Jigging

MariosK

Re: Jigging

Post by MariosK »

Τέρας η Δράκαινα!!! Το καρβούνι πρέπει να έκαμεν ωραία μάχη :D! Μπράβο Πέτρο και στην υπόλοιπη ομάδα :clap: :clap: :clap:!

fISHANDCHIPS

Post by fISHANDCHIPS »

πολλά δύσκολα τα πράματα για την επαρχία Αμμοχώστου ... οι κούνελοι είναι πάρα πολλοί ... και είδικα στο jigging είναι μεγάλο γύρισμα επειδή παθαίνεις ανακοπή καρδίας άδικα ... σκεύτου τι αντίσταση έχεις ξαφνικά :o :o :o που ένα κούνελο 3-4 κιλά πιασμένο που την κοιλια για παράδειγμα ...
... φευγω και αφηνω πισω μου σκουπιδια

konstantinos kalogir

Post by konstantinos kalogir »

Έτσι δράκαινα μάλιστα!! Επικύνδινη αλλά ωραία!!

admin
Site Admin

Post by admin »

To Σάββατο ο David με τον κ. Ανδρέα μου έκαναν το χατήρι και πήγαμε για ένα μικρό (πεντάωρο jigging) στην περιοχή Ακρωτηρίου. Δυστυχώς εμείς αγωνιζόμασταν με τα jig και τα kampura και η τράτα αλώνιζε την περιοχή. Τελικά πιάσαμε δύο καλά κουνέλια, ένα παπανικολή και είχαμε και δύο καλά τσιμπήματα τα οποία όμως τα χάσαμε. Η εμπειρία με τον David και τον κ Ανδρέα ήταν μοναδική (μεγάλο σχολείο) σύντομα ο David θα με βοηθήσει στο να ετοιμάσουμε κάποια εξιδικευμένα άρθρα αναφορικά με την τεχνική αυτή γιατί ενώ νόμιζα ότι κατέχουμε κάπως το θέμα τελικά διαπίστωσα ότι δέν ξέρουμε σχεδόν τίποτε :doh:
Attachments
web jig 1.JPG
web jig 1.JPG (53.22 KiB) Viewed 4802 times
web 4.JPG
web 4.JPG (48.99 KiB) Viewed 4799 times
web 3.JPG
web 3.JPG (50.09 KiB) Viewed 4798 times
web 2.JPG
web 2.JPG (55.01 KiB) Viewed 4798 times

gptochos

Post by gptochos »

Μιας και πλησιάζουν τα Χρισουγεννα και ο 13ος μισθός είναι μαγικός και δεν λήφκει έμπηκε μου η ιδεα να αρκέψω να κάμνω τζαι κανένα jigging! Βάρκα έχουμε βυθομετρο καλό έχουμε εν κριμα να μεν ασχοληθούμε και λίγο με τούτη την τεχνική! :D

Τωρά από θέμα εξοπλισμού επήα στον Τρυφωνά και είδα αρκετα πράμματα κατατοπιστικότατος ο Τρυφωνας αλλά κοιτάζοντας μέσα στο ιντερνετ εσαντανόθηκα τέλια όσον αφορά το εξής..... :think: :shifty:

Ποια μηχανή είναι καλύτερη Fixed Spool ή Multiplier?
Πόσα γραμμαρια πρέπει να έχει action το καλάμι?

Από προσωπικές σας εμπειρίες αν μπορείτε να με βοηθήσετε ακόμη και προτάσεις για εξοπλισμό :whistle:

Α και κάτι άλλο πρόσφατα αγόρασα την πιο κάτω μηχανή http://www.anglermania.com/product.php? ... 2&xSec=108 τα Spool της είναι κώνικα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για jigging δεδομένου ότι το spool της είναι κώνικο και οχι βαθύ? :whistle:

Αν όχι μπορεί να αλλακτεί το spool και να μπεί πιο βαθύ? :whistle:
Ποιος θα ειναι ο τριτος καπετάνιος?

caveman

Post by caveman »

Γπτωχέ!

