πατοτα η κουρκουνα
-
πατοτα η κουρκουνα
ήθελα να ρωτήσω αν έτυχε κανενός να τσιμπήσει πατοτα η κουρκουνα στο καιρό τις η τσίμπα μονό μεσονερα
Re: πατοτα η κουρκουνα
πατοτα η κουρκουναALEXIS SURFMANIA wrote:ήθελα να ρωτήσω αν έτυχε κανενός να τσιμπήσει πατοτα η κουρκουνα στο καιρό τις η τσίμπα μονό μεσονερα

Τίποτε δεν είναι τόσο χάλια που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο!!
Πατοτα δεν ξερω αλλα ετυχε μου πολλες φορες που ψαρευκω με εγγλεζικο 15-20 ποντους πανω που το βυθο να πιαω.
ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΡΕΑΤΟΣΥΛΛΟΓΗ.......
- mourmouros
Πατωτά θα πρέπει να το καταπιεί, ενώ η κουρκούνα συνήθως γλύφει....
Άρα είναι πιο εύκολο να καταλάβεις ότι τσιμπάει με τον φελό.
Πάντως τίποτα δεν είναι απίθανο...εδώ έχει τσιμπήσει κουρκούνα σε γαρίδα

Πάντως τίποτα δεν είναι απίθανο...εδώ έχει τσιμπήσει κουρκούνα σε γαρίδα

κλι κλι....τα ψαράκια μου!!!
Άμα είσαι κώλόφαρδος μπορούν να σου τύχουν απίστευτα πράγματα. έτυχεν να είμαι με παρέα μου πριν δυο τρια χρονια στον Αγ. Θεώδορο για πελαγισιους κέφαλους και έβκαλεν τρεις κουρκούνες όπως τα θηρία πατωτά σε πολυάγκιστρο με δόλωμα τροφή. Όσον αφορά αυτό που λέει ο "μούρμουρος" την μεγαλύτερη μου κουρκούνα την έβγαλα με ακροβάτη!!!εψάρευκα αντέννα τζιαι εμάχουμουν να ανάψω τσιγάρο τζιαι χαχα να μου τραβήσει το καλάμι που μες τα χέρια μου. με φελλό είδα με τίποτε τζιαι εκάρφωσα αστραπιαία και εβγαλα έναν πουλάρι όπως το μάσιαλλα!!!mourmouros wrote:Πατωτά θα πρέπει να το καταπιεί, ενώ η κουρκούνα συνήθως γλύφει....![]()
![]()
Άρα είναι πιο εύκολο να καταλάβεις ότι τσιμπάει με τον φελό.
Πάντως τίποτα δεν είναι απίθανο...εδώ έχει τσιμπήσει κουρκούνα σε γαρίδα![]()
Το ψάρι θέλει υπομονή και το μ....νί κυνήγι.
- mourmouros
Ιντα μπονε, Ιντα μπόνε, Ιντα μπόνε??? Κουρκούνες σε πολυάγκιστρο ?

- konstantinos kalogir
Προσωπικά ετύχαν μου περιστατικά με κουρκούνες στον αφρό σε πολυάγγιστρο με ψωμί. Εν το μεταξύ, αν ξέρει κάποιος, εν καιρός τους τωρά; Τσιμπούν καθόλου νύχτα;
- mourmouros
Kάνατε τίποτα ψες οξα...LEONIDAS wrote: Άμα είσαι κώλόφαρδος μπορούν να σου τύχουν απίστευτα πράγματα. έτυχεν να είμαι με παρέα μου πριν δυο τρια χρονια στον Αγ. Θεώδορο για πελαγισιους κέφαλους και έβκαλεν τρεις κουρκούνες όπως τα θηρία πατωτά σε πολυάγκιστρο με δόλωμα τροφή. Όσον αφορά αυτό που λέει ο "μούρμουρος" την μεγαλύτερη μου κουρκούνα την έβγαλα με ακροβάτη!!!εψάρευκα αντέννα τζιαι εμάχουμουν να ανάψω τσιγάρο τζιαι χαχα να μου τραβήσει το καλάμι που μες τα χέρια μου. με φελλό είδα με τίποτε τζιαι εκάρφωσα αστραπιαία και εβγαλα έναν πουλάρι όπως το μάσιαλλα!!!
konstantinos kalogir wrote: Τσιμπούν καθόλου νύχτα;

Τίποτε δεν είναι τόσο χάλια που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο!!
- ANDREAS TSOKKOS
Επιασα πολλες οταν ψαρευκα για τζιεφαλους με πολυαγγιστρο με φραντζολα. οταν ετραβουσα το πολυαγγιστρο να βγει απο το νερο την ωρα που βυθιζεται βουροντο που πισο οπως τες πελλες. τζιαι μπορει να πιασεις τζιαι 2-3 ταυτοχρονα. φτανει να εχει κουρκουνες ο τοπος πυ ψαρευκειςmourmouros wrote:Ιντα μπονε, Ιντα μπόνε, Ιντα μπόνε??? Κουρκούνες σε πολυάγκιστρο ?![]()
![]()
![]()
ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΨΑΡΕΜΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΨΑΡΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΣ
-
φιλε μου οι κουρκουνες δεν τσιμπουν νυκτα διοτι την νυκτα κοιμουνται ,κοιμουνται η μια κολλητη πλαγιαστα με την αλλη ,και το γνοριζω διοτι καποτε που επητρεποταν το ψαρεμα νυκτα τες πεζαμε με το ψαροτουφεκο 2και3ης μαζη και πιστευω οτι απο την στηγμη που τρωνε φικια πρεπη να τσιμπανε και πατοτα

ρε φιλε αν και θεοριτικα γινεται ,πρακτικα οπως βλεπεις τζαι εσυ δαμε κανενας εν επιασε κουρκουνες πατοτα

-
φιλε μου σηγουρα ειναι πολη δησκολο ψαρη για πατητο αλλα παντα μιλαμε για να πιασης μερηκα και με πολη καλες κερικες σηνθηκες αυτο θα γινη το πολλη 1με2 φορες και αν γινη πιστευω φιλε οτι 20 ποντους πανο απο τον βηθο ειναι παρα πολη καλα και με 2 με 3 δολοματα για αλλαγη λογο του οτη ειναι ψαρη που φοβατε το σηνεχομενο ιδιο δολωμα

- konstantinos kalogir
Βασικά εξαρτάται που τον τόπο. Θεωρητικά στις πλείστες παραλίες μας ο πάτος που τα μεσόνερα και τον αφρό μπορεί να μεν έχουν καν μισό μέτρο νερό..Οπότε όπως εν να φάει στα 'μεσόνερα' εν να φάει και πατωτά (δηλαδή 10 πόντους πιο κάτω)...! Σε πιο βαθιά νερά τα πράματα αλλάζουν...Μάριος Όκταπους wrote:φιλε μου οι κουρκουνες δεν τσιμπουν νυκτα διοτι την νυκτα κοιμουνται ,κοιμουνται η μια κολλητη πλαγιαστα με την αλλη ,και το γνοριζω διοτι καποτε που επητρεποταν το ψαρεμα νυκτα τες πεζαμε με το ψαροτουφεκο 2και3ης μαζη και πιστευω οτι απο την στηγμη που τρωνε φικια πρεπη να τσιμπανε και πατοτα![]()
![]()
![]()
Έτυχεν μου να μιάσω μια φορά κουρκούνα σε πολυάγκιστρο πατωτό με τροφή, έν ήταν κανένα θηρίο όμως, έτσι παλάμης. Η αλήθεια εψάρευα για μελάνες έτσι κοντά στην ακτή, με πολλά ψιλά εργαλεία.