Αλιευτικές εξορμήσεις και αποτελέσματα

Greg

Re: Αλιευτικές εξορμήσεις και αποτελέσματα

Post by Greg »

εν βλεπεται οτι το ψαρι εν αρρωστο ρε κοπελλια σε σημειο που εχασε σχεδον ολα του τα λεπια? απο την ουρα του μοιαζει για χρυσοψαρο οπως λεει ο ρολανδος.
Esox Lucius

(CyBasser)

Post by (CyBasser) »

Greg wrote:εν βλεπεται οτι το ψαρι εν αρρωστο ρε κοπελλια σε σημειο που εχασε σχεδον ολα του τα λεπια? απο την ουρα του μοιαζει για χρυσοψαρο οπως λεει ο ρολανδος.
Ρε παιδιά, κυπρίνος (κόι ή μη κόι) με τίποτε δεν είναι. Βλέποντας πιο προσεκτικά την φωτογραφία τώρα έχω αποκλείσει όλα τα άλλα - είνια χρυσόψαρο (Carassius auratus). Ούτε C. carassius (crucian carp), που είναι αρκετά διαδεδομένο στα φράγματα μας είναι.

Τώρα, αν προσέξει κάποιος καλά την φωτογραφία, φαίνονται να υπάρχουν πλήρως τα λέπια του ή τουλάχιστον οι θέσεις που έπρεπε να υπάρχουν τα λέπια του, και κάποια είναι ξεκολλημένα και εξέχουν δίνοντας την εντύπωση mirror carp.

Δεν μπορώ με τίποτε να πω αν είναι ένα ψάρι που έχασε λέπια λόγω πάθησης, ή δεν φαίνονται καθαρά στην φωτό, ή γεννήθηκε χωρίς λέπια λόγω γενετικής ανωμαλίας, όμως όλα τα υπόλοιπα συνηγορούν στο χρυσόψαρο, όπως συμφωνεί και ο Γρηγόρης...
There is fishing, and there is BASS FISHING!
ALWAYS PRACTICE CATCH AND RELEASE!!!

caveman

Post by caveman »

Εν έχετε υπόθεση κανένας σας!!!!!

Θα σας πω εγώ ήνταμπου ένει....

Είναι ο απόγονος.....

Η διαστάβροση....

Τούντου Κυπρίνου :arrow:

Image

Μαζί με.... τούντον κύριο δαμέ :arrow:

Image

:lol: :lol: :lol: :lol:
Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==

Tryfon

Post by Tryfon »

:lol: :lol: :lol:
Like us on Facebook: Super Action Stores Cyprus

marios
Site Admin

Post by marios »

Δηλαδή το αποκλείεται να είναι καθαρά αλβινισμός :think:
Attachments
albino-carp.jpg
albino-carp.jpg (26.77 KiB) Viewed 4319 times
Τίποτε δεν είναι τόσο χάλια που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο!!

Greg

Post by Greg »

λεβεντες... ποσα ειδη γατοψαρων εχουμε κυπρο και ποσο μεγαλα γινοντε?? Πηγα σημερα με το stripper rod μου και παρα λιγο να το χασω!

δημητρη?
Esox Lucius

andrea5

Post by andrea5 »

πανω στο φιλο του τμηματος αλλιειας γραφει για ενα ,το "channel catfish" :!: :!:

Greg

Post by Greg »

ασε τι λεει το φυλο του ΤΑ, κανεις δεν ξερει τι εχει το καθε φραγμα μεσα.. αφου καθε μερα βρισκουμε νεα φρουτα στα φραγματα. Υπαρχουν πανω απο 1000 ειδη γατοψαρων ανα το παγκοσμιο, ειμε περιεργος ποσα ηδη γατου εχουμε εδω, διοτι επιασα γατους που δεν μοιαζει ο ενας με τον αλλο (διαφορετικα ειδη)
Esox Lucius

PeRoUkKaS

Post by PeRoUkKaS »

Greg wrote:Πηγα σημερα με το stripper rod μου και παρα λιγο να το χασω!
:shock: :shock: δηλαδη ??
catch & release!
προσεχουμε για να εχουμε!!

bassman

Post by bassman »

Greg wrote:λεβεντες... ποσα ειδη γατοψαρων εχουμε κυπρο και ποσο μεγαλα γινοντε?? Πηγα σημερα με το stripper rod μου και παρα λιγο να το χασω!

δημητρη?
Θεωρητικά έχουμε ένα είδος. Στην πραγματικότητα ποιός ξέρει? Πάντως απο ότι άκουσα κάποτε έφεραν γουλιανούς αλλά κανένας δεν ξέρει τι έγιναν. Αν είναι στον Κόυρη που το έπαθες κάτι παρόμοιο είχα και εγώ με κάτι πολύ δυνατο πριν 2 χρόνια. Λες να είναι κανένας ... κροκόδειλος?
I'd rather be fishing!

(CyBasser)

Post by (CyBasser) »

Επίσημα εισήχθησαν 3 είδη στην Κύπρο:

Ιούνιο του 1974 εισήχθηκε από το Ισραήλ ένα είδος του γένους Clarias (δεν θυμάμαι ποιό είδος και εδώ που είμαι τώρα δεν έχω την επίσημη λίστα του ΤΑΘΕ) Στο γένος αυτό περιλαμβάνονται τα γνωστά "walking catfishes" που έχουν φοβερή ανθεκτικότητα ακόμη κι έξω από το νερό. Δυστυχώς από το σημερινό ΤΑΘΕ κανείς δεν φαίνεται να ξέρει τι απέγιναν τα ψάρια αυτά. Τα γεγονότα του 1974 που ακολούθησαν ένα μήνα μετά βοήθησαν στο να "σβηστούν" από τις αναφορές του ΤΑΘΕ.