Έχω ελάχιστα πράματα αλλά νομίζω εν αρκετά για να πάρεις μια πρώτη γεύση.... πες μου μέρα να έρτω να πάμε με την βάρκα σου να τα δωκιμάσεις......
Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==

fISHANDCHIPS

Post by fISHANDCHIPS »

Ένας avarege εξοπλησμός για τις συνθήκες της Κύπρου
Καλάμι να πιάσεις ένα που να δουλέυκει πλάνους απο 100-200 γραμμάρια πάνω κάτω
Η μηχανή τζίνη εν καμνει ... χρειάζεσε μια fixed spool σπιννινγ 8000 ... 1:5,2 - 1:5,5 gear ratio περίπου
Οσο για τις multiplier ... σίουρα έχει πολλά καλές αλλά συστήνω σου fixed spool

MariosK

Post by MariosK »

Άτε τζε επολλύναμεν, εγίναμεν παραπάνο που τα ψάρκα πάλε :lol:.

gptochos

Post by gptochos »

Caveman να κανονίσουμε ρε φίλε. Τωρά να δούμε πως θα πάει ο καιρός το Σαββατοκυρίακο και εαν είσαι αδκιανος να το κανονίσουμε γιατί όχι!

Εν επολλήνετε ρε Μάριε μεν φοάσε! Εσείς πάτε αποκλειστικά με τα καλάμια ενω εμείς είμαστε ψαροτουφεκάες τρομάρα μας! Όποτε είμαστε αδκιανοί εννα πηαίνουμε :D

Όσον αφορά καλάμι και εγω κάπου εκεί το σκέφτουμε με action 50-150 γύρω στο 180. Τώρα για μηχανούα ο μόνος λόγος που σκέφτουμε για multiplier είναι η Newel :drool:

Ψαρούδκια έχει πόλικα ο Τρυφωνας εννα τα κανονίσουμε :D Το πολυ πολύ εννα τα σύρνω τζίνα πάνω στα κάρβουνα αν πιάνω αέρα κουπανιστό :D

fISHANDCHIPS

Post by fISHANDCHIPS »

gptochos wrote:Ψαρούδκια έχει πόλικα ο Τρυφωνας εννα τα κανονίσουμε :D Το πολυ πολύ εννα τα σύρνω τζίνα πάνω στα κάρβουνα αν πιάνω αέρα κουπανιστό :D
Nαι ρε ... θέλουν μαηρισσα του ατμου τζίνα ..και ααααν μαλακόσουν

MariosK

Post by MariosK »

gptochos wrote:Εν επολλήνετε ρε Μάριε μεν φοάσε! Εσείς πάτε αποκλειστικά με τα καλάμια ενω εμείς είμαστε ψαροτουφεκάες τρομάρα μας! Όποτε είμαστε αδκιανοί εννα πηαίνουμε :D
Εν φοούμε ρε φιλε, σιέρουμε που πολλινίσκουμεν :D. Άτε ξαπολάτε τέλεια τα ψαροτούφεκκα τζε κανεί :mrgreen:.

BTW για καλάμι θα σου έλεγα και γω minimum 200gr. Αν ψαρεύεις σε ρεύμα τότε τα δεδομένα αλλάσουν τζε θα θέλεις αρκετό βάρος για να κρατήσεις το ψαρούι σου κάθετα. Επίσης το πολύ βάρος χρησιμεύει για να καταβένει τζε γλίορα σε μεγάλα βάθη.

Greg

Post by Greg »

eχω: 2 καλαμια (1 για κανονικο και 1 για light jigging)

2 μηχανουες (1 για κανονικο και 1 για light jigging)

καμια εξηνταρκα jigs και βαλε, homemade assist hooks που εκαμα, ενα συρταρι γεματο jigging hooks (2misi euro to 1 μερικα) και καμποσα αλλα μασκαραλλικια (solid rings, bearing swivels, leader, νημα varivas 10x10, shrink tubes ktl)

ουτε βαρκα εχω ουτε εξαναπηα για jigging..αλοπως ειμαι βλαμμενος και επιασα τοσες ********ς :| .

