Δολωμα πικατινι και μαλαγρωμα με βασικο συστατικο την σαρδελλα κονσερβας...και παντα με ματσ (εγγλεζικο)

Ο μεγαλυτερος κεφαλος 2200γρ.
SiliS wrote:Αποτελεσμα απο ολονυκτιο ψαρεμα το σαββατο που περασε. Δεν ηταν ολονυκτιο στην κυριολεξια, τα μαζεψα στις 3 παρα κατι, αφου ειχα παραπανω απο οτι ονειρευομουνα!!!!
Δολωμα πικατινι και μαλαγρωμα με βασικο συστατικο την σαρδελλα κονσερβας...και παντα με ματσ (εγγλεζικο)
Ο μεγαλυτερος κεφαλος 2200γρ.
Οχι δεν χρησιμοποιω, δοκιμασα δηλαδη αλλα δεν ειχε αποτελεσματα, το μονο που κανω ειναι να βαζω λιγω απο το ταισμα μου μεσα στο κουβα που εχω τα πικατινι, υποτιθεται οτι οταν φανε κατι μυριζουν σαν αυτο... αλλοι λενε οτι αυτο δεν ισχυει...sifu-nas wrote:πολλα ωραια ψαρια!
βασιλη χρησιμοποιεις τιποτε αροματικα ντιπς πανω στο πικατινι!
πχ σκορδο της browning κτλπ./
Ολοι χρειαζονται τυχη, για παραδειγμα μπορει να τα κανεις ολα σωστα αλλα το κοπαδι (κεφαλοι) να μην περασουν "κοντα" και η μαλαγρα να μην τους τραβηξει. Ο κεφαλος συνηθως θα κανει το φελλο να τρεμοπαιζει πανω κατω ελαχιστα χιλιοστα οταν πιππιλαει το δολωμα, αν καρφωσεις πιστευω εχεισ ενα 70 - 80% να τον πετυχεις, απο την αλλη ειναι με το στομα ανοικτο και υπαρχει η πιθανοτητα να του το παρεις η να τον γδαρεις. Εγω το αφηνω μεχρι να μου βουλιαξει εστο και μισο εκατοστο το φελλο και να τον αφησει σταθερο για ενα δευτερολεπτο, τοτε σιγουρα ειναι μπουκκομενο το αγγιστρι. Πολλες φορες δεν το κανουν αυτο και μετα απο ενα δυο τσιμπηματα δεν περιμενω και χτυπω στο τρεμουλιασμα. Αυτο καταλαβα ως τωρα εγω και αυτο κανω...Someone wrote:Βασίλη, η κωλοφαρδία σταματά στον ένα, το πολύ δύο κέφαλους.
Εσύ βάλλε τα ψαρέματα σου (ειδικά τωρά που εννα αρχίσουν οι σορκοί.) τζιαι άστην κωλοφαρδία στην πάντα.
![]()
Ερώτηση: στον κέφαλο πότε καρφώνεις συνήθως;