Αγωνιστικό ψαροντούφεκο : STOP !

maky

Re: Αγωνιστικό ψαροντούφεκο : STOP !

Post by maky »

Kοπελια θέλετε να εμπλακούμε η καλύτερα να συνεχίσουμε την συζήτηση?
να "μετρησουμε" ποιος κάμνει την μεγαλύτερη ζημια?
και να τον ψάχνουμε μεταξύ μας?
Yποτίθεται όλοι μας το καλο του τόπου-θάλασσας-περιβάλλοντος και κατεπέκταση την συνέχισης του hobby μας...

το θέμα εδώ είναι το ''Αγωνιστικό Ψαροτούφεκο'' για το οποιο κατάλαβα ότι καλός η κακός οι περισσότεροι που εκφέρεται γνώμη εδώ στην πραγματικότητα δεν το γνωρίζετε
δεν άκουσα από κανένα σας να ρωτα στην τελική τι είναι αυτό (το αγωνιστικό ψαροτούφεκο)...
Mονο να το κατηγορείται να επαναλαμβάνεται το τι ακούσατε από ανθρώπους που και πάλι ίσος να μην το γνωρίζουν η που να έχουν συμφέροντα να απαγορευτεί

όλοι οι τρόποι ψαρέματος η και αγωνιστικού ψαρέματος έχουν τους κανονισμούς τους οι οποιοι διαμορφώνονται ανάλογα...
διοργανώνονται από οργανωμένα σύνολα τα οποια τα οποια σκοπό θα έπρεπε να έχουν το καλο του χορού...
την συνεχίσει διατήρηση και συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης....
ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ? αυτό είναι άλλο θέμα...

Ούτε για να μαλώσω μίλησα ούτε να έρθω σε αντιπαράθεση με κανένα
με αρκετά παιδιά από εσάς έχουμε μιλήσει και προσωπικά... πιστεύω ότι ναι το καλο του χορού θέλουμε όλοι
το θέμα είναι να μην μας διχάζουν καταστάσεις η συμφέροντα η απλά για την πλακα κάποιου...
:think:

Υ.Γ.
Και την ίδια ευθύνη με τον ψαροτουφεκά έχουν και οι υπόλοιποι που ασχολούνται με το θέμα ότι γίνετε
νυχτερινό, μπουκάλα ή αλλοι παρανομοι ή καταστροφικοί τροποι αλιείας
αυτό σίγουρα προσωπικά με ενόχλησε φιλε γιατί απλά κανεις το κλασσικό.... εν είμαι γω εν οι άλλοι.... :snooty:

maky

Post by maky »

MariosK wrote:
maky wrote: ρε Μάριε στις φωτός βλέπεις πάντα το τι έχει πάρει αυτός που πήρε....
σκέφτηκες ότι δεν ήταν μονος?
που είναι οι φωτός τους υπολοιπους αθλητές?
δεν βγάλανε ούτε φωτός ούτε ψαρια
θάλασσα είναι μην κριβόμαστε και παρασυρόμαστε πίσω από όμορφα λόγια ανακρίβειες και πολλές φορες ψέματα.....
ΔΥΣΤΥΧΩΣ
Φίλε Μάκι ότι είχα να πω, πάνω κάτω εκαλύψαν το οι άλλοι. Απλά ήθελα να σου διευκρινίσω ότι εμένα δεν με πειράζει να βλέπω ψάρκα έξω που το νερό, ψάρκα νεκρά ή ψάρια στο τηγάνι τζε στο φούρνο. Εμένα πειράζει με να βλέπω ψάρκα να ποζάρουν σαν τρόπαια απλά τζε μόνο για να φκει κάποιος νικητής. Θεωρώ ανούσιους οποιουσδήποτε αγώνες προϋποθέτουν την θανάτωση κάποιου ζωντανού για να φκει κάποιος νικητής.
:think: .......

MariosK

Post by MariosK »

Food for thought φίλε...  Θα ήταν υποκριτικό εκ μέρους να πω ότι λυπούμε τα ψάρκα, που την στιγμή που περιμένω οποιαδήποτε ευκαιρία να πάω ψάρεμα. Το catch and release δεν γίνεται γιατί λυπούμαστε τα ψάρκα, γίνεται για να απολαμβάνουμε το χόμπυ μας τζε του χρόνου τζε σε 5 χρόνια τζε για να πάρουμε τζε τα κοπελούθκια μας να ψαρέψουν ύστερα που 10 χρόνια. Ψάρκα σπίτι παίρνω μόνο όταν τα πεθυμήσω για να φάω τζε όχι για να στοκάρω τον θάλαμο(!!!) τζε να φκάλω φωτογραφίες(!!!) τζε να επιδικνίω πόσο καλός ψαράς είμαι...

