Διαβάζοντας ένα Βουλγαρικό περιοδικό /το "σιαράν"(κυπρίνος)/ στον πρόλογο του περιοδικού, που βγαίνει κάθε τρίμηνο, αλλά τζαι σε πολλά που τα άρθρα, δειά πολλήν έμφαση στην Αγγλική διηγιματική αλειευτική βιβλιογραφία........ τζαι εκείνισεν μου το ενδιαφέρον... θέλω πολλά να έβρω τέτοια βιβλία να διαβάσω αλλά στα βιβλιοπωλία της πόλης μας εν έσιει τπτ δυστιχός

ξέρει κανένας που μπορώ να έβρω τέτοια βιβλία??
Εντομεταξύν, διαβάζοντας έναν άρθρο, που έγεινε μια έρευνα από κάποιους ψαράδες πάνο στους κυπρίνους μιας λίμνης στην Βουλγαρία, λέει ότι οι κυπρίνοι της λίμνης τούτης, μετά τα 9 κιλά όταν πλέων το στόμα τους έφτανε μια σινκεκρημένη διάμετρο που μπορούσαν να καταπιούν τα μίδια της λίμνης, πλέων ετρέφονταν μόνα με τα συνγκεκριμένα μύδια, αναλύοντας τούντο φενόμαινο, ευκάλαν μια φάουσα συμπεράσματα για την συμπεριφορά του κυπρίνου της λίμνης με σταθερά ύδατα, τζαι μια φάουσα κουβέντες για το ψάρεμα του συνκεκρημένου κυπρίνου.... τζαι λαλώ τζαιγώ... εμείς δαμέσα τελικά είμαστεν τέλια πρωτόγονοι... όχι τόσο ώσον σε τεχνικές ψαρέματος αλλά σε γενεικές γνώσεις περί ψαριών..... ίσως εν τζαι ο λόγος που ενό έχουμεν(ή τουλάχιστον είχαμεν) μια φάουσα κυπρίνους, εν άκουσα ποττέ μου να φκει ψάρι πάνο που δεκαπέντε κιλά, ενό στες παγομένες λίμνες του βορρά που τα ψάρια εν απιροελάχιστα σε σήγκρηση με τα δικά μας, φκαίνουν ψάρια πέραν των 20 κιλών......