SIGN IN | REGISTER
Αρθρογραφία

ΑΚΤΗ ΨΑΡΟΝΤΟΥΦΕΚΟ ΣΚΑΦΟΣ ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
 
ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ - Δείτε όλα τα άρθρα


Ασύρματος ειδοποιητής – μεταδότης για το ψάρεμα του Κυπρίνου • Ασύρματος ειδοποιητής – μεταδότης για το ψάρεμα του Κυπρίνου
 • Ασύρματος ειδοποιητής – μεταδότης για το ψάρεμα του Κυπρίνου
 • Ασύρματος ειδοποιητής – μεταδότης για το ψάρεμα του Κυπρίνου
 • Ασύρματος ειδοποιητής – μεταδότης για το ψάρεμα του Κυπρίνου
 • Ασύρματος ειδοποιητής – μεταδότης για το ψάρεμα του Κυπρίνου
 • Ασύρματος ειδοποιητής – μεταδότης για το ψάρεμα του Κυπρίνου

Πατήστε την εικόνα για μεγέθυνση

Ασύρματος ειδοποιητής – μεταδότης  για το ψάρεμα του Κυπρίνου

Του Adriano Alvarez

           

Φίλοι στην Κύπρο γεια σας και πάλι

 

Άκουσα από τον φίλο και συνεργάτη Άριστο Αριστείδου ότι αρχίσατε να πιάνετε πάλι μεγάλους Κυπρίνους και είμαι ιδιαίτερα ευτυχισμένος για αυτό το γεγονός.

Το ψάρεμα Κυπρίνου και συγκεκριμένα των μεγάλων Κυπρίνων με την χρήση μοντέρνων τεχνικών είναι ίσως το αποκορύφωμα του ψαρέματος σε γλυκά νερά. Ένα ψάρεμα που ενθουσιάζει τους πάντες αφού το ψάρι δίνει μια γενναία μάχη με τον ψαρά

 

Το πάθος μου για αυτό το ψάρεμα με ώθησε στο να κατασκευάσω δικές μου συσκευές οι οποίες χρησιμοποιούνται για αυτό το ψάρεμα με επιτυχία. Κάθε φορά που πιάνω ένα ψάρι πέραν από την ευτυχία της σύλληψης του ψαριού νιώθω και αρκετά περήφανος που οι συσκευές που κατασκευάζω με βοηθούν σε αυτό που κάνω..

 

Στο προηγούμενο άρθρο σας δείξαμε πώς μπορείτε να κατασκευάσετε από μόνοι σας έξυπνους ειδοποιητές  και μαμουδάκια. . Σε αυτό το τεύχος θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να κατασκευάσετε ειδοποιητές οι οποίοι θα σας ειδοποιούν ότι το ψάρι τσίμπησε ακόμη και εάν είστε μακριά από το καλάμι σας . Ο λόγος που προχώρησα στην δημιουργία αυτή της συσκευής ήταν γιατί πολλές φορές ενώ πήγαινα για μερικά λεπτά στο αυτοκίνητο μου το ψάρι τσιμπούσε και εγώ δεν μπορούσα να το αντιληφθώ.

 

Φυσικά θα μπορούσε να πει κάποιος ότι τέτοιες συσκευές υπάρχουν είδη στην αγορά. Υπάρχουν αλλά εγώ ήθελα να φτιάξω κάτι το οποίο θα ήταν Απλό, Φθηνό , Πρακτικό.   

 

            Οι ραδιοφωνικές συχνότητες χρειάζονται ειδικές άδειες βάση νομοθεσίας έτσι και εγώ επέλεξα να χρησιμοποιήσω για αυτή μου την κατασκευή ασύρματους τύπου  walkie-talkies οι οποίοι επιτρέπονται , είναι φθηνοί και τους βρίσκεις εύκολα στην αγορά.

           

 

Η διαδικασία λοιπόν κατασκευής τους και τα υλικά είναι τα εξής.

