πατοτα η κουρκουνα
Re: πατοτα η κουρκουνα
παιδια ειπετε πιο πανω οτι ι κουρκουνα δεν τσιμπα νυχτα και μου εκανε εντυπωση, ετσι ψες μου ειπε καπιος φιλος οτι παει νυχτα για κουρκουνες και δεν πιστεψα ΚΑΙ πηγα μαζι τουσ 12 με 4ς τη νυχτα και δεν πιστευα οτι τις εβαζαν μεσα σε ΤΑΣΠΙΝ ΚΑΙ ΙΤΑΝ ΟΛΕς ΤΕΡΑΤΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΕς ΑΠΟ ΤΙΝ ΜΠΟΥΚΑΛΑ ΤΙΣ ΜΠΥΡΑΣ ΟΛΕΣ ΟΜΩΣ, επιασαν γυρο στα 20κg.
Ρε μα εβαρτίκετε να μας πελλάνετε δαμέσα;;;;;Μιαν εσύ τζιαι μιαν ο Theodoulos;;;Ίνταλος τεσ εψαρεύκαν τες κουρκούνες οι παρέες σου ρε Big Fish;;;Με μπουκκαλλούα, προβολέα τζιαι ψαροτούφεκκο;;;;Πε μας τζιαι συ να δούμεν. Τζιαι ύστερα διερωτούμαστεν που εν το ψάρι.BigFish wrote:παιδια ειπετε πιο πανω οτι ι κουρκουνα δεν τσιμπα νυχτα και μου εκανε εντυπωση, ετσι ψες μου ειπε καπιος φιλος οτι παει νυχτα για κουρκουνες και δεν πιστεψα ΚΑΙ πηγα μαζι τουσ 12 με 4ς τη νυχτα και δεν πιστευα οτι τις εβαζαν μεσα σε ΤΑΣΠΙΝ ΚΑΙ ΙΤΑΝ ΟΛΕς ΤΕΡΑΤΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΕς ΑΠΟ ΤΙΝ ΜΠΟΥΚΑΛΑ ΤΙΣ ΜΠΥΡΑΣ ΟΛΕΣ ΟΜΩΣ, επιασαν γυρο στα 20κg.
Το ψάρι θέλει υπομονή και το μ....νί κυνήγι.
- konstantinos kalogir
Πρέπει να εν με καλάμι που τες επιάσαν, αφού αυτό που τον επαραξένεψε ήταν το σχόλιο πως δεν ΤΣΙΜΠΟΥΝ νύχτα, και όχι ότι δεν πιάνουνται νύχτα....
Την ερώτηση για το αν τσιμπούν νύχτα έκαμα την γιατί σε ένα άρθρο του περιοδικού Ψαρεύω (νομίζω του Απρίλη), είχε φωτογραφία μιας κουρκούνας νύχτα σε φλόττερ, αλλά δεν έλεγε λεπτομέρειες στο κείμενο..
Την ερώτηση για το αν τσιμπούν νύχτα έκαμα την γιατί σε ένα άρθρο του περιοδικού Ψαρεύω (νομίζω του Απρίλη), είχε φωτογραφία μιας κουρκούνας νύχτα σε φλόττερ, αλλά δεν έλεγε λεπτομέρειες στο κείμενο..
Μακάρι να είναι έτσι Κωνσταντίνε και θα αποσύρω το post μου. Αναμένω το σχόλιο του Big fish.konstantinos kalogir wrote:Πρέπει να εν με καλάμι που τες επιάσαν, αφού αυτό που τον επαραξένεψε ήταν το σχόλιο πως δεν ΤΣΙΜΠΟΥΝ νύχτα, και όχι ότι δεν πιάνουνται νύχτα....
Χτες πήγα να μαζέψω κάπαρη και ηδα και στρουμφάκιαBigFish wrote:παιδια ειπετε πιο πανω οτι ι κουρκουνα δεν τσιμπα νυχτα και μου εκανε εντυπωση, ετσι ψες μου ειπε καπιος φιλος οτι παει νυχτα για κουρκουνες και δεν πιστεψα ΚΑΙ πηγα μαζι τουσ 12 με 4ς τη νυχτα και δεν πιστευα οτι τις εβαζαν μεσα σε ΤΑΣΠΙΝ ΚΑΙ ΙΤΑΝ ΟΛΕς ΤΕΡΑΤΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΕς ΑΠΟ ΤΙΝ ΜΠΟΥΚΑΛΑ ΤΙΣ ΜΠΥΡΑΣ ΟΛΕΣ ΟΜΩΣ, επιασαν γυρο στα 20κg.

