Προσωπικά "ρεκόρ" ψαριών
τωρα που διάβασα την ιστορία του Ιάκωβου ... συμφωνώ αμα γράφει τονομα σου πανω το ψάρι.... ακούστε τι μου συνέβηκε.
εγώ ψαρέυω βασικά απίκο (και λίγο καστινγκ) και συνήθως επικενρώνομαι στο σορκό πάντα πατωτός .Ένα πρωί λοιπόν ετάισα και έριξα την αρματωσία μου αλλά η μέρα δεν με πολυενθουσίαζε , έιχε κυματισμό αλλά όχι πολύ έντονο για να περιμένω κάτι πολύ καλό. εδώ λοιπον έκανα το λάθος να μην στήσω την απόχη μου. ούτε ένα δεκάλεπτο δεν πέρασε (μόλις έιχε φέξει) και πήρα την τσιμπία. κανένας μικρός σκέφτηκα..... ε αντί να τον φέρνω με έπαιρνε. μετά από 4-5 δυνατά κεφάλια στο βυθό εκατάφερα και το έφερα αφρό και τον είδα... ήταν αρκετά μεγάλος . ατε τωρα πως θα τον βγάλω πάνω (το καλάμι 7μετρο με μαλακή μύτη και παράμαλλο 18ρι) αφού είχα και τουλάχιστον 1-1,50 μ ύψος από την επιφάνεια της θάλασσας. χωρίς την απόχη στημένη δεν είχα και πολλές επιλογές, η απόφαση μου 'ηταν τράβα τον πάνω και ο Θεός βοηθός . Εσηκώθηκε λοιπόν που το νερό αλλά όπως ήταν πολύ πιθανόν ώσπου να βγεί στο βράχο σε τόσο ύψος εξεκαρφώθηκε και έπεσε στο νερό. εσκοτεινίασαν τα μάτια μου , απελπισία. κοίταξα λοιπον εσντικτωδώς προς το μέρος που έπεσε και τον βλεπω πλευρό πάνω σε κάτι πετρες που μόλις και φαίνονταν πάνω που το νερό. περιττό να σας πώ ότι μέσα σε κλάσμα δευτερολέπτου εξαπόλυσα το καλάμι και πήδηξα μέσα με τα ρούχα (ήταν αύγουστος 2006) και κατάφερα και τον άρπαξα πριν τον πάρει το κύμα. είναι η κουβέντα του φίλου "αμα γράφει τόνομα σου πάνω...". ζυγισμένος ήταν 850γρ.
Από τότε το πρωτο πράμα που στήνω πριν κάμω οτιδήποτε άλλο ...απόχη.
εγώ ψαρέυω βασικά απίκο (και λίγο καστινγκ) και συνήθως επικενρώνομαι στο σορκό πάντα πατωτός .Ένα πρωί λοιπόν ετάισα και έριξα την αρματωσία μου αλλά η μέρα δεν με πολυενθουσίαζε , έιχε κυματισμό αλλά όχι πολύ έντονο για να περιμένω κάτι πολύ καλό. εδώ λοιπον έκανα το λάθος να μην στήσω την απόχη μου. ούτε ένα δεκάλεπτο δεν πέρασε (μόλις έιχε φέξει) και πήρα την τσιμπία. κανένας μικρός σκέφτηκα..... ε αντί να τον φέρνω με έπαιρνε. μετά από 4-5 δυνατά κεφάλια στο βυθό εκατάφερα και το έφερα αφρό και τον είδα... ήταν αρκετά μεγάλος . ατε τωρα πως θα τον βγάλω πάνω (το καλάμι 7μετρο με μαλακή μύτη και παράμαλλο 18ρι) αφού είχα και τουλάχιστον 1-1,50 μ ύψος από την επιφάνεια της θάλασσας. χωρίς την απόχη στημένη δεν είχα και πολλές επιλογές, η απόφαση μου 'ηταν τράβα τον πάνω και ο Θεός βοηθός . Εσηκώθηκε λοιπόν που το νερό αλλά όπως ήταν πολύ πιθανόν ώσπου να βγεί στο βράχο σε τόσο ύψος εξεκαρφώθηκε και έπεσε στο νερό. εσκοτεινίασαν τα μάτια μου , απελπισία. κοίταξα λοιπον εσντικτωδώς προς το μέρος που έπεσε και τον βλεπω πλευρό πάνω σε κάτι πετρες που μόλις και φαίνονταν πάνω που το νερό. περιττό να σας πώ ότι μέσα σε κλάσμα δευτερολέπτου εξαπόλυσα το καλάμι και πήδηξα μέσα με τα ρούχα (ήταν αύγουστος 2006) και κατάφερα και τον άρπαξα πριν τον πάρει το κύμα. είναι η κουβέντα του φίλου "αμα γράφει τόνομα σου πάνω...". ζυγισμένος ήταν 850γρ.
