Ριχνεις λαδι στη φωτια τωρα?tempelis wrote: • Παράνομοι τρόποι αλιείας: Ψάρεμα με δυναμίτες, με αναπνευστική υποβοήθηση (μπουκάλες), ψάρεμα τη νύχτα με χρήση φωτός ψάρεμα από την στεριά με το καλάμι

Ριχνεις λαδι στη φωτια τωρα?tempelis wrote: • Παράνομοι τρόποι αλιείας: Ψάρεμα με δυναμίτες, με αναπνευστική υποβοήθηση (μπουκάλες), ψάρεμα τη νύχτα με χρήση φωτός ψάρεμα από την στεριά με το καλάμι
Εδω συμφωνουμε,σαν κρατος ειμαστε 200 χρονια πισω μαζι με την ελλαδα,η γεωγραφικη μας θεση μας αδικει επρεπε να ειμασταν καπου στην ανγκολα!tempelis wrote:Καταλάβετε πόσες εκατοντάδες μικροψαρά ψαρεύονται κάθε ημέρα ??
Δεν βλάπτει και λίγη πεδία λίγη ευαισθησία !!!!!!
Θα πρέπει να μπει ένα φρένο σε ασυδοσία
Να βγαίνουν άδειες ψαρέματος (όπως έχουν και ι υπόλοιποι ) να ιπαρχι
ενημέρωση από τους συλλόγους και πολύ αυστηρό έλεγχο από το τμήμα αλιείας
![]()
+1AggelosLRK wrote:Τη μονη ενσταση που εχω για οποιουδηποτε ειδος αλειευτικο αγωνα ειναι οτι διαλεγουν 1 μερος ενταξει? και πανε εκει 10-20-50 συμμετοχες? και ξαφνικα εκεινο το μερος δεχετε μια επιθεση ειτε ειναι καλαμι ειτε ειναι ψ/τ (αλλα μιλαμε για ψ/τ τωρα) απο 2-3 κιλα να βγουν μεσο ορο για καθε ομαδα στο συνολο και με τα σημερινα δεδομενα,προσωπικα πιστευω οτι γινετε καποια ζημια απο την ξαφνικη αφαιρεση των ψαριων,πχ μπορει να αυξηθει ο αριθμος κουνελλοψαρων σε εκεινο το τοπο.
Αν η ιδια ανακοινωση εγραφει οτι ζητα την απαγορευση τοσο των αγωνων με καλαμι και ψ/τ παλι θα συμφωνουσα,εγω ετσι και αλλιως θα παω ψαρεμα δεν πιστευω οτι χρειαζετε να αποδειξω σε κανεναν αν ειμαι καλος ψαρας,δλδ δεν πιστευω οτι μια τετοια απαγορευση θα μου στερησει το ψαρεμα
MariosK wrote:+1AggelosLRK wrote:Τη μονη ενσταση που εχω για οποιουδηποτε ειδος αλειευτικο αγωνα ειναι οτι διαλεγουν 1 μερος ενταξει? και πανε εκει 10-20-50 συμμετοχες? και ξαφνικα εκεινο το μερος δεχετε μια επιθεση ειτε ειναι καλαμι ειτε ειναι ψ/τ (αλλα μιλαμε για ψ/τ τωρα) απο 2-3 κιλα να βγουν μεσο ορο για καθε ομαδα στο συνολο και με τα σημερινα δεδομενα,προσωπικα πιστευω οτι γινετε καποια ζημια απο την ξαφνικη αφαιρεση των ψαριων,πχ μπορει να αυξηθει ο αριθμος κουνελλοψαρων σε εκεινο το τοπο.
Αν η ιδια ανακοινωση εγραφει οτι ζητα την απαγορευση τοσο των αγωνων με καλαμι και ψ/τ παλι θα συμφωνουσα,εγω ετσι και αλλιως θα παω ψαρεμα δεν πιστευω οτι χρειαζετε να αποδειξω σε κανεναν αν ειμαι καλος ψαρας,δλδ δεν πιστευω οτι μια τετοια απαγορευση θα μου στερησει το ψαρεμα
tempelis wrote:Σχετικά με την αναφορά σου στους μικρούς μας φίλους που έχουν ένα ψαροντούφεκο και βουτούν μια ώρα κάθε Κυριακή για σκάρους και χταπόδια θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:
Α. Μετά την μία ώρα που παίζουν στην θάλασσα μπορούν με μεγάλη ευκολία να αράξουν σε κάποιο καφέ και να αρχίσουν τις ιστορίες του καφενέ και την κατανάλωση ‘’καπνού’’ και αλκοόλ.