ε σειρα που θα πας παιρνα ποδα να σε εξοπλισω
Esox Lucius

gptochos

Post by gptochos »

Greg wrote:eχω: 2 καλαμια (1 για κανονικο και 1 για light jigging)

καμια εξηνταρκα jigs και βαλε, homemade assist hooks που εκαμα, ενα συρταρι γεματο jigging hooks (2misi euro to 1 μερικα) και καμποσα αλλα μασκαραλλικια (solid rings, bearing swivels, leader, νημα varivas 10x10, shrink tubes ktl)

ουτε βαρκα εχω ουτε εξαναπηα για jigging..αλοπως ειμαι βλαμμενος και επιασα τοσες ********ς :| .

Ρε φίλε εσύ είσαι πιο αρρωστος που εμας :lol: Ασε να εξοπλιστώ και να κανονίσουμε να πηαίνουμε! Εννα ξαπολούμε το Giorko στα τάρτα να ψαρεύκει με το ψαροτούφεκκο και εμείς να πηαίνουμε για Jigging!
MariosK wrote:Εν φοούμε ρε φιλε, σιέρουμε που πολλινίσκουμεν :D. Άτε ξαπολάτε τέλεια τα ψαροτούφεκκα τζε κανεί :mrgreen:.
Ρε Μάριε το ψαροτούφεκκο με τίποτε άλλη η χάρη του :snooty:

Αμα έρτεις μια φορά μαζί μας εγώ νομίζω εννα αρκέψεις εσύ το ψαροτούφεκκο και ας μην πιάσουμε ψάρι! Μόνο και μόνο το γέλιο που σύρνουμε και οι μαλακίες που κάμνουμε αξίζουν όλα τα λεφτά :D

MariosK

Post by MariosK »

Greg wrote:eχω: 2 καλαμια (1 για κανονικο και 1 για light jigging)

Αφού κόμα εν να ρτεις Πάφο :P. Τώρα που θα πάω μόνιμα να κανονίσουμε να πάμε καμιά καθημερινή.
gptochos wrote:
MariosK wrote:Εν φοούμε ρε φιλε, σιέρουμε που πολλινίσκουμεν :D. Άτε ξαπολάτε τέλεια τα ψαροτούφεκκα τζε κανεί :mrgreen:.
Ρε Μάριε το ψαροτούφεκκο με τίποτε άλλη η χάρη του :snooty:

Αμα έρτεις μια φορά μαζί μας εγώ νομίζω εννα αρκέψεις εσύ το ψαροτούφεκκο και ας μην πιάσουμε ψάρι! Μόνο και μόνο το γέλιο που σύρνουμε και οι μαλακίες που κάμνουμε αξίζουν όλα τα λεφτά :D
Εκάμα τζε γω 2-3 φεγγάρκα "ψαροτουφεκκάς" όταν ήμουν λύκειο αλλά ρε φίλε τωρά που ψαρεύκεις με καλάμι πρέπει να συνειδητοποίησες τζε συ ότι είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράματα.

marios
Site Admin

Post by marios »

fISHANDCHIPS wrote:Ένας avarege εξοπλησμός για τις συνθήκες της Κύπρου
Καλάμι να πιάσεις ένα που να δουλέυκει πλάνους απο 100-200 γραμμάρια πάνω κάτω
Η μηχανή τζίνη εν καμνει ... χρειάζεσε μια fixed spool σπιννινγ 8000 ... 1:5,2 - 1:5,5 gear ratio περίπου
Οσο για τις multiplier ... σίουρα έχει πολλά καλές αλλά συστήνω σου fixed spool
Πέτρο γιατί η συγκεκριμένη μηχανή δεν κάνει? η εταιρία τις την προτείνει και για jigging MAX DRAG POWER 12kg εγώ δεν έχω ιδέα από το συγκεκριμένο ψάρεμα γιαυτο και ρωτώ?
Τίποτε δεν είναι τόσο χάλια που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο!!

Post Reply

Return to “Ψάρεμα από σκάφος”