αυτό δε γίνει μέσα από το σάιτ). Πάντως έχω προτείνει την προκαταβολική κατάθεση των δικαιωμάτων συμμετοχής, για να μη συμβούν τα φαινόμενα του τελευταίου σεμιναρίου στην Αθήνα, όπου πολλοί "διακαώς ενδιαφερόμενοι" έστριψαν τις τελευταίες ημέρες και αν δεν υπήρχαν αρκετοί αναπληρωματικοί, κάποιοι θα έβαζαν χρήματα από την τσέπη τους. Ακόμα και αν ο κος Αριστείδου εγγυάται να καλύψει οικονομικά κάθε "απώλεια", δε θα ήταν σωστό να εκμεταλλευτούμε την προσφορά του.
Αφ' ης στιγμής έχει καθοριστεί ημερομηνία μπορώ να βοηθήσω και εγώ, αναγγέλοντας το γεγονός από τα περιοδικά Casting και Ψάρεμα που εκδίδονται στην Ελλάδα αλλά κυκλοφορούν επίσης στην Κύπρο και διαθέτουν κάποιο κοινό
• Τώρα από κι και πέρα υπάρχει και το θέμα του κυρίου Δεσποτίδη όπου νομίζω ως πιο έμπειρος στην διοργάνωση τέτοιον εκδηλώσεων θα μας ήταν μεγάλη βοήθεια. Νομίζω ότι με ένα μικρό ποσό από τον κάθε συμμετέχοντα θα μπορούσαμε να καλύψουμε και κάποια από τα έξοδα αυτά χωρίς να χρειάζεται να επιβαρυνθεί ο κ.Ευάνθης.
Παρόλο που θα ήθελα να είμαι μαζί σας για πολλούς και διάφορους λόγους (η παρουσία του Νηλ, οι φίλοι μου στην Κύπρο, ο κουμπάρος μου Πανίκκος που θα συμμετέχει αν κρίνω από τα λεγόμενα του Ευάνθη) και η προσφορά του Ευάνθη με τιμά ιδιαίτερα -γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που με προσκαλεί με δικά του έξοδα- και τον ευχαριστώ πολύ, πιστεύω πως μπορείτε να τα καταφέρετε χωρίς εμένα και να μην επιβαρυνθεί κανένας σας. Σας ευχαριστώ πάντως όλους για το ενδιαφέρον σας.
• Την κοστολόγηση των εξόδων θα ξεκινήσουμε να την κάνουμε την άλλη βδομάδα και θα προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα δυνατά μέσα για να σας αποφορτίσουμε από αρκετά έξοδα. Κάποια από τα έξοδα θα τα καλύψουμε εμείς και θα δοκιμάσουμε να μας παραχωρήσουν και κάποιες υπηρεσίες υπό μορφή χορηγίας (ξενοδοχείο-εισιτήριο). Δεν θέλουμε να δεσμευτούμε θα δοκιμάσουμε όμως.
Κάθε δυνατή προσφορά από σπόνσορες, η οποία φυσικά δεν απαιτεί καμία ανταπόδοση που θα βαρύνει το πρόγραμμα και την ομαλή διεξαγωγή του σεμιναρίου, είναι ευπρόσδεκτη και σίγουρα θα ελαφρύνει το προσωπικό κόστος των συμμετεχόντων. Εκτός από ξενοδοχείο, εισιτήριο θα μπορούσε κάποιο κατάστημα ή εισαγωγέας ειδών αλιείας να προσφέρει πετονιές, βαρίδια, συνδετήρες βαριδιών και shock leaders (με συγκεκριμένες προδιαγραφές εννοείται για να μην διασαλευτεί το θέμα της ασφάλειας), ή ακόμα νερά-αναψυκτικά(πχ ΚΕΟ -δεν ξέρω αν διαθέτει τέτοια προϊόντα αλλά είναι η μόνη που γνωρίζω-, ή άλλη εταιρεία), σάντουιτς (κάποιο catering) κτλ.
• Τώρα ως αναφορά την συνάντηση η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 14 αν δεν κάνω λάθος θα εισηγούμουνα να γίνει με μία βδομάδα καθυστέρηση για να προλάβουμε να έχουμε την κοστολόγηση.
• Όταν έχουμε τα Κόστα και δούμε πιο είναι το κόμιστρο θα ξεκινήσουμε να παίρνουμε και συμμετοχές προπληρωμένες.
Περιμένουμε και τις δικές σας εισηγήσεις και απορίες επί του θέματος για να προχωρούμε σιγά σιγά.
Καλή επιτυχία στην συνάντησή σας.
Άριστος Αριστείδου