60άρα μισίνα σε μηχανούα;chrysanthos9 wrote:Ειναι εκεινα που το action tous ειναι 250-300gr και 5-6 oz. Oi μηχανισμοι να ειναι σερφαδικοι και γεμισμενοι με μισινα 60αρα.
Τζιαι γιατί τόσο μεγάλο action;
60άρα μισίνα σε μηχανούα;chrysanthos9 wrote:Ειναι εκεινα που το action tous ειναι 250-300gr και 5-6 oz. Oi μηχανισμοι να ειναι σερφαδικοι και γεμισμενοι με μισινα 60αρα.
Με το συμπάθκειο δηλαδή, ξαναρωτώ σε, γεμώνεις τες μηχανούες του "surfcasting" σου, με 60άρα μισίνα;chrysanthos9 wrote:Αντεχει και παραπανω αλλα επειδη στο rock fishing τπτ ενεν σιουρο π.χ εχεις πολλες πιθανοτητες να πιασεις ορφους επειδη μοιραζονται τον ιδιο βυθο με τον σορκο που εν το τοπ ψαρι που κυνηγα ο παρακτιος ερασιτεχνης ψαρας
Ποιό ψάρι ακριβώς εννοείς με το ονομα "κολαούζος"Greg wrote:ε σειρα ξερεις αν κρατει τζιε κολαουζους η περιοχη τζινη?
Αμαν ρολανδο!! Πως γινεται να σου διαφευγει ενα που τα μεγαλυτερα λαυρακια?? κολαουζος = stone bass / wreck fish(CyBasser) wrote: Ποιό ψάρι ακριβώς εννοείς με το ονομα "κολαούζος"
Εν μου διαφεύγει! Απλώς έθελα να βεβαιωθώ ότι εν τούτο που εννοούσες, γιατί εν τουλάχιστον τρία (τελείως διαφορετικά) ψάρια που ονομάζουνται έτσι στην Κύπρο (και ίσως και στην Ελλάδα).Greg wrote:Αμαν ρολανδο!! Πως γινεται να σου διαφευγει ενα που τα μεγαλυτερα λαυρακια?? κολαουζος = stone bass / wreck fish(CyBasser) wrote: Ποιό ψάρι ακριβώς εννοείς με το ονομα "κολαούζος"
Εκτός που τον Epinephelus (=Polyprion) americanus με το όνομα κολαοούζος βρίσκεις και την "ρημόρα" που ακολουθεί μεγάλα ψάρια και "κολλά" πάνω τους, ενώ (τουλάχιστον στην Ελλάδα) ονομάζουν σε κάποιες περιοχές έτσι και τον Γκρανιό (που θα με ενδιέφερε πολύ να πιάσω). Τώρα που το σκέφτομαι, αν δεν κάνω λάθος ο Μαρσέλλος στο κλασσικό "Τα ψάρια - η τέχνη στο ψάρεμα" αναφέρει ως κολαοούζο και τον "οδηγό" Naucrates ductor που ανήκει στην αγαπημένη μας οικογένεια Carangidae και επίσης ακολουθεί μεγάλα ψάρια...caveman wrote:...εγώ έναν που ξέρω που έχουμε ποδά εν της οικογένειας "επινεφέλους" τζίνον που ζει σε πολλά μεγάλα βάθυ, τα άλλα δύο πια είναι Ρολάνδο?