Από τότε το πρωτο πράμα που στήνω πριν κάμω οτιδήποτε άλλο ...απόχη.
ρε "παιθκια" εγώ είμαι νέος στα "μονοπαθκια" του ψαρέματος αλλα amman ακούω για πολλά "ψαρκα" πάει ο νους μου σε έναν ψεύτη ψαροτουφεκά που γραφει σε ελληνικό περιοδικό "θεμας". ένα τύπο που τι λεμεσό που δήθεν κάμνει σεμινάρια για συντήρηση αποθεμάτων και συνείδηση τον psarotoufekaon τζάι πάει ο m''''''σ τζάι καθαρίζει τες τρύπες με τα "μιλοκοπια". εν χαρίζει καστανό ο ψεύτης. τραβα τζάι dvd να τα foumizei τζάι για να πουλα πράματα μες το μαγαζί του.ξυπνάτε ρε. ekmetalefkountai μας
ΗΡΕΜΑ ΛΕΒΕΝΤΕΣ
Ο καθένας έχει και την άποψη του σε αυτό το θέμα αλλά θα ήθελα να ρωτήσω κάτι αν γνωρίζει κάποιος να μου πεί αφού μιλούμε για ρεκορ ψαριών. Οι τράτες πόσο ψάρι αλιεύουν σε κάθε τους εξόρμηση, και πότε θα σταματήσουν επιτέλους αφού βάση ευρωπαικής οδηγίας στην Ελλάδα έχουν σταματήσει την λειτουργία τους 

Αιμίλιε, κάπου εσύγχισες τα πράματα. Θα ήταν πρόβλημα αν έλεγε όνομα χωρίς να είναι σίγουρος ότι ισχύουν αυτά που άκουσε. Εδώ έγινε το αντίστροφο: ανέφερε γεγονός, ΧΩΡΙΣ να πεί όνομα δημόσια.
Κατα τα άλλα, θα ήταν καλά νομίζω οι διάφοροι ξεκάρφωτοι που εμφανιστήκαν τελευταία τζιαι προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, να καταπιούν λλίο τη γλώσσα τους. Έννεν τόπος δαμέ να "την πουν" σε όσουν εκνευρίζονται με τούτα που θωρούν τζιαι ακούν.
Μπορούν κάλλιστα να συζητούν τις "άδικες" κατηγορίες πάνω στη βαρκούα τους, όταν θαλασσοδέρνονται στα 50 μέτρα που την παραλία τζιαι παλεύκουν με τα δίκτυα για να φκάλουν μουρμουρούθκια τέρατα, μεγέθους ποτσίαρου.
Κατα τα άλλα, θα ήταν καλά νομίζω οι διάφοροι ξεκάρφωτοι που εμφανιστήκαν τελευταία τζιαι προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, να καταπιούν λλίο τη γλώσσα τους. Έννεν τόπος δαμέ να "την πουν" σε όσουν εκνευρίζονται με τούτα που θωρούν τζιαι ακούν.
Μπορούν κάλλιστα να συζητούν τις "άδικες" κατηγορίες πάνω στη βαρκούα τους, όταν θαλασσοδέρνονται στα 50 μέτρα που την παραλία τζιαι παλεύκουν με τα δίκτυα για να φκάλουν μουρμουρούθκια τέρατα, μεγέθους ποτσίαρου.
Απάντηση
Καμιά φορά ίσως κάποιος να μήν μπορεί ή να μήν θέλει να αναφέρει όνομα γιατί ίσως κατηγορηθεί για συκοφάντης ή βαλτός. Εγώ προσωπικά μετά απο τις δημοσιεύσεις του πάτσιακου ρώτησα και έμαθα για ποιόν πρόκειται.Γιατί όχι μόνο τα έπαιξε τα ψάρια αλλά τα κοκορεύεται κιόλας. Αν ρωτήσεις ένα ψαροντουφεκά απο την Λεμεσό ποιός έχει κατάστημα και παίζει 15 ψάρια σε μία τρύπα και τα βιντεογραφά θα σου απαντήσουν αμέσως. Αν όμως έλεγε ότι ο Τάδε έκανε αυτό το πράγμα δέν θα έμπαινα πιθανό στον κόπο να διερευνήσω αν είναι αλήθεια ή όχι.hemilios wrote:Αν δεν μπορείς να πεις πιος είναι τότε σταμάτα της κατηγορίες.patsikos wrote:re paithkia toutos persi mian tripa epexe pano kato 120 kila tsai meta egrafen mes ta periodika na pezoumen mono 2-3 gia na exei zoh i perioxh. o pseftis.poula tzai pneuman o m'''''s
Φίλε μου μπορείς να μας πεις για ποιους τα γράφεις τούτα? Αν είναι για τον Αιμίλιο μεν κατηγορείς άτομα που δεν ξέρεις. Τον άνθρωπο ξέρω τον και μακάρι να είχαν όλοι την συνήδηση του. Αν είναι για μένα κόπιασε να πιούμεν ένα καφέ να με γνωρίσεις και μετά να με κρίνεις.Someone wrote:Αιμίλιε, κάπου εσύγχισες τα πράματα. Θα ήταν πρόβλημα αν έλεγε όνομα χωρίς να είναι σίγουρος ότι ισχύουν αυτά που άκουσε. Εδώ έγινε το αντίστροφο: ανέφερε γεγονός, ΧΩΡΙΣ να πεί όνομα δημόσια.