NIKOLAS HARRIS

Post by NIKOLAS HARRIS »

Φίλε Μάκι ότι είχα να πω, πάνω κάτω εκαλύψαν το οι άλλοι. Απλά ήθελα να σου διευκρινίσω ότι εμένα δεν με πειράζει να βλέπω ψάρκα έξω που το νερό, ψάρκα νεκρά ή ψάρια στο τηγάνι τζε στο φούρνο. Εμένα πειράζει με να βλέπω ψάρκα να ποζάρουν σαν τρόπαια απλά τζε μόνο για να φκει κάποιος νικητής. Θεωρώ ανούσιους οποιουσδήποτε αγώνες προϋποθέτουν την θανάτωση κάποιου ζωντανού για να φκει κάποιος νικητής.[/quote]

Δυστυχώς φιλε Μάριε με αυτό που λες πρέπει όλοι οι αγώνες αλιείας να σταματήσουν γιατί όλοι εστω και πριν να τα αφήκουν ποζαρουν με τα ψάρκα τους τζαι δείχνουν μας τα περιοδικά το νικητή!!

Οσο αφορα αυτους που κατηγορουν το αγωνιστικο ψαροντουφεκο με τα ομορφα και δυνατα τους σκάφη δεν εχω δει κανενα και καμια φορα να απελευθερωνει κανενα τονο που επιαε με τη συρτη του!βλεπω τους τονους να ποζαρουν στη σειρα παρεα με τους θηρευτές τους μετα απο τον αγωνα τους!!

θα συμφωνησω με το Γιώργο και το Δημήτρη ότι εναπόκειται στην κρίση και την παιδεια του καθενος να προστατευει τη φύση!

δεν συμφωνω κατουδενα λογω να σταματησουν οι αγώνες!!

λαμβάνω μερος στους αγωνες αλλα αυτος δεν ειναι ο λογος που τους στηριζω!!στους αγωνες οντως μπορεις να μάθεις πολλα πραγματα για την ασφαλεια στην κατάδυση (αρα αποφευγονται μελλοντικοι πνιγμοί) βελτιώνεις τις τεχνικές σου στο ψάρεμα και δεν βαράς μικρά ψάρια (οχι γιατι ντρέπεσαι αλλά γιατι καταλαβαίνεις οτι αν το αφήσεις να ζήσει θα αποκτησει απογόνους και θα εμπλουτισει τα υδατα μας κατεπεκταση)οι ασυνειδητοι σιγουρα υπάρχουν και στους κύκλους μας και πρεπει να τους καταγγελουμε και να τους περιθωριοπιούμε !

NIKOLAS HARRIS

Post by NIKOLAS HARRIS »

αλλα........

επειδη μου αρεσει παντα να λεω αυτο που σκεφτομαι πιστευω οτι οι αγωνες θα μπορουσαν να βελτιωθουν κατα πολύ!!

και αφου το θεμα που πειραζει τους πιο πολλους ειναι η ποσοτητα των ψαριων θα μπορουσε αυτο να βελτιωθει με αλλαγη στον κανονισμό!

πχ ο περιορισμος που υπαρχει για τους ορφους να υπαρχει και για τα υπόλοιπα μαυρα!κτλ κτλ...

το να προσπαθουμε να διαλύσουμε κάτι που προωθει την υγεια και τον υγειη ανταγωνισμό είναι λάθος κατα τη γνώμη μου και θα αποτελεσει, αν τελικα γίνει κατι τετοιο, αφορμη για τις αρχες να επιβαλουν παραλογους περιορισμους και απαγορευσεις σε όλα τα είδη ερασιτεχνικης αλιείας !

τέλος πρεπει όλοι να μείνουμε ενωμενοι και με συζήτηση μεταξυ μας να επιλυουμε τα θεματα που μας απασχολουν !αν σπιουνιαζουμε ο ενας τον αλλο εμπλεκοντας αυτους που θελουν να μην ψαρευουμε(βλεπε επαγγελματιες και αρμοδιες αρχες) τοτε μονο κακο προκαλουμε στο χομπυ μας!!!!