εφτασασα και εγώ αυτές τις εποχές και σύμφωνο απόλυτα όταν βραδιάσει μπορείς εύκολα να τες μαζέψεις και με τα χερια !!Μάριος Όκταπους wrote:φιλε μου οι κουρκουνες δεν τσιμπουν νυκτα διοτι την νυκτα κοιμουνται ,κοιμουνται η μια κολλητη πλαγιαστα με την αλλη ,και το γνοριζω διοτι καποτε που επητρεποταν το ψαρεμα νυκτα τες πεζαμε με το ψαροτουφεκο 2και3ης μαζη
Τίποτε δεν είναι τόσο χάλια που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο!!
xxexexexexexexexexemarios wrote:Χτες πήγα να μαζέψω κάπαρη και ηδα και στρουμφάκιαBigFish wrote:παιδια ειπετε πιο πανω οτι ι κουρκουνα δεν τσιμπα νυχτα και μου εκανε εντυπωση, ετσι ψες μου ειπε καπιος φιλος οτι παει νυχτα για κουρκουνες και δεν πιστεψα ΚΑΙ πηγα μαζι τουσ 12 με 4ς τη νυχτα και δεν πιστευα οτι τις εβαζαν μεσα σε ΤΑΣΠΙΝ ΚΑΙ ΙΤΑΝ ΟΛΕς ΤΕΡΑΤΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΕς ΑΠΟ ΤΙΝ ΜΠΟΥΚΑΛΑ ΤΙΣ ΜΠΥΡΑΣ ΟΛΕΣ ΟΜΩΣ, επιασαν γυρο στα 20κg.![]()
![]()
![]()
![]()
εφτασασα και εγώ αυτές τις εποχές και σύμφωνο απόλυτα όταν βραδιάσει μπορείς εύκολα να τες μαζέψεις και με τα χερια !!Μάριος Όκταπους wrote:φιλε μου οι κουρκουνες δεν τσιμπουν νυκτα διοτι την νυκτα κοιμουνται ,κοιμουνται η μια κολλητη πλαγιαστα με την αλλη ,και το γνοριζω διοτι καποτε που επητρεποταν το ψαρεμα νυκτα τες πεζαμε με το ψαροτουφεκο 2και3ης μαζη
''surf casting'' A way of Living
Ε λαλώ τζιαι γω εννα μας πελλάνουν ρε Μάριε για τονομα. Τάσπια μόνον γεμώνουν άμαν σπάσουν τα ιχθυοτροφεία τζιαι κάτι κοπέλλια που βουττούν με τους προβολείς τζιαι τες μπουκάλλες τζιαι παίζουν τα ψάρκα όπως τα μαννά την νύκτα.marios wrote:Χτες πήγα να μαζέψω κάπαρη και ηδα και στρουμφάκιαBigFish wrote:παιδια ειπετε πιο πανω οτι ι κουρκουνα δεν τσιμπα νυχτα και μου εκανε εντυπωση, ετσι ψες μου ειπε καπιος φιλος οτι παει νυχτα για κουρκουνες και δεν πιστεψα ΚΑΙ πηγα μαζι τουσ 12 με 4ς τη νυχτα και δεν πιστευα οτι τις εβαζαν μεσα σε ΤΑΣΠΙΝ ΚΑΙ ΙΤΑΝ ΟΛΕς ΤΕΡΑΤΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΕς ΑΠΟ ΤΙΝ ΜΠΟΥΚΑΛΑ ΤΙΣ ΜΠΥΡΑΣ ΟΛΕΣ ΟΜΩΣ, επιασαν γυρο στα 20κg.![]()
![]()
![]()
![]()
χτες σε περιπατο που εδωσα απο τη θαλασσα, (περιπατο διοτι εχει 1μιση μηνα να παω ψαρεμα), ειδα ενα κοπαδι καμια 200 'κουρκουνες' σε ενα απο τα ποστα μου που παω για spin
..περκει εν τες φερμαρουν οι αντεναριες!
p.s: τωρα στις ψαραγορες μας πωλουντε κουρκουνες του ιχθυοτροφιου ντοπιας καλλιεργιας