Β. Χωρίς παιδεία και καθοδήγηση (μέσα από τα σεμινάρια των συλλόγων) υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να ακολουθήσουν λάθος δρόμο(στην σωστή διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου).
Γ. Αγωνιστικό ψαροντούφεκο-ψαροντούφεκο σημαίνει επιλεκτική αλιεύσει ψαριών (όρια τα οποία καθορίζουν τα καταστατικά των συλλόγων και οι ρυθμίσεις του τμήματος αλιείας) αλλά και τρόπος ζωής. Ο υποβρύχιος ψαράς είναι αθλητής ο οποίος κάνει ειδική προπόνηση ετών όχι μόνο για την σύλληψη των ψαριών αλλά για να μπορέσει να έρθει σε επαφή με το υγρό στοιχείο. Πως λοιπόν ο υποβρύχιος κυνηγός καταστρέφει τον θαλάσσιο πλούτο και του αποδίδεται όλες τις παραπάνω κατηγορίες. Έχετε κάποιο επιστημονικό στοιχείο στα χέρια σας, κάποια ανακοίνωση, ότι το αγωνιστικό ψαροντούφεκο ευθύνεται για την μείωση των αλιευτικών αποθεμάτων .Ας μην μιλάμε λοιπόν με λόγια του αέρα και ας είναι τεκμηριωμένα από κάποια έγκυρη πηγή.
ΝΑΙ ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΑΡΟΝΤΟΥΦΕΚΟ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ . ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΌΤΗΤΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΕΝΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΗ ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΟΥ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
ΥΓ. Περιμένω την επίσημη θέση των συλλόγων που εκπροσωπούν τους φίλους του Υποβρυχίου Κυνηγιού
εν καλά αν έχουν την καλοσύνη να μας πουν θκυο λόγια....αν μας θκιαβάζετε κοπέλλιαtempelis wrote: ΥΓ. Περιμένω την επίσημη θέση των συλλόγων που εκπροσωπούν τους φίλους του Υποβρυχίου Κυνηγιού
Αφού για σας οι αγώνες είναι έτσι όπως τα λες τότε γιατί κάποιοι προσπαθούν να τους κηρύξουν παράνομους, τζε οι άλλοι γιατί μάχονται με τόσο μένος να τους κρατήσουν? Σίγουρα δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να απαγορεύσει το ομαδικό ψάρεμα 5-10 ομάδων, ακόμα και με έπαθλα. Είναι εντελώς παράλογο τζε φασιστικό αν πράγματι δεν προκαλεί σοβαρή καταστροφή στην περιοχή.MariosK wrote:Εγώ έχω την εξής απορία όμως να θέσω στου ψαροτουφεκκάδες. Τι σημαίνει απαγόρευση αγωνιστικού ψαροτούφεκκου? Δηλαδή αν ένας σύνδεσμος διοργανώσει έναν "ομαδικό ψάρεμα"-αγώνα τζε βρεθούν 15 ομάδες σε ένα τόπο για ψάρεμα θα θεωρείτε παράνομο? Για πιο λόγο δηλαδή? Υπάρχει κάποιος νόμος που απαγορεύει το ομαδικό ψάρεμα? Ή έχει κάποιους περιορισμούς που εννεν προφανείς για εμάς που δεν ασχολούμαστε? Αν μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει θα ήταν καλά.
ειμαι περιεργος αν πιστευεις αυτα που μας λες ή αν τα λες ετσι για πλακα..tempelis wrote:.....
Γ. Αγωνιστικό ψαροντούφεκο-ψαροντούφεκο σημαίνει επιλεκτική αλιεύσει ψαριών (όρια τα οποία καθορίζουν τα καταστατικά των συλλόγων και οι ρυθμίσεις του τμήματος αλιείας) αλλά και τρόπος ζωής. Ο υποβρύχιος ψαράς είναι αθλητής ο οποίος κάνει ειδική προπόνηση ετών όχι μόνο για την σύλληψη των ψαριών αλλά για να μπορέσει να έρθει σε επαφή με το υγρό στοιχείο. Πως λοιπόν ο υποβρύχιος κυνηγός καταστρέφει τον θαλάσσιο πλούτο και του αποδίδεται όλες τις παραπάνω κατηγορίες. Έχετε κάποιο επιστημονικό στοιχείο στα χέρια σας, κάποια ανακοίνωση, ότι το αγωνιστικό ψαροντούφεκο ευθύνεται για την μείωση των αλιευτικών αποθεμάτων .Ας μην μιλάμε λοιπόν με λόγια του αέρα και ας είναι τεκμηριωμένα από κάποια έγκυρη πηγή.........