Αλιευτικές εξορμήσεις και αποτελέσματα
Re: Αλιευτικές εξόρμησης και αποτελέσματα
Εγώ 2-3 φορές που επία, πολλά λία πράματα και συνήθως μικρές < 500g.
Fishing... http://www.cyprusfaa.com
- konstantinos kalogir
Να πάμε την Τρίτη να δούμε με τα ίδια μας τα μάτια..... 4 αναχώρηση...!!EVANTHIS LOIZOU wrote:Με τες Πεστροφες ΤΙ γινεται φετος??????????????????????
Δε ακουσαμε κανενα να πει οτιδηποτε.
- AggelosLRK
Ρολανδο ποτε θα αρκεψουμε λαβρακια και ζαντερ το χειμωνα?
για μενα εν θα πω επηδει εν πολλοπαω φραχτη ομωσ εν να σασ πω για τον ανιψιο μου
!! που λετε επειεν στο φραχτη κλυρου ( νομιζω κλυρου ) με 3-4 παρεεσ του τζιαι εφκαλαν 40 πεστροφεσ
!!! αλλα πλησ

ΤΖΙΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΖΙΑΙ ΕΛΑΛΕΙ ΜΕ ΓΕΙΑ ΣΟΥ, ΜΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ. ΣΤΟ ΠΑΝΑΫΡΙΝ ΕΠΑΡΤΟΝ ΤΖΙΑΙ ΟΣΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΔΩΣΤΟΝ.... ΤΖΙΑΙ ΤΖΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΙΕΡΕΤΑΣ ΤΖΙΑΙ ΕΝ ΣΟΥ ΠΟΛΟΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΑΫΡΙΝ ΧΑΡΙΣ' ΤΟΝ ΑΝ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ
ε....κλήρου ή όι....εξε-κληρήσαν τες ...την ........renos_g9 wrote:για μενα εν θα πω επηδει εν πολλοπαω φραχτη ομωσ εν να σασ πω για τον ανιψιο μου![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
!! που λετε επειεν στο φραχτη κλυρου ( νομιζω κλυρου ) με 3-4 παρεεσ του τζιαι εφκαλαν 40 πεστροφεσ
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
!!! αλλα πλησ
![]()
![]()
![]()
που κουρκούνα....μέχρι τούνα....
ε εν ειμαι σιουροσ ρε κουμπαρε θελεισ να σου δωκω λαθοσ πληροφοριεσ δηλαδη ??
ΤΖΙΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΖΙΑΙ ΕΛΑΛΕΙ ΜΕ ΓΕΙΑ ΣΟΥ, ΜΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ. ΣΤΟ ΠΑΝΑΫΡΙΝ ΕΠΑΡΤΟΝ ΤΖΙΑΙ ΟΣΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΔΩΣΤΟΝ.... ΤΖΙΑΙ ΤΖΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΙΕΡΕΤΑΣ ΤΖΙΑΙ ΕΝ ΣΟΥ ΠΟΛΟΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΑΫΡΙΝ ΧΑΡΙΣ' ΤΟΝ ΑΝ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ
βαση κανονισμων (15 πεστροφες ανα ατομο) δικαιουντε φιλε γιωργο.renos_g9 wrote:ε εν ειμαι σιουροσ ρε κουμπαρε θελεισ να σου δωκω λαθοσ πληροφοριεσ δηλαδη ??
πεστροφες, μπορεις ευκολα σε μια καλη μερα, να φκαλεις και 100.. το θεμα ειναι ποσο μεγαλες ηταν οι πεστροφες ?
Last edited by PeRoUkKaS on Thu Jul 16, 2009 9:25 pm, edited 1 time in total.
catch & release!
προσεχουμε για να εχουμε!!
ρε φιλε εν τισ ειδα
ε τοτε πρωτα μαθε και μετα ποσταρεις "40 πεστροφες"..renos_g9 wrote:ρε φιλε εν τισ ειδα
catch & release!
- (CyBasser)
Άντεξε ρε Άγγελε. Σεπτέμβρη θα αρχίσω συστηματικά για λαβράκι (ζάντερ μόνο τυχαία, δεν ασχολούμαι σοβαρά). Θα σε ενημερώσω. Στο ενδιάμεσο για practice μπορεί να πάω κάπου pio κοντά. Πάλι θα σε ενημερώνω.AggelosLRK wrote:Ρολανδο ποτε θα αρκεψουμε λαβρακια και ζαντερ το χειμωνα?
There is fishing, and there is BASS FISHING!
ALWAYS PRACTICE CATCH AND RELEASE!!!
ALWAYS PRACTICE CATCH AND RELEASE!!!
οκ..πάω πάσο καλόPeRoUkKaS wrote: βαση κανονισμων (15 πεστροφες ανα ατομο) δικαιουντε φιλε γιωργο.