p.s: τωρα στις ψαραγορες μας πωλουντε κουρκουνες του ιχθυοτροφιου ντοπιας καλλιεργιας
Esox Lucius
τα στρουμφάκια πως τα πιάνουμε....??? θέλουμ,ε άδεια ???
αν κρίνω που τον Δρακουμέλ τζαι την καττούαν του, πρέπει να καλός μεζές.....
τωρά που το σκέφτουμε...ούτε τζίνοι εν εδοκιμάσαν
αν κρίνω που τον Δρακουμέλ τζαι την καττούαν του, πρέπει να καλός μεζές.....
τωρά που το σκέφτουμε...ούτε τζίνοι εν εδοκιμάσαν

που κουρκούνα....μέχρι τούνα....
- konstantinos kalogir
Μεν λαλείς έτσι πληροφορίες γιατί την Κυριακή εν θα βρίσκεις τόπο να κολυμπήσεις στη Λεμεσό που τες αντένες....Greg wrote:χτες σε περιπατο που εδωσα απο τη θαλασσα, (περιπατο διοτι εχει 1μιση μηνα να παω ψαρεμα), ειδα ενα κοπαδι καμια 200 'κουρκουνες' σε ενα απο τα ποστα μου που παω για spin..περκει εν τες φερμαρουν οι αντεναριες!

- (CyBasser)
Παιθκιά, ωραίο το αστείο, αλλά ας μιλήσουμε και σοβαρά τώρα...
Το φθινόπωρο του 1989, μετά που απολύθηκα απ'τον στρατό, ωσπου να'βρω δουλειά επήγεννα 3-4 φορές την βδομάδα από το απόγευμα - βράδυ ως τες 10 ψάρεμα σε συγκεκριμμένο σημείο στην Λάρνακα (μετά τες 10 επήγεννα για άλλου είδους "ψάρεμα"
).
Εκείνη την χρονιά υπήρχαν πάρα, μα πάρα πολλές καλές κουρκούνες καλού μεγέθους (20-25 εκατοστά), και το συγκεκριμμένο σημείο φαίνεται ότι ήταν "πέρασμα". Κάθε μέρα που πήγαινα ήταν παρούσες στο ρανεβού τους. Λάθος: Κάθε νύκτα ήταν παρούσες στο ραντεβού τους. Συνήθως αρχίζαν να τσιμπούν λίγη ώρα μετά την δύση του ήλιου, και συνεχίζαν ώσπου να φύγω. Δεν τις έπιανα με τα τάσπια, αλλά 6 με 7 κομμάτια ήταν σίγουρα. Τις ψάρευα με στυλ "εγγλέζικο" χρησιμοποιώντας καλάμι του spinning (το 1987 επερνούσα όπως εμπορούσα
). Το δόλωμα δεν θα το αποκαλύψω, αλλά τότε ούτε σκουλήκια είχαμε, ούτε μπιγκατίνι, ούτε ψαροτροφές! Το ίδιο διάστημα πήγα στο ίδιο σημείο δυό τρεις φορές λίγο μετά τα μεσάνυκτα ωσπου ξημέρωσε. Τζίφος! Όπωσδήποτε, το σημείο είναι ότι δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε δογματικοί.
Ναι, η κουρκούνα (όπως και πολλά άλλα ψάρια) κοιμάται για κάποια ώρα το βράδυ, όμως σε κάποιες ώρες είναι ενεργή και ίσως να πιάνεται και εύκολα. Πάντως από τότε δεν ξαναψάρεψα κουρκούνες συστηματικά και δεν θυμάμαι να ξανάπιασα κουρκούνες νύκτα...
Το φθινόπωρο του 1989, μετά που απολύθηκα απ'τον στρατό, ωσπου να'βρω δουλειά επήγεννα 3-4 φορές την βδομάδα από το απόγευμα - βράδυ ως τες 10 ψάρεμα σε συγκεκριμμένο σημείο στην Λάρνακα (μετά τες 10 επήγεννα για άλλου είδους "ψάρεμα"

