Σήμερα πήγα στο σκάφος να δούλεψη λίγο η μηχανή του , είχα καιρό και να το δω λόγο κάποιον προβλημάτων , η θάλασσα ήταν καλή αλλά δεν ψάρεψα , απλώς το πήγα να μια βόλτα να δουλέψει η μηχανή του , δεν ξέρετε πόσο καλό μου έκανε το ιώδιο της θάλασσας , πήρα βαθιές αναπνοές στην θάλασσα ζεις , με αναζωογόνησε .
Καλημερα
Αφου ειμαστε λιγο μακρια για να την φαμε, δεν μας δινεται καλυτερα την συνταγη μπας και φτιαξουμε και μεις λιγη
Ευχαριστουμε για την προσκληση
Επιτρέψτε μου να δώσω και εγώ την συνταγή μου για κακαβιά όπως την έμαθα από τους τοπικούς ψαράδες στην Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης από όπου και καταγομε.
Σε μια μεγάλη μαερισα (από αυτές που βάζουν για γλυκά του κουταλιού οι νοικοκυρές) βάζουμε στο πάτο χοντρές φέτες πατάτας (η πατάτα θα δώσει το άμυλο για να χυλωσει η κακαβιά μας) { την εχω κάνει και με κολοκασι και δεν παίζεται δοκιμάστε αλλά θα συνεχίσω με την original συνταγή }. Προσθέτουμε ροδελες καρότο σελινο και από πάνω βάζουμε μικροψαρα-πετροψαρα στο χωριό μου προτιμούμε τους γοβιους. Από πάνω βάζουμε αν έχουμε 2-3 κεφάλια από μεγάλα ψάρια π.χ λαυρακια. Συμπληρώνουμε με νερό που να περισσεύει δύο δάχτυλα πάνω από τα ψάρια. Ρίχνουμε χονδρο αλας και κόκκους μαυροπιπερου ένα φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο που το καλό και το ξύσμα από δύο λεμόνια.
μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά με κλειστό καπάκι. Όταν σωθεί το νερό συμπληρώνουμε με τον χυμό από τα δύο λεμόνια που ξυσαμε προηγούμενος.... Καλή όρεξη
Μικρό μυστικό :αν έχουμε βάζουμε και μερικές κλοστες κροκκου (σαφραν)