δεν το γνώριζα τούτο αλλά 15 πέστροφες φαίνουνται μου πάρα πολλές ... δηλ τα φράγματα πρέπει να πατάς με πατώ σε οι πέστροφες

Βασικά το τί γίνεται ρε Γιώρκο είναι το ακόλουθο:
1) Το τμήμα αλιείας αναγιώνει τις πέστροφες και πάει κατα διαστήματα μέσα στο χειμώνα και ξαπολά τις σε διάφορα φράγματα
2) Μόλις μαθευτεί ότι ένα φράγμα έχει πέστροφες πάσειν κάμποσοι ψαράες τζε ξιλιφκουν τες σε διάστημα 1-2 βδομάδων και μιλούμεν για μεγέθη 10-15 πόντους το πολλύν (το κατώτατο επιτρεπόμενο όριο για την πέστροφα είναι 18 εκατοστά!!!)
3) Οι λίες που καταφέρνουν να διαφύγουν μεγαλώνουν αλλά πιάνουνται πολλά δύσκολα
Λόγο του ιδιαίτερου τρόπου αναπαραγωγής της πέστροφας οι φράκτες κυρίως εξαρτούνται μόνο που τον εμπλουτισμό του τμήματος αλιείας.
1) Το τμήμα αλιείας αναγιώνει τις πέστροφες και πάει κατα διαστήματα μέσα στο χειμώνα και ξαπολά τις σε διάφορα φράγματα
2) Μόλις μαθευτεί ότι ένα φράγμα έχει πέστροφες πάσειν κάμποσοι ψαράες τζε ξιλιφκουν τες σε διάστημα 1-2 βδομάδων και μιλούμεν για μεγέθη 10-15 πόντους το πολλύν (το κατώτατο επιτρεπόμενο όριο για την πέστροφα είναι 18 εκατοστά!!!)
3) Οι λίες που καταφέρνουν να διαφύγουν μεγαλώνουν αλλά πιάνουνται πολλά δύσκολα
Λόγο του ιδιαίτερου τρόπου αναπαραγωγής της πέστροφας οι φράκτες κυρίως εξαρτούνται μόνο που τον εμπλουτισμό του τμήματος αλιείας.
Εδώ και αρκετό καιρό το ΤΑ δεν έχει ελευθερώσει πέστροφες (δεν έχει άλλες - απο χρόνου). Άρα δεν πρέπει κανονικά να υπάρχουν μικρές πέστροφες (8-12 εκ) στα φράγματα μας.
Τώρα 40 πέστροφες αυτή την εποχή στο φράγμα Κλήρου ??? Νομίζω είναι από δύσκολο μέχρι αδύνατο.
Με την ευκαιρία να αναφέρω και κάτι άλλο. Προχτές πήγα στο φράγμα Κλήρου και βρήκα κάποιον εκεί και πιάσαμε κουβέντα. Μπροστά μας ακριβώς στο ένα μέτρο ένα κοπάδι απο 100-200 μικρούς αλβούρνους (5 εκ). Το νερό πεντακάθαρο. Ο άνθρωπος ενθουσιάστηκε λέγοντας ότι είναι μικρές πέστροφες και πρέπει το ΤΑ να τις έχει ελευθερώσει πρόσφατα. Προσπάθησα να του εξηγήσω αλλά δεν ήθελε να ακούσει. Επέμενε ότι είναι πέστροφες και μάλιστα μου είπε ότι είδε ακόμα ένα κοπάδι στην απέναντι όχθη πρίν λίγες μέρες. Τελικά δεν είχα επιλογή και συμφώνησα μαζί του !!!!!
.
Το πιο πιθανό να ενημερώσει και τους φίλους του για τα κοπάδια με τις μικρές "πέστροφες".
Τώρα 40 πέστροφες αυτή την εποχή στο φράγμα Κλήρου ??? Νομίζω είναι από δύσκολο μέχρι αδύνατο.
Με την ευκαιρία να αναφέρω και κάτι άλλο. Προχτές πήγα στο φράγμα Κλήρου και βρήκα κάποιον εκεί και πιάσαμε κουβέντα. Μπροστά μας ακριβώς στο ένα μέτρο ένα κοπάδι απο 100-200 μικρούς αλβούρνους (5 εκ). Το νερό πεντακάθαρο. Ο άνθρωπος ενθουσιάστηκε λέγοντας ότι είναι μικρές πέστροφες και πρέπει το ΤΑ να τις έχει ελευθερώσει πρόσφατα. Προσπάθησα να του εξηγήσω αλλά δεν ήθελε να ακούσει. Επέμενε ότι είναι πέστροφες και μάλιστα μου είπε ότι είδε ακόμα ένα κοπάδι στην απέναντι όχθη πρίν λίγες μέρες. Τελικά δεν είχα επιλογή και συμφώνησα μαζί του !!!!!

Το πιο πιθανό να ενημερώσει και τους φίλους του για τα κοπάδια με τις μικρές "πέστροφες".
I'd rather be fishing!
Θεός μακαρίσει τους αλβούρνους 

MariosK wrote:Βασικά το τί γίνεται ρε Γιώρκο είναι το ακόλουθο:
Giorkos wrote: ... δηλ τα φράγματα πρέπει να πατάς με πατώ σε οι πέστροφες![]()
μάριε , το πιο πάνω μου κουόουτ εν με μια δώση ειρωνείας που το έγραψα...επροσπάθησα να την μεταδώσω με το πράσινο αθρωπούιν, αλλά μάλλον εν τα κατάφερα