MariosK

Post by MariosK »

NIKOLAS HARRIS wrote:
MariosK wrote:Φίλε Μάκι ότι είχα να πω, πάνω κάτω εκαλύψαν το οι άλλοι. Απλά ήθελα να σου διευκρινίσω ότι εμένα δεν με πειράζει να βλέπω ψάρκα έξω που το νερό, ψάρκα νεκρά ή ψάρια στο τηγάνι τζε στο φούρνο. Εμένα πειράζει με να βλέπω ψάρκα να ποζάρουν σαν τρόπαια απλά τζε μόνο για να φκει κάποιος νικητής. Θεωρώ ανούσιους οποιουσδήποτε αγώνες προϋποθέτουν την θανάτωση κάποιου ζωντανού για να φκει κάποιος νικητής.
Δυστυχώς φιλε Μάριε με αυτό που λες πρέπει όλοι οι αγώνες αλιείας να σταματήσουν γιατί όλοι εστω και πριν να τα αφήκουν ποζαρουν με τα ψάρκα τους τζαι δείχνουν μας τα περιοδικά το νικητή!!
Φυσικά Νικόλα, είμαι εναντίον κάθε αγώνα ψαρέματος, ακόμα και αν τα ψάρια γίνονται Catch and Release, για πολλούς και διάφορους λόγους, πόσον μάλλον όταν σκοτώνονται τζίολας. Επίσης δεν είπα να σταματήσει κανένας αγώνας. Απλά είπα ότι το θεωρώ ανούσιο, όπως τζε πολλά άλλα πάθη που έχουμεν τζε κάμνουμεν ανούσια πράματα για να τα ικανοποιήσουμεν. Anyway η συζητήσει άρχισε να ξεφεύγει όπως γίνεται σε κάθε συζήτηση μέσα που το φόρουμ γιατί πολλά απλά ο ένας δεν ξέρει τον άλλο, και κρίνουμε λάθος καταστάσεις και συναισθήματα. Εφόσον είναι νόμιμο ο καθένας μπορεί να κάμνει ότι θέλει αλλά πρέπει να δέχεται τζε την κριτική που τους άλλους που δεν τους αρέσκει.

(CyBasser)

Post by (CyBasser) »

Giorkos wrote:
hdemetris wrote:
Εγώ θέλω να καταλήξω ότι δεν έχει σημασία με ποιον τρόπο ψαρεύεις. Είναι θέμα χαρακτήρα και ψαρευτικής παιδείας το να αφήνεις τα ψάρια που δεν χρειάζεσαι ή αν είσαι άπληστος και τα καθαρίζεις όλα.

όπως τα είπεν ο Χατζηπαντέλας.....

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
+1!

Aπό την στιγμή που δεν είμαι ψαροντουφεκάς (για τους ίδιους λόγους που δεν είμαι κυνηγός της ξηράς) δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για τα όσα περιγράφουν οι φίλοι που ασχολούνται με το αγωνιστικό ψαροντούφεκο. Απλά είναι γεγονός ότι στις μέρες μας κάποιους ενοχλεί να βλέπουν ποσότητες από αξιόλογα ψάρια νεκρά, είτε είναι 5 τρίκιλες λουτσιόπερκες από φράγμα, είτε είναι 10 κιλίσιμοι σορκοί από τον τεχνίτη αντεννά του βράχου, είτε είναι 5 τούνες και τρεις δακκαννομούττες που τον καλαμά της βάρκας, είτε είναι 5 δεκάκιλοι ορφοί από τον ψαροντουφεκά (αγωνιστικό ή όχι).