 

Υλικά

 1.  Ένα ζεύγος ασυρμάτων τύπου walkie-talkies . Διαλέξτε ένα φθηνό μοντέλο το οποίο να καλύπτει απόσταση 3-5 χιλιόμετρα
 2. Ένα στερεό πλαστικό κουτάκι το οποίο να χωράει μέσα τον ένα ασύρματο (φώτο 1)
 3. Δύο μικρούς αναμεταδότες (relays) 12 βόλτ και ένα αμπέρ (εικόνα 2)
 4. Δύο αρσενικά διπλά και δύο θηλυκά διπλά  βύσματα
 5. Δύο Leds (προεραιτικά)
 6. Μια ανωξείδωτη βίδα από s/s ή άλλο υλικό κατάλληλο μέγεθως για το καλάμι σας

 

 

 

 

 

 

Εργαλεία

 

 1. Ένα ηλεκτρικό τρυπάνι με διάφορα μεγέθη αρίδας\
 2. Ένα καλάϊ και λίγη χαφιά
 3. Μια μικρή πένσα με επίπεδη μακριά μύτη

 

 

 

Διαδικασία κατασκευής

 

 

 

1.- Ανοίξτε το ένα walkie-talkie το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε σαν μεταδότης. Αφαιρέστε το καπάκι της μπαταρίας και τις μικρές βίδες που κρατούν ενωμένα τα δύο μέρη του. Το εσωτερικό μέρος θα μείνει όπως είναι.

 

            2.- Μόλις ανοίξετε το ένα  walkie-talkie εξετάστε τα τερματικά επαφών του κουμπιού obverse, όπου θα δείτε ένα σύμβολο ή  μία σημείωση. Συγκολλήστε ένα λεπτό καλώδιο σε κάθε ένα από τα δύο τερματικά επαφών αυτού του κουμπιού (μέσα), παιρνώντας έξω τα καλώδια μέσω μιας  τρύπας 0.06   ιντσών (1.5 χιλ.) στο πίσω μέρος του περιβλήματος. Αυτό είναι πολύ εύκολο, αλλά εάν δεν είστε βέβαιοι ότι μπορείτε να το κάνετε, μπορείτε πάντα να πάτε σε ένα εργαστήριο ηλεκτρονικής και θα το κάνουν σε δέκα λεπτά.  (PICTURE 3)

 

            3.- Μόλις το κάνετε αυτό κλείστε το κουτί αφήνοντας τις δύο άκριες του σύρματος έξω όπως και στην εικόνα. (PICTURE 4)

 

            4.- Τώρα μηχανοποιήστε το κουτί για να τοποθετήσετε και να ακινητοποιήσετε walkie-talkie μέσα. Προσπαθήστε να αφήσετε την κεραία έξω μέσω μιας τρύπας που πρέπει να κάνετε για αυτόν το λόγο.  (PICTURE 5)

 

            5.- Τοποθετήστε την ανοξείδωτη βίδα (εκεί όπου θα τοποθετηθεί ο μεταδότης στο καλάμι) και το θυληκό διπλό βύσμα. (PICTURE 6)

 

            6.- Μετά τοποθετήστε τα  LEDs, (τα οποία δεν είναι αναγκαία) αλλά χρήσιμα για να ελέγξουν την μετάδοση ενέργεια από τον ανιχνευτή τσιμπιών. Βάλτε μια αντίσταση από άνθρακα στον θετικό πόλο κάθε  LED,  του οποίοιου η αξία του να είναι περίπου1 kilo-ohm για κάθε12 volts τα οποία λαμβάνει το  LED . Βάλτε επίσης το θυληκό διπλό βύσμα και το  relay. Αυτό το κομμάτι είναι ουσιαστικό για την ρύθμιση..  .Τώρα ενώστε τις ενώσεις ακολουθώντας το σχεδιάγραμμα δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στα ‘κοινά’ pin των relay και τα pin  που ανταποκρίνονται στην εντολή ON  (PICTURE 7) (FIGURE 1) (FIGURE 1A) (FIGURE 2)

 