Εκείνη την χρονιά υπήρχαν πάρα, μα πάρα πολλές καλές κουρκούνες καλού μεγέθους (20-25 εκατοστά), και το συγκεκριμμένο σημείο φαίνεται ότι ήταν "πέρασμα". Κάθε μέρα που πήγαινα ήταν παρούσες στο ρανεβού τους. Λάθος: Κάθε νύκτα ήταν παρούσες στο ραντεβού τους. Συνήθως αρχίζαν να τσιμπούν λίγη ώρα μετά την δύση του ήλιου, και συνεχίζαν ώσπου να φύγω. Δεν τις έπιανα με τα τάσπια, αλλά 6 με 7 κομμάτια ήταν σίγουρα. Τις ψάρευα με στυλ "εγγλέζικο" χρησιμοποιώντας καλάμι του spinning (το 1987 επερνούσα όπως εμπορούσα

Ναι, η κουρκούνα (όπως και πολλά άλλα ψάρια) κοιμάται για κάποια ώρα το βράδυ, όμως σε κάποιες ώρες είναι ενεργή και ίσως να πιάνεται και εύκολα. Πάντως από τότε δεν ξαναψάρεψα κουρκούνες συστηματικά και δεν θυμάμαι να ξανάπιασα κουρκούνες νύκτα...
There is fishing, and there is BASS FISHING!
ALWAYS PRACTICE CATCH AND RELEASE!!!
- konstantinos kalogir
.....??? Ρολάδο, άρκησες να πάεις στρατό, ή άρκησες να απολυθείς...;;;;;(CyBasser) wrote:Παιθκιά, ωραίο το αστείο, αλλά ας μιλήσουμε και σοβαρά τώρα...
Το φθινόπωρο του 1989, μετά που απολύθηκα απ'τον στρατό....

[quote="(CyBasser)"... Το δόλωμα δεν θα το αποκαλύψω, αλλά τότε ούτε σκουλήκια είχαμε, ούτε μπιγκατίνι, ούτε ψαροτροφές!...[/quote]
Ε ή σαλατζι εκαμνες ή φιτζια τιλιμενα πανο στο ατζιστρι

Like us on Facebook: Super Action Stores Cyprus
- (CyBasser)
Tryfon wrote:[quote="(CyBasser)"... Το δόλωμα δεν θα το αποκαλύψω, αλλά τότε ούτε σκουλήκια είχαμε, ούτε μπιγκατίνι, ούτε ψαροτροφές!...

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΑΛΑΤΖΙ

- (CyBasser)
Εν καλά που λαλείς ρε Κωνσταντίνο! Τζείντους τζαιρούς τότε η θητεία ήταν 26 μήνες. 'Εμπαινες Ιούλιο και έφκαινες Σεπτέμβρη.....konstantinos kalogir wrote:.....??? Ρολάδο, άρκησες να πάεις στρατό, ή άρκησες να απολυθείς...;;;;;(CyBasser) wrote:Παιθκιά, ωραίο το αστείο, αλλά ας μιλήσουμε και σοβαρά τώρα...
Το φθινόπωρο του 1989, μετά που απολύθηκα απ'τον στρατό....![]()
![]()