Αντίθετα από κάποιες άλλες απόψεις μη ψαροντουφεκάδων που γράφτηκαν εδώ, πρέπει να τονίσω ότι δεν είμαι εναντίον του αγωνιστικού ψαρέματος είτε αυτό είναι για κυπρίνους ή μεγαλόστομα στο φράγμα, είτε είναι (surf) casting σε παραλία, είτε είναι από βάρκα για τούνες, είτε είναι αγωνιστικό ψαροντούφεκο. Αυτό που κατά την γνώμη μου πρέπει να προσέξουν (-ξουμε) όσοι συμμετέχουν σε, ή ακόμη περισσότερο διοργανώνουν, ψαρευτικούς αγώνες είναι να αποφεύγονται οι καταχρήσεις και οι άδικοι θανάτοι ψαριών. Οπως μπορούν να επιβεβαιώσουν κάποιοι άλλοι φίλοι του φόρουμ, πριν λίγα χρόνια, και με έντονο προσωπικό κόστος (του στυλ χλευασμός και κοροϊδία και ειρωνία) έκανα μια μεγάλη υπέρβαση συμμετέχοντας σε αγώνες ψαρέματος σε φράγματα όπου θανατώνονταν μεγάλες ποσότητες από το αγαπημένο μου είδος ψαριού (λαβράκι) ώστε να επιτύχω με την ενεργό συμμετοχή μου να αλλάξω τα δεδομένα. Κάτι που έγινε, και σήμερα οι αγώνες αυτοί στα φράγματα συνεχίζονται με καθόλου ή ελάχιστες απώλειες ψαριών. Συμμετέχω σε αγώνες casting από την παραλία μόνο όταν έχω το δικαίωμα της επιλογής του να απελευθερώσω τα ψάρια που πιάνω. Αυτό είναι η προσωπική μου άποψη, και έτσι θέλω να συνεχίσω. Τώρα, στους αγώνες ψ/τ υποχρεωτικά κάθε ψάρι είναι νεκρό. Ο ψ/τ από την στιγμή πού πάτησε την σκανδάλη έχει σκοτώσει το ψάρι (εκτός αν αστοχήσει!). Αυτό που θα μπορούσε πιστεύω να γίνει από τις διάφορες οργανώσεις / ομοσπονδίες κλπ που οργανώνουν αγώνες είναι να αλλάξουν κάπως οι αριθμοί των αλιευμάτων που μπορούν να ψαρεύονται στους αγώνες, ώστε να μην προκαλούνται ούτε αντιδράσεις, ούτε ζημιά στο οικοσύστημα. Δυστυχώς ζούμε σε μια εποχή όπου τα σπορ μας φαίνονται κάπως "αιμοβόρα", και δεν χρειάζεται να δίνουμε τροφή σ'αυτούς που μας πολεμούν...
There is fishing, and there is BASS FISHING!
ALWAYS PRACTICE CATCH AND RELEASE!!!

MariosK

Post by MariosK »

Ρολάνδο μου ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Άλλο το να συμμετέχεις για να μπορέσεις να βελτιώσεις κάτι που δεν μπορείς να αποτρέψεις εντελώς τζε άλλο το να συμμετέχεις γιατί γουστάρεις πραγματικά να συναγωνίζεσαι για έναν έπαθλο. Εγώ έχω την εξής απορία όμως να θέσω στου ψαροτουφεκκάδες. Τι σημαίνει απαγόρευση αγωνιστικού ψαροτούφεκκου? Δηλαδή αν ένας σύνδεσμος διοργανώσει έναν "ομαδικό ψάρεμα"-αγώνα τζε βρεθούν 15 ομάδες σε ένα τόπο για ψάρεμα θα θεωρείτε παράνομο? Για πιο λόγο δηλαδή? Υπάρχει κάποιος νόμος που απαγορεύει το ομαδικό ψάρεμα? Ή έχει κάποιους περιορισμούς που εννεν προφανείς για εμάς που δεν ασχολούμαστε? Αν μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει θα ήταν καλά.

MariosK

Post by MariosK »

Giorkos wrote:
hdemetris wrote:
Εγώ θέλω να καταλήξω ότι δεν έχει σημασία με ποιον τρόπο ψαρεύεις. Είναι θέμα χαρακτήρα και ψαρευτικής παιδείας το να αφήνεις τα ψάρια που δεν χρειάζεσαι ή αν είσαι άπληστος και τα καθαρίζεις όλα.

όπως τα είπεν ο Χατζηπαντέλας.....

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Δυστυχώς όμως σε ένα αγώνα ψαροτούφεκκου, αν θέλεις να κερδίσεις, πρέπει να γίνεις άπληστος τζε να τα καθαρίσεις όλα.

Giorkos

Post by Giorkos »

MariosK wrote: Εγώ έχω την εξής απορία όμως να θέσω στου ψαροτουφεκκάδες. Τι σημαίνει απαγόρευση αγωνιστικού ψαροτούφεκκου? Δηλαδή αν ένας σύνδεσμος διοργανώσει έναν "ομαδικό ψάρεμα"-αγώνα τζε βρεθούν 15 ομάδες σε ένα τόπο για ψάρεμα θα θεωρείτε παράνομο?
άκυρο....έγραψα πολλά...έγραψα ακόμα πιο πολλά.....αλλά τα έσβησα... :) !!!!!!!

Συνείδηση του καθενώς μας......

το Α και το Ω !!!!!!
που κουρκούνα....μέχρι τούνα....

chrysanthos9

Post by chrysanthos9 »

σωστος ρε Γιωρκο :P
Rememper always someone waiting for you at home

Giorkos

Post by Giorkos »

να προσθέσω ότι πιο πάνω που έγραψα πολλά τζαι έσβησα τα, ίσως να δημιουργηθούν λάθος εντυπώσεις με την διατύπωση που έκαμα :) ....