Ιούλιο του 1975 εισήχθηκε στην Κύπρο από τις ΗΠΑ το Ictalurus punctatus, γνωστό ως "Channel Catfish". Αυτό είναι το είδος που αναγράφεται στις λίστες του ΤΑΘΕ και το οποίο σήμερα συναντάται σε όλα τα μεγάλα φράγματα και σε αρκετά μικρότερα. Το είδος αυτό είναι πολυμορφικό, ειδικά σε μεγάλα μεγέθη (μπορεί να ξεπεράσει τα 20 κιλά και είναι βέβαιο ότι στην Κύπρο υπάρχουν τέτοιου μεγέθους γατόψαρα). Τα νεαρά (ως 2 κιλά) είναι ασημιά με σκουροπράσινη ράχη και σκόρπια μαύρα στίγματα στα πλευρά, έχει δε 8 μουστάκια. Σε πιο μεγάλα μεγέθη τα στίγματα θαμπώνουν ή και χάνονται τελείως, το χρώμα στα πλευρά μπορεί να είναι ασημί, λαδί, κιτρινωπό, καφέ, και σπάνια σχεδόν μαύρο, και το σχήμα τους αλλειώνεται (γίνονται πιο στρογγυλά με πλατιές κεφαλές).

Το 1983 εισήχθηκαν στην Κύπρο από την τότε Γιουγκοσλαβία 1000 νεαροί γουλιανοί (Silurus glanis). To γατόψαρο αυτό μπορεί να φτάσει σε κολοσσιαία μεγέθη (πέραν των 3 μέτρων και των 200 κιλών). Το ΤΑΘΕ στην περίπτωση των γουλιανών μας τα "μασά", προσωπικά μου είπαν "μας επέθαναν στο ιχθυοτροφείο", "εβάλαμεν τους σε κάποια φράγματα (δεν θυμούνται ποιά) αλλά δεν επιβιώσαν", "μα νομίζω κάτι έγινε και τελικά εν τους επαραλάβαμεν" κλπ. Κάτι περίεργο πρέπει να έπαιξε στο θέμα αυτό, αλλά δυστυχώς πέραν από την αναφορά σε επίσημο έγγραφο του ΤΑΘΕ για την εισαγωγή 1000 του είδους δεν υπάρχει άλλη άκρη στο μπέρδεμα αυτό. Θα ήθελα να πίστευα ότι μπήκαν στον Κούρη, αλλά ο Κούρης δεν υπήρχε όταν τους έφεραν... Μακάρι όντως να υπάρχουν κάπου.

Αυτά είναι τα τρία είδη γατοψάρου που εισήχθηκαν επίσημα από το ΤΑΘΕ. Και τα δύο τα καλύπτει "πέπλο μυστηρίου". Τώρα, αν μπήκαν στα φράγματα άλλα είδη γατοψάρου λόγω pet stores, παράνομων εισαγωγών κλπ αυτό δεν μπορώ να το ξέρω, και δεν έχουμε ένδειξη πέραν από ψιθύρους. Πάντως, όποιο γατόψαρο έπιασα προσωπικά ή είδα να πιάνεται, ή είδα φωτογραφίες, από Κυπριακό φράγμα, είναι το Ictalurus punctatus... Αν ο φίλος μου ο Greg έχει και φωτογραφίες από άλλα είδη θα είναι καλά για να τα αναγνωρίσουμε! Άτε ρε, πρέπει να πολλύνουν κι άλλο τα είδη μας (ήδη είχαμε ένα νέο είδος το 2009, αν γίνουν 2 ή 3 εν μας χαλά :lol: :lol: :lol: ).
There is fishing, and there is BASS FISHING!
ALWAYS PRACTICE CATCH AND RELEASE!!!

Greg

Post by Greg »

PeRoUkKaS wrote:
:shock: :shock: δηλαδη ??
ΔΟλωσα ολοκληρο καλαμαρι (προπερσυνο που μες το θαλαμο μου).. Καθως καπνιζα ακουσα ενα ηχο και εβλεπα απο μακρυα το καλαμι μου ετοιμο να δωκει μεσα στον φρακτη, ωστε να παω δεν ειχε τπτ πανω :p.. Μετα ξαναδολοσα ολοκληρη σαρδελλα (προπερσυνη παλι) και παραλιγο να βρεθω μεσα εγω μαζι με το καλαμι, αποτελεσμα ομως παλι τιποτα
Last edited by Greg on Sat Aug 08, 2009 9:02 pm, edited 1 time in total.
Esox Lucius

konstantinos kalogir

Post by konstantinos kalogir »

Έκοψε σου τα δηλαδή;

caveman

Post by caveman »

Μετά που τόσα χρόνια.... έπιασα σήμερα λλίες βλικούες, εχάρεικα το πολλά! Έχει λίγο καιρό που δοκιμάσαμε με τον σειρά αλλά τπτ... τώρα που έππεσε λίγο η ζέστη εβγήκαν στο σεριάνι... :D
Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==

largemouth

Post by largemouth »

Μια περκουλα μισοκιλι :D :D
Waiting for the perfect storm

Post Reply

Return to “Ψάρεμα γλυκού νερού”