            7.- Εάν η τάση από το θηλυκό συνδετήρα (connector) του bite alarm (ειδοποιητή) είναι μικρότερη από την τάση των 9 βολτ μπαταριών θα τοποθετήσετε ένα relay (ηλεκτρονόμο) με την επαρκή τάση. Μπορείτε να ανακαλύψετε αυτήν την τάση χρησιμοποιώντας ένα πολυμερές σώμα. Υπάρχουν πολυμερή σώματα 3 ..6 ..9 και 12 βολτ.  Πρέπει να επιλέξετε relay ( ηλεκτρονόμο) του οποίου η  τάση είναι ελαφρώς ανώτερη από την τάση του συνδετήρα εξόδων δύναμης  (PICTURE 7-A)

 

 

 

            Πρίν κλείνετε το κιβώτιο πρέπει να συντονίσετε τα walkie-talkies στην ίδια συχνότητα. Αυτό είναι πολύ εύκολο και εξηγείται καλά στο βιβλίο του κατασκευαστή των οδηγιών.   (PICTURE 8)

 

Λειτουργία

 

            1.- Βάλτε  το κατασκεύασμα  μαζί με τα καλάμια. Ενώστε τα σύρματα που πάνε στον μεταδότη στα bite alarm. Χαμηλώστε την ένταση του ήχου στο ελάχιστο – δεν θα την χρειαστείτε.

2.- Ενεργοποιήστε τα bite alarms

 

3.- Ενεργοποιήστε τη συσκευή αποστολής σημάτων και τον δέκτη με το κουμπί (MENU on/off) (PICTURE 9)

 

4.- Ελέγξτε ότι το σύστημα λειτουργεί κανονικά προκαλώντας εικονικά τσιμπήματα και καθορίστε τον ήχο στο σημείο που επιθυμείτε.

 

 

Αυτή η συσκευή έχει κατασκευαστεί για ένα ή δύο καλάμια, μπορείτε εάν θέλετε να βάλετε ανάλογο αριθμό relays και ανάλογο αριθμό καλαμιών

 

Τσάντα με τα bite alarms και τους μεταδότες  (PICTURE 10)

 

 

Set system fishing.(PICTURE 13) (PICTURE 14) (PICTURE 15) (PICTURE 16)

 

Αν και αυτό το σύστημα είναι συνολικά αδιάβροχο εάν κλείνετε τις τρυπίτσες του κιβωτίου ως προληπτικό μέτρο με λίγη σιλικόνη είναι ακόμη καλύτερα. Μπορείτε να βάλετε ένα κάλυμμα από  αλουμίνιο για να αποφύγετε πάρα πολύ ήλιο στον εσωτερικό μηχανισμό

.(PICTURE 17) (PICTURE 18) (PICTURE 19)

 

Προτείνω ότι χρησιμοποιείτε τις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες σε περίπτωση που τα walkie-talkies δεν έχουν δικές τους μπαταρίες, Η  ζωή των επαναφορτιζόμενων μπαταριών είναι μακρύτερη από τη ζωή των αλκαλικών μπαταριών  και σέβονται το περιβάλλον , το οποίο είναι η ουσία της αλιείας κυπρίνων. 

 

 

‘Είναι μεγάλη η ευχαρίστηση του να σκοτώνεις αλλά όχι τόσο μεγάλη όση η ευχαρίστηση του να αφήνεις κάτι να ζήσει’

Εξασκηθείτε στο catch and release

Χαιρετισμούς και καλό ψάρεμα
  USEFUL LINKS

- Windfinder forecast
- CYCOFOS weather forcecast
- Google weather forcecast
  Navionics Cyprus Maps

  SISTER SITES


HUNT & SHOOT
MAGAZINE
CYPRUS YACHTING
MAGAZINE
ONLINE
MAGAZINESCyprus Fishing Magazine
P.O. Box 55329, 3821 Limassol, Cyprus | Telephone: +357 25577750 | e-mail: info@cyprusfishingmagazine.com


Copyright © Dacor Advertising & Media LTD 2012
Designed by Dacor