ίσως να έπρεπε να προσθέσω ότι ΣΥΜΦΩΝΩ με το τι είπε ο Μάριος !!!!!! :wink:

Giorkos

Post by Giorkos »

tempelis wrote:
Δεν ξέρω εάν αυτό καληπτη αυτούς που θέλουν να σταματήσει το αγωνιστικό ψαροντουφεκο !
εθκιάβασα το ποστ σου 2 φορές τζαι δεν κατάλαβα πως καλύπτει τούτος ο αγώνας όσους εν 'εναντίον' του αγωνιστικού.... εν το θκιαβάζω τζαι τρίτη φορά...εν μεγάλο :)

σίουρα τα όρια εν καλά...αλλά τούτα εν για ούλλους τους αγώνες...ή μόνο για το συγκεκριμένο !!!!!

τωρά...έχοντας υπόψη το τι εγράφτηκε πιο πάνω (στα άλλα ποστ), δεν μπορώ να καταλάβω , πως τα γραφόμενα του 'Λ. Χαβέλα' 'δικαιώνουν' ένα αγώνα ψτ :?: :?: :?: ....

κατά τα άλλα, τούτο δεν με συγκίνησε καθόλου
«Ο αγώνας αυτός αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής προς τον ιερό αυτό βράχο, ο οποίος συνεχίζει να φυλάει Θερμοπύλες και να διαφυλάττει τις διαχρονικές αξίες της Πίστης και της Πατρίδας μας»

Giorkos

Post by Giorkos »

tempelis wrote: Η επιλογή του τόπου έγινε από τον διοργανωτή και εμπνευστή του αγώνα, κ. Μανώλη Περιστέρη, για καθαρά εθνικούς λόγους που απώτερο στόχο είχαν, να αναδείξουν την ιστορία και τον πολιτισμό του Καστελόριζου παγκοσμίως.
το μόνο που θα αναδείξει ιστορία και πολιτισμό, ιδιαίτερα με 'αθλήματα' θάλλασας έιναι το πιο κάτω....

http://www.skandalopetra.com

τζιαμέ εν η ιστορία-ρίζες της άπνοιας.......

MariosK

Post by MariosK »

tempelis wrote:Δεν ξέρω εάν αυτό καληπτη αυτούς που θέλουν να σταματήσει το αγωνιστικό ψαροντουφεκο ! εάν θέλετε κάτι παραπάνω πληροφορίες μπορώ να δοσο στηχοια τεκμηριωμένα για το τι συμβαίνει για αυτούς που θέλουν να σταματήσει ! :think: :think:
Φίλε εμένα προσωπικά δεν με καλύπτει το κείμενο στο γιατί κάποιοι θέλουν να σταματήσει. Εγώ προσωπικά είπα ότι δεν μου αρέσκει καθόλου η ιδέα του αγωνιστικού ψαροτούφεκκου για τους λόγους που προανάφερα αλλά δεν είμαι ο κατάλληλος να κρίνω αν πράγματι κάμνουν κακό ή όχι οι αγώνες ψαροτούφεκκου. Τζίνο που ερώτησα τζε ακόμα δεν επήρα σαφή απάντηση είναι τα ακόλουθα
MariosK wrote:Εγώ έχω την εξής απορία όμως να θέσω στου ψαροτουφεκκάδες. Τι σημαίνει απαγόρευση αγωνιστικού ψαροτούφεκκου? Δηλαδή αν ένας σύνδεσμος διοργανώσει έναν "ομαδικό ψάρεμα"-αγώνα τζε βρεθούν 15 ομάδες σε ένα τόπο για ψάρεμα θα θεωρείτε παράνομο? Για πιο λόγο δηλαδή? Υπάρχει κάποιος νόμος που απαγορεύει το ομαδικό ψάρεμα? Ή έχει κάποιους περιορισμούς που εννεν προφανείς για εμάς που δεν ασχολούμαστε? Αν μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει θα ήταν καλά.
Αν υπάρχει κάποια διαπλοκή μεταξύ των ψαροτουφεκκάδων, ιδιοκτητών φουσκωτών, αθλητών ελεύθερης κατάδυσης τζε δεν ξέρω τζε γω τι άλλο την οποία εσύ γνωρίζεις τότε διαφώτισμας.

Locked

Return to “ΨΑΡΟΝΤΟΥΦΕΚΟ”