Επιμένω ότι πρέπει να λες ονόματα όταν κατηγορείς και σκιαγραφείς κάποιον. Να πω εγώ? Εν για τον Τσιρπονούρη που αναφέρεστε?
PS: Ούτε βαρκούαν έχουμε, ούτε δίχτυα σύρνουμεν, ούτε ψάρια κάτω του μισού κιλού παίζουμε ή γενικά κάτω που τα επιτρεπτά όρια. Εσύ?
Re: recor psarion
Αφου μιλαμε για ρεκορ ψαριων να παραθεσω και εγω την ιστορια μου....
Τον περασμενο Γεναρη στις 15 του μηνα ειχα ετοιμαστει για κεφαλους σε νυχτερινο ψαρεμα...το ταισμα πολλων κιλων ετοιμαστηκε, αφου θα αρχιζε απο το απογευμα πολλη ωρα πριν καν καθησω για ψαρεμα...με το ματσ καλαμι μου, 18 - 16, αρματωσια περιπου 3.5 μετρα με 1.75 παραμαλλο...
Το πρωτο τσιμπημα ηρθε νωρις...κατα τις 12 τα μεσανυκτα μετα απο 5 ωρες ταισματος και κρατησαν μεχρι τις 3 το πρωι...αποτελεσμα 11 κεφαλοι των 2 κιλων και ανω με απεριγραπτες μαχες...
Τωρα που τους ξαναβλεπω μπορω να πω οτι θα μπορουσα να ειχα σταματησει...αλλα την νυκτα εκεινη ουτε περασε απο το μυαλο μου...πολλοι μου ειπαν οτι εκανα μακελειο...μαλλον ετσι εγινε...το σιγουρο ειναι οτι την επομενη φορα μαλλον θα το σκεφτω και δεν θα προσπαθησω να σπασω καποιο ρεκορ...
Τον περασμενο Γεναρη στις 15 του μηνα ειχα ετοιμαστει για κεφαλους σε νυχτερινο ψαρεμα...το ταισμα πολλων κιλων ετοιμαστηκε, αφου θα αρχιζε απο το απογευμα πολλη ωρα πριν καν καθησω για ψαρεμα...με το ματσ καλαμι μου, 18 - 16, αρματωσια περιπου 3.5 μετρα με 1.75 παραμαλλο...
Το πρωτο τσιμπημα ηρθε νωρις...κατα τις 12 τα μεσανυκτα μετα απο 5 ωρες ταισματος και κρατησαν μεχρι τις 3 το πρωι...αποτελεσμα 11 κεφαλοι των 2 κιλων και ανω με απεριγραπτες μαχες...
Τωρα που τους ξαναβλεπω μπορω να πω οτι θα μπορουσα να ειχα σταματησει...αλλα την νυκτα εκεινη ουτε περασε απο το μυαλο μου...πολλοι μου ειπαν οτι εκανα μακελειο...μαλλον ετσι εγινε...το σιγουρο ειναι οτι την επομενη φορα μαλλον θα το σκεφτω και δεν θα προσπαθησω να σπασω καποιο ρεκορ...
I d rather be fishing!!!
Re: recor psarion
Ρε φίλε, μα γιατί να σταματίσεις? γιατί να φύγεις??? ΑπλούσταταSiliS wrote: Τωρα που τους ξαναβλεπω μπορω να πω οτι θα μπορουσα να ειχα σταματησει......το σιγουρο ειναι οτι την επομενη φορα μαλλον θα το σκεφτω και δεν θα προσπαθησω να σπασω καποιο ρεκορ...

Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==
==ΤΟΥΡΝΑ==
Re: ρεκόρ ψαριών
Δολωμα προνυμφες που ηταν απο ωρες μεσα στο ταισμα και τρωγανε...το ταισμα περιειχε σαρδελλες κονσερβας, εντερα και κεφαλια σαρδελλας, πολτο σαρδελλας, καπιρα λιομενη, τυρι σκονη...και αμμο για να στηνει.mariosko wrote:τι δόλομα έβαλλες ρε φίλε?
Φυσικα ηθελα να ειχα σαρδελα φρεσκα για δολωμα αλλα δεν βρηκα την μερα εκεινη...τον μεγαλυτερο μου κεφαλο 2650 γρ τον επιασα με φιλετο σαρδελας, φυσικα κομμενο σε μικρα κομματια για δολωσια.
I d rather